Toetje met aardbeien (kwarktaart in glaasje)

Deze kwarktaart in een glas is een ontzettend leuk en lekker toetjesrecept als je iets met aardbeien wil maken! Toetjes met aardbeien vallen bij iedereen in de smaak, dus daarmee zit je altijd goed.

Toetje met aardbeien

Tijdens het aardbeien seizoen staan er bij mij eigenlijk altijd wel één of twee bakken verse aardbeien in de koelkast. Onweerstaanbaar lekker vind ik ze en gelukkig is de prijs ook goed te doen in deze periode. Dat vraagt natuurlijk wel om een lekker recept voor een aardbeien toetje! Het werden kleine aardbeien kwarktaartjes, geserveerd als eenpersoonsporties in dessertglaasjes.

Zo’n kwarktaart in een glas is ideaal wanneer wanneer je geen hele kwarktaart wil maken, of gewoon omdat dit soort kleine glaasjes zo leuk serveren. De bodem is gemaakt van bastognekoeken, met daarop een lekkere aardbeienkwarktaartvulling en afgemaakt met een laagje aardbeiengelei. Daar scoor je punten mee tijdens een zonnig diner!

Op zoek naar meer bakinspiratie met aardbeien? Neem dan eens een kijkje tussen al mijn aardbeien recepten, dan raak je nooit uitgebakken. 😉

Kwarktaart in een glas

Aardbeien toetje

Aardbeien toetjes recepten

Aardbeien uit de volle grond zijn zowel in de lente als in de zomer verkrijgbaar, dus daarom kun je nooit genoeg aardbeien toetjes recepten achter de hand hebben. Gelukkig heb ik over de jaren heen heel wat af gebakken met aardbeien, dus er zijn voldoende lekkere aardbeien toetjes op Laura’s Bakery te vinden. Ik heb een smakelijke selectie voor jullie gemaakt:

Wat is jouw favoriete dessert met aardbeien? Ik vind jullie voorkeuren en feedback op het recept altijd erg leuk om terug te lezen, dus laat vooral wat van je horen in een reactie onder het artikel.

Toetje met aardbeien (kwarktaart in glaasje) (1)

Het Feestdagen Bakboek

Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

Bestel hier!

Afbeelding

Aardbeien toetje maken

Zonder gelatine

Wil je liever geen gelatine gebruiken voor je kwarktaart toetje? Je kunt dit eventueel ook weglaten. Doordat je de kwarktaart in een glas maakt, behoudt het gerecht z’n vorm alsnog prima zonder gelatine. Hierdoor zal de structuur een stuk zachter zijn en niet aanvoelen zoals je dat van kwarktaart gewend bent.

Aardbeien vervangen

Je kunt de aardbeien in dit recept gemakkelijk vervangen door een ander soort fruit naar keuze. Frambozen of mango smaken bijvoorbeeld ook heel lekker in dit recept.

Toetje met aardbeien (kwarktaart in glaasje) (2)

 

Toetje met aardbeien recept

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Kwarktaart toetje met aardbeien

Ook zo gek op toetjes met aardbeien? Probeer dan zeker eens dit recept voor aardbeien kwarktaart in een glaasje!
Porties: personen

Ingrediënten

  • 8 bastognekoeken
  • 250 gram kwark
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker 8 gram
  • 500 gram aardbeien
  • 3 el suiker
  • 5 blaadjes gelatine

Instructies

  • Maal de bastognekoeken in de keukenmachine fijn. Verdeel de koekkruimels over 4 glaasjes of bakjes.
  • Roer de kwark los in een kom en zet even opzij.
  • Neem een schone beslagkom en klop hierin de slagroom samen met de vanillesuiker stijf. Doe (iets minder dan) de helft van de slagroom in een spuitzak en spatel de andere helft door de kwark.
  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Maak de aardbeien schoon. Leg 4 aardbeien apart en pureer de overige aardbeien fijn met de keukenmachine of staafmixer.
  • Verhit een steelpan op laag vuur met daarin de aardbeienpuree en 3 el suiker. Als het warm is (maar niet kookt), knijp je de gelatineblaadjes uit en meng je ze door de puree.
  • De helft van de aardbeienpuree giet je in een dunne straal door het kwarkmengsel terwijl je blijft mixen. Verdeel het kwarkmengsel over de glaasjes. Verdeel de overige aardbeienpuree over de glaasjes en tik voorzichtig op je werkblad. Hierdoor verdwijnen eventuele luchtbellen.
  • Zet de kwarktaart toetjes met aardbeien minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Vlak voor het serveren spuit je op elk toetje een mooie toef slagroom, met een doormidden gesneden verse aardbei daar bovenop!
Watermeloen feta salade

Een heerlijk bijgerecht voor warme dagen of voor bij de barbecue: watermeloen feta salade, met basilicum en citroen. Ontzettend snel en simpel om te maken!

Watermeloen met feta en basilicum

Normaal gesproken verwerk ik watermeloen niet in recepten. De reden is simpel: ze zijn te snel op. Echt, ik ben gek op watermeloen! Hele stukken kan ik achter elkaar weg eten en ik baal er nu al van dat ze straks niet meer in het seizoen zijn. Maar nu zijn ze nog wel verkrijgbaar en met dit recept geniet je daar optimaal van. Deze makkelijke watermeloensalade met feta en basilicum past perfect bij mooi weer. Erg lekker en simpel, doet het prima bij de barbecue, of gewoon om ’s middags lekker van te snacken.

Als de combinatie van deze ingrediënten nieuw is voor je, kan ik je aanraden om het eens te proberen. Ik moest ook heel even wennen, maar het smaakt heerlijk en verfrissend. Bij de volgende barbecue zet ik deze salade van watermeloen met feta zeker weer op tafel!

BAKTIP: Vind jij het ook zo’n gedoe om een watermeloen te snijden? Eerder testte ik een soortgelijke watermeloensnijder. Handig!

Watermeloen met feta

Het Borrelhapjes Bakboek

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. De sauzen, spreads en dips zijn natuurlijk ook van de partij in hun eigen hoofdstuk.

Bestel hier!

Afbeelding

Watermeloen-feta salade

Deze watermeloen-feta salade is ongelofelijk lekker en een echte hit hier thuis. Door de basilicum smaakt de salade net even anders dan je van de meeste watermeloensalades gewend zult zijn. Meestal worden ze met munt op smaak gebracht en dat is uiteraard ook een hartstikke lekkere optie. Eventueel kun je ook nog andere toevoegingen aan de salade doen, zoals zwarte olijven en rode ui. Op die manier maak je elke keer weer een ander soort watermeloen-feta salade. Smullen geblazen!

Watermeloen recepten

Zin in iets zomers en verfrissends? Met watermeloen kun je alle kanten op! Van dorstlessende drankjes tot verfrissende ijsjes – deze veelzijdige fruitsoort is ideaal voor warme dagen. Perfect om het zomergevoel op tafel te zetten.

Watermeloen met feta en basilicum

Salade watermeloen feta basilicum

Watermeloen feta salade

Kan ik de feta vervangen?

Dat kan absoluut. Onderstaande ingrediënten zijn goede alternatieven:

  • Zachte geitenkaas
  • Witte saladekaas
  • Kleine mozzarellaballetjes, gehalveerd
  • Een plantaardig alternatief voor feta

Kan het ook zonder basilicum?

De basilicum is echt een smaakmaker in deze watermeloensalade, dus ik zou het niet zomaar weglaten. Je kunt het wel prima vervangen door verse munt.

Kan ik de watermeloensalade vooraf voorbereiden?

Het meeste werk is het schoonmaken en in stukjes snijden van de watermeloen. Dit kan heel goed een dag van tevoren. Het samenbrengen van de volledige salade zou ik pas vlak voor het serveren doen. In principe duurt dat maar enkele minuten als de watermeloen al gesneden is.

 

Watermeloen met feta en basilicum recept

Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Watermeloen-feta salade recept

Het klinkt misschien een beetje als een vreemde combinatie, maar geloof me, het is ontzettend lekker! Deze salade met watermeloen, feta en basilicum is ontzettend lekker bij de bbq of gewoon als snack.

Ingrediënten

  • 500 gram watermeloen
  • 100 gram feta
  • 10 gram basilicumblaadjes
  • ½ citroen sap
  • zout en peper

Instructies

  • De hoeveelheden voor dit recept kun je aanpassen naar smaak. Liever wat meer feta en minder basilicum? Geen probleem!
  • Maak de watermeloen schoon en snijd in blokjes van ongeveer 2 tot 3 cm. Verdeel de watermeloen over een schaal en verkruimel de feta er grof overheen. Knijp een halve citroen er over uit.
  • Scheur wat basilicumblaadjes in stukjes en strooi deze er tot slot ook overheen. Eventueel kun je de salade nog op smaak maken met peper en zout, maar dit is niet per se nodig.
  • Serveer direct!
Nougatine ijstaart met schuimpjes WM-4

Ben je van plan om zelf een ijstaart te maken? Goed idee! IJstaarten zijn namelijk vaak helemaal niet moeilijk om te maken en wel onwijs lekker. Voor een zomerse verjaardag, tijdens de feestdagen of omdat je gewoon dol bent op ijs. Ik heb mijn favoriete recepten voor je verzameld.

Zelf ijstaart maken

IJstaart met chocolade, fruit of schuimpjes, de keuze is reuze! Klassiekers, maar ook verrassende combinaties. Vol en romig, maar ook frisse varianten voor in de zomer. Maak een grote taart voor een verjaardag of kleintjes als dessert van een diner. Je hoort het al, ijstaart kan altijd.

IJstaart recepten

Ik heb ijstaarten in verschillende vormen en maten. En eigenlijk kun je met ieder recept variëren. Zo maak je de baked alaska’s in een kom, de nougatine ijstaart in een springvorm en de kleine viennetta ijsjes in een muffinvorm. Maar dit kun je dus zeker aanpassen.

Bij sommige recepten gebruik ik deels producten uit de winkel, bijvoorbeeld cake of ijs, en bij andere recepten maak ik het wel zelf. Je kunt het vaak zo makkelijk maken als je zelf wilt. Moeilijk zijn alle recepten in deze lijst zeker niet.

BAKTIP: alle ijsrecepten van Laura’s Bakery vind je hier!

10x ijstaart maken

Eigenlijk zijn al deze recepten geschikt in ieder seizoen, toch heb ik geprobeerd er een klein onderscheid in te maken. We beginnen met een koffie karamel variant en meringue ijstaart, want die vind ik zeker niet bij een specifiek seizoen horen. Vervolgens deel ik wat zomerse ijsrecepten en daarna gaan we door naar de feestrecepten!

1. Koffie karamel ijstaart

1
Koffie-karamel ijstaart uitgelicht
Koffie-karamel ijstaart

5 van 2 stemmen
Een overheerlijk dessert met cake, koffie ijs en karamel. Met dit makkelijke recept maak je deze ijstaart helemaal zelf.

Naar het recept

2. Meringue ijstaart

2
Meringue ijstaart

5 van 4 stemmen
Deze meringue is een lust voor het oog én hij smaakt ook heerlijk. De stukjes meringue geven de taart een lekkere bite. Probeer zeker eens uit!

Naar het recept

Zomerse ijstaarten

Denk je aan zomer, denk je aan fruit, toch? Daarom vind ik deze ijstaarten met fruit zo geschikt voor de zomer. Aardbeien, frambozen, citroen, abrikozen, je vindt al deze fruitsoorten terug in deze recepten. Voor een zomerse verjaardag of als dessert na een diner of zelfs als feestelijke afsluiting van een barbecue. Het kan allemaal!

3. Chocolade ijscake met aardbeien

3
chocolade ijscake met aardbeien
Chocolade ijscake met aardbeien

5 van 2 stemmen
Chocoladecake kun je ook heel goed omtoveren tot een ijstaart. Zo maakte ik deze chocolade ijscake met aardbeien en die is om te smullen kan ik je vertellen!

Naar het recept

4. Frambozen-citroen ijstaart

4
FRAMBOZEN-CITROEN IJSTAART
Frambozen-citroen ijstaart

4.72 van 7 stemmen
Een simpel maar hartstikke lekker toetje: frambozen-citroen ijstaart. De smaak is lekker fris dankzij de lemoncurd en de frambozen.

Naar het recept

5. Abrikozen-frambozen ijstaart op een stokje

5
ABRIKOZEN-FRAMBOZEN IJSTAART OP EEN STOKJE
Abrikozen-frambozen ijstaart op een stokje

5 van 1 stem
Een taart gemaakt van roomijs en dat op een stokje! Deze heerlijke abrikozen-frambozen ijstaart op een stokje moet je echt eens uitproberen.

Naar het recept

Feestelijke kerst ijstaarten

Zeker tijdens Kerst is een ijstaart als feestelijk dessert erg populair. Maar ook voor andere feestdagen, zoals Pasen of Moederdag, vind ik het passend. Natuurlijk met lekker veel chocolade, maar ik heb ook een frissere variant met frambozen voor je.

6. Nougatine ijstaart

6
nougatine ijstaart
Nougatine ijstaart recept

5 van 1 stem
Maak makkelijk zelf een snelle een nougatine ijstaart met schuimpjes. Een perfect dessert voor kerst of andere feestelijke momenten.

Naar het recept

7. Dame blanche ijstaart met kerstkransjes

7
Dame blanche ijstaart met kerstkransjes
Dame blanche ijstaart met kerstkransjes

4.45 van 9 stemmen

Wil jij met de feestdagen een waanzinnig dessert op tafel zetten? Ga dan aan de slag met deze dame blanche ijstaart met kerstkransjes. Al kun je natuurlijk ook andere koekjes gebruiken!

Naar het recept

8. Mini viennetta ijstaartjes

8
Mini Viennetta ijstaartjes

5 van 2 stemmen
Je kan Viennetta natuurlijk kopen in de supermarkt, maar veel leuker is om zelf viennetta ijstaartjes te maken! En ook nog eens veel lekkerder.

Naar het recept

9. Baked Alaska met frambozen

9
baked alaska met frambozen
Baked Alaska met frambozen

4.37 van 11 stemmen
Met dit recept voor baked Alaska maak je zelf een overheerlijke en bovendien hele makkelijke ijstaart met meringue.

Naar het recept

10. Mini baked alaska met karamel

10
mini baked alaska met karamel
Mini Baked Alaska met karamel

4.50 van 4 stemmen
In plaats van een grote Baked Alaska kun je ook mini Baked Alaska maken. Met dit recept maak je zelf lekkere karamel ijstaartjes.

Naar het recept

Het Feestdagen Bakboek

Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

Bestel hier!

Afbeelding

Voorbereiden, bewaren, serveren

Voorbereiden

Jazeker! In principe kun je van vrijwel alle recepten het grootste deel prima voorbereiden. De decoratie kan je vaak het beste toevoegen op dezelfde dag of vlak van tevoren, zodat het vers en knapperig blijft.

Bewaren

Mocht er onverhoopt wat taart overblijven, kun je dit zeker (maar dan wel zonder decoratie) opnieuw invriezen. Het blijft zo’n 3 maanden goed in de vriezer. Verpak de taart dan wel goed.

Serveren

Serveer de taart op een groot bord of een mooi taartplateau, dat maakt het extra feestelijk. Dit taartplateau is bijvoorbeeld prachtig en geschikt voor een ijstaart!

Kersen clafoutis maken

Deze zelfgemaakte kersen clafoutis is het lekkerst als je hem warm serveert en er een lekker bolletje vanille ijs bij geeft. Smullen geblazen!

Wat is een clafoutis?

Zoals de naam al doet vermoeden is clafoutis een Frans recept en wordt in alle volledigheid ‘clafoutis aux cerises’ genoemd. Het wordt vaak vergeleken met een soort pannenkoek, hoewel er naar verhouding een stuk meer eieren in een clafoutis verdwijnen dan in pannenkoeken. Een clafoutis hoort in Frankrijk met kersen met pit gemaakt te worden, omdat de pit een gewenste smaak afgeeft en doordat ontpitte kersen teveel vocht zouden loslaten. In mijn recept zul je teruglezen dat ik (zoals gewoonlijk) eigenwijs ben geweest en het gewoon zonder pit maak. 😉

Kersen clafoutis maken

Hoewel ik mij al jaren bewust was van het bestaan van clafoutis, at ik het voor het eerst in 2015 in een restaurant. Dat was uiteraard een kersen clafoutis en ik had geen idee wat ik moest verwachten. Het werd warm geserveerd, met een bolletje vanille ijs. Fantastisch lekker! Dat moest ik absoluut zelf ook eens maken. Ik heb flink wat getest om het net zo lekker te krijgen als destijds in het restaurant. Dat is gelukkig gelukt en vandaag kan ik het recept met jullie delen!

BAKTIP: Mocht het ontpitten je tegenhouden om verse kersen te gebruiken: met deze kersenontpitter van Dille & Kamille gaat dit heel makkelijk! Je kunt kersen ook ontpitten met een mesje of rietje. Zorg er altijd voor dat je dit in een wasbak doet met een schort om, want het kan spetteren.

Clafoutis kersen

Clafoutis aux cerises

Franse bakrecepten

Niet alleen dit recept voor clafoutis met kersen is typisch Frans, er zijn ontzettend veel lekkere Franse bakrecepten te bedenken. De Franse patisserie omvat nu eenmaal veel van de lekkerste zoete recepten. Daarvan heb ik al een flink aantal recepten getest en online staan. Een aantal van mijn favorieten:

Clafoutis met kersen recept

Het Laura’s Bakery Bakboek

De recepten in mijn tweede boek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet.

Bestel hier!

Afbeelding

Clafoutis met kersen

Kan ik ook andere (oven)schalen gebruiken?

Dat kan zeker. Dit is mede afhankelijk van het aantal porties dat je wil maken. Voor twee iets grotere porties gebruik je in onderstaand recept ramekins van Ø 12 cm. Voor iets kleinere porties zijn (drie) ramekins van Ø 9 cm bijvoorbeeld geschikt. Ook kun je een ronde ovenschaal, zoals deze, gebruiken. Hou er ook rekening mee dat de baktijd in dit geval verlengd moet worden. Ik heb het niet getest, maar ik denk dat je zeker 40 minuten nodig hebt voor een grotere ovenschaal.

Kan ik ook diepvries kersen gebruiken?

Ja, dat kan. Laat diepvriesfruit voordat je het gebruikt altijd volledig ontdooien en uitlekken, zodat overtollig vocht niet in de clafoutis terecht komt.

Kan ik kersen op sap of siroop (uit pot) gebruiken?

Dit raad ik af, omdat deze relatief veel vocht bevatten en dit beïnvloedt je clafoutis op een slechte manier.

Kan ik de kersen ook door ander rood fruit vervangen?

Ja hoor, door allerlei rood fruit eigenlijk. Probeer ook eens mijn aardbei-rabarber clafoutis!

Clafoutis maken

 

Kersen clafoutis recept

Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Kersen clafoutis recept

Erg simpel en ontzettend lekker: kersen clafoutis. Het lekkerste is natuurlijk als de clafoutis nog een beetje warm is. Vergeet niet om er een bolletje vanille ijs bij te serveren!
Porties: – 3 schaaltjes

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram kersen (ontpit)
  • 2 eieren (M)
  • 30 gram bloem
  • snufje zout
  • 110 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker 8 gram

Extra

  • boter invetten ovenschaaltjes
  • suiker bestuiven ovenschaaltjes
  • vanille ijs bij serveren

Instructies

  • Begin met het invetten van de schaaltjes met een beetje boter. Je gebruikt geen bloem om ze te bestuiven, maar suiker. Schep wat suiker in de schaaltjes en draai deze rond zodat ze helemaal bedekt zijn met een dun laagje suiker.
  • Ontpit de kersen en verdeel deze over de ovenschaaltjes.
  • In een kom doe je de eieren, bloem, zout, melk en vanillesuiker. Mix met een garde goed door elkaar en giet het over de kersen.
  • Bak de kersen clafoutis in ongeveer 25 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer de nog warme clafoutis met een bolletje vanille ijs.
Koude pastasalade met kip

Dit recept voor een koude pastasalade met kip is de perfecte gast op een warme, zomerse avond. Makkelijk om te maken en met de Italiaanse smaken echt smullen geblazen.

Pastasalade met gerookte kip

Wie is er nou niet gek op pasta? Ik wel in ieder geval, en met zomers weer smaakt een koude pastasalade het allerlekkerst. Deze Italiaanse pastasalade met gerookte kip, bacon, tomaat en pesto behoort absoluut tot mijn favorieten. Alles wat gekookt of gebakken moet worden kun je al eerder voorbereiden. Bijvoorbeeld ’s ochtends, wanneer het nog wat koeler is. Zo hoef je voor het eten alleen nog maar een aantal verse ingrediënten te snijden en alles in een kom door elkaar te husselen. Dat scheelt weer puffen en zweten boven een warm fornuis rond etenstijd. 😉

BAKTIP: Als ik onderdelen voor een koude pastasalade voorbereid, dan bewaar ik ze altijd in deze handige vershouddozen in de koelkast. Mijn voorraadkast staat er vol mee!

Pastasalade met kip maken

Het Borrelhapjes Bakboek

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. De sauzen, spreads en dips zijn natuurlijk ook van de partij in hun eigen hoofdstuk.

Bestel hier!

Afbeelding

Italiaanse pastasalade met kip

Gerookte kip vind ik een erg lekkere smaakmaker in een koude pastasalade. Door de pesto, pijnboompitten en tomaatjes is het een echte Italiaanse pastasalade te noemen. Er zijn uiteraard verschillende manieren waarop je een lekkere zomerse pastasalade kunt maken, daarom lees je later in dit artikel ook terug hoe je andere variaties kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van andere groenten of het maken van een vegetarische pastasalade met Italiaanse smaken.

Zomerse pastasalade recepten

Wil je jouw zomerse pastasalade eens in een ander jasje gieten? Dan heb ik een aantal leuke ideeën voor je, van hoofdgerechten tot borrelhapjes en traktaties. Met een koude pastasalade kan je eigenlijk alle kanten op:

Pastasalade met gerookte kip

Italiaanse pastasalade met kip

Koude pastasalade met kip: variaties

Pastasalade met kip

In dit recept heb ik gekozen voor gerookte kip, maar gegrilde kip smaakt er net zo goed lekker bij. Dat kan handig uitkomen als je nog wat restjes kip over hebt van een andere maaltijd, of je roerbakt rauwe stukjes kip mee met de bacon tot alles goed gaar gebakken is.

Vegetarische pastasalade maken

Voor een vegetarische variant van deze Italiaanse pastasalade gebruik je olijven & mozzarella om de gerookte kip & bacon te vervangen. Olijven zijn een lekker zoutige smaakmaker en daarom een goed vegetarisch alternatief voor de bacon. Als je niet van olijven houdt, zijn zongedroogde tomaatjes een net zo lekker en smaakvol alternatief. Mozzarella smaakt eigenlijk altijd lekker in deze salade, of je er nu wel of geen vlees in verwerkt.

Meer of andere groenten toevoegen

Wil je meer groenten toevoegen aan deze pastasalade met kip, of wil je de tomaatjes en/of komkommer gewoon vervangen? Denk dan eens aan onderstaande groenten. Mijn enige tip is om het niet te bont te maken en voor maximaal drie verschillende groenten te kiezen. Anders proef je de individuele smaken bijna niet meer terug.

  • Paprika (rauw of nog lekkerder: gegrild!)
  • Gegrilde courgette
  • Artisjokharten, gemarineerd
  • Gegrilde groene asperges
  • Broccoli of bimi, gekookt of gegrild

Bij de pastasalade serveren

Voor een doordeweekse dag is zo’n grote schaal pastasalade een volwaardige maaltijd. Als je de pastasalade voor een etentje maakt, dan kan ik me voorstellen dat je wat meer lekkers op tafel wil zetten. Een aantal tips om bij deze pastasalade te serveren:

 

Pastasalade met kip recept

Recept afdrukken

5 van 5 stemmen

Pastasalade met kip recept

Dit recept voor koude pastasalade met kip is een ideale maaltijd voor warme dagen. Ontzettend makkelijk om te maken en met een heerlijk zomers tintje.
Porties: personen

Ingrediënten

  • 350 gram pasta bijvoorbeeld farfalle
  • 150 gram bacon reepjes
  • 1 handje pijnboompitjes geroosterd
  • 1 halve komkommer in stukjes
  • 300 gram cherry tomaatjes gehalveerd
  • 5 el groene pesto
  • 150 gram gerookte kipfilet

Instructies

Voorbereiding

  • Als je de pastasalade in de ochtend wil voorbereiden, dan kun je de volgende stappen alvast uitvoeren. Rooster de pijnboompitjes en laat volledig afkoelen, bewaar in een afgesloten bakje.
  • Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven, laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Bak de bacon gaar en laat ook deze afkoelen. Meng door elkaar en bewaar goed afgesloten in de koelkast tot je bijna gaat eten.

Pastasalade met kip maken

  • Twintig minuten voordat je gaat eten voer je deze stappen uit. Haal het pasta-bacon mengsel uit de koelkast en meng de pesto er doorheen.
  • Snijd de komkommer in stukjes, halveer de cherry tomaatjes en snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes. Meng dit door de pastasalade en verdeel over een serveerschaal. Strooi de pijnboompitten er overheen en serveer eventueel met Parmezaanse kaas, olijfolie en rucola.
Ijskoffie

Met warme dagen is het ontzettend lekker om zelf ijskoffie te maken. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig en het is in een handomdraai gemaakt. In dit ijskoffie recept gebruik ik slagroom, maar ik geef je voldoende tips hoe je een ijskoffie op jouw specifieke smaak kan afstemmen.

Hoe maak je ijskoffie?

Een verkoelende iced coffee maak je met drie simpele ingrediënten: koffie, ijsklontjes en melk of room. Eventueel zou je de melk of room zelfs helemaal achterwege kunnen laten. In dat geval maak je eigenlijk gewoon een ijskoude koffie. Ik doorloop de drie ingrediënten, zodat je precies weet hoe je kunt variëren:

  • Koffie. In het recept gebruik ik een espresso shot, maar je kunt ook voor een dubbele espresso kiezen. Belangrijk is dat de koffie sterk is, omdat het nog wordt afgezwakt in smaak door de toevoeging van ijs en room.
  • IJsklontjes. Je hebt niet voldoende aan één of twee ijsklontjes, nee, je wil het glas voor een groot deel met ijsklontjes vullen. Een ijskoffie moet door en door koud zijn, dus zorg ervoor dat je voldoende ijsklontjes in de vriezer hebt.
  • Melk of room. Ik hou van een romig resultaat, daarom heb ik slagroom gebruikt in dit recept. Je kunt dit ook prima vervangen door melk of een plantaardig melkalternatief. Zelfs vanille-ijs behoort tot de mogelijkheden.

BAKTIP: Het presenteren van deze ijskoude koffiedrank is extra leuk in mooie glazen met een rietje. Daarvoor kijk ik graag bij Dille en Kamille, die veel keuze hebben op het gebied van longdrink glazen met herbruikbare rietjes.

Ijskoffie maken

Het Laura’s Bakery Bakboek

De recepten in mijn tweede boek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet.

Bestel hier!

Afbeelding

Iced coffee maken

Voor een goede ijskoffie zorg je dat je koffie volledig is afgekoeld voor gebruik. Als je een kopje warme espresso in een glas vol met ijsklontjes giet, dan smelten de ijsklontjes direct en krijg je een ontzettend waterige koffiedrank. Je zou je shot espresso zelfs eerst kunnen koelen in de koelkast, maar persoonlijk vind ik dat niet nodig voor een lekkere iced coffee. Als jij daar anders over denkt dan raad ik je aan om onderstaande tip bij ‘ijskoffie maken zonder ijs’ even te lezen.

Recepten met koffie

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet de grootste koffiedrinker ben, maar toch gaat een lekkere cappuccino of latte macchiato er altijd wel in. Ook in mijn bakrecepten verwerk ik graag koffie, waardoor je zo’n lekkere mokkasmaak creëert. Er staan best een aantal recepten met koffie online, maar ik heb mijn favorieten er voor jullie tussenuit gepikt:

Iced coffee

Iced coffee maken

Zelf ijskoffie maken

IJskoffie maken zonder ijs

De ijsklontjes zorgen ervoor dat je iced coffee goed koud blijft, maar als je je drankje niet snel genoeg opdrinkt dan zullen ze uiteraard ook smelten. Als je dit wil voorkomen, omdat je niet wil dat je ijskoffie wordt verdund door het gesmolten water van de ijsblokjes, dan gebruik je de volgende bereidingswijze:

Neem een cocktailshaker en voeg hierin alle ingrediënten uit het recept in samen. Sluit de cocktailshaker af, shake een aantal keren flink totdat je voelt dat de shaker ijskoud aanvoelt. Gebruik het vergiet in de cocktailshaker om de ijskoffie zonder de ijsklontjes in je glas te gieten. Het ziet er iets minder fancy uit, maar het voorkomt wel dat de ijsklontjes jouw iced coffee verdunnen.

Romige ijskoffie

Je kunt een ijskoffie met alle soorten melk maken. Van magere tot volle melk, met slagroom of plantaardige melkvervangers, zoals havermelk of sojamelk. Zelf drink ik het liefst deze romige variant, echt een traktatie vind ik dat. Je kunt er ook voor kiezen om er een bolletje vanille ijs doorheen te mengen (de ijsklontjes laat je dan achterwege), hoewel je dan eigenlijk een affogato maakt.

Nooit meer waterige ijskoffie

Baal je er ook altijd zo van dat je ijskoffie steeds verder verdunt naarmate de ijsklontjes smelten? Daar heb ik de perfecte tip voor: maak ijsklontjes van ijskoffie (die bijvoorbeeld is overgebleven) en gebruik deze om je nieuw gemaakte ijskoffie te koelen. Als de ijsklontjes smelten zal je ijskoffie niet waterig worden, maar worden aangelengd met ijskoffie! Win – win.

IJskoffie maken met oploskoffie

Kun je ijskoffie maken met oploskoffie? Jazeker! Let er enkel op dat je een sterke koffie maakt door meer oploskoffie te gebruiken of een speciale espresso-variant, anders wordt je iced coffee erg waterig. Een espresso bevat gemiddeld 30 ml, dus hou dat aan als richtlijn voor de hoeveelheid vloeistof.

 

Ijskoffie recept

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

IJskoffie recept

Koffie drinken met zonnig weer? Dan moet je echt eens deze lekkere ijskoffie maken. Onwijs makkelijk en heerlijk verkoelend.
Porties: portie

Ingrediënten

  • 1 shot espresso afgekoeld
  • ijsklontjes
  • 100 ml slagroom

Optioneel

  • 1 tl suiker of koffiesiroop

Instructies

  • Zet een kopje espresso en laat volledig afkoelen. Als je suiker of siroop door je ijskoffie wil mengen, dan los je dit op in de nog warme espresso.
  • Vul een glas voor twee derde met ijsklontjes en schenk de koffie erop. Roer even door zodat de koffie goed koud wordt.
  • Schenk daarna ook de slagroom erop en roer nogmaals door. Rietje erin en je ijskoffie is klaar.

Notities

  • Je kunt de slagroom ook door melk of plantaardige melk naar keuze vervangen. Opschuimen is ook een optie.
  • Een echte een traktatie ervan maken? Voeg dan een koffiesiroop toe (een of twee theelepels is vaak meer dan voldoende) en top de ijskoffie af met slagroom.
aardbeien cheesecake ijsjes 1a

Ben je dol op aardbeien en op ijs? Dan ben je hier aan het juiste adres! Ik heb namelijk mijn recepten voor de lekkerste aardbeien ijsjes verzameld. Want je kunt een hoop verschillende ijsjes maken met aardbeien. Zo komen we de zomer wel door!

Aardbeien ijsjes maken

Zelf aardbeien ijs maken is absoluut niet ingewikkeld en wel heel erg lekker. Al helemaal zodra de verse Hollandse aardbeien in het seizoen zijn, maar je kunt ook zeker ijs maken met aardbeien uit de diepvries. Je gaat ongetwijfeld blij worden als je een voorraadje van deze ijsjes in je vriezer hebt liggen!

Op zoek naar meer lekkers om te maken met aardbeien? Bekijk dan eens dit heerlijke lijstje met aardbeien recepten!

Aardbeien ijs maken zonder ijsmachine

Bijna al deze aardbeien ijsjes kan je ook zonder ijsmachine maken en dat maakt de recepten extra makkelijk voor iedereen. Natuurlijk heb ik wel wat handige tips voor ijsjes te maken, die zal ik bij de betreffende recepten delen.

BAKTIP: Ondanks dat deze recepten zonder ijsmachine te maken zijn, heb je wel een portie geduld nodig. Als je sneller van je zelfgemaakte ijs wil genieten, is deze ijsmaker is een goede en betaalbare optie.

Yoghurt en cheesecake

Yoghurt en aardbeien is een heerlijke combinatie, dat bewijst dit aardbeien yoghurtijs wel. Lekker fris en romig! Extra leuk om het ijs te serveren in wafelbakjes.

Nog zo’n geweldige combinatie: cheesecake en aardbeien. Deze aardbeien cheesecake ijsjes smaken dan ook echt naar cheesecake en echt om van te smullen!

BAKTIP: In veel recepten gebruik ik een variant op deze siliconen ijsvormDit is een uitstekende vervanger waar je maar liefst 10 ijsjes tegelijk mee kan maken.

Lekkere combinaties

Al is aardbeienijs op zichzelf al erg lekker, je kunt ook fantastische combinaties maken met andere fruitsoorten. Zo is dit aardbeien bramenijs echt een aanrader!

Citroen smaakt heerlijk fris bij aardbeien. Deze fruitige aardbei-citroen waterijsjes heb je binnen no time gemaakt en zijn waarschijnlijk ook lekker snel op.

Het Laura’s Bakery Bakboek 

De recepten in mijn tweede boek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet. 

Bestel hier!

Afbeelding

Gezonde ijsjes

Doordat aardbeien van zichzelf al lekker zoet zijn, kun je er vaak prima ijs van maken zonder er nog suiker aan toe te hoeven voegen. Andere fruitsoorten erbij maakt het uiteraard wel extra lekker. Zoals deze aardbeien perzik ijsjes.

Met overgebleven rijp fruit kun je ook lekkere ijsjes maken. Zo maakte ik deze aardbeien sinaasappel ijsjes en dat was echt een heel goed idee!

BAKTIP: Ik gebruik de Zoku ijsmaker al jarenlang en ben er nog steeds ontzettend blij mee. Hiermee maak je binnen no-time meerdere ijsjes achter elkaar. Daarnaast kan je ook leuke effecten met laagjes, vullingen en stukjes fruit maken

Snelle aardbeien ijsjes

Binnen no-time ijsjes met aardbeien maken? Maak dan deze snelle yoghurt fruit ijsjes. Je kunt er verschillende soorten fruit aan toevoegen, maar aardbeien zijn natuurlijk zeker een goed idee.

Milkshakes maak je uiteraard ook met ijs en vind ik daarom wel in dit lijstje thuishoren. Aardbeien milkshake is mijn favoriet en maak je in een handomdraai! Ook fantastisch lekker een een feestje om te maken én eten: een aardbeien freakshake!

Aardbeien ijs maken

Zodra er rabarber in het seizoen is, kun je er natuurlijk compote van maken. Iets minder voor de hand liggend, maar mega lekker zijn deze rabarber-aarbei yoghurt ijsjes.

Je kunt uiteraard ook alleen met aardbeien als fruitsoort ijsjes maken. Zo zijn deze aardbeien-yoghurt ijsjes heerlijke frisse zomerijsjes en ook nog eens gezond én heel makkelijk om te maken!

Welke aardbeien ijs ga jij maken deze zomer? Ik ben benieuwd!

Ontbijtkoek recept 3a

Ontbijtkoek, wie is er niet dol op? Dit typisch Hollandse baksel is onwijs lekker en makkelijk om zelf te maken. Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje. Het allerlekkerste natuurlijk met een lekkere laag boter erop.

Makkelijk ontbijtkoek recept

Dit recept voor ontbijtkoek is echt onwijs makkelijk en snel gemaakt. Je maakt er een hele lekkere ontbijtkoek mee die smeuïger is dan de versie uit de winkel. Ik ben in dit recept uitgegaan van een grote ontbijtkoek en maak het in een gewone cakevorm, maar je kunt het ook zeker in kleine cakevormen of in een muffin bakvorm maken. Dan is het zelfs nog sneller klaar!

Ontbijtkoek recept 1a

Traditionele ontbijtkoek

Misschien ken je ontbijtkoek ook wel als peperkoek. Maar wist je dat er nog veel meer namen zijn voor dit baksel? Zoals snijkoek, lekkerkoek, zoete koek, hapkoek, honingkoek, kruidkoek of pondkoek. De meest traditionele naam is trouwens honingkoek, omdat het eerst met honing werd gemaakt en dat werd later vervangen door suiker.

Al die namen zijn waarschijnlijk ontstaan in de lange tijd dat ontbijtkoek al bestaat. Vermoedelijk bestond het al in de Romeinse tijd en werd het daarna vooral in kloosters gebakken. Natuurlijk is in de loop van de tijd de receptuur wel wat veranderd, maar lekker is het nog altijd! Ik heb er een makkelijk ontbijtkoek recept van gemaakt met toegankelijke ingrediënten en weinig handelingen.

Ontbijtkoek maken

Nu vind ik de ontbijtkoek zoals hij is al enorm lekker. Maar het is natuurlijk éxtra genieten met een flinke laag boter erop. Wat ik ook heerlijk vind: een laagje pindakaas erop, en als ik helemaal in een feestelijke stemming ben doe ik er ook nog wat hagelslag op. Probeer het maar eens!

Het Feestdagen Bakboek

Het recept voor deze ontbijtkoek vind je ook in Het Feestdagen Bakboek. Want koekhappen doe je met Koningsdag natuurlijk met ontbijtkoek! In het boek vind je nog veel meer lekkere recepten voor de feestdagen. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

Bestel hier!

Afbeelding
Ontbijtkoek recept 4a

Recept ontbijtkoek tips

Soort bloem

Ik heb gewone bloem gebruikt voor dit recept. Maar je kunt ook volkorenmeel gebruiken, je hoeft het recept dan niet aan te passen. Andere meelsoorten heb ik niet getest, maar zou je uiteraard kunnen uitproberen.

Kruiden

Speculaaskruiden, ook wel bekend als koekruiden, kun je zowel kant-en-klaar kopen als zelf samenstellen. Dit is mijn recept voor speculaaskruiden!

Ontbijtkoek variaties

Je kunt absoluut variëren met dit recept voor ontbijtkoek. Denk aan het toevoegen van nootjes, gember, andere kruiden of stukjes appel door het beslag.

Gezonde snack

Ontbijtkoek zal ik niet zo snel een gezonde snack noemen. Al heb ik ook een variant voor volkoren ontbijtkoek voor je: die maak je met volkorenmeel en daaraan voeg je naast de appelstroop alleen natuurlijke suikers toe.

Bewaren

Je kunt ontbijtkoek 3-4 dagen goed verpakt bewaren buiten de koelkast. Je hebt ook speciale ontbijtkoektrommels waar ze precies in passen. Je kunt ontbijtkoek ook invriezen, dan blijft het circa 3 maanden goed.

Ontbijtkoek recept 2a

Koekhappen en Hollandse baksels

Naast dat ontbijtkoek heel erg lekker is, hoort het natuurlijk ook bij de traditie van koekhappen tijdens Koningsdag. Waarschijnlijk weet je wel hoe het moet, maar zo niet: prik een gaatje door een paar plakken ontbijtkoek en hang ze met een touwtje aan een lijn (bijvoorbeeld een waslijn). Handen op je rug en happen maar! Wie als eerst de koek op heeft is de winnaar, maar het gaat natuurlijk om de lol 😉

Op zoek naar meer lekkere Hollandse baksels? Ik zet een aantal lekkere opties op een rij:

 

ontbijtkoek recept

Recept afdrukken

5 van 8 stemmen

Ontbijtkoek recept

De lekkerste ontbijtkoek maak je zelf met dit makkelijke recept. Bewaar de plakjes in de vriezer, zo heb je altijd een lekker tussendoortje bij de hand.
Porties: plakjes

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • Snuf zout
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • el speculaaskruiden
  • 1 tl gember
  • 250 ml melk
  • 50 gram appelstroop
  • 60 gram parelsuiker optioneel

Instructies

  • In een kom roer je bloem, baking soda, zout, suiker, speculaaskruiden en gember door elkaar.
  • In een pannetje verhit je melk en appelstroop. Blijf roeren tot de appelstroop volledig is opgelost. Giet dan het mengsel bij de droge ingrediënten en mix op een lage stand tot de droge ingrediënten volledig zijn opgenomen.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en verdeel gelijkmatig. Strooi hier de parelsuiker overheen.
  • Bak de ontbijtkoek in ongeveer 60 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) tot hij gaar is.
Zo maak je limoncello tiramisu

In dit lijstje heb ik de lekkerste toetjes met mascarpone verzameld. Van klassieke tiramisu’s tot aan verrassende desserts waar je die heerlijke, zachte en romige mascarpone voor gebruikt. Welk toetje ga jij maken?

Mascarpone toetjes recepten

Officieel is mascarpone een Italiaanse kaassoort. Niet getreurd als je niet van kaas houdt, want grote kans dat je mascarpone dan toch wel lust. De smaak is namelijk erg mild en de textuur is heel romig. Het meest bekende toetje met mascarpone is natuurlijk de klassieke tiramisu. Maar je kunt mascarpone voor nog veel meer toetjes gebruiken!

Op zoek naar meer inspiratie voor desserts? Hier vind je alle toetjes recepten op Laura’s Bakery!

Tiramisu desserts

Natuurlijk mag tiramisu niet ontbreken in dit lijstje met mascarpone toetjes. Er staan gelukkig meer dan genoeg varianten op het blog. Deze aardbeien tiramisu is heerlijk zomers en bij velen favoriet.

Een klassieke tiramisu is altijd een goed idee om te maken als dessert. Mijn tiramisu zonder ei is de klassieker, alleen gebruik ik geen rauwe eieren waardoor het toetje voor iedereen toegankelijk is.

IJstaart toetjes

Mogelijk denk je niet zo snel aan ijstaart als je op zoek bent naar een toetje met mascarpone, maar daar gebruik ik het zeker voor. Het geeft die heerlijke romigheid aan ijstaarten. Met een cakevorm heb je eenvoudig je zelfgemaakte ijstaart op tafel staan. Bijvoorbeeld deze overheerlijke koffie-karamel ijstaart, of ga voor een frisse frambozen-citroen ijstaart.

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding

Makkelijke mascarpone toetjes

Deze lemon curd trifle met rood fruit is een heerlijk fris toetje. Perfect voor in de lente of zomer! Onwijs makkelijk om te maken en waarschijnlijk zo op 😉 . Nog zo’n eenvoudig maar zeer smakelijk toetje is dit makkelijk bladerdeeg gebakje met vers fruit.

Zomerse toetjes met mascarpone

Tiramisu kan ook heel goed in de lente of zomer. Maak dan bijvoorbeeld deze frisse frambozen-citroen tiramisu. Al is het ook een winnaar met de feestdagen zoals Kerst! Helemaal heerlijk fris en de perfecte afsluiter van een zomers (Italiaans) diner is deze limoncello tiramisu. Echt een aanrader!

Pavlova toetjes

Met een lekkere pavlova bodem kun je alle kanten op. Een mascarponeroom smaakt er fantastisch bij als vulling als je het mij vraagt. Zoals bij de mini pavlova’s met citroenroom en rood fruit. Of ga voor deze onwijs smaakvolle pavlova met karamel, chocolade en kletskoppen. Een heerlijke combinatie van smaken!

Snelle toetjes met mascarpone

Op zoek naar een lekker en snel toetje met mascarpone? Dan is mijn snelle tiramisu perfect. Die is namelijk echt heel snel klaar!

Deze pannenkoekentaart met citroen-mascarponeroom kan ook snel klaar zijn (afhankelijk van of je de pannenkoeken zelf bakt) en is perfect als feestelijk dessert voor bijvoorbeeld een kinderfeestje of verjaardag!

Welk toetje met mascarpone ga jij maken?

Aardbeien tartelette

Dit is een echte klassieker en tegelijkertijd één van de lekkerste tartelettes recepten. Ik bedoel natuurlijk aardbeien tartelettes met banketbakkersroom!

Aardbeien taartjes

Wat zijn ze vrolijk hè, deze aardbeien taartjes? Een perfect gebakje voor bij een high tea, omdat het formaat niet te groot is. Ik vulde elke aardbeien tartelette met banketbakkersroom. In principe kun je alle soorten (rood) fruit gebruiken om de taartjes mee af te toppen. Toch gaat er weinig boven de combinatie tussen een knapperige tartelettebodem, verse aardbeien en de volle banketbakkersroom.

Voor de bereiding van deze tartelettes met aardbeien gebruikte ik de 12 tartelette vormpjes uit mijn meest recente bakproducten collectie. Als je een ander formaat bakvormpjes gebruikt, hou er dan rekening mee dat het uiteindelijke aantal taartjes kan variëren.

Aardbeien tartelettes maken

Aardbeien gebakjes maken

Aardbeien tartelettes behoren absoluut tot mijn top 3 favoriete aardbeien gebakjes. Zeker wanneer aardbeien in het seizoen zijn, kan ik je aanraden om elke week iets lekkers te maken met aardbeien. Gelukkig zijn aardbeien van eigen grond de gehele zomer goed verkrijgbaar, dus dat vraagt om voldoende aardbeien recepten ter inspiratie. Enkele aardbeien gebakjes die je zeker eens moet proberen:

Het Feestdagen Bakboek

Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

Bestel hier!

Afbeelding
Aardbeien tartelettes (3)

Aardbeien tartelettes maken

Kan ik de banketbakkersroom vervangen?

Dit hangt af van de reden. Voor een wat lichtere vulling kun je kiezen voor Zwitserse room, maar als je simpelweg niet van banketbakkersroom houdt dan is mascarponeroom een goed (en makkelijk) alternatief.

Kan ik ook een grote taart maken?

Zeker weten! Daarvoor deelde ik al een recept op het blog, namelijk deze aardbeien zandtaart.

Kan ik ze ook zonder tartelette vormpjes maken?

Je zou een muffin bakvorm kunnen gebruiken om de tartelette bodems in af te bakken. Voor al mijn tips aangaande het bakken van tartelette bodems, kun je het beste mijn artikel ‘zelf tartelettes maken’ goed doornemen.

Aardbeien tartelettes voorbereiden

Wil je de aardbeien tartelettes langer van tevoren voorbereiden? Dan kan ik je het volgende aanraden:

  • Bereid de onderdelen los van elkaar en spuit de room pas op de dag zelf in de bodempjes.
  • Banketbakkersroom kun je 4-5 dagen in de koelkast bewaren en tot 3 maanden invriezen.
  • De tartelette bodems zijn zeker een week houdbaar in een afgesloten trommel.

 

Aardbeien tartelettes recept

Recept afdrukken

4.34 van 3 stemmen

Aardbeien tartelettes recept

Een echte klassieker en tegelijkertijd één van de lekkerste tartelettes recepten. Ik bedoel natuurlijk aardbeien tartelettes met banketbakkersroom!
Porties: tartelette bodempjes

Equipment

Ingrediënten

Tartelettedeeg

  • 200 gram bloem
  • 30 gram amandelmeel
  • 80 gram poedersuiker
  • snuf zout
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram losgeklopt ei (ongeveer twee derde van een ei)

Vulling

Instructies

  • Doe bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom. Mix tot een kruimelig deeg.
  • Voeg het ei toe en kneed tot een mooi soepel deeg. Verpak het in folie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
  • Terwijl het deeg rust, kun je ondertussen de banketbakkersroom volgens het recept voorbereiden. Laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 4-5 mm dikte. Neem een uitsteker die een paar maten groter is dan je tartelette bakvormpjes. Steek een lapje deeg uit en bekleed je bakvormpje hiermee. Snijd de overtollige randjes deeg weg en plaats bakvormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in de bodem.
  • Bak de tartelettes in 12-15 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte). Laat volledig afkoelen voor je verder gaat.
  • Als de banketbakkersroom is afgekoeld en opgesteven, doe je deze in een spuitzak met een gladde spuitmond (of knip de punt er recht vanaf als je deze spuitmond niet hebt).
  • Spuit met de spuitzak een mooie toef room in elke tartelette bodem en verdeel de banketbakkersroom op deze manier over alle bodems. Halveer de aardbeien en decoreer de tartelettes ermee.

Notities

  • Geen amandelmeel in huis en geen zin om voor die 30 gram naar de winkel te gaan? Je kunt het ook gewoon vervangen door bloem.
  • Overtollig deeg kun je gemakkelijk (luchtdicht verpakt) invriezen. Op deze manier is het tot drie maanden houdbaar.
  • Ongevuld zijn de gebakken tartelette bodems zeker een week houdbaar in een goed afgesloten trommel.
Chocolade ijsjes

Deze chocolade ijsjes zijn een grote favoriet bij zowel kinderen als bij volwassenen! Daarnaast is het recept erg makkelijk om te maken en dus een leuke activiteit om met kinderen te ondernemen.

Chocolade ijsjes maken

Voor het maken van deze ijsjes met chocolade heb je enkel vijf simpele ingrediënten nodig, die in elke supermarkt te vinden zijn:

  • Slagroom. Belangrijk om heerlijk romige chocolade ijsjes te kunnen maken.
  • Gecondenseerde melk. Zorgt voor een zoete smaak en de juiste structuur.
  • Pure chocolade. Geeft een rijke chocoladesmaak, maar je proeft de puurheid niet terug.
  • Cacaopoeder. Voor een diepere chocoladesmaak.
  • Vanille-extract. De smaakmaker der smaakmakers. Heb je het al eens zelf gemaakt?

Naast deze ingrediënten heb ik ook nog een hele gezellige siliconen ijsjesvorm in de vorm van Sint Jacobsschelpen gebruikt. Deze is afkomstig uit de Laura’s Bakery bakproducten collectie die momenteel verkrijgbaar is bij Kruidvat (maar let op: op=op). Is deze vorm niet onwijs leuk? Uiteraard kan je de chocolade ijsjes ook in andere siliconen ijsjesvormen gieten. Het enige dat kan variëren is het aantal ijsjes dat je ermee kunt maken, omdat de inhoud van de holtes per vorm verschilt.

Ijsjes met chocolade

Het Kinderbakboek 2

30 Nieuwe zoete én hartige recepten voor kinderen die allemaal zijn voorzien van stap-voor-stap illustraties. Alle recepten zijn eenvoudig uitgelegd zodat iedereen ermee aan de bak kan. Een perfect boek voor alle kleine koekenbakkers! Wat bak je als eerst, de pannenkoekentaart of dino koekjes?

Bestel hier!

Afbeelding

IJsjes met chocolade

Yes, echte chocoladeliefhebbers kunnen hun chocolade ijsjes van een extra laagje chocolade voorzien! Dan heb je niet alleen een heerlijk romig chocoladeijsje, maar ook nog een knapperig chocolade omhulsel. Persoonlijk vond ik de chocoladesmaak van deze ijsjes al heel rijk en daarom vond ik het niet nodig, maar het kan zeker een leuke toevoeging zijn.

Je kunt voor een soort chocolade naar keuze kiezen (dit is mijn favoriete merk chocolade): wit, puur of melk, het kan allemaal. Voor het dippen in de chocolade kun je het beste de instructies van het roomijsjes met chocolade-recept volgen (stap 6 en 7). Je hebt voor onderstaand recept een gelijke hoeveelheid chocolade nodig voor het dippen.

Meer recepten voor ijs met chocolade

Chocolade is één van de meest populaire smaken als het op ijs aankomt en dat kan ik goed begrijpen. Zeker wanneer je bedenkt dat er zoveel mogelijkheden zijn om chocolade in een ijsje te verwerken! Ik heb een aantal lekkere recepten ter inspiratie voor je op een rij gezet. Zo kun je dus elke keer weer een ander soort ijsje met chocolade eten. 😉

Chocolade ijsjes maken

Zelf chocolade ijsjes maken

Kan ik ook witte chocolade of melkchocolade gebruiken?

Melkchocolade kan prima, dan worden de ijsjes wat zoeter van smaak en dan wordt de chocoladesmaak iets afgezwakt. Het gebruik van witte chocolade moet in principe ook wel kunnen, maar ik heb het niet getest. Hou er hierbij rekening mee dat je het cacaopoeder achterwege laat. Ik zou in dat geval misschien nog iets meer witte chocolade gebruiken dan de beschreven chocolade in onderstaand recept, 100 gram bijvoorbeeld.

Hoe kan ik de ijsjes het beste bewaren?

Ik deed ze in kleine plastic zakjes, per stuk luchtdicht verpakt.

Kan ik de gecondenseerde melk vervangen?

Voor een lactosevrij alternatief kun je gecondenseerde kokosmelk gebruiken. Dit is niet in elke supermarkt te vinden, maar meestal wel in grote filialen. Er is verder geen ander product waarmee je gecondenseerde melk zomaar 1:1 kunt vervangen. Mocht je er tegenaan lopen dat je het product niet kan vinden in de supermarkt: gecondenseerde melk vind je meestal bij de Aziatische producten.

Zelf chocolade ijsjes maken

 

Chocolade ijsjes recept

Recept afdrukken

3 van 1 stem

Chocolade ijsjes

Deze chocolade ijsjes zijn een grote favoriet bij zowel kinderen als bij volwassenen! Daarnaast ook erg leuk om samen te maken.
Porties: ijsjes

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje zoete, gecondenseerde melk
  • 50 gram pure chocolade gesmolten
  • 40 gram cacaopoeder
  • 2 tl vanille-extract

Instructies

  • Klop de slagroom stijf in een kom. Zet even opzij.
  • Neem een nieuwe beslagkom en mix de gecondenseerde melk, pure chocolade, cacaopoeder en vanille-extract samen tot één geheel.
  • Pak de opgeklopte slagroom erbij en spatel rustig door het chocolademengsel tot er een egale massa ontstaat.
  • Vul de siliconen ijsjesvorm met een kleine lepel met het mengsel. Steek de ijsstokjes erin en zet de vorm een nacht in de vriezer.

Notities

  • De hoeveelheid ijsjes is afhankelijk van de siliconen ijsjesvorm die je gebruikt.
  • Je kunt er ook voor kiezen om de (eenmaal opgesteven) ijsjes in gesmolten chocolade te dippen, daarvoor heb je 500 gram chocolade nodig.
Kruidvat week 18 (1)

Ongelofelijk maar waar, ik mag vandaag mijn nieuwste bakproductencollectie van 2024 aan jullie onthullen. De derde (!) collectie van 2024 en er zitten zoveel geweldig leuke, nieuwe bakproducten in. Deze bakproducten hebben de zomer al een beetje in hun bol en ze zijn ook precies op tijd voor Moederdag. Lees snel verder om meer te weten te komen over deze nieuwe collectie die vanaf volgende week bij Kruidvat te koop is.

Laura’s Bakery bakproducten bij Kruidvat

Het is bijna Moederdag en het zou zomaar kunnen dat alle moeders in Nederland uitgebreid in de watten worden gelegd met leuke bakproducten. Aan deze bakproductencollectie zal het niet liggen, want er zit voor ieder wat wils tussen. Van praktische bakvormen, tot bijzondere siliconen exemplaren en de allergezelligste koekuitstekers. Boek maar vast wat tijd vrij in je agenda om de keuken in te duiken met de nieuwe Laura’s Bakery bakproductencollectie die vanaf volgende week verkrijgbaar is bij Kruidvat.  

Ik vertel je in dit artikel alles over de producten in de aankomende collectie, maar bekijk ook meteen de speciale bakproducten pagina. Daar vind je niet alleen een helder overzicht van de losse producten, maar ook voldoende recept inspiratie zodat je direct met jouw nieuwe bakspullen aan de slag kan. 

Kruidvat week 18 Laura's Bakery bakproducten

Kruidvat week 18 Laura's Bakery bakproducten

Ik sta te stuiteren om jullie alles over deze producten te vertellen, want wát zijn ze leuk! Neem bijvoorbeeld de twee verschillende siliconen ijsjesvormen, daarmee kun je de lekkerste ijsjes in de vorm van een schelp of zeemeerminnenstaart maken. In dat thema vind je ook een siliconen vorm om zelf zeebanket te maken in deze collectie! En dan de siliconen wafelvormen, reuze handig voor iedereen die het liefst wafels in de oven bakt (je kunt er trouwens ook cake of brownies in bakken). Een echte showstopper is de luxe bakvorm, waar je de meest prachtige broden of cakes in kunt bakken. 

Deze collectie bevat uiteraard ook een aantal meer praktische bakproducten, die nu eenmaal erg handig zijn om te hebben. Zoals de mini springvorm, om kleine taartjes in te bakken, of de mini en de medium bakvormen waar je cakes en broden in een wat kleiner formaat in maakt. Ook de rechthoekige mini quiche set is weer van de partij, met losse bodems, en een set van 12 kleinere tartelette bakvormpjes. Last but not least: hele gezellige koekuitstekers. Daarvan heb je er nooit genoeg en met deze uitstekers waan je je aan het strand in eigen keuken! 

Je vindt alle nieuwe Laura’s Bakery bakproducten vanaf dinsdag 30 april in de winkels bij Kruidvat (zowel in Nederland als in België) en vanaf maandag 29 april is de collectie al online te koop in de webshop van Kruidvat. Maar een kleine tip van mij: houd vooral het Kruidvat filiaal bij jou in de buurt in de gaten, want soms liggen de producten al eerder in de schappen. En wees er snel bij, want op is ook écht op.   

Laura's Bakery bakproducten Kruidvat week 18 2024

Laura's Bakery bakproducten Kruidvat week 18 2024

Laura’s Bakery bakproducten mei 2024

Deze collectie puilt uit van de gezellige bakproducten die onwijs leuk zijn om cadeau te geven. Maar deze zomerse collectie wil je natuurlijk ook in je eigen keuken terugvinden. Ik zet alle producten van deze Laura’s Bakery bakproductencollectie bij Kruidvat even voor je op een rij:  

  • Mini bakvorm (9 cm x 6,5 cm) – € 4,99 per set 
  • Medium bakvorm (15 cm x 8,5 cm) – € 4,99 per set 
  • Siliconen zeebanketvorm (19 vormpjes) – € 4,99 
  • Siliconen ijsjesvorm schelp (incl. 24 stokjes) – € 3,99 
  • Siliconen ijsjesvorm zeemeerminnenstaart (incl. 24 stokjes) – € 3,99 
  • Koekuitstekers (3 verschillende setjes) – € 2,49 per set 
  • Siliconen wafelvorm hart (5 wafels) – € 2,99 
  • Siliconen wafelvorm rechthoek (4 wafels) – € 2,99 
  • Springvorm rond (Ø 12 cm) – € 2,99 
  • Tartelette bakvormpjes (set 12 stuks) – € 3,99  
  • Mini quiche set (3 stuks) – € 3,99 
  • Luxe bakvorm (1,7 liter) – € 12,99 

De producten zijn ook online verkrijgbaar bij Kruidvat, met uitzondering van de medium bakvorm. Vanaf maandag 29 april 2024 zijn deze in de webshop van Kruidvat te vinden. Ook hier geldt: op = op!  

Laura's Bakery bakproducten Kruidvat week 18 2024

Laura's Bakery bakproducten Kruidvat week 18 2024

Wat kun je bakken met de Laura’s Bakery bakproducten?

Wil jij volgende week direct aan de slag als je de bakproducten hebt gescoord? Begrijpelijk! Neem dan een kijkje op deze overzichtspagina van alle producten inclusief mijn persoonlijke tips voor bijpassende recepten. Daar geef ik allerlei inspiratie, baktips en basisrecepten voor cakes of koekjes waar je direct mee aan de slag kan. Je hebt eindeloos veel mogelijkheden met de bakproducten, dus check snel deze pagina. 

Nog even alles op een rij

Per wanneer zijn de producten verkrijgbaar? 

De folder gaat dinsdag 30 april in, maar houd ook de winkel bij jou in de buurt in de gaten. Het kan zijn dat het al wat eerder in de schappen ligt.   

Zijn de Laura’s Bakery bakproducten ook in België verkrijgbaar? 

Ja, op dinsdag 30 april gaat de folder ook in België in.   

Worden de producten aangevuld als het is uitverkocht?  

Nee, voor alle producten geldt op is ook echt op. Dus wees er snel bij.   

Kunnen de producten in de vaatwasser?  

Dit staat op de verpakking van de producten vermeld. 

Ik ben ontzettend benieuwd naar alle prachtige baksels die ongetwijfeld gemaakt zullen worden met de nieuwe bakproducten. Dus deel je foto met mij of tag @laurasbakery op Instagram erin, dat vind ik heel erg leuk om te zien.

Laura's Bakery bakproducten Kruidvat week 18 2024

Laura's Bakery bakproducten Kruidvat week 18 2024