Aardbeien-witte chocolade muffins

Gepost: 6 mei 2013 Laatst bewerkt: 7 februari 2024
Aardbeien-witte chocolade muffins

Niet lang geleden heb ik al eens uitgelegd dat er muffins zijn met een cake-achtige structuur en muffins die meer weg hebben van een broodje. Deze aardbeien-witte chocolade muffins hebben meer de structuur van brood. Dat houdt in dat de muffin wat compacter is en dus de maag goed vult. De aardbeien geven de muffins een frisse smaak, in combinatie met de witte chocola zijn deze muffins heel erg lekker als tussendoortje om bijvoorbeeld mee naar school of naar je werk te nemen. Reken maar dat dat een paar jaloerse collega’s/klasgenoten oplevert.

BAKTIP: als je je aardbeien schoonmaakt, doe dit dan voordat je de kroontjes verwijderd. Anders zuigen de aardbeien namelijk het water op en dan hebben je aardbeien minder smaak. Vervolgens kan je kroontjes eenvoudig verwijderen met een aardbeien ontkroner

aardbeien-witte-chocolade-muffins-4a
aardbeien-witte-chocolade-muffins-5a
aardbeien-witte-chocolade-muffins-3a

 

AARDBEIEN-WITTE CHOCOLADE MUFFINS

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Aardbeien-witte chocolade muffins

Aardbeien-witte chocolade muffins: muffins met frisse stukjes aardbei en zachte stukjes witte chocolade. Een aanrader voor degenen met een stevige trek.
Porties: 12 muffins

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 120 gram suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 gram witte chocolade (in stukjes)
  • 250 gram aardbeien (in stukjes)
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 120 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 2 tl vanille extract

Instructies

  • Neem twee kommen, de één vul je met alle droge ingrediënten en de ander met de natte ingrediënten. Roer de kommen afzonderlijk al goed door, voeg ze dan bij elkaar en roer dit in maximaal 12 roerbewegingen door elkaar. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak de muffins in 25-30 minuten gaar op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

De muffins bewaar je in een afgesloten trommel. Zo blijven ze een week goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

31 reacties

  1. de Bakmadam! schreef:

    Hmmm… dat kan alleen maar lekker zijn! Leuk idee om zo met papiertjes te werken!

  2. curlycreative schreef:

    Mmm ziet er goed uit Laura!

  3. Anonymous schreef:

    Lekker!
    Maar horen muffins niet veel meer gerezen te zijn?
    Ik dacht ook altijd dat je voor aardbeien of andere zure ingredienten een deel baksoda nodig hebt, naast het bakpoeder, maar ik begrijp er stiekem nog steeds niets van.

    1. Laura's Bakery schreef:

      De compacte muffins met een brood-achtige structuur rijzen nauwelijks. Ik weet dat baksoda zuren neutraal laat smaken maar heb niet het idee dat dat bij deze muffins nodig was. Ik zal het eens proberen om te kijken wat het verschil is.

    2. Anonymous schreef:

      Aah, op die fiets. Ik ben benieuwd!

  4. Danielle schreef:

    Zou je de bloem ook kunnen vervangen door speltheorie/bloem?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik durf het niet met zekerheid te zeggen maar volgens mij moet dit gewoon kunnen hoor!

  5. Nancy schreef:

    Ziet er lekker uit. Ga ik eens uitproberen!
    Hoe heb je dat gedaan met die papiertjes?

  6. Rebecca schreef:

    Ohh een van mijn meest favoriete smaak-combinaties 😉 Dat moet ik ook bakken… waar heb je trouwens de papiertjes vandaan?
    groetjes 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      De papiertjes zijn van Wilton, ik heb ze ooit gratis gekregen bij een bestelling. Heb de verpakking alleen niet meer en kan ze ook niet vinden op de website helaas.

      1. Bianca schreef:

        Op weekendbakery verkopen ze deze vormpjes 🙂

    2. HandmadebyHelen schreef:

      Ik geloof dat ze Tulip Bakingcups heten… ben wel eens how-to’s tegen gekomen om ze zelf te maken van bakpapier…

  7. sandra schreef:

    Hooi Laura ,

    Je bakboekjes liggen in de winkel bij de action.
    In almelo heb k ze gekocht op vakantie super leuk zeg.
    En erg goed ziet het eruit.

    Groetjes Sandra

  8. Natas schreef:

    Een wat domme vraag misschien, maar wordt er met boter gedoeld op ongezouten bakboter, of juist gezouten, of margarine? Denk ongezouten bakboter, maar weet het helaas niet zeker :s het lijkt me heel leuk om eens te proberen te maken namelijk!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als ik boter noem in recepten bedoel ik altijd roomboter. Als het ongezouten moet zijn staat het er bij vermeld. In dit geval kun je dus gewoon normale roomboter gebruiken.

    2. Natas schreef:

      Super, bedankt voor je reactie! Ik ga het eens uitproberen 🙂

  9. Bianca schreef:

    Ik heb vandaag deze muffins gemaakt, wat een zaligheid.
    Bedankt voor je heerlijke recept 🙂

    Groetjes

  10. Dominiek schreef:

    Hoi Laura,

    Kan ik deze muffins ook een dag of twee van te voren maken hoe kan ik ze dan het beste bewaren?
    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      In een trommel buiten de koelkast blijven ze het lekkerst, je kunt ze prima al een paar dagen van tevoren maken.

  11. Jeanine schreef:

    Hoi Laura,

    In het artikel waarin je uitlegt wat het verschil is tussen muffins en cupcakes geef je aan dat bij muffins de boter gesmolten wordt toegevoegd aan het beslag. Geldt dat voor dit recept dus ook?

    Groetjes Jeanine

    1. Laura schreef:

      Ja dat klopt inderdaad. Smelten en een beetje laten afkoelen voor je het toevoegt. Zal het er voor de duidelijkheid nog even bij zetten.

  12. Erica schreef:

    Hoi Laura,

    Vanmiddag heb ik de muffins gemaakt.
    Ze zijn goed gelukt alleen zijn ze erg flauw.
    Hoort er in dit recept misschien ook een snufje zout aan toegevoegd te worden? (staat nl niet in het recept)

    Groetjes Erica

    1. Laura schreef:

      Heb ik inderdaad niet gedaan, zou je wel kunnen doen hoor.

  13. Else schreef:

    Ik wil dit recept graag gaan maken. Kan het ook met diepvriesaardbeien?

      1. Else schreef:

        Helaas, waarschijnlijk zijn ze door de hoeveelheid vocht in de aardbeien niet mooi gaar geworden. Ook is de smaak wat flauw.

  14. Alfred schreef:

    Bij ons is de chocolade naar beneden gezakt tijdens het bakken. Het was ook nog niet gesmolten. Hoe kan je dat voorkomen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt het even door wat bloem wentelen, zorg verder dat het beslag niet te luchtig is. En na afkoelen stolt de chocolade uiteraard weer 😉

  15. Yolanda Hilgersom - Broere schreef:

    Ja, heb ze gemaakt en…..zien er goed en gezellig uit !! Goed gerezen maar inderdaad een beetje flauw, goed om te weten voor een volgende keer. Was een beetje teveel deeg voor mijn mini muffin siliconenvorm dus verder deeg verdeeld over langwerpige mini cake siliconen vorm. Ziet er ook leuk uit en de smaak zal niet minder zijn. 🙋🏼‍♀️😛😋

  16. Merel van der Meijden schreef:

    Kan dit ook met smeltchocolade?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar vermoed dat het wel kan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept