Niet lang geleden heb ik al eens uitgelegd dat er muffins zijn met een cake-achtige structuur en muffins die meer weg hebben van een broodje. Deze aardbeien-witte chocolade muffins hebben meer de structuur van brood. Dat houdt in dat de muffin wat compacter is en dus de maag goed vult. De aardbeien geven de muffins een frisse smaak, in combinatie met de witte chocola zijn deze muffins heel erg lekker als tussendoortje om bijvoorbeeld mee naar school of naar je werk te nemen. Reken maar dat dat een paar jaloerse collega’s/klasgenoten oplevert.
BAKTIP: als je je aardbeien schoonmaakt, doe dit dan voordat je de kroontjes verwijderd. Anders zuigen de aardbeien namelijk het water op en dan hebben je aardbeien minder smaak. Vervolgens kan je kroontjes eenvoudig verwijderen met een aardbeien ontkroner.
Hmmm… dat kan alleen maar lekker zijn! Leuk idee om zo met papiertjes te werken!
Mmm ziet er goed uit Laura!
Lekker!
Maar horen muffins niet veel meer gerezen te zijn?
Ik dacht ook altijd dat je voor aardbeien of andere zure ingredienten een deel baksoda nodig hebt, naast het bakpoeder, maar ik begrijp er stiekem nog steeds niets van.
De compacte muffins met een brood-achtige structuur rijzen nauwelijks. Ik weet dat baksoda zuren neutraal laat smaken maar heb niet het idee dat dat bij deze muffins nodig was. Ik zal het eens proberen om te kijken wat het verschil is.
Aah, op die fiets. Ik ben benieuwd!
Zou je de bloem ook kunnen vervangen door speltheorie/bloem?
Ik durf het niet met zekerheid te zeggen maar volgens mij moet dit gewoon kunnen hoor!
Ziet er lekker uit. Ga ik eens uitproberen!
Hoe heb je dat gedaan met die papiertjes?
Ohh een van mijn meest favoriete smaak-combinaties 😉 Dat moet ik ook bakken… waar heb je trouwens de papiertjes vandaan?
groetjes 🙂
De papiertjes zijn van Wilton, ik heb ze ooit gratis gekregen bij een bestelling. Heb de verpakking alleen niet meer en kan ze ook niet vinden op de website helaas.
Op weekendbakery verkopen ze deze vormpjes 🙂
Ik geloof dat ze Tulip Bakingcups heten… ben wel eens how-to’s tegen gekomen om ze zelf te maken van bakpapier…
Hooi Laura ,
Je bakboekjes liggen in de winkel bij de action.
In almelo heb k ze gekocht op vakantie super leuk zeg.
En erg goed ziet het eruit.
Groetjes Sandra
Een wat domme vraag misschien, maar wordt er met boter gedoeld op ongezouten bakboter, of juist gezouten, of margarine? Denk ongezouten bakboter, maar weet het helaas niet zeker :s het lijkt me heel leuk om eens te proberen te maken namelijk!
Als ik boter noem in recepten bedoel ik altijd roomboter. Als het ongezouten moet zijn staat het er bij vermeld. In dit geval kun je dus gewoon normale roomboter gebruiken.
Super, bedankt voor je reactie! Ik ga het eens uitproberen 🙂
Ik heb vandaag deze muffins gemaakt, wat een zaligheid.
Bedankt voor je heerlijke recept 🙂
Groetjes
Hoi Laura,
Kan ik deze muffins ook een dag of twee van te voren maken hoe kan ik ze dan het beste bewaren?
Groetjes
In een trommel buiten de koelkast blijven ze het lekkerst, je kunt ze prima al een paar dagen van tevoren maken.
Hoi Laura,
In het artikel waarin je uitlegt wat het verschil is tussen muffins en cupcakes geef je aan dat bij muffins de boter gesmolten wordt toegevoegd aan het beslag. Geldt dat voor dit recept dus ook?
Groetjes Jeanine
Ja dat klopt inderdaad. Smelten en een beetje laten afkoelen voor je het toevoegt. Zal het er voor de duidelijkheid nog even bij zetten.
Hoi Laura,
Vanmiddag heb ik de muffins gemaakt.
Ze zijn goed gelukt alleen zijn ze erg flauw.
Hoort er in dit recept misschien ook een snufje zout aan toegevoegd te worden? (staat nl niet in het recept)
Groetjes Erica
Heb ik inderdaad niet gedaan, zou je wel kunnen doen hoor.
Ik wil dit recept graag gaan maken. Kan het ook met diepvriesaardbeien?
ja hoor.
Helaas, waarschijnlijk zijn ze door de hoeveelheid vocht in de aardbeien niet mooi gaar geworden. Ook is de smaak wat flauw.
Bij ons is de chocolade naar beneden gezakt tijdens het bakken. Het was ook nog niet gesmolten. Hoe kan je dat voorkomen?
Je kunt het even door wat bloem wentelen, zorg verder dat het beslag niet te luchtig is. En na afkoelen stolt de chocolade uiteraard weer 😉
Ja, heb ze gemaakt en…..zien er goed en gezellig uit !! Goed gerezen maar inderdaad een beetje flauw, goed om te weten voor een volgende keer. Was een beetje teveel deeg voor mijn mini muffin siliconenvorm dus verder deeg verdeeld over langwerpige mini cake siliconen vorm. Ziet er ook leuk uit en de smaak zal niet minder zijn. 🙋🏼♀️😛😋
Kan dit ook met smeltchocolade?
Dat heb ik zelf niet getest, maar vermoed dat het wel kan!