Met dit makkelijke recept voor mascarponeroom heb je altijd een geweldig lekkere taartvulling of topping achter de hand!
Mascarponeroom maken
Mascarponeroom is een van mijn favoriete basisrecepten die hier vaak wordt gemaakt. Als basis voor mijn tiramisu zonder ei, als topping op een sloffentaart of juist als vulling in ander gebak. Wat mij betreft past mascarponeroom vrijwel overal bij.
Het fijne van deze room is dat hij stevig blijft en zijn vorm behoudt. Ik gebruik het daarom vaak ter vervanging van slagroom, zeker als je je gebak niet gelijk serveert. De room kun je bovendien ook nog op smaak brengen, al doe ik dat zelf lang niet altijd. Maar met wat cacaopoeder maak je een chocoladeroom, en stukjes koek door deze vulling is ook heerlijk.
Een erg lekker voorbeeld is mijn recept voor sinaasappel mascarponeroom, waarbij je de sinaasappel trouwens ook heel goed door citroen kunt vervangen. Heb je direct een lekkere variatie te pakken.
Ik weet nu meteen wat ik de vorige keer fout heb gedaan! Ik had een Engels recept voor een rolotaart en daar moest ook mascarpone crème in. Ik twijfelde of het al goed gemengd was, dus heb ik nog wat langer doorgekopt met de mixer. Zonde! Want hoe langer ik klopte, hoe dunner het mengsel werd. De taart bleef zo slap dat ik hem niet uit de bakvorm heb durven halen. We hebben het met een lepel uit de vorm geschept en als toetje gegeten, haha!
2 zakjes klopfix erdoor heen houdt de creme stevig. Ik mix deze crème graag met vers fruit. Of bijv gepureerde mango ( wel gelatine door mango doen ) nooit te dunne crème gehad.
Goede tip 🙂
Bestaat er een recept voor mascarponeroom met mango er doorheen? Zou er graag een fruitsmaakje aan toevoegen maar ben bang dat de room dan waterig wordt. Groetjes Anne
De room zal dan inderdaad wel wateriger worden. Je zou er dan gelatine aan toe kunnen voegen of eerst een curd maken van mango.
Ik heb nog nooit mascarpone room gemaakt, maar ik ga het snel eens doen. Het klinkt heerlijk!
Oooh, zo lekker! Een grote mop mascarponerome met rood fruit erop. Niets is er beter! 🙂
Voor het eerst deze taart gemaakt met een topping van aardbeien. Hij valt hier erg in de smaak! Deze wordt vaker gemaakt!
Hoi Laura,
Ik mis nog steeds de mascarpone appeltaart van jou
Hoe bedoel je dat je die mist? Is dit misschien iets voor je: https://www.laurasbakery.nl/appeltaart-cheesecake/
Hoi Laura is deze dan hetzelfde als de andere mascarpone appeltaarten die op het web staan.groetjes brigiten ik wil nog even zeggen dat ik een groot fan van je ben
Ik ken de mascarpone appeltaarten van andere websites of blogs niet, dus ik kan je helaas niet verder helpen.
Hoi Laura,
Ik heb met kerst de pavlova krans gemaakt, super lekker en erg geslaagd! Helaas was mijn mascarpone room erg korrelig. Ik weet niet of dit zo hoort of dat ik iets verkeerd heb gedaan, ik had wel het recept gevolgd. Ik vond de textuur van de room niet zo fijn en jammer van de mooie krans. In plaats hiervan heb ik er gewoon geklopte slagroom en het fruit op gedaan, was ook heel lekker en hij is met 4 personen helemaal op gegaan :).
Ik denk dat die korrels misschien nog stukjes mascarpone zijn geweest, dat die nog niet helemaal was opgenomen. Het hoort niet korrelig te zijn namelijk.
Ik klop de slagroom en de mascarpone altijd samen. Gaat prima en je kan stoppen op de juiste dikte. Langzaam beginnen met mixen anders vliegt de slagroom de mixer uit. En je moet er zeker bijblijven want het wordt snel te dik anders.
Beste. Neem je dan dezelfde hoeveelheid slagroom en mascarpone als Laura beschrijft of half en half dus 250ml room en 250mg mascarponé ? Dank je wel! Carina
Idd 1 op 1 en meteen samen opmixen dan kies je zelf de dikte. Slap of dun kan nooit gebeuren op deze manier
Hoi, dus niet mascarpone en helft room, maar allebei evenveel dan?
Zo doe ik het ook: 250 room en 250 mascarpone tegelijk in een mixkom en samen stijfkloppen. Nooit slappe mascarponeroom gehad! Blijft ook stevig.
Laura, ben op zoek naar Bolo de Bolacha, portugese koekjestaart. Heb je daar een recept van? Of heb je die al gemaakt. Heb wel een recept in portugees, en gemaakt, maar deze is mislukt.
Helaas, daar heb ik geen recept voor.
http://saudadesdeportugal.nl/bolo-de-bolacha-koekjestaart/
Ja, lekker! ?
Kun je deze roommengsel ook op kleur brengen met een voedingskleurstof??
Dat moet prima kunnen.
Hallo ik zou graag een chocolade mascarpone creme maken hoe lukt mij dit het beste? Kan dit met gesmolten chocolade?
Dat zou zeker moeten kunnen, evt. met een aanvulling cacao.
Ziet er heerlijk uit, lekker in de zomer met fruit en in de winter met karamel en chocolade! Mooie foto’s Laura!
Blijft deze room als je hem op een cupcake spuit ook mooi voor even? En kun je het makkelijk kleuren?
Groet, WIlma
Je zou hier ook prima toeven mee kunnen spuiten inderdaad. Ook een drupje kleurstof kun je prima toevoegen.
Ha Laura,
Watvoor kleurstof zou jij hiervoor gebruiken? Ik zie een beetje door de bomen het bos niet meer. Je hebt van oetker kleurstof voor fondant en marsepein, maar zou dat hier ook doorheen kunnen?
Hoi Laura, ik ben van plan deze crème tussen een taart te smeren alleen ik vroeg mij af hoeveel ik er mee kan vullen of dat ik het recept moet verdubbelen..?
Dat heb ik hiervoor niet exact afgemeten. Fijn als je laat weten hoe ver jij bent gekomen zodat andere lezers daar weer wat aan hebben!
voor een toetje heb ik in plaats van slagroom kookroom gebruikt (verkruimelde koek onderop dan mascarpone met kookroom daarop vruchten) is goed geslaagd.
groetjes Elly.
Ik heb gisteren een worteltaart gebakken en was op zoek naar een lekker licht laagje crème als topping.
Toen kwam ik deze tegen!
Nou ik moet zeggen, hij was geslaagd hoor!
Ik heb er alleen wat rasp en het sap van een limoen aan toegevoegd.
Heerlijk fris!
Bedankt voor de tip, gaik ook doen!
Is deze mascarpone room lekker in soezen? niet te zwaar?
Of is gewone slagroom daarin nog altijd het lekkerste?
Denk dat deze room daar heel lekker in is 🙂
Hoi Laura,
Ik heb enkele vraagjes:
– Kan deze mascarpone room ook gebruikt worden als vulling voor een charlottetaart? Indien ja, heb ik dan gelatine nodig voor de stevigheid van de mascarponeroom of niet?
– Kunnen er aardbeien (stukjes of gemixt) toegevoegd worden aan dit mengsel of gebruik ik rood fruit best enkel als garnering?
grtjes,
Heleen
Ik zou zelf deze room daar niet voor gebruiken, kwark is daar veel lekkerder voor. Je kunt best stukjes fruit door de room spatelen.
Kan je dit ook gebruiken voor cakepops? Om ze in te dippen en dan te versieren met kokos?
Nee, dat is niet stevig genoeg.
Mag je er een eitje bijdoen (eiwit opgeklopt) om er een soort mousse mee te creèren? Of lukt dit niet?
Je zou het kunnen proberen, maar ik zou dan eerlijk gezegd gewoon een recept voor mousse gebruiken.
Hoi Laura,
Is deze room geschikt om de regenboogtaart (biscuitdeeg) van mijn zoon volledig mee te bedekken? Of druipt het er dan vanaf, zoals bij een andere room die ik eerder gebruikte (was geen recept van jou hoor)..
Alvast bedankt en groet,
Ramonda
Ik zou deze room persoonlijk niet gebruiken om een taart mee af te smeren. Door die ‘extra bewerking’ heb je kans dat de room dunner wordt.
Bedankt!
Welke extra bewerking bedoel je dan? Er komt verder geen fondant of wat overheen. Alleen het biscuitdeeg met daar overheen een mooie witte laag room die we er op de middag zelf opsmeren.
Ik bedoel dat als je het uitsmeert (en bij afsmeren ga je er meerdere keren overheen) je de crème zelf verder bewerkt waardoor deze dunner kan worden. Je kunt het proberen hoor, maar ik durf je niet met zekerheid te zeggen of de room er stevig genoeg voor is.
Hoi Laura,
Toch het risico genomen en het resultaat was heel mooi. Heb jouw recept aangehouden (gezoet met gemalen oerzoet i.p.v. vanillesuiker en poedersuiker) en er een klein beetje klopfix aan toegevoegd. De taart zag er prachtig uit.
Groet,
Ramonda
Hi Laura, kan ik hier witte chokola aan toevoegen voor de smaak?
Zo ja wachten tot de chokola helemaal afgekoel en dan er doorgeen roeren?
Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar dat zou zeker moeten lukken.
Hoi Laura, ik wil dit recept gebruiken als topping voor cupcakes. Hoeveel toeven kan ik ongeveer spuiten op basis van dit recept?
Heb ik eerlijk gezegd nog nooit geprobeerd, gok op een stuk of 6
Ha Laura
Ik ga een biscuittaart maken met 6 ( roze tinten) lagen. Tussen de lagen wil ik mascarpone room en aardbeivulling doen.
Het afsmeren ook met de room, maar dan in ( mint) groen. Als ie dan goed gekoeld is kan ik er dan gewoon chocodrip op doen?
Daarna werk ik m af met roze en groene schuimpjes! Kan dat zo?
Ik weet niet zeker hoe de room reageert op de (warme) chocolade en hoe de chocolade reageert op het vocht uit de room, maar verder klinkt het als een prima plan.
O.o vergeet ik erbij te zeggen dat ik de room een beetje extra smaak geef met een drupje vanille essence en wat poedersuiker.
Mmmm ook lekker op een ‘ saai’ kaakje. ?
Spoedgevalletje!
Ik maak nu voor de tweede keer de tiramisutaart uit je receptenboek, maar de mascarponeroom lijkt telkens te schiften..
De slagroom moet koud worden opgeklopt, maar op welke temperatuur moet de mascarpone zijn?
Of klop ik de slagroom te lang?
Zo jammer, want het is echt ’n lekker recept!
Als een mengsel schift komt dat vaak door verschillen in temperatuur. Ik klopt de slagroom vanuit de koelkast gelijk op, en ook de mascarpone gebruik ik gelijk vanuit de koelkast.
Hoi Laura, kan ik deze room ook gebruiken als vervanging van botercreme om taart af te werken? Ik vind botercreme te vet en zwaar. Een andere tip is ook welkom.
Groetjes, Laura
Deze room is prima voor een vulling, maar afsmeren zou ik niet doen. Ganache kan eventueel wel, maar zelf vind ik botercrème het prettigst.
Ik ga ook een taart maken, ik vind botercrème ook echt niet lekker. Ik had het idee om deze op mijn taart te smeren. Waarom zou je dat niet doen?
Als je de room teveel bewerkt wordt hij dun. Op (of in) een taart kan prima hoor, maar qua afsmeren voordat je hem decoreert met bijvoorbeeld fondant niet omdat hij daar te vochtig voor is.
Hoi Laura,
Kan je deze crème ook invriezen? Ik wil mijn taart al iets eerder maken en in z’n geheel invriezen, zodat ik alleen de decoratie op de dag zelf hoef te doen. Groetjes Suzanne
Ja hoor, geen probleem.
Hoi Laura,
Ik wil graag een biscuittaart maken met lagen er tussen. Nu zag ik een recept met mascarpone en slagroom. Maar daar was de verhouding juist andersom. 250 ml slagroom en 125 ml mascarpone. Wordt de smaak van de room dan niet heel anders als bij dit recept?
De smaak zal iets verschillen, maar belangrijker is de structuur. Met dit recept krijg je een stevigere room en dat vind ik zelf beter en prettiger werken in taarten.
Hoi Laura,
Ik wil graag een marcarpone witte chocolade vulling maken voor een taart. Hoe kan ik deze het beste maken?
Daar heb ik zelf geen recept voor, wellicht dat je kunt experimenteren door aan dit recept gesmolten (afgekoelde) chocolade toe te voegen.
Hoi Laura,
Zou je deze mascarpone room ook kunnen mixen met boerenjongens en zou deze dan
stevig genoeg zijn voor een vulling in een taart?
Je kunt het proberen, maar heel stevig zal hij niet zijn.
Ik gebruik dit regelmatig als vulling in taarten, heerlijk met kersenvlaaivulling. Maar nog veeeel lekkerder met zelfgemaakte lemon curd!! Hmmm!!
Waauw wat een leuk recept! Hoelang kan ik de taart bewaren/ invriezen als ik een vulling heb met mascarpone room?
Invriezen zou ik niet aanraden, maar afhankelijk van de overige ingrediënten kun je zo’n taart 3-4 dagen bewaren in de koelkast.
Invriezen kan prima hoor. (Laura geeft dat ook aan overigens in een zelfde vraag).
Hey Laura,
Ik heb gisteren een lekkere vulling met citroen en mascarpone gemaakt. Nu was m’n vraag, hoelang blijft deze goed in de koelkast ? Groetjes
zou 3-4 dagen aanhouden
Ik wil deze vulling graag gebruiken voor een taart met een diameter van 25cm. Hoeveel lagen kan ik hier dan ongeveer mee vullen?
Ik denk 1-1,5 laag
hoi, ik vroeg me af of je met deze creme toeven op cupcakes kan spuiten en of je die dan de dag van te voren er al op kan spuiten. bewaar je het dan in de koelkast?
hij lijkt me erg lekker!
groetjes
Dat kan, maar zou het zelf zo kort mogelijk van tevoren doen wegens inzakken. bewaren in de koelkast inderdaad.
ik had een recept gezien waar ze om frambozen botercreme vroegen maar mijn schoonmoeder houd niet van boter creme kan ik bij deze mascarpone room ook gepureerde frambozen door heen doen
en als ik de buiten kant van de taart afsmeer meet ganache kan ik er dan nog chocolade drips overheen doen of is dat geen goed iedee?
Je kunt het proberen, maar ik vrees dat je room dan te dun wordt. Als vulling kun je het gebruiken, ik zou er zelf geen taart mee afsmeren, zeker niet icm ganache.
Hoi Laura,
Kan in de mascarponeroom frambozen toevoegen? Of iets van fruit? Het zou voor tussen een taart zijn.
Hoi Katrien
Ik heb dat wel gedaan was erg lekker alleen ik heb diepvries gebruikt alleen moet je het dan meteen gebruiken anders word het wat dun ben ik achter gekomen na 2 keer maken maar het is wel erg lekker fris met frambozen
Je kunt er zeker wat stukjes (vers) fruit door spatelen of in een laag vulling duwen.
Goedemiddag, mijn mascarpone room is te dun geworden. Kan ik het op een of andere manier dikker maken? Het heeft al een nacht in koelkast gestaan, maar dat heeft niet geholpen.
Groetjes, Angelique
Je zou gelatine kunnen toevoegen, maar dan is het niet meer smeerbaar als het gestold is.
Hoi Laura,
Ik zou deze mascarponeroom graag gebruiken om soesjes te vullen. Maar dan met een mokkasmaakje.
Gewoon oploskoffie met een klein beetje water en onder de room mengen voor ik deze opklop, of beter onder de mascarpone?
Dank u!
Ik zou de slagroom kloppen met wat oploskoffie.
Heerlijke site. Kun je macarponeroom ook gebruiken om de buitenkant mee af te smeren? Of alleen tussen de lagen?
Afsmeren is ook mogelijk
Ik gebruik deze room als vervanger voor de moeilijk verkrijgbare clotted cream bij de scones.
Zou ik deze vulling kunnen gebruiken bij de chocolade vanille wolkencake? En dan 1 laag aardbeien jam en 1 laag mascarpone room. Afsmeren met wat botercreme en dan nog afwerken met fondant .
Ja hoor, moet lukken.
Hi Laura, enorm fan van jouw recepten, bedankt voor het delen! Ik heb een vraag: ik wil graag een 30cm, 25cm en 20cm red velvet 2x vullen met deze vulling. Hoe kan ik het beste berekenen hoeveel ik nodig heb? Alvast bedankt!
Als ik dit recept gebruik kan ik een 20cm taart met 2 laagjes vullen. Hopelijk is dat een goede richtlijn voor je bakplannen 🙂
als je lactosevrij moet eten, wat kan ik dan gebruiken i.p.v. mascarpone? en kan dat in combinatie met lactosevrije slagroom?
Ik ken zelf helaas geen vervanger voor mascarpone
Er bestaat lactosevrije mascarpone
🙂
Ik worstel hier ook steeds mee, vanmorgen ook mislukt 1 keer in de schift en 1 keer niet lekker .
Hoe begin eerst de slagroom volledig opkloppen en smaken toevoegen , of alleen beginnen met alles tegelijk ?
Als het was gaan schfiten dan waren je ingrediënten niet dezelfde temperatuur. Smaak (zoals een extract) zou ik op het laatst toevoegen.
Vraagje…
Ik wil een biscuittaart maken met deze mascarpone room. Kan je de taart helemaal af maken en het nog een nachtje in de koelkast bewaren of wordt de mascarpone dan dunner en loopt het er uit?
Je kunt de taart prima maken en een nachtje in de koelkast bewaren.
Heb het inderdaad geprobeerd en gelukkig was hij nog net zo mooi als ik hem gemaakt had. 🙂
Veel lovende reacties gehad!
Vanaf de eerste keer dat ik deze mascarponeroom heb gemaakt samen met mijn kleindochter, is deze favoriet bij haar (en niet alleen bij haar!). Er is nog nooit een beslagkom zo grondig schoon’gelikt’ als die 1e keer. Haar laatste verjaardagstaarten moesten dus ook allebei deze vulling hebben en niets anders! En ik heb echt de meest bijzondere vullingen voorgesteld maar nee: ‘dit is gewoon de allerallerlekkerste van de hele wereld, oma’. Dus, dank je wel voor dit recept!
Hoi Laura, is dit recept geschikt om tussen een cijfertaart te gebruiken? En kan dat een dag van te voren, of zakt hij dan in denk je? Alvast bedankt voor je reactie!
Ja hoor, maar let op dat je er niet teveel gewicht op laat leunen, dan heb je kans dat de room er tussenuit piept.
Hi Laura,
Ik wil cupcakes maken met een mascarpone toef voor een traktatie op school (op een vrijdag). De cupcakes maak ik 2 dagen van te voren. Kan ik de mascarpone slagroom mengsel donderdagavond klaar maken en bewaren in de koelkast en de toetjes vrijdag voor school er op spuiten? Of kan ik het donderdagavond al er op spuiten? Thank you
Ik zou voor de eerste optie gaan. Heerlijk!
Hi Laura,
Dit klinkt als een heerlijk recept maar vanwege een mexicaans feestje wil ik hier graag wat mango aan toevoegen. Het liefst geen stukjes maar meer sap of siroop. Welke optie zou het beste zijn?
Dankjewel!!!
Ik zou voor een siroop gaan en de suiker daardoor vervangen (anders wordt het te dun).
Ik heb inderdaad de suiker door de siroop vervangen en ik moet zeggen.. hij is echt heerlijk geworden! Ik ga de creme morgen proeven in combinatie met een chocolade cupcake.. ik ben benieuwd!
Jaaa wat goed! Was vast heerlijk samen!
Het was inderdaad heerlijk samen, de room was wel wat dun omdat ik er aardig wat siroop doorheen moest roeren om een goede smaak aan te brengen. Heb je nog meer ideeën voor smaken die door deze creme kunnen?
Kan je met mascarpone crème ook een taart afsmeren om vervolgens voor een deel of helemaal te bekleden met fondant?
Nee, deze room bevat teveel vocht waardoor de fondant zal smelten.
Bedankt had het antwoord inmiddels gevonden?.
De taart ? heerlijk geworden met mascarpone crème als vulling en topping.
Laura, behalve dat je een leuke vrouw bent is jouw site de beste qua instructies, recepten, voorlichting en layout.
Op en top professioneel
Zodoende heb ik andere recepten, behalve die van Cees Holtkamp, niet meer nodig.
Veel succes!
Peter, Brazilië
Heb in Duitsland geleerd dat je de room/mascarpone crème ook kunt maken met roomkaas, dan is het iets frisser. Wat ze daar ook vaak doen is bv gelatine-poeder eraan toevoegen, maar ook een pakje puddingpoeder werkt heel goed of eenvoudig maizena. Ik doe zelf vaak voor de zekerheid 1 van deze ingrediënten erin zodat ik niet meer het risico loop dat mijn taartvulling eruit loopt.
Echt de moeite van het proberen waard. Succes
Gerda V
Hoi laura,
Ik ben een brownie mascapone taart aan maken.
Ik wilde aarbeien door de mascapone doen, dan dus het beste ook gelatine, anders word het te dun.
Nu is de taart om morgen te nuttigen.
Kan ik vandaag al wel de taart stapelen/in elkaar zetten?
Dus laag brownie taart, laag (aardbeien) mascapone en dan weer een laag brownie taart. Of word de brownie taart dan soppig doordat de mascapone er helemaal in zal trekken?
Hoor het graag,
Groet,
Marina
Nee hoor dat kan prima vandaag, maar je moet het wel in de koelkast bewaren. Ik hoop dat de brownie daar niet van uitdroogt.
Hi,
Ik wilde eigenlijk dit maken maar dan met monchou, dat is het enige wat ik nu in huis heb. Kan ik dit recept dan ook volgen of moet ik iets anders doen? Heb je tips voor mij? Ik weet niet of ik de mascarpone namelijk goed kan vervangen door monchou of dat ik dan nog iets anders moet doen.
Nee hoor, dat moet prima kunnen.
Hey Laura,
Kan ik er ook een smaakje aan toe voegen?
Bv. aardbei of speculoos?
En hoe of wanneer doe ik dan dat het best?
Speculoos kan vast, dat zou ik met de mascarpone mengen eerst. Aardbeien geven vrees ik teveel vocht.
Ilse, ik doe altijd 1 op 1 slagroom en mascaroone. Hier doe ik vlaaivulling, oreokoekjes of bokkenpootjes, en sinds kort ook cacao met dank aan Laura 😉 grtjs Chenefleur
Hoi Laura,
Ik wil (slagroom)toeven spuiten op een chocolade bischuittaart met frambozen. Nu moet ik altijd lactase toevoegen aan slagroom ivm intolerantie. Op de een of andere manier krijg ik lactosevrije slagroom altijd maar slecht verwerkt. Kan ik voor wat meer stevigheid ook lactosevrije roomkaas toevoegen? En wat zou dan de verhouding moeten zijn? Die van Arla is namelijk heel neutraal in smaak. Ik gebruik hem ook als vervanger voor monchou en in cheesecake bijvoorbeeld, maar ook in warme sauzen. Alvast bedankt voor je reactie.
Ik durf je de verhouding niet te geven, maar lactosevrije roomkaas ermee combineren lijkt me een erg goede optie!
Als ik dit vandaag op een taart smeer, is het morgen dan nog lekker? Of wordt het net als slagroom “oud”?
Ik vind deze room prima een paar dagen te bewaren.
Hoi Laura,
Kan je mascarpone creme ook een oreosmaak geven? Ik moet voor iemand een taart maken die heeeel graag mascarpone creme wilt hebben als vulling en afsmeren.
Groetjes,
Jenn
Zeker! gewoon gekruimelde Oreokoekjes doorheen mengen
Hoi Laura!
Als ik wat druppeltjes vloeistof er door heen wil doen, wordt het dan te dun?
En wanneer kan ik dit het beste eraan toevoegen?
Een extract bedoel je? Dat moet prima kunnen. Ik zou het door de mascarpone mengen.
Hoi Laura,
Ik zou graag van dit recept een limoenmascarpone room maken. Kan ik de rasp en sap van de limoenen toevoegen? Of enkel beter de rasp voor minder vocht? Of zijn er betere opties?
Groetjes
Ik zou zelf voor rasp gaan met hooguit een klein beetje sap.
Kan je deze creme ook gebruiken om een laagjes (bruids) taart mee af te smeren? 🙂 Of is daarvoor echt botercreme beter omdat het steviger is?
Je kunt er een taart mee afsmeren, maar als je hem daarna wilt bekleden met fondant bijvoorbeeld kan dat niet.
Dus ik kan hiermee prima taart afsmeren aan de zijkanten zonder te bekleden?
En kan ik deze kleuren met dr oetker kleurstof?
Ja hoor, beide kan. Bedenk wel voor het afsmeren dat deze room minder stevig is dan een botercrème.
Is deze room ook geschikt voor een taart af te smeren
hihi wat ben ik weer blij met je, wat een heerlijk recept en het kan met en zonder chocolade en op cupcakes. moet voor maandag een trouwtaart met bijpassende cupcakes maken.
Dank je wel Groetjes Chenefleur
Hoi Laura,
Ik heb deze mascarpone room nu 2 keer gemaakt en tot 2 keer toe heb ik er korrels in zitten. Wat doe ik verkeerd en hoe kan ik het verhelpen?
het klinkt alsof het is geschift: https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/
Het gekke is dat ik zowel de slagroom als mascarpone direct uit de koelkast gebruik.
Wanneer dit een volgende keer gebeurt, wat kan ik dan doen om het weer goed te maken?
Schiften verhelpen kan op deze manier: https://www.laurasbakery.nl/help-mijn-botercreme-is-geschift/ . Moet er wel bij zeggen dat ik dit zelf nog nooit met mascarponeroom heb geprobeerd.
Mijn dochter vindt de vullingen van taarten altijd zo vies, maar sinds ik deze mascarponevulling gebruik en Laura’s botercrème voor de buitenkant kan ik blijven bakken!
Wat leuk om te horen!
Hoeveel heb je nodig voor taart van 24 cm te bekleden ? Zowel voor de vulling en topping ?
Als ik dit recept gebruik kan ik een 20cm taart met 2 laagjes vullen. Hopelijk is dat een goede richtlijn voor je bakplannen ?
Bedankt dit gaat zeker helpen..
Kan je de mascarponeroom ook in de vriezer bewaren? En hoelang?
Onderaan het artikel staan de bewaar mogelijkheden van het recept!
Hoi Laura
Ik wil lactose vrije mascarpone room maken maar ik kan nergens lactose vrije mascarpone vinden. Overal uit het assortiment. Kan ik de mascarpone vervangen door lactose vrije roomkaas?
Zelf heb ik het met roomkaas nog niet uitgetest, dus met zekerheid zou ik het niet durven zeggen. Mascarpone verschilt het meeste van roomkaas door het bijna dubbele vetpercentage. Hierdoor heeft mascarpone een vollere smaak dan roomkaas en is de smaak ook voller en de textuur steviger en compacter.
Hallo,
Ik wil graag een biscuittaart maken voor een gender reveal party. Nu houden wij niet zo van fondant omdat het dan zo mega zoet wordt. Dus ik wil graag een iets lichtere, lekkere taart maken. Ik denk dat ik de taart afsmeer met botercreme dus wil graag een andere vulling. Deze mascarpone creme lijkt me wel erg lekker, maar kan je dit ook combineren met iets fris, zoals jam bijvoorbeeld?
Ja hoor dat kan zeker! Jam of bijvoorbeeld lemon curd is ook lekker.
Zou je dit ook met roomkaas kunnen maken in plaats van mascarpone?
Ja hoor!
Ik had mijn taart graag bekleed met marsepeinen endurance een randje gekleurde m&m , kan ik deze over de mascarpone slagroom doen en zouden de m&m blijven plakken op de marsepijn met tylo poeder
Persoonlijk vind ik mascarponeroom niet geschikt om daarna nog fondant/marsepein over te bekleden. Ik ben zelf niet bekend met tylo poeder, dus dat zo ik eigenlijk niet weten.
Is mascarponecreme geschikt voor een taart die een tijdje buiten de koelkast moet staan? Zoja, hoelang zal dit maximaal kunnen?
Je bedoelt op het moment van serveren? Ik ben geen expert op dat gebied, dus ik kan je niet vertellen hoe lang dat zou kunnen. Het is in ieder geval geen vulling die buiten de koelkast bewaard kan worden.
Is dit te combineren met een curd? En wanneer deze curd dan toe te voegen aan de mascarponeroom, of wanneer toe te voegen in recept? En welke hoeveelheid (heb nog passievruchten-)curd is ervoor nodig?
Dit met als resultaat mascarpone-curd-room te krijgen.
Dat kan zeker! In dat geval zou ik de mascarpone en de curd eerst mengen (de verhouding is afhankelijk van hoe sterke smaak je wil hebben) en daarna al mixend in een straal de slagroom toevoegen. Zorg er wel voor dat alles dezelfde temperatuur heeft om schiften te voorkomen.
Hallo,
Zou de mascarpone room ook als vulling in een biscuittaart gebruikt kunnen worden? En zo ja met wat voor andere vulling/smaken zou ik dit dan kunnen combineren?
Ik weet niet of ik het bij een hogere laagjestaart zou gebruiken, maar ik heb het zeker wel eens toegepast op een taart met een tweede laag: https://www.laurasbakery.nl/aardbei-mango-spongecake/
Ik gebruik het altijd als vulling voor een biscuittaart, ipv alleen slagroom, ook om op te spuiten. Je kunt het met alles combineren, omdat de smaak niet veel anders is dan alleen slagroom: jam, fruit, etc
Goededag
Een vraag kan ik dit tussen cake beschuit mix doen met een smaakje
Maar je hebt dan meestal bij een taart twee lagen
Dus eerst zeg maar cake daarna bijvoorbeeld mascarpone met smaak bijvoorbeeld speculoos maar wat doe je dan tussen de tweede laag
En hoeveel speculoos zou je dan moeten gebruiken?
En wat voor toef doe je dan boven op de taart bedankt alvast
Ik gebruik liever botercrème of cream cheese frosting als ik een laagjestaart wil maken. Misschien kun je wat inspiratie voor extra smaken opdoen in dit artikel: https://www.laurasbakery.nl/de-lekkerste-vullingen-en-toppings/
En als je met een laag zou doen kan het dan wel?
Je kunt het uiteraard proberen 🙂
Beste Laura ,
Kan ik in deze mascarpone room confituur in mengen voor een lekkere smaak aan te geven ? Zo ja , welke verhouding zou u dan doen
Mvg
Hoi Laura,
Ik had een vraag; ik zou graag de mascarpone in een melkvrije variant maken. Heb jij hier tips voor?
Lieve groetjes Maaike
Je zou kunnen proberen plantaardige melk te gebruiken, al heb ik dat zelf niet getest.
Kun je deze room ook gebruiken ipv botercrème onder een fondantlaag?
Mijn dochter en ik willen samen 2 aardbeien sloffen maken. Maar zij wil banketbakkersroom gebruiken maar ik wil de mascarpone room gebruiken. Nu is mijn vraag is het recept van de mascarpone room waar je het recept van hebt gepubliceerd te veel voor 1 sloffen?
Ik denk dat het voldoende is voor 1 slof, of het teveel is durf ik niet precies te zeggen. Ik heb het zelf niet gebruikt voor een slof.
Hoi Laura, is de mascarpone room in te vriezen als deze al gebruikt is om een sloffenbodem mee te decoreren? Dus de sloffenbodem invriezen met de room er bovenop?
Of is het beter om allebei los van elkaar in te vriezen?
Zelf zou ik kiezen voor apart van elkaar.
Zou ik deze mascarponeroom in een Bûche de Noël kunnen doen als dunne laag vulling? Die zou ik dan moeten oprollen en afsmeren met ganache.
Ik denk van wel!
Misschien een stomme vraag maar ik kon er niets over terugvinden. Gebruik je ongeklopte slagroom voor dit recept?
Er bestaan geen stomme vragen! Klopt, altijd ongeklopt tenzij anders vermeld.
Hoi Laura,
Ik wil graag een zomerse tiramisu maken met fruit. In het recept dat ik wil maken gebruiken ze crème chantilly, kan ik deze vervangen voor jouw recept mascarponeroom?
Groetjes!
Dat is wat lastig te bepalen zonder het recept te kennen, maar ik vermoed van wel hoor! In mijn recepten voor (fruitige) tiramisu’s gebruik ik deze room ook.
Ik ga vandaag ook een taartbiscuit maken met mascarponeroom voor mijn zoontje zijn verjaardag morgen. Ik wil er aardbeien en besjes aan toevoegen maar dit kan best in stukjes in plaats van schijfjes en dan ook nog best gelatine?
Ook had ik de graag met de kleurstof van Dr. Oetker of het rood wel rood word want iemand zei dat het roos bleef 🥴. Ik zou rood en blauw moeten hebben.
Je kunt er zeker fruit aan toevoegen. Zelf gebruik ik graag kleurstof van Wilton. Maar rood is zeker een lastige kleur om goed fel te krijgen.
Hi Laura!
Kan je dit ook met monchou maken? Heb het laatst geprobeerd voor een bladerdeeg gebakje met nutella en aardbeien, was heerlijk maar helaas bleef het niet erg stevig om te presenteren. Zou het zakje klopfix helpen of is de mascarpone toch handiger om te gebruiken?
Wil de taartjes gebruiken met deze vulling voor mijn dochtertjes verjaardag maar het staat dan buiten de koelkast.
Ik heb dit recept zelf niet getest met MonChou, je zou denken dat het wel stevig ook is. Dus hoe dat kan durf ik eigenlijk niet te zeggen. Zelf vind ik het met mascarpone altijd erg lekker en goed stevig.
Hey,
ik wil graag deze Mascarponeroom als vulling gebruiken voor een biscuit, kan ik de buitenkant dan afsmeren met botercrème, zou dit bij elkaar passen qua smaak ?
Ja hoor dat kan zeker!
Hoi, kan ik hiermee een taart afwerken in toeven? Dus niet afsmeren maar zoals de cijfertaart met botercreme. Dan dus met deze mascarponeroom
Ja hoor dat kan!