Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Mascarpone room

Laura Kieftdoor Laura Kieft
13 januari 2016
in Allergenen, Basisrecepten, Glutenvrij, Vullingen en Toppings, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

mascarpone room 1a

Ik heb inmiddels al in heel wat recepten mascarpone room gebruikt. Heerlijk vind ik dat, het is een lekkere romige crème en vooral weer even wat anders dan slagroom. Maar ik merk ook dat het een crème is die niet altijd goed wil lukken. Regelmatig krijg ik er vragen over. Het meest voorkomende probleem is dat de mascarpone room te dun is en van de taart afloopt. Hoog tijd dus om in een apart artikel het recept voor de mascarpone room met jullie te delen. Zo heb ik gelijk meer ruimte voor wat tips en trucs! Ook heb ik het recept ietsjes aangepast om de kans op een te dunne room zo goed als uit te sluiten, zonder dat de smaak er minder om is.

mascarpone room 2a

Recept afdrukken

Mascarpone room

Naar aanleiding van jouw vragen deel ik mijn recept voor heerlijke mascarpone room met jullie. Met dit recept lukt jouw mascarpone room vrijwel altijd gegarandeerd.
Porties: 1 schaaltje vol

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • 250 gram mascarpone
  • eventueel poedersuiker naar smaak

Instructies

  • Giet de koude slagroom in een schone kom. Voeg de vanillesuiker toe en klop tot de slagroom stijf is.
  • In een aparte kom roer je de mascarpone een beetje los. Niet te veel, het gaat er vooral om dat de mascarpone iets zachter wordt. Als je te lang en te hard roert, wordt de mascarpone te dun en wordt het lastig om straks een mooie stevige crème te maken.
  • Als de slagroom stijf is, voeg je de mascarpone toe. Mix op een lage stand tot een romig geheel. Ook nu is het belangrijk dat je niet te lang blijft mixen. Zodra het één geheel is kun je gelijk stoppen.
  • Naar eigen smaak zou je er nog wat extra poedersuiker doorheen kunnen spatelen. Voor sommige recepten vind ik het lekker als de crème iets zoeter is, dan spatel ik er met de hand een beetje poedersuiker doorheen.
Tips

De mascarpone room is in veel recepten te gebruiken. Als topping op een taart of cupcake, als vulling of in een dessert. Er zijn meer dan genoeg heerlijke toepassingen!

Bewaren

In principe kun je de crème nu gelijk gebruiken, maar je kunt hem ook in de koelkast zetten tot je hem daadwerkelijk nodig hebt. Afgedekt in de koelkast kun je de mascarpone room een paar dagen bewaren, dus je kunt hem prima voorbereiden.

Vorige post

Volgende post

Review: Too good to share
Hartige mini muffins

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
0

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
6

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 133

  1. Jocelyn says:
    5 jaar geleden

    Ik weet nu meteen wat ik de vorige keer fout heb gedaan! Ik had een Engels recept voor een rolotaart en daar moest ook mascarpone crème in. Ik twijfelde of het al goed gemengd was, dus heb ik nog wat langer doorgekopt met de mixer. Zonde! Want hoe langer ik klopte, hoe dunner het mengsel werd. De taart bleef zo slap dat ik hem niet uit de bakvorm heb durven halen. We hebben het met een lepel uit de vorm geschept en als toetje gegeten, haha!

    Beantwoorden
    • Oh lola cakes says:
      2 jaar geleden

      2 zakjes klopfix erdoor heen houdt de creme stevig. Ik mix deze crème graag met vers fruit. Of bijv gepureerde mango ( wel gelatine door mango doen ) nooit te dunne crème gehad.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Goede tip 🙂

        Beantwoorden
      • Anne says:
        10 maanden geleden

        Bestaat er een recept voor mascarponeroom met mango er doorheen? Zou er graag een fruitsmaakje aan toevoegen maar ben bang dat de room dan waterig wordt. Groetjes Anne

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          10 maanden geleden

          De room zal dan inderdaad wel wateriger worden. Je zou er dan gelatine aan toe kunnen voegen of eerst een curd maken van mango.

          Beantwoorden
  2. Margot says:
    5 jaar geleden

    Ik heb nog nooit mascarpone room gemaakt, maar ik ga het snel eens doen. Het klinkt heerlijk!

    Beantwoorden
  3. Ellen says:
    5 jaar geleden

    Oooh, zo lekker! Een grote mop mascarponerome met rood fruit erop. Niets is er beter! 🙂

    Beantwoorden
    • Wieke says:
      2 jaar geleden

      Voor het eerst deze taart gemaakt met een topping van aardbeien. Hij valt hier erg in de smaak! Deze wordt vaker gemaakt!

      Beantwoorden
      • Brigitte says:
        1 maand geleden

        Hoi Laura,
        Ik mis nog steeds de mascarpone appeltaart van jou

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 maand geleden

          Hoe bedoel je dat je die mist? Is dit misschien iets voor je: https://www.laurasbakery.nl/appeltaart-cheesecake/

          Beantwoorden
          • Brigitte says:
            1 maand geleden

            Hoi Laura is deze dan hetzelfde als de andere mascarpone appeltaarten die op het web staan.groetjes brigiten ik wil nog even zeggen dat ik een groot fan van je ben

          • Laura's Bakery says:
            1 maand geleden

            Ik ken de mascarpone appeltaarten van andere websites of blogs niet, dus ik kan je helaas niet verder helpen.

  4. Manon says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb met kerst de pavlova krans gemaakt, super lekker en erg geslaagd! Helaas was mijn mascarpone room erg korrelig. Ik weet niet of dit zo hoort of dat ik iets verkeerd heb gedaan, ik had wel het recept gevolgd. Ik vond de textuur van de room niet zo fijn en jammer van de mooie krans. In plaats hiervan heb ik er gewoon geklopte slagroom en het fruit op gedaan, was ook heel lekker en hij is met 4 personen helemaal op gegaan :).

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik denk dat die korrels misschien nog stukjes mascarpone zijn geweest, dat die nog niet helemaal was opgenomen. Het hoort niet korrelig te zijn namelijk.

      Beantwoorden
  5. Ilonka says:
    5 jaar geleden

    Ik klop de slagroom en de mascarpone altijd samen. Gaat prima en je kan stoppen op de juiste dikte. Langzaam beginnen met mixen anders vliegt de slagroom de mixer uit. En je moet er zeker bijblijven want het wordt snel te dik anders.

    Beantwoorden
    • Carina says:
      12 maanden geleden

      Beste. Neem je dan dezelfde hoeveelheid slagroom en mascarpone als Laura beschrijft of half en half dus 250ml room en 250mg mascarponé ? Dank je wel! Carina

      Beantwoorden
      • Elke says:
        6 maanden geleden

        Idd 1 op 1 en meteen samen opmixen dan kies je zelf de dikte. Slap of dun kan nooit gebeuren op deze manier

        Beantwoorden
        • Lotte says:
          1 maand geleden

          Hoi, dus niet mascarpone en helft room, maar allebei evenveel dan?

          Beantwoorden
  6. Ann says:
    5 jaar geleden

    Laura, ben op zoek naar Bolo de Bolacha, portugese koekjestaart. Heb je daar een recept van? Of heb je die al gemaakt. Heb wel een recept in portugees, en gemaakt, maar deze is mislukt.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Helaas, daar heb ik geen recept voor.

      Beantwoorden
      • Kimberly says:
        4 jaar geleden

        http://saudadesdeportugal.nl/bolo-de-bolacha-koekjestaart/

        Beantwoorden
        • Marlou says:
          4 jaar geleden

          Ja, lekker! ?

          Beantwoorden
          • Rianne says:
            2 jaar geleden

            Kun je deze roommengsel ook op kleur brengen met een voedingskleurstof??

          • Laura Kieft says:
            2 jaar geleden

            Dat moet prima kunnen.

      • Silke says:
        4 maanden geleden

        Hallo ik zou graag een chocolade mascarpone creme maken hoe lukt mij dit het beste? Kan dit met gesmolten chocolade?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          4 maanden geleden

          Dat zou zeker moeten kunnen, evt. met een aanvulling cacao.

          Beantwoorden
  7. Lianne says:
    5 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit, lekker in de zomer met fruit en in de winter met karamel en chocolade! Mooie foto’s Laura!

    Beantwoorden
  8. wilma says:
    5 jaar geleden

    Blijft deze room als je hem op een cupcake spuit ook mooi voor even? En kun je het makkelijk kleuren?
    Groet, WIlma

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je zou hier ook prima toeven mee kunnen spuiten inderdaad. Ook een drupje kleurstof kun je prima toevoegen.

      Beantwoorden
      • Femke says:
        2 jaar geleden

        Ha Laura,
        Watvoor kleurstof zou jij hiervoor gebruiken? Ik zie een beetje door de bomen het bos niet meer. Je hebt van oetker kleurstof voor fondant en marsepein, maar zou dat hier ook doorheen kunnen?

        Beantwoorden
      • Floor says:
        4 maanden geleden

        Hoi Laura, ik ben van plan deze crème tussen een taart te smeren alleen ik vroeg mij af hoeveel ik er mee kan vullen of dat ik het recept moet verdubbelen..?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          4 maanden geleden

          Dat heb ik hiervoor niet exact afgemeten. Fijn als je laat weten hoe ver jij bent gekomen zodat andere lezers daar weer wat aan hebben!

          Beantwoorden
  9. Els de Jager van der Eem says:
    5 jaar geleden

    voor een toetje heb ik in plaats van slagroom kookroom gebruikt (verkruimelde koek onderop dan mascarpone met kookroom daarop vruchten) is goed geslaagd.
    groetjes Elly.

    Beantwoorden
  10. Suus says:
    5 jaar geleden

    Ik heb gisteren een worteltaart gebakken en was op zoek naar een lekker licht laagje crème als topping.
    Toen kwam ik deze tegen!
    Nou ik moet zeggen, hij was geslaagd hoor!
    Ik heb er alleen wat rasp en het sap van een limoen aan toegevoegd.
    Heerlijk fris!

    Beantwoorden
    • Renate says:
      4 jaar geleden

      Bedankt voor de tip, gaik ook doen!

      Beantwoorden
  11. Astrid says:
    5 jaar geleden

    Is deze mascarpone room lekker in soezen? niet te zwaar?
    Of is gewone slagroom daarin nog altijd het lekkerste?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Denk dat deze room daar heel lekker in is 🙂

      Beantwoorden
  12. Heleen says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb enkele vraagjes:
    – Kan deze mascarpone room ook gebruikt worden als vulling voor een charlottetaart? Indien ja, heb ik dan gelatine nodig voor de stevigheid van de mascarponeroom of niet?
    – Kunnen er aardbeien (stukjes of gemixt) toegevoegd worden aan dit mengsel of gebruik ik rood fruit best enkel als garnering?

    grtjes,
    Heleen

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik zou zelf deze room daar niet voor gebruiken, kwark is daar veel lekkerder voor. Je kunt best stukjes fruit door de room spatelen.

      Beantwoorden
  13. Rianne says:
    5 jaar geleden

    Kan je dit ook gebruiken voor cakepops? Om ze in te dippen en dan te versieren met kokos?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee, dat is niet stevig genoeg.

      Beantwoorden
  14. Mirke says:
    4 jaar geleden

    Mag je er een eitje bijdoen (eiwit opgeklopt) om er een soort mousse mee te creèren? Of lukt dit niet?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je zou het kunnen proberen, maar ik zou dan eerlijk gezegd gewoon een recept voor mousse gebruiken.

      Beantwoorden
  15. Ramonda B. says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Is deze room geschikt om de regenboogtaart (biscuitdeeg) van mijn zoon volledig mee te bedekken? Of druipt het er dan vanaf, zoals bij een andere room die ik eerder gebruikte (was geen recept van jou hoor)..

    Alvast bedankt en groet,
    Ramonda

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik zou deze room persoonlijk niet gebruiken om een taart mee af te smeren. Door die ‘extra bewerking’ heb je kans dat de room dunner wordt.

      Beantwoorden
      • Ramonda B. says:
        4 jaar geleden

        Bedankt!
        Welke extra bewerking bedoel je dan? Er komt verder geen fondant of wat overheen. Alleen het biscuitdeeg met daar overheen een mooie witte laag room die we er op de middag zelf opsmeren.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Ik bedoel dat als je het uitsmeert (en bij afsmeren ga je er meerdere keren overheen) je de crème zelf verder bewerkt waardoor deze dunner kan worden. Je kunt het proberen hoor, maar ik durf je niet met zekerheid te zeggen of de room er stevig genoeg voor is.

          Beantwoorden
          • Ramonda B. says:
            4 jaar geleden

            Hoi Laura,

            Toch het risico genomen en het resultaat was heel mooi. Heb jouw recept aangehouden (gezoet met gemalen oerzoet i.p.v. vanillesuiker en poedersuiker) en er een klein beetje klopfix aan toegevoegd. De taart zag er prachtig uit.

            Groet,
            Ramonda

          • Aida says:
            2 jaar geleden

            Hi Laura, kan ik hier witte chokola aan toevoegen voor de smaak?
            Zo ja wachten tot de chokola helemaal afgekoel en dan er doorgeen roeren?

          • Laura Kieft says:
            2 jaar geleden

            Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar dat zou zeker moeten lukken.

  16. Marlein says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, ik wil dit recept gebruiken als topping voor cupcakes. Hoeveel toeven kan ik ongeveer spuiten op basis van dit recept?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb ik eerlijk gezegd nog nooit geprobeerd, gok op een stuk of 6

      Beantwoorden
  17. C de Jong says:
    4 jaar geleden

    Ha Laura
    Ik ga een biscuittaart maken met 6 ( roze tinten) lagen. Tussen de lagen wil ik mascarpone room en aardbeivulling doen.
    Het afsmeren ook met de room, maar dan in ( mint) groen. Als ie dan goed gekoeld is kan ik er dan gewoon chocodrip op doen?
    Daarna werk ik m af met roze en groene schuimpjes! Kan dat zo?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik weet niet zeker hoe de room reageert op de (warme) chocolade en hoe de chocolade reageert op het vocht uit de room, maar verder klinkt het als een prima plan.

      Beantwoorden
  18. C de Jong says:
    4 jaar geleden

    O.o vergeet ik erbij te zeggen dat ik de room een beetje extra smaak geef met een drupje vanille essence en wat poedersuiker.
    Mmmm ook lekker op een ‘ saai’ kaakje. ?

    Beantwoorden
  19. Britt says:
    4 jaar geleden

    Spoedgevalletje!
    Ik maak nu voor de tweede keer de tiramisutaart uit je receptenboek, maar de mascarponeroom lijkt telkens te schiften..
    De slagroom moet koud worden opgeklopt, maar op welke temperatuur moet de mascarpone zijn?
    Of klop ik de slagroom te lang?
    Zo jammer, want het is echt ’n lekker recept!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Als een mengsel schift komt dat vaak door verschillen in temperatuur. Ik klopt de slagroom vanuit de koelkast gelijk op, en ook de mascarpone gebruik ik gelijk vanuit de koelkast.

      Beantwoorden
  20. Laura says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, kan ik deze room ook gebruiken als vervanging van botercreme om taart af te werken? Ik vind botercreme te vet en zwaar. Een andere tip is ook welkom.

    Groetjes, Laura

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Deze room is prima voor een vulling, maar afsmeren zou ik niet doen. Ganache kan eventueel wel, maar zelf vind ik botercrème het prettigst.

      Beantwoorden
      • Anoniem says:
        3 jaar geleden

        Ik ga ook een taart maken, ik vind botercrème ook echt niet lekker. Ik had het idee om deze op mijn taart te smeren. Waarom zou je dat niet doen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Als je de room teveel bewerkt wordt hij dun. Op (of in) een taart kan prima hoor, maar qua afsmeren voordat je hem decoreert met bijvoorbeeld fondant niet omdat hij daar te vochtig voor is.

          Beantwoorden
  21. Suzanne says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan je deze crème ook invriezen? Ik wil mijn taart al iets eerder maken en in z’n geheel invriezen, zodat ik alleen de decoratie op de dag zelf hoef te doen. Groetjes Suzanne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  22. Evy says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil graag een biscuittaart maken met lagen er tussen. Nu zag ik een recept met mascarpone en slagroom. Maar daar was de verhouding juist andersom. 250 ml slagroom en 125 ml mascarpone. Wordt de smaak van de room dan niet heel anders als bij dit recept?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De smaak zal iets verschillen, maar belangrijker is de structuur. Met dit recept krijg je een stevigere room en dat vind ik zelf beter en prettiger werken in taarten.

      Beantwoorden
  23. Lana says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil graag een marcarpone witte chocolade vulling maken voor een taart. Hoe kan ik deze het beste maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Daar heb ik zelf geen recept voor, wellicht dat je kunt experimenteren door aan dit recept gesmolten (afgekoelde) chocolade toe te voegen.

      Beantwoorden
  24. Bea says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Zou je deze mascarpone room ook kunnen mixen met boerenjongens en zou deze dan
    stevig genoeg zijn voor een vulling in een taart?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt het proberen, maar heel stevig zal hij niet zijn.

      Beantwoorden
  25. Desiree says:
    3 jaar geleden

    Ik gebruik dit regelmatig als vulling in taarten, heerlijk met kersenvlaaivulling. Maar nog veeeel lekkerder met zelfgemaakte lemon curd!! Hmmm!!

    Beantwoorden
  26. Verena says:
    3 jaar geleden

    Waauw wat een leuk recept! Hoelang kan ik de taart bewaren/ invriezen als ik een vulling heb met mascarpone room?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Invriezen zou ik niet aanraden, maar afhankelijk van de overige ingrediënten kun je zo’n taart 3-4 dagen bewaren in de koelkast.

      Beantwoorden
      • Emma says:
        12 maanden geleden

        Invriezen kan prima hoor. (Laura geeft dat ook aan overigens in een zelfde vraag).

        Beantwoorden
  27. Ortencia says:
    3 jaar geleden

    Hey Laura,

    Ik heb gisteren een lekkere vulling met citroen en mascarpone gemaakt. Nu was m’n vraag, hoelang blijft deze goed in de koelkast ? Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      zou 3-4 dagen aanhouden

      Beantwoorden
  28. Trees says:
    3 jaar geleden

    Ik wil deze vulling graag gebruiken voor een taart met een diameter van 25cm. Hoeveel lagen kan ik hier dan ongeveer mee vullen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik denk 1-1,5 laag

      Beantwoorden
  29. winnie says:
    2 jaar geleden

    hoi, ik vroeg me af of je met deze creme toeven op cupcakes kan spuiten en of je die dan de dag van te voren er al op kan spuiten. bewaar je het dan in de koelkast?
    hij lijkt me erg lekker!
    groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan, maar zou het zelf zo kort mogelijk van tevoren doen wegens inzakken. bewaren in de koelkast inderdaad.

      Beantwoorden
  30. kimberley says:
    2 jaar geleden

    ik had een recept gezien waar ze om frambozen botercreme vroegen maar mijn schoonmoeder houd niet van boter creme kan ik bij deze mascarpone room ook gepureerde frambozen door heen doen
    en als ik de buiten kant van de taart afsmeer meet ganache kan ik er dan nog chocolade drips overheen doen of is dat geen goed iedee?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt het proberen, maar ik vrees dat je room dan te dun wordt. Als vulling kun je het gebruiken, ik zou er zelf geen taart mee afsmeren, zeker niet icm ganache.

      Beantwoorden
  31. KAtrien says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan in de mascarponeroom frambozen toevoegen? Of iets van fruit? Het zou voor tussen een taart zijn.

    Beantwoorden
    • Kimberley says:
      2 jaar geleden

      Hoi Katrien
      Ik heb dat wel gedaan was erg lekker alleen ik heb diepvries gebruikt alleen moet je het dan meteen gebruiken anders word het wat dun ben ik achter gekomen na 2 keer maken maar het is wel erg lekker fris met frambozen

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt er zeker wat stukjes (vers) fruit door spatelen of in een laag vulling duwen.

      Beantwoorden
  32. Angelique van Hemert says:
    2 jaar geleden

    Goedemiddag, mijn mascarpone room is te dun geworden. Kan ik het op een of andere manier dikker maken? Het heeft al een nacht in koelkast gestaan, maar dat heeft niet geholpen.
    Groetjes, Angelique

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je zou gelatine kunnen toevoegen, maar dan is het niet meer smeerbaar als het gestold is.

      Beantwoorden
  33. Pascale says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik zou deze mascarponeroom graag gebruiken om soesjes te vullen. Maar dan met een mokkasmaakje.
    Gewoon oploskoffie met een klein beetje water en onder de room mengen voor ik deze opklop, of beter onder de mascarpone?
    Dank u!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik zou de slagroom kloppen met wat oploskoffie.

      Beantwoorden
  34. Karin says:
    2 jaar geleden

    Heerlijke site. Kun je macarponeroom ook gebruiken om de buitenkant mee af te smeren? Of alleen tussen de lagen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Afsmeren is ook mogelijk

      Beantwoorden
  35. Wim says:
    2 jaar geleden

    Ik gebruik deze room als vervanger voor de moeilijk verkrijgbare clotted cream bij de scones.

    Beantwoorden
  36. Ilse says:
    2 jaar geleden

    Zou ik deze vulling kunnen gebruiken bij de chocolade vanille wolkencake? En dan 1 laag aardbeien jam en 1 laag mascarpone room. Afsmeren met wat botercreme en dan nog afwerken met fondant .

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, moet lukken.

      Beantwoorden
  37. Sabrina says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura, enorm fan van jouw recepten, bedankt voor het delen! Ik heb een vraag: ik wil graag een 30cm, 25cm en 20cm red velvet 2x vullen met deze vulling. Hoe kan ik het beste berekenen hoeveel ik nodig heb? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als ik dit recept gebruik kan ik een 20cm taart met 2 laagjes vullen. Hopelijk is dat een goede richtlijn voor je bakplannen 🙂

      Beantwoorden
  38. Gerrie says:
    2 jaar geleden

    als je lactosevrij moet eten, wat kan ik dan gebruiken i.p.v. mascarpone? en kan dat in combinatie met lactosevrije slagroom?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik ken zelf helaas geen vervanger voor mascarpone

      Beantwoorden
      • Kathy Geens says:
        2 maanden geleden

        Er bestaat lactosevrije mascarpone
        🙂
        Ik worstel hier ook steeds mee, vanmorgen ook mislukt 1 keer in de schift en 1 keer niet lekker .
        Hoe begin eerst de slagroom volledig opkloppen en smaken toevoegen , of alleen beginnen met alles tegelijk ?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 maanden geleden

          Als het was gaan schfiten dan waren je ingrediënten niet dezelfde temperatuur. Smaak (zoals een extract) zou ik op het laatst toevoegen.

          Beantwoorden
  39. Isabelle says:
    2 jaar geleden

    Vraagje…
    Ik wil een biscuittaart maken met deze mascarpone room. Kan je de taart helemaal af maken en het nog een nachtje in de koelkast bewaren of wordt de mascarpone dan dunner en loopt het er uit?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt de taart prima maken en een nachtje in de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
      • Isabelle says:
        2 jaar geleden

        Heb het inderdaad geprobeerd en gelukkig was hij nog net zo mooi als ik hem gemaakt had. 🙂
        Veel lovende reacties gehad!

        Beantwoorden
  40. Angeline says:
    2 jaar geleden

    Vanaf de eerste keer dat ik deze mascarponeroom heb gemaakt samen met mijn kleindochter, is deze favoriet bij haar (en niet alleen bij haar!). Er is nog nooit een beslagkom zo grondig schoon’gelikt’ als die 1e keer. Haar laatste verjaardagstaarten moesten dus ook allebei deze vulling hebben en niets anders! En ik heb echt de meest bijzondere vullingen voorgesteld maar nee: ‘dit is gewoon de allerallerlekkerste van de hele wereld, oma’. Dus, dank je wel voor dit recept!

    Beantwoorden
  41. Rianne says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, is dit recept geschikt om tussen een cijfertaart te gebruiken? En kan dat een dag van te voren, of zakt hij dan in denk je? Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, maar let op dat je er niet teveel gewicht op laat leunen, dan heb je kans dat de room er tussenuit piept.

      Beantwoorden
  42. Sabine says:
    1 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik wil cupcakes maken met een mascarpone toef voor een traktatie op school (op een vrijdag). De cupcakes maak ik 2 dagen van te voren. Kan ik de mascarpone slagroom mengsel donderdagavond klaar maken en bewaren in de koelkast en de toetjes vrijdag voor school er op spuiten? Of kan ik het donderdagavond al er op spuiten? Thank you

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik zou voor de eerste optie gaan. Heerlijk!

      Beantwoorden
  43. Melissa says:
    1 jaar geleden

    Hi Laura,

    Dit klinkt als een heerlijk recept maar vanwege een mexicaans feestje wil ik hier graag wat mango aan toevoegen. Het liefst geen stukjes maar meer sap of siroop. Welke optie zou het beste zijn?

    Dankjewel!!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik zou voor een siroop gaan en de suiker daardoor vervangen (anders wordt het te dun).

      Beantwoorden
      • Melissa says:
        1 jaar geleden

        Ik heb inderdaad de suiker door de siroop vervangen en ik moet zeggen.. hij is echt heerlijk geworden! Ik ga de creme morgen proeven in combinatie met een chocolade cupcake.. ik ben benieuwd!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Jaaa wat goed! Was vast heerlijk samen!

          Beantwoorden
          • Melissa says:
            1 jaar geleden

            Het was inderdaad heerlijk samen, de room was wel wat dun omdat ik er aardig wat siroop doorheen moest roeren om een goede smaak aan te brengen. Heb je nog meer ideeën voor smaken die door deze creme kunnen?

  44. Pingback: Makkelijk bladerdeeg gebakje met vers fruit - Laura's Bakery
  45. Pingback: 8x toffe ideetjes voor een lekker (zondags) ontbijt – Favoritez
  46. Debbie says:
    11 maanden geleden

    Kan je met mascarpone crème ook een taart afsmeren om vervolgens voor een deel of helemaal te bekleden met fondant?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      11 maanden geleden

      Nee, deze room bevat teveel vocht waardoor de fondant zal smelten.

      Beantwoorden
      • Debbie says:
        11 maanden geleden

        Bedankt had het antwoord inmiddels gevonden😉.
        De taart 🍰 heerlijk geworden met mascarpone crème als vulling en topping.

        Beantwoorden
  47. Peter Hess says:
    9 maanden geleden

    Laura, behalve dat je een leuke vrouw bent is jouw site de beste qua instructies, recepten, voorlichting en layout.
    Op en top professioneel
    Zodoende heb ik andere recepten, behalve die van Cees Holtkamp, niet meer nodig.
    Veel succes!
    Peter, Brazilië

    Beantwoorden
  48. Gerda Versluis says:
    9 maanden geleden

    Heb in Duitsland geleerd dat je de room/mascarpone crème ook kunt maken met roomkaas, dan is het iets frisser. Wat ze daar ook vaak doen is bv gelatine-poeder eraan toevoegen, maar ook een pakje puddingpoeder werkt heel goed of eenvoudig maizena. Ik doe zelf vaak voor de zekerheid 1 van deze ingrediënten erin zodat ik niet meer het risico loop dat mijn taartvulling eruit loopt.
    Echt de moeite van het proberen waard. Succes
    Gerda V

    Beantwoorden
  49. Marina says:
    9 maanden geleden

    Hoi laura,

    Ik ben een brownie mascapone taart aan maken.

    Ik wilde aarbeien door de mascapone doen, dan dus het beste ook gelatine, anders word het te dun.

    Nu is de taart om morgen te nuttigen.
    Kan ik vandaag al wel de taart stapelen/in elkaar zetten?

    Dus laag brownie taart, laag (aardbeien) mascapone en dan weer een laag brownie taart. Of word de brownie taart dan soppig doordat de mascapone er helemaal in zal trekken?

    Hoor het graag,

    Groet,

    Marina

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Nee hoor dat kan prima vandaag, maar je moet het wel in de koelkast bewaren. Ik hoop dat de brownie daar niet van uitdroogt.

      Beantwoorden
  50. Lena says:
    6 maanden geleden

    Hi,
    Ik wilde eigenlijk dit maken maar dan met monchou, dat is het enige wat ik nu in huis heb. Kan ik dit recept dan ook volgen of moet ik iets anders doen? Heb je tips voor mij? Ik weet niet of ik de mascarpone namelijk goed kan vervangen door monchou of dat ik dan nog iets anders moet doen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Nee hoor, dat moet prima kunnen.

      Beantwoorden
  51. ilse vanhove says:
    6 maanden geleden

    Hey Laura,
    Kan ik er ook een smaakje aan toe voegen?
    Bv. aardbei of speculoos?
    En hoe of wanneer doe ik dan dat het best?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Speculoos kan vast, dat zou ik met de mascarpone mengen eerst. Aardbeien geven vrees ik teveel vocht.

      Beantwoorden
  52. Mariska says:
    5 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil (slagroom)toeven spuiten op een chocolade bischuittaart met frambozen. Nu moet ik altijd lactase toevoegen aan slagroom ivm intolerantie. Op de een of andere manier krijg ik lactosevrije slagroom altijd maar slecht verwerkt. Kan ik voor wat meer stevigheid ook lactosevrije roomkaas toevoegen? En wat zou dan de verhouding moeten zijn? Die van Arla is namelijk heel neutraal in smaak. Ik gebruik hem ook als vervanger voor monchou en in cheesecake bijvoorbeeld, maar ook in warme sauzen. Alvast bedankt voor je reactie.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Ik durf je de verhouding niet te geven, maar lactosevrije roomkaas ermee combineren lijkt me een erg goede optie!

      Beantwoorden
  53. Willy says:
    2 maanden geleden

    Als ik dit vandaag op een taart smeer, is het morgen dan nog lekker? Of wordt het net als slagroom “oud”?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Ik vind deze room prima een paar dagen te bewaren.

      Beantwoorden
  54. Jenn says:
    4 weken geleden

    Hoi Laura,

    Kan je mascarpone creme ook een oreosmaak geven? Ik moet voor iemand een taart maken die heeeel graag mascarpone creme wilt hebben als vulling en afsmeren.

    Groetjes,

    Jenn

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Zeker! gewoon gekruimelde Oreokoekjes doorheen mengen

      Beantwoorden
  55. Tessa says:
    2 weken geleden

    Hoi Laura!
    Als ik wat druppeltjes vloeistof er door heen wil doen, wordt het dan te dun?
    En wanneer kan ik dit het beste eraan toevoegen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Een extract bedoel je? Dat moet prima kunnen. Ik zou het door de mascarpone mengen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yBMeDtVql_gAX_4n4cM&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ae7ab68bbf813420c6004455849f320c&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AW1yap9uLEcAX9hrtTC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ecf62d3619eb4d232c9d2b79e5e4b831&oe=6099C62F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=7aa696911018d9296e389e1b93a4991d&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Hartige mini muffins

Hartige mini muffins

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-0

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-6

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan