BLT pastasalade potjes

10 augustus 2018
56

In de zomer maak ik vaak pastasalade, meestal gelijk voor meerdere dagen. Ideaal dat je ’s avonds dan je salade uit de koelkast pakt en gelijk kunt eten. Op een picknick zie ik ook vaak pastasalades op het menu staan, meestal meegenomen in een grote schaal. Ook prima, maar dat kan leuker. Ik maakte BLT pastasalade potjes. Zo heeft iedereen zijn eigen potje met salade. Staat niet alleen leuk, maar door het in laagjes op te bouwen blijft de salade ook nog lekker fris en knapperig omdat het nog niet met de dressing in contact komt. BLT staat trouwens voor bacon, lettuce, tomato. Bacon, sla en tomaat dus. Ik vulde de salade nog wat verder aan met ingrediënten die samen een lekker geheel vormen.

BLT pastasalade potjes

Deze BLT pastasalade potjes zijn super simpel om te maken en heel handig om mee te nemen naar school, werk of een picknick. 

Ingrediënten

  • yoghurt of kwark
  • groene pesto
  • pasta (gekookt)
  • cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • baconstukjes (uitgebakken)
  • sla
  • Parmezaanse kaas
  • croutons

Instructies

  • Zoals je ziet geef ik geen hoeveelheden voor deze potjes met salade. Bewust niet, want naast dat de hoeveelheden voor ieder potje verschillen, heeft iedereen ook een andere smaak. De een wil meer pasta dan de ander, misschien heeft iemand liever niet de Parmezaanse kaas. Ga zo maar door. Kijk dus vooral naar wat jij lekker vindt.
  • Roer wat groene pesto door de yoghurt en verdeel over de bodem van de potten. Dit is je dressing. Door deze onderop in de pot te doen blijft je salade het lekkerst.
  • Bovenop je dressing gaat de pasta, gevolgd door de tomaatjes, baconstukjes, sla, Parmezaanse kaas en als laatst de croutons. Deksel erop en je bent klaar.
  • Zo simpel is het. De croutons blijven een paar uurtjes knapperig, daarna zullen ze langzamerhand wat zachter worden. Je kunt er dus ook voor kiezen om deze op het laatste moment in de pot te doen of los mee te nemen.
  • De pastasalade kun je zo uit de pot eten, maar als je het makkelijker vindt kun je hem ook op een bordje omdraaien en even alles door elkaar husselen voordat je gaat eten. Ligt er maar net aan hoeveel je mee wilt nemen voor je picknick.

Tips

  • Bewaren: In de koelkast zo’n 2-3 dagen houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *