Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Madeleines

Laura Kieftdoor Laura Kieft
13 augustus 2014
in Klein Gebak, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Madeleines 1a

Ik had onlangs een mooie madeleine vorm bij AH gekocht in de aanbieding (ze zijn nu ook weer in de aanbieding trouwens!) voor maar 5 euro. Die moest ik hebben natuurlijk. Ik heb regelmatig moeite om bakdingen te laten liggen, zeker als het dan voor zo’n leuk prijsje te krijgen is. Dan kan ik gewoon geen reden bedenken waarom hij daar in de winkel zou moeten blijven. Zo belandde deze vorm dus in mijn winkelwagentje. Ik kon er gewoon echt niets aan doen. Voor de madeleines die ik met mijn mooie nieuwe (en goedkope!) vorm wilde maken, had ik alleen nog een recept nodig. Waar kon ik die nu beter vandaan halen, dan uit de Franse patisserie bijbel Tarte Tatin? Precies. Dat recept moest het gewoon worden!

Madeleines 2a

Madeleines 3a

Madeleines 4a

Recept afdrukken

Madeleines

Zelf madeleines is hartstikke eenvoudig met dit heerlijke recept. Madeleines zijn een typisch Frans gebakje en heb je snel gemaakt met dit recept.
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
  • 2 grote eieren
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 1,5 tl vanille extract
  • snuf zout

Instructies

  • Klop de eieren en suiker tot een schuimig mengsel waarvan het volume 3 keer is toegenomen, je bent zeker wel 5 minuten aan het mixen hiervoor. Spatel de bloem en gesmolten boter in delen door het mengsel. Voeg als laatst het vanille extract en het snufje zout toe.
  • Zet het beslag 2 uur in de koelkast voordat je verder gaat.
  • Vet de vorm in en bestuif deze met bloem. Schep het beslag in de vormpjes. Met 2 theelepels werkte het voor mij erg prettig.
  • Bak de madeleines in 8-10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

De madeleines goed luchtdicht verpakken en dan kun je ze zo’n 3 dagen bewaren.

Madeleines 5a

Ondanks dat ik bij Franse patisserie al gauw denk aan ingewikkelde gebakjes, is dat bij madeleines absoluut niet het geval. Het beslag is lekker eenvoudig te bereiden en ook het bakken is zo gedaan. Toch hebben madeleines nog wel een paar ‘regels’. Ze moeten bijvoorbeeld een mooi buikje hebben. Ook moet je uitkijken dat je ze niet te lang bakt, dan heb je al snel erg droge cakejes.

Heb jij wel eens madeleines gemaakt?

Vorige post

Volgende post

Review Koopmans stroopwafelcake
Perzik plaatcake

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
3

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 75

  1. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Ik heb nog nooit madeleines gemaakt, maar ze zien er goed uit!

    Beantwoorden
  2. Tabitha says:
    7 jaar geleden

    Ik heb gisteren een vorm gekocht bij AH. Dit lijkt me een leuk recept om mee te beginnen. Voor mijn mans verjaardag dit weekend.

    Beantwoorden
  3. Michelle says:
    7 jaar geleden

    Ziet er goed uit! Is er een bepaald gewicht hoeveel gram beslag je in elk vormpje doet? Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat hij overloopt haha.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      ik heb het gewoon gelijkmatig verdeeld, verder niets afgewogen. Misschien heb je wat aan de foto van de ongebakken madeleines in de vorm, dan zie je hoeveel ik er ongeveer in deed.

      Beantwoorden
  4. Carla says:
    7 jaar geleden

    Hier van hetzelfde: moet me altijd bedwingen bij een mooi bakboek en leuke aanbiedingen. Ik heb dit bakblik dus ook gekocht toen het een poos geleden al in de aanbieding was… 🙂
    Ik heb in eerste instantie de Madeleine-recepten van ah.nl geprobeerd en die lukten goed. Je moet wel even leren doseren hoeveel beslag er in een vormpje moet, maar dat is een kwestie van oefenen.
    Bedankt voor deze variatie op een thema, ik ga meteen vanmiddag aan de slag ermee!

    Beantwoorden
  5. Corrie says:
    7 jaar geleden

    Ik heb ook een vorm gekocht bij AH en ik ga ze vandaag gelijk bakken

    Beantwoorden
  6. Marja says:
    7 jaar geleden

    Ook ik heb deze vormen al gekocht toen ze de vorige keer in de reclame waren bij de AH. Maar tot op heden heb ik ze nog niet gebruikt! Jouw recept en beschrijving is nounet het zetje dat ik nodig had denk ik, want ik ga ze nu vanmiddag nog maken! Maar moet het beslag altijd 2 uur rusten? Dat heb ik nog nooit gehoord bij madeleines. Maar ik geloof je gelijk en doe het zoals jij het hebt opgeschreven. Dan moet het goed komen! Bedankt voor je recept én voor het noodzakelijke zetje!
    Enne…..ik kan ook nooit met lege handen uit een kook- of bakwinkel komen , hoor! Ik koop altijd wel een bakvorm of bak- cq kookboek!
    Groetjes, Marja.:-D

    Beantwoorden
  7. Peggy says:
    7 jaar geleden

    Hoi,
    Ik heb net bij de AH deze vorm en het bakboek van Heel holland bakt voor de halve prijs gekocht toevallig. Morgen helaas werken, dus morgenavond of vrijdag maar eens proberen deze cakejes te bakken. bedankt voor het recept

    Beantwoorden
  8. Tabitha says:
    7 jaar geleden

    Oke, ze zien er gelukt uit hier. Alleen heeft een bevriende buurman de vorm voor me in tweeen moeten slijpen. Onze oven is te klein.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      haha, altijd handige zo’n handige buurman 😉

      Beantwoorden
  9. Marja says:
    7 jaar geleden

    Ik heb de madeleine vorm van de week ook gekocht en heb ze gelijk gemaakt. Iets wat al heel lang op mijn verlanglijstje stond.
    Ze waren heerlijk !! Als je er eenmaal aan begint dan kun je er haast niet vanaf blijven!!

    Beantwoorden
  10. henriette says:
    7 jaar geleden

    Ik heb weleens Madeleines gemaakt , heel leuk om te doen en ze vonden ze hier erg lekker.Want de trommel was zo leeg. Ga je recept zeker eens proberen.

    Beantwoorden
  11. kayleigh says:
    7 jaar geleden

    Wat zijn ze mooi geworden! Dit doet me denken aan heel holland bakt, waar het bij de meeste mensen echt een drama werd.. Gelukkig is het met een goed recept dus nog best makkelijk als ik het zo zie 🙂

    Beantwoorden
  12. Nikki says:
    7 jaar geleden

    Ik maak dikwijls madeleines en dop dan een uiteinde in gesmolten chocolade

    Beantwoorden
  13. Anita says:
    6 jaar geleden

    Ze zien d’r heerlijk uit maar ik dacht dat ze altijd met amandelmeel gemaakt worden

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ook dat is inderdaad mogelijk! Er bestaan verschillende soorten recepten.

      Beantwoorden
    • Irene says:
      3 jaar geleden

      Ja de echte madeleines zijn ook met amandelmeel. Dat proef je meteen!

      Beantwoorden
  14. Ellen Kuppens says:
    6 jaar geleden

    Het beslag lijkt erg op het beslag van de glutenvrije eierkoeken die ik altijd maak. De verhoudingen zijniets anders… Leuk!

    Beantwoorden
  15. Martine says:
    6 jaar geleden

    Ik heb vandaag je recept uitgeprobeerd, en de madeleines waren heerlijk! Ik kom hier wel vaker kijken op zoek naar een lekker koekje of cakeje. Je hebt geweldig lekkere receptjes Laura 🙂

    Beantwoorden
  16. Lieveke says:
    6 jaar geleden

    Leuk, lekker maar moeilijk om in de vorm te krijgen. Grrrrr

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      je zou ook een spuitzak kunnen gebruiken om de vormpjes te vullen.

      Beantwoorden
  17. Petra says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Gisteren voor het eerst madeleines gemaakt. Je instructie opgevolgd, alleen is het beslag na twee uur koelkast heel compact. Het resultaat smaakt volgens mij wel goed (geen idee hoe het eigenlijk hoort), maar het is wel lastig om het zo in de vorm te krijgen dat je geen uitsteeksels krijgt na het bakken. Een spuitzak gaat met dit deeg echt niet werken.. Weet jij hoe dit kan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het werd bij mij ook stevig, de ingrediënten stollen natuurlijk door de kou. In een stevige spuitzak moet het lukken, maar je kunt het ook met een lepeltje scheppen.

      Beantwoorden
      • Petra says:
        6 jaar geleden

        Met lepeltje gaat wel, maar bij jou ziet het er toch wat gladder uit, bij mij is het net klei. Misschien idd met ijslepel proberen, eens zien of dat lukt. Ze zien er wel erg leuk uit verder, alleen dus niet allemaal zonder extra bultjes aan de zijkant;-)

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Het is niet erg als ze nog wat hoger zijn voordat ze de oven in gaan. Het beslag smelt namelijk in de oven en dan loopt het ook gelijk mooi uit in de vorm 😉

          Beantwoorden
    • Daisy says:
      2 maanden geleden

      Een half uurtje is al voldoende 🙂

      Beantwoorden
  18. Hilda says:
    6 jaar geleden

    Hey Laura,

    Ik gebruik een ( ouderwetse ) ijsschep om het deeg in de vorm te krijgen.
    Gaat gemakkelijk!

    Beantwoorden
  19. astrid says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura kan je misschien ook vloeibare boter uit de fles gebruiken.?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Nee dat zou ik niet doen, dat geeft niet zo’n lekker resultaat als roomboter.

      Beantwoorden
      • Astrid keereweer says:
        6 jaar geleden

        Dank je wel.

        Beantwoorden
      • Janpaul says:
        3 jaar geleden

        Beste Laura.
        De smaak van madeleine heeft een nootachtige smaak. Dat is typerend aan madeleine.
        en die krijg je door je boter eerst een beure noisette van te maken.
        Hier door wordt je madeleine veel lekkerde.
        Bij jou sta gesmolte boter.

        Beantwoorden
  20. Irena says:
    5 jaar geleden

    Wat kan ik gebruiken in plaats van vanille extract?
    Of bestaat er alcohol vrije vanille extract?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Vanille extract bestaat naar mijn weten niet zonder alcohol, maar deze vervliegt wel bij het bakken. Je kunt anders ook een vanillestokje of vanillesuiker gebruiken.

      Beantwoorden
  21. Roosje walravens says:
    5 jaar geleden

    Mijn madeleintjes zijn krokant en niet zacht zoals ze horen te zijn … Na 8m niet genoeg gebakken dus heb ik ze 10m ingezet en nu dus te ver gegaan ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Op zo’n korte baktijd kun je beter 1 minuut toevoegen dan 2, dat klopt in verhouding wat beter 😉 Gewoon nog een keer proberen, zal de volgende keer vast een stuk beter gaan 😀

      Beantwoorden
  22. peter vd heuvel says:
    5 jaar geleden

    lijkt me een goed recept deeg staat in de koelkast maar heb vormpjes van siliconen,
    zal ook wel gaan, ik denk dat met twee thee lepels in de vorm doen werkt zoals met canules gr peer

    Beantwoorden
  23. inge zwolsman says:
    5 jaar geleden

    mijn madeleines hebben geen bol buikje en geen bruine onderkant wat doe ik fout, heb je recept precies gevolgd heb een hetelucht oven/magnetron ligt t daar soms aan?? Of had ik zelfrijzend bakmeel moeten gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ligt denk ik aan je combi oven, die bakken vaak niet zo goed. Als ze nog niet bruin zijn hebben ze meer tijd nodig.

      Beantwoorden
  24. hofamans greta says:
    5 jaar geleden

    mijn madeleindjes worden niet bruin vol het recept juist wat doe ik verkeerd ? gebruik silikonen vorm

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kan aan de siliconenvorm liggen, bedoel je dat de kant die in de vorm zit niet bruin wordt?

      Beantwoorden
      • Swinkels says:
        4 jaar geleden

        Ze zijn super gelukt! Ik heb alleen ook een silicone vorm en de onderkant dus de schelp is niet bruin 🙁
        Kan het aan de vorm liggen?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Dat komt waarschijnlijk door de vorm ja, bij siliconen bakvormen wordt het baksel altijd minder goed bruin.

          Beantwoorden
  25. Nico says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb laatst fantastische madeleines gegeten in restaurant Fred in Rotterdam. Ik kon natuurlijk de verleiding niet weerstaan te proberen ze thuis ook te maken.

    Ik heb jouw recept als basisrecept gebruikt. Ze zijn prima gelukt maar smaken natuurlijk (nog) niet zoals in een tweesterren-restaurant 😉

    Ik ga de komende tijd verder experimenteren met het recept, het zal me lukken!

    Bedankt voor het leuke recept en de inspiratie!

    Beantwoorden
    • Anita says:
      4 jaar geleden

      Ik denk dat ze daar amandelmeel gebruiken

      Beantwoorden
  26. Martha says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura! Ik ga ze straks maken maar ik heb een vraagje: moet er geen bakpoeder bij? Want anders rijzen ze toch helemaal niet?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee hoeft er niet bij, het ei heeft voldoende rijzende werking voor deze kleine ‘cakejes’

      Beantwoorden
  27. Nicola says:
    4 jaar geleden

    Ze zijn heerlijk! Even makkelijk recept. Boor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  28. Charlotte says:
    4 jaar geleden

    Lekkere recepten maar heel irritant dat er een reclame tussen ingredienten en werkwijze staat. En, ik print het recept het liefst, want mijn pc staat niet naast het fornuis.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Printen kan door onderaan het artikel op in printer icoontje te klikken. Je kunt dan zelf bepalen welke delen van het artikel je print.

      Beantwoorden
  29. Heleen says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk recept! Kan je het deeg ook een hele nacht bewaren in de koelkast en ’s morgens afbakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, ook dat kan prima.

      Beantwoorden
  30. Janneke says:
    3 jaar geleden

    Kan ik ook vanillesuiker of vanille aroma gebruiken ipv vanille extract en zo ja, in welke verhouding?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, je kunt het in gelijker verhouding gebruiken. De smaak is even sterk.

      Beantwoorden
  31. Janwillem says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Gruwelijk lekker deze Madeleines. Super makkelijk recept. Heb de helft van het beslag gebruikt voor “normale” Madeleines. Daarna het beslag gemengd met sinaasappelrasp en speculaaskruiden. Een tip van Rutger van den Broek. Ook zeer smakelijk. Heb een spuitzak gebruikt. Een heel gedoe. Volgende keer neem ik jouw lepeltjestip.
    Mvg
    Janwillem

    Beantwoorden
  32. Ellen says:
    3 jaar geleden

    Dit is het eenvoudigste recept dat ik gevonden heb. Het beslag staat nu in de koelkast, zodat de ingredienten mengen. Als mn gevulde kipfilet op 200 graden eruit komt dan laat ik de oven aan, vet de vorm in en bepoeder de vorm, hup het beslag erin en dan ben ik benieuwd. Gelukkig hoef ik maar acht a tien minuutjes te wachten…

    Beantwoorden
  33. Ashley says:
    2 jaar geleden

    Hee Laura, hoeveel lepeltjes met beslag heb je precies in de vorm gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      ik gok dat het een kleine eetlepel is. Je kunt het ook wegen in het begin om er wat meer feeling mee te krijgen.

      Beantwoorden
  34. Sandra says:
    2 jaar geleden

    Hallo,

    Hoe bewaar je best madeleines en hoelang kan je deze bewaren? Ik moet namelijk voor een babyborrel bakken en alles op 1 dag lukt natuurlijk niet :-).
    Zelfde vraag voor vanillewafeltjes?
    Ik zou ook een chocolademousse maken maar daaronder wil ik een koekje. Doe ik best een laagje chocolade op het koekje zodat die niet zacht wordt door de mousse of hoe doe ik dit best? Welk koekje zou jij aanraden voor onder de mousse?

    Alvast bedankt Laura
    groetjes
    Sandra

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      madeleines goed luchtdicht verpakken en dan kun je ze zo’n 3 dagen bewaren. Wafeltjes ook luchtdicht verpakken zonder mousse want die zal in het wafeltje trekken.

      Beantwoorden
  35. Josje says:
    1 jaar geleden

    Hee Laura!
    Zou je het beslag ook een avond van tevoren kunnen maken?
    Groetjes, Josje

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Dat zou ik niet doen.

      Beantwoorden
  36. Tess says:
    1 jaar geleden

    wat is een goed alternatief voor een madeleine vorm? ik ga dit een keer maken voor een brunch en dan voel ik niet de nood om zo’n vorm te kopen haha

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat durf ik niet te zeggen, is wel echt een speciale bakvorm voor de vorm waarin deze cake-koekjes afgebakken worden en hoe ze horen te smaken.

      Beantwoorden
  37. Diana says:
    1 jaar geleden

    Vraagje: ondanks het goed invetten en met bloem bestuiven van mijn vorm komen de Madeleines er niet makkelijk uit. Geprobeerd met een lepel, maar die beschadigt mijn bakvorm. 🙁
    Wat raad jij aan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Het zou aan de soort vorm kunnen liggen. Verder kun je ze het best na 1-2 minuten al verwijderen als ze nog warm zijn, anders gaan ze te vast zitten.

      Beantwoorden
  38. Chalita says:
    1 jaar geleden

    Hallo laura! Je hebt de beste recepten die ook nog is altijd goed lukken. Ik heb onlangs de Madeleines gemaakt en heb alles gevolgd volgens het recept. Mijn probleem is dat wanneer de madeleines uit de oven komen, de bulten inzakken. Wat heb ik verkeerd gedaan of wat kan ik hieraan doen?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dan zijn ze waarschijnlijk nog niet gaar! Een iets langere baktijd aanhouden of de oventemperatuur controleren?

      Beantwoorden
  39. Rolf says:
    10 maanden geleden

    Hallo Laura, gisteren heb ik mijn nieuwe bakblik ingewijd en jouw recept gebruikt en ze zijn goed gelukt! De eerste 12 had ik 10 minuten gebakken en die waren naar mijn mening te donker en knapperig aan de buitenkant. De tweede lading heb 9 minuten gebakken en ook toen waren ze nog iets te donker. Volgende keer ga ik op 8 minuten zitten (gelijk een mooi excuus om ze nog een keer te maken). Nog wel even een vraag; plaats je de bakplaat onderin de oven of in het midden?

    Alvast bedankt voor je reactie!!!

    Beantwoorden
  40. Marjolein van der Hoek says:
    10 maanden geleden

    Ik heb dit recept gebruikt om een cake mee te maken omdat ik geen madeleines vormpjes heb. Ik heb er additioneel nog frambozen en blauwe bessen aan toegevoegd. En het is zeer goed geslaagd. Ik heb de vanille essences vervangen door vanille suiker en verse vanille.

    Maar wat ik wilde weten is waarom het deeg 2 uur in de koelkast moet staan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      10 maanden geleden

      door het beslag te laten rusten krijg je bij madeleines het beste resultaat. Geldt vooral als je ze zo klein bakt, heb er geen ervaring mee in een groter formaat.

      Beantwoorden
  41. Riny van Os says:
    7 maanden geleden

    Hallo Laura,
    De Madeleines zijn heerlijk.Maar bij mij barsten ze altijd open aan de bovenkant.
    Komt dat omdat ik de eieren langer dan 5 mnt. mix, waardoor ze luchtiger worden?
    Erg vind ik het niet, want iedereen vindt ze lekker.
    Mvg. Riny

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Dat komt doordat de temperatuur van de oven dan iets te hoog is.

      Beantwoorden
  42. Riny Van Os says:
    7 maanden geleden

    Hallo Laura,
    Bedankt voor de tip.
    Hij staat al lager dan normaal. Vooral in de zomer. Met deze tip moet het de volgende keer lukken. Bedankt.

    Beantwoorden
  43. Patries says:
    3 maanden geleden

    Vandaag voor het eerst gemaakt😱
    De smaak is super, het resultaat iets minder. Klein buikje en waarschijnlijk iets te weinig beslag in de vorm gedaan. Poging twee komt zo uit de oven. Ben benieuwd. Zowiezo komen ze op 🤣

    Beantwoorden
  44. Ina says:
    4 weken geleden

    Ze zijn heerlijk heb ze voor het eerst gebakken. Ik vond ze alleen erg zoet volgende keer beetje minder suiker.
    Als ze langer staan worden ze zacht, ik doe ze voor we ze eten even in de oven, dan zijn ze weer heerlijk knapperig!!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Perzik plaatcake

Perzik plaatcake

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan