Een Italiaanse week en de belofte dat ik mijn ijsmaker vaker zou gebruiken om lekkere recepten te delen. Dat betekent natuurlijk dat er een ijsrecept online moet komen deze week. Ik koos voor een klassieker: stracciatella ijs! Ik zal eerlijk bekennen dat dit niet een smaak is die ik in de winkel of ijssalon uitkies, sowieso kies ik nooit chocolade ijs uit. Maar dit zelfgemaakte stracciatella ijs… WAUW! Wat is dit lekker zeg! Dit gaat zeker vaker gemaakt worden, want mijn voorraad is jammer genoeg alweer op.
BAKTIP: Met een ijsmaker kan je sneller van je zelfgemaakte ijs genieten. Deze ijsmaker een goede en betaalbare optie. Zonder ijsmaker kan je het mengsel in de vriezer zetten en minimaal 4 uur lang ieder halfuur doorroeren.
Dat ziet er zo lekker uit! Daar zou ik wel een bolletje van lusten. Moet er geen zout in? Ik dacht dat zout ervoor zorgt dat het ijs schepbaar blijft.
In mijn ervaring is dat niet per se nodig. De room houdt het lekker zacht en smeuïg en voorkomt ijskristallen.
Waar moet ik opletten bij het aanschaffen van een ijsmaker/machine?
Ik durf het niet te zeggen, ik heb die van KitchenAid en vind die erg prettig.
Bedankt, ik ga nog even op onderzoek uit.
Verrukkelijk !!
Hallo Laura,
Wat ook heerlijk hier bij smaakt is dit.warme kersen uit een pot met sap.
doe bijna alles in een klein pannetje.doe wat sap in thee glas vullen met de kersen sap.
in de pan doe je 1 kaneel stokje en ongeveer 30 a 40 gram suiker en scheutje rode wijn .
al had ik laatst geen wijn in huis, dat ging ook goed.
laat het even flink koken tot kaneel stokje wat minder word.
dan bij thee glas sap maizena mengen goed blijven roeren tot je geen klonten ziet.
dan doe je dat in het pannetje en dan word het wat dikker.
te dun dan wat bij vullen met weer thee glas en sap uit het pannetje halen.
groetjes riek,
Wat een lekkere tips Riek! Dankjewel 😀
Ik ben erg benieuwd op welke snelheid jij de kitchenaid laat draaien ?
Een lage stand (2-3). Je wilt het vooral in beweging houden.
Hoi hoi, ik heb je recept gevolgd en net enthousiaste reacties van de eerste proevers gekregen! Nice!
Maar ik had zelf wel het idee dat het mengsel was geschift. Ik had een aangekoekte pan en in de zeef eerst een dunne ijsmassa en daarna een soort pudding. Die heb ik nog voor een deel door de zeef geduwd, maar ik vond dat toch een beetje een vreemd idee.
Nou is het met het vriezen blijkbaar wel goed gekomen, maar een volgende keer zou ik het graag voorkomen. Heb jij daar tips voor? Of hoort het wel zo?
Het zou inderdaad niet moeten gaan schiften. Je leest er hier alles over: https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/
Hoi Laura, ik heb voor mijn verjaardag een ijsmaker gekregen dus ga dit recept zeker proberen! Ik heb wel een vraag: is het recept ook voor andere ijssoorten te gebruiken bijv ipv pure chocolade andere ingrediënten of zonder pure chocola als vanille ijs? Of is dat te makkelijk gedacht? Bedankt alvast!
Groetjes, Aleta
Nee hoor dat moet prima kunnen!
Hallo Laura,
Voor de tweede keer probeer ik vandaag dit recept. De vorige keer is helaas (bij 1e gebruik) de koppelstuk van de kitchenaidkop geknapt bij het toevoegen van het mengsel in de vrieskom. Dit is netjes opgelost hoor, ik heb inmiddels een nieuwe. Maar wellicht heb je een tip bij het gebruik hiervan?
Heerlijk ijs! Al meerdere malen gemaakt en iedere keer goed gelukt! Bedankt voor het recept Laura 🙂
Ik zou alleen melk en slagroom gebruiken en de eieren achterwege laten. Ik gebruik een eetlepel maissiroop on te stabiliseren en het ijs is echt veel lekkerder dan met eieren.