Koffie drinken met zonnig weer? Dan moet je echt eens deze lekkere ijskoffie maken. Onwijs makkelijk en heerlijk verkoelend.
Porties: 1portie
Ingrediënten
1shotespressoafgekoeld
ijsklontjes
100mlslagroom
Optioneel
1tlsuiker of koffiesiroop
Instructies
Zet een kopje espresso en laat volledig afkoelen. Als je suiker of siroop door je ijskoffie wil mengen, dan los je dit op in de nog warme espresso.
Vul een glas voor twee derde met ijsklontjes en schenk de koffie erop. Roer even door zodat de koffie goed koud wordt.
Schenk daarna ook de slagroom erop en roer nogmaals door. Rietje erin en je ijskoffie is klaar.
Tips
Je kunt de slagroom ook door melk of plantaardige melk naar keuze vervangen. Opschuimen is ook een optie.
Een echte een traktatie ervan maken? Voeg dan een koffiesiroop toe (een of twee theelepels is vaak meer dan voldoende) en top de ijskoffie af met slagroom.
Bewaren
Direct opdrinken! Heb je ijskoffie over? Giet het dan in ijsblokjesvormpjes, zodat je deze de volgende keer kunt gebruiken in je ijskoffie (dan verdun je de ijskoffie niet met water).