Makkelijk bladerdeeg gebakje met vers fruit

50

Door Lian – Dat de tijd vliegt denken we allemaal wel eens, misschien is het jou deze week nog overkomen. Misschien heb je om die reden nog niets lekkers gekozen om te bakken voor Moederdag. Geen nood, want ik kom met een super snel en super makkelijk bladerdeeg gebakje met vers fruit waar iedere moeder blij van wordt. Het kost je nauwelijks tijd om te maken en waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten zelfs al in huis. Wacht dus niet langer en check snel of dit het last-minute Moederdag gebakje is waar je op hebt zitten wachten. 

Makkelijk bladerdeeg gebakje met vers fruit

Een super snel recept voor moederdag: een makkelijk bladerdeeg gebakje met vers fruit. Dankzij het knapperige bladerdeeg en de romige mascarpone is dit gebakje om te smullen!
Porties: 8 gebakjes

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • mascarpone room (volgens recept)
  • vers fruit naar keuze
  • 1 los geklopt ei (M)
  • fijne kristalsuiker

Instructies

  • Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden, zodat je 8 rechthoekige plakjes hebt. Smeer de plakjes in met het los geklopte ei en bestrooi met kristalsuiker. Bak de bladerdeeg volgens de verpakking gaar en goudbruin.
  • Bereid ondertussen de mascarpone room volgens dit recept.
  • Haal de bladerdeeg uit de oven en snijd elke plakje open, zodat je een onder- en bovenkant van je gebakje krijgt. De bovenkant is de kant met het kristalsuiker erop.
  • Doe de mascarponeroom in een spuitzak met een rond mondje en verdeel over de 8 bladerdeeg bodems. Verdeel het vers fruit erover en plaats de bovenkant op je gebakjes.
  • Je bladerdeeg gebakjes met vers fruit kun je nog eventueel decoreren met overgebleven room of een beetje poedersuiker. Serveer met wat extra vers fruit speciaal voor Moederdag.

Tips

  • Tip: Geen zin om mascarpone room te maken? Met alleen slagroom kun je dit gebakje ook maken, maar eet dan wel direct op.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

2 reacties

  1. Maike schreef:

    Leuk, ik ben ze nu aan het maken! Maar moet je ze meteen opetem of kun je ze ook bewaren? (Voor de dag erna of later op de dag)

    1. Laura Kieft schreef:

      Later kan ook prima hoor, houd er wel rekening mee dat het bladerdeeg (eenmaal gevuld) op den duur wat zachter wordt. Maar als je alle onderdelen al hebt is het samenstellen zo gepiept natuurlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *