Dit recept voor koude pastasalade met kip is een ideale maaltijd voor warme dagen. Ontzettend makkelijk om te maken en met een heerlijk zomers tintje.
Porties: 4personen
Ingrediënten
350grampastabijvoorbeeld farfalle
150grambacon reepjes
1handjepijnboompitjesgeroosterd
1halvekomkommerin stukjes
300gramcherry tomaatjesgehalveerd
5elgroene pesto
150gramgerookte kipfilet
Instructies
Voorbereiding
Als je de pastasalade in de ochtend wil voorbereiden, dan kun je de volgende stappen alvast uitvoeren. Rooster de pijnboompitjes en laat volledig afkoelen, bewaar in een afgesloten bakje.
Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven, laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Bak de bacon gaar en laat ook deze afkoelen. Meng door elkaar en bewaar goed afgesloten in de koelkast tot je bijna gaat eten.
Pastasalade met kip maken
Twintig minuten voordat je gaat eten voer je deze stappen uit. Haal het pasta-bacon mengsel uit de koelkast en meng de pesto er doorheen.
Snijd de komkommer in stukjes, halveer de cherry tomaatjes en snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes. Meng dit door de pastasalade en verdeel over een serveerschaal. Strooi de pijnboompitten er overheen en serveer eventueel met Parmezaanse kaas, olijfolie en rucola.
Tips
Benieuwd welke smaakcombinaties je nog meer kunt maken met deze salade? Lees dan alle tips boven het recept eens door, want er zijn talloze lekkere variaties mogelijk.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast blijft deze salade nog zeker één dag goed.