Aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Gepost: 3 juli 2013 Laatst bewerkt: 30 januari 2024
Aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Soms heb je wel eens dat een taart nog gaver is geworden dan je in gedachten had. Dat heb ik bij deze aardbeien kwarktaart met mascarpone crème. Ik ben zo blij met het resultaat, ik kan wel naar de foto’s blijven kijken (en met die foto’s ben ik ook al zo blij!). Maar  goed, wat heb ik nu eigenlijk gemaakt? Een kwarktaart uiteraard, gemaakt met verse gepureerde aardbeien. Heerlijk, als je dit eenmaal hebt geproefd wil je nooit meer een pak uit de supermarkt gebruiken. De kwark zit tussen twee lagen biscuit met langs de rand mooie verse aardbeien. Bovenop een heerlijke mascarpone crème met verse aardbeien en bosbessen. Loopt het water jou ook al in de mond?

Ziet deze aardbeien kwarktaart er niet ontzettend lekker en fris uit? Hiermee maak je vast indruk op je visite! Het lijkt misschien een taart waar veel werk in gaat zitten maar dit valt echt reuze mee.

BAKTIP: Ik gebruik al jaren deze springvorm van Le Creuset. De vorm is misschien relatief iets duurder, maar ziet er na intensief gebruik nog steeds goed uit.

Aardbeien kwarktaart met mascarpone 3
Aardbeien-kwarktaart-met-mascarpone-5a
Aardbeien-kwarktaart-met-mascarpone-6a
Aardbeien-kwarktaart-met-mascarpone-4a
Aardbeien-kwarktaart-met-mascarpone-2a

 

aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Opslaan
Recept afdrukken

4.67 van 6 stemmen

Aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Verse aardbeien kwarktaart tussen twee lagen biscuit. Met een topping van mascarpone crème en verse aardbeien en bosbessen is deze taart niet te weerstaan.
Porties: 16 tot 18 personen (26 cm vorm)

Ingrediënten

Biscuit

  • 5 eieren
  • 110 gram bloem
  • 35 gram maïzena
  • 150 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker

Kwark

  • 12 gelatineblaadjes
  • 500 gram kwark
  • 300 gram aardbeien (zonder kroontjes)
  • sap van 2 sinaasappels
  • 250 ml slagroom

Mascarpone crème

  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 el suiker
  • 2 el sinaasappelsap

Extra

  • In totaal heb je 800 gram aardbeien nodig. Daarvan is 300 gram (al schoongemaakt) voor de kwark. De rest gebruik je voor de rand en bovenop de taart. Je kunt eventueel ook bosbessen gebruiken voor bovenop de taart.

Instructies

  • Bak als eerst het biscuit. Mix hiervoor de eieren, suiker en vanillesuiker schuimig en luchtig. Hiervoor moet je ongeveer 10 minuten mixen. Zeef de bloem en maïzena en voeg dit toe aan het mengsel. Spatel het er voorzichtig doorheen.
  • Giet het beslag in een springvorm (26 cm) en bak in 35 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat het biscuit volledig afkoelen voordat je het in  twee lagen snijdt.
  • Verhoog de springvorm met bakpapier en leg één van de twee lagen op de bodem. Plaats eventueel een taartkarton onder de laag biscuit, zo kun je de taart makkelijk verplaatsen als hij klaar is.
  • Halveer ongeveer 10 aardbeien van gelijke grootte en zet deze langs de rand in de bakvorm. Zorg dat ze goed tegen de rand zijn geplakt zodat er straks geen kwark tussen de aardbei en de rand komt.
  • Week de gelatineblaadjes ongeveer 8 minuten in een schaaltje koud water. Pureer dan je al schoongemaakte aardbeien.
  • Doe de kwark in een kom en voeg de gepureerde aardbeien hier aan toe, roer goed door.
  • Pers twee sinaasappels en giet het sap in een steelpannetje. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Verwarm tot alles is opgelost, laat dan afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop in een aparte kom de slagroom stijf.
  • Voeg het afgekoelde sinaasappelsap toe aan de kom met kwark. Roer goed door en voeg dan de slagroom toe. Spatel ook dit er goed doorheen.
  • Controleer of alle aardbeien nog netjes tegen de rand van de springvorm staan en giet het kwarkmengsel in de vorm. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Maak ondertussen alvast de mascarpone crème. Doe alle ingrediënten (mascarpone, crème fraîche, suiker en sinaasappelsap) hiervoor in een kom en meng het tot een romige crème. Zet de crème in de koelkast tot je de taart gaat af maken.
  • Als de kwarktaart helemaal is opgestijfd kun je hem uit de koelkast halen. Zet hem op een bord of taartplateau. Leg de tweede plak biscuit bovenop de taart. Smeer de mascarpone crème op de taart en plaats de overgebleven aardbeien (en eventueel bosbessen) in het midden op de taart.
Bewaren

In de koelkast 3-4 dagen te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

192 reacties

  1. Kimberly schreef:

    Het ziet er echt heerlijk en mooi uit! Wat een prachtige creatie heb je weer gemaakt 🙂

  2. Caroline Brouwer schreef:

    Wauw Laura, wat een schitterende taart!

  3. Joke schreef:

    Lieve Laura,

    nog bedankt dat je voor mijn verjaardag deze geweldig mooie en lekkere taart hebt gemaakt. Hij was echt super en de foto’s zijn ook heel erg mooi !!!

    Dikke kus, Mam ♥

  4. Sabien Wedman schreef:

    Ziet er prachtig uit Laura! xoxo

  5. Wow, ziet er supermooi uit met die aardbeien langs de rand!

  6. Astrid schreef:

    Wow echt een geweldige taart echt super mooi!
    Ik vroeg me wel af hoe lang blijft die ongeveer goed met die aardbeitjes er omheen zo? want vier zaterdag mijn verjaardag en wil hem eigenlijk morgen al maken. Zou die nog goed zijn dan??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Omdat het allemaal verse producten zijn zou ik hem een dag van te voren maken. Als er wat over blijft kun je dat best nog een dag later eten hoor, maar de hele taart zou ik in jouw geval op vrijdag maken. Je kunt het natuurlijk wel al voorbereiden door vandaag het biscuit te maken.
      Liefs, Laura

  7. Astrid schreef:

    Nog een vraagje: Ik ben inderdaad begonnen met het maken van het biscuit maar hij wil helemaal niet rijzen. Heb hem gemaakt zoals er staat in een bakvorm van 26 cm maar hij is nog net zo laag als toen hij de oven in ging. Wat doe ik fout?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan denk ik dat je niet lang genoeg hebt gemixt of de bloem er niet voorzichtig genoeg doorheen gespateld hebt. Dit laatste moet goed, snel en zorgvuldig gebeuren. Anders sla je de lucht uit je beslag en wil het niet rijzen.

    2. Astrid schreef:

      ik weet al wat ik fout heb gedaan! heb verkeerde haken gebruikt voor het mixen. Nu is die wel mooi hoog!

  8. foodienewz schreef:

    Your food photos are amazing. You can share your mouth watering photos with us at foodienewz.com. foodienewz.com is a new food sharing site and we actually try our best to promote your food photos. At foodienewz.com all your food photos will be published without any editorial review so I really hope you come and join us.

  9. Anonymous schreef:

    Hai Laura,

    Deze taart gaat hem worden, na een poosje rondgekeken te hebben op je site.
    Heb je enig idee hoe de verhouding moet zijn bij een springvorm van 24 cm?

    Liefs Lianne

  10. Laura's Bakery schreef:

    Hoi Lianne, je zou er een rekensommetje op los kunnen laten maar ook gewoon met dezelfde hoeveelheden aan de slag gaan. Dan krijg je alleen dikkere biscuitlagen en kwark. Verhoog dan wel je vorm met bakpapier

  11. Karen schreef:

    Deze taart ziet er heerlijk uit, ik ga hem waarschijnlijk morgen maken. Maar is 12 blaadjes gelatine niet een beetje veel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee hoor, met 12 blaadjes lukt het prima. Je voegt meer vocht toe met de gepureerde aardbeien waardoor je ook weer iets meer gelatine nodig hebt. Je proeft er overigens niets van.
      Liefs, Laura

  12. Ziet er heerlijk uit. Mijn taartenbak-skills houden op bij het pak van dr. Oetker om kwarktaart te maken ;).
    Toch maar eens gaan proberen denk ik!
    Kwarktaart is namelijk ook de enige taart die ik lekker vind ;).

    Je hebt trouwens een super leuke blog, ik ga je volgen!

  13. Anonymous schreef:

    Wow dat ziet er mooi uit! We krijgen zondag familiebezoek uit België en dit lijkt mij een mooie ontvangst taart. Ik hoop alleen dat mijn taart net zo mooi wordt als de jouwe …….
    Heb je gelijk ‘geliked’ op FB!

    Groetjes,
    Ingrid

  14. Dennis de Gooijer schreef:

    Ik ga van deze taart en drie verdiepingen taart maken

  15. mieke schreef:

    hoi Laura! wat een mooie taart! Ik ben heel enthousiast begonnen, ik maak ‘m voor morgen.
    Nu heb ik het kwark gedeelte klaar en hij gaat de koelkast in om op te stijven.
    Ik vind alleen de mix een beetje zurig smaken nog. Verbeterd dit naarmate de tijd verstrijkt? Ik heb alles precies gebruikt zoals beschreven en zelfs 50 gram meer aardbeien gepureerd.

    Als dit zo blijft moet ik namelijk een andere taart gaan maken voor de visite morgen! Hoop van je te horen!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Mieke, wat bedoel je precies met de mix, het kwark mengsel? Dit hoort niet echt zurig te smaken. Het is natuurlijk zuivel, maar bij mij had het geen overheersende zure smaak. Misschien was je kwark niet goed?

  16. Mickey schreef:

    Wat een prachtige taart! Nou vraag ik me af of ik de sinaasappelsap ook kan vervangen door andere sap of zal dat veel afbreuk doen aan de smaak? Misschien gewoon eens uit gaan proberen, met sinaasappel gaat hem namelijk niet worden ivm allergie.

    groetjes Mickey

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kan ook prima een ander soort sap gebruiken. Kies gewoon een smaak die jij lekker vind bij de aardbeien 🙂 of die je lekker lijkt, het zal altijd even proberen zijn.

  17. Elys schreef:

    Hallo,

    Lekkere taart hoor, maar het viel me op dat er geen suiker door de kwark gaat. Is het dan niet wat te zuur?
    En ik wil de sinaasappelsap vervangen door aardbeiensap. Hoeveel zou ik hier dan van nodig zijn?

    Groetjes,

    Elys.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Elys,
      Er hoeft geen suiker door de kwark hoor, het is helemaal niet zuur. De aardbeien maken het natuurlijk ook al zoeter. Qua smaak voegt de sinaasappelsap iets extra’s toe en je gebruikt het om de gelatine in op te lossen. Wil je dit niet, dan kun je het weglaten. Ik zou het niet vervangen door aardbeiensap aangezien er al 300 gram gepureerde aardbeien doorheen gaat. Gelatine kan je dan oplossen in een deel van de aardbeienpuree.
      Liefs, Laura

  18. Elys schreef:

    Hoi Laura,

    Bedankt voor je reactie.
    Mag ik vragen welke kwark jij voor deze taart hebt gebruikt?
    In veel aardbeien-kwarktaart recepten die ik op internet tegenkom moet namelijk witte basterdsuiker, vandaar dat het me opviel dat hier geen suiker in hoeft. Des te beter, want dat is toch een stuk beter voor de lijn :).
    En misschien heb je wel gelijk dat ik beter geen aarbeiensap kan toevoegen. Proef je die sinaasappelsap echt terug in de taart of in de mascarpone creme?

    Elys.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Elys,
      Ik heb een huismerk naturel kwark gebruikt, van AH volgens mij.
      Je proeft de sinaasappel niet heel erg duidelijk terug, maar het maakt het wel lekker fris! Wat mij betreft een aanrader, maar zonder zal het ook heel lekker zijn hoor.
      Liefs, Laura

  19. Sarah schreef:

    Hallo,

    ik zou graag de taart willen maken, maar op dit moment zijn er geen verse aardbeien. Kan het ook met diepvriesaardbeien?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, maar ik zou dan niet zo’n rand maken. diepvries aardbeien zijn toch minder mooi is mijn ervaring. Pureren voor door de kwark gaat verder prima. Maar wie weet tref je wel hele mooie hoor, je kunt het wel proberen in ieder geval.

  20. Caroline schreef:

    Hallo Laura!

    Ik vind je taart en je blog super!
    Zou graag deze taart maken voor de verjaardag van mijn man morgen.
    Toch wou ik je iets vragen, ik heb namelijk enkele grote blaatjes gelatine moet ik er dan ook 12 van nemen? En zou het ook lukken met van die plantaardige gelatine (agar agar)?

    Alvast erg bedankt,
    ps: hopelijk vind ik die kwark 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik Dr. Oetker blaadjes gelatine. Ik weet niet hoeveel groter die van jou zijn. Je zou ook even op de verpakking kunnen kijken hoeveel blaadjes je nodig hebt voor een bepaalde hoeveelheid vloeistof. Ik denk dat agar agar ook moet werken, heb dit zelf nog nooit gebruikt en weet eerlijk gezegd ook niet precies welke hoeveelheid je dan nodig hebt. Is kwark niet zo makkelijk verkrijgbaar in België trouwens?

      1. Janne Degraeve schreef:

        Wij noemen dat ‘platte kaas’ (in de volksmond) of ‘verse kaas’ :). Ziet er trouwens een heel lekker receptje uit!

  21. leanda schreef:

    waaauwhh! ik wil je even een compliment geven hoe leuk je sitee is!
    lekkere recepten…goede inspiratie!! en hele mooie foto’s!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel, wat leuk om te horen 🙂

  22. Lonneke schreef:

    Wat een leuke en lekkere recepten heb je op je site staan!! Ik krijg spontaan zin om te gaan bakken! Ik heb een vraagje over de aardbeien die je goed vast moet “plakken” , plakken ze gewoon doormiddel van het vocht van de aardbei zelf? Of moet je daar iets speciaals voor gebruiken?

    Alvast bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      ze plakken door het vocht van de aardbei aan de rand vast, al zul je sommige misschien een beetje moeten aandrukken 🙂

      1. Lonneke schreef:

        Dat dacht ik al maar ik dacht vraag het toch even voor de zekerheid! Thanks voor de snelle reactie!

  23. mieke schreef:

    zou ik ipv gelatine ook taartina kunnen gebruiken, Ik had t laatst gemengd met heel weinig vocht en dat spul ziet er gewoon hetzelfde uit als gelatine, wordt hartstikke stevig.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Durf ik niet met zekerheid te zeggen. Maar je zou het wel kunnen proberen natuurlijk. Misschien vind je ook wat meer uitleg op de taartina verpakking?

  24. Yvette schreef:

    Misschien een hele gekke vraag maar gebruik je voor het biscuit kristal suiker of basterd??

    1. Laura's Bakery schreef:

      ik gebruik fijne kristalsuiker

  25. Marian Hummel schreef:

    Die van mij staat nu in de koelkast op te stijven!! en benieuwd hoe hij gaat worden en smaken!

  26. Essie schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Normaal maakte ik het uit n Dr Oetker verpakking, maar kwam erachter dat er varkensgelatine in zit wat ik niet mag.. Kan ik de gelatineblaadjes ook vervangen door agar agar?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan, ik durf alleen niet te zeggen hoeveel je dan precies nodig hebt.

  27. Lisa schreef:

    Hoi laura!
    Ik heb laatst deze heerlijke taart gemaakt, wat bijna geheel gelukt is… Alleen mijn biscuit was een ramp. Hij kwam uit de oven met bobbels enz, een soort heuvellandschap dus. Heb jij enig idee hoe?? Ik vond al bij bloem en maizena toevoegen dat het spatelen niet goed ging, er bleven klontjes inzitten. Ik hoor graag wat van je, wil deze taart heel graag nog een keer maken! Liefs

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Lisa,
      Volgende keer zou ik de bloem en maizena goed zeven, daarmee voorkom je de klontjes en het resultaat wordt nog luchtiger.
      De bobbels zouden kunnen komen door de klontjes. Maar misschien dat je oven ook iets te warm heeft gestaan? Als hij erg donker was kun je eens proberen de oven volgende keer iets lager te zetten.
      Liefs, Laura

      1. Lisa schreef:

        Oke, dank je! Ga ik onthouden:)

  28. Suzanne schreef:

    Hoi laura,
    Vorige week heb ik deze taart gemaakt en de cake de avond + kwark de avond van te voren. Hij zag er prachtig uit, en heerlijk fris. alleen was de cake wat droog. Heb je daar nog tips voor hoe ik dit de volgende keer wat beter kan maken. En met het aansnijden van de taart liet de 2de plak biscuit/cake meteen los, het was niet echt een geheel. Weet je hoe dit komt of wat ik er aan kan doen?

    Groetjes Suzanne
    P.s. Prachtige site!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Suzanne,
      Om te zorgen dat de cake direct vast komt te zitten zou je de 2e plak er direct of sneller op kunnen leggen, dus nadat je de kwark in de vorm hebt gegoten. Dat je cake te droog is kan komen doordat hij net even wat te lang heeft gebakken, probeer hem volgende keer eens wat korter te bakken.
      Liefs, Laura

  29. Zaineb schreef:

    Hallo
    Heb vraagje kan je de kwarktaart ook in de diepvries laten opstijven heb nogal haast
    Hoor graag van je

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt een kwarktaart niet laten opstijven in de vriezer. Bewaren in de vriezer (nadat hij is opgesteven) kan wel.

  30. Paula schreef:

    Ha Laura,
    De taart staat nu een uurtje op te stijven.
    Met veel plezier heb ik eraan gewerkt. Heerlijk om alles te mengen, kijken of alles soort van klopt….
    En ondertussen maar likjes proeven 🙂
    Wat ik het moeilijkste vond? De bakvorm verhogen. Wat een gepiel zeg!!
    Maar dat zal een kwestie van oefenen zijn.
    Qua smaak ben ik niet bang dat het niet goed zal zijn. Maar vooral hoe het eruit zal zien. Ik vind het zo’n mooie taart! Eens kijken vanmiddag als ik hem aansnijd.
    Dank voor dit recept.
    Ik haal regelmatig een recept van je site. Een leuke, overzichtelijke site. Ga vooral zo door!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heerlijk is dat he, om lekker te bakken! De bakvorm verhogen vond ik in het begin ook maar een gepriegel, maar dat gaat steeds sneller. Je vindt vanzelf een handigheidje 😉
      Ik ben benieuwd hoe de taart gesmaakt heeft, al zal dat wel goed zitten 😉

      1. Paula schreef:

        Is dus een goede reden om hem vaker te gaan maken (dat het verhogen dan makkelijker gaat worden)
        Ik vond het een onwijs lekkere taart. Is nu al 1 van mijn favorieten!
        Een heerlijke frisse, fruitige taart.
        Van de 3 taarten die ik heb gemaakt was ik op deze echt trots. Net zo mooi als op jouw foto 🙂
        En dus de smaak ook tiptop. Hoewel de visite een andere favoriet had. (ook niet erg, want over die twijfelde ik)
        Dus ik heb mezelf een schouderklopje gegeven gister.
        Dank voor je antwoord!

      2. Asli CookingCo schreef:

        Wat ik doe is de randen van de bakvorm invetten en daar je bakpapier tegenaan te drukken. Zo blijft het plakken en creëer je heel makkelijk een verhoging.

        1. Paula schreef:

          Beetje late reactie.
          Maar bedankt voor de tip!

  31. Anneke schreef:

    Hoi Laura,
    Wat een vrolijke taart. Ik krijg morgen visite en dacht eerst een kwarktaart uit een pakje te maken en die dan op te leuken met vers fruit. Totdat ik jouw taart tegen kwam. Hij staat nu in de koelkast. Lekkere verse ingredienten en geen suiker in de kwark. De biscuit ging fantastisch. Ik heb zoals je adviseerde lang geklopt en volgens mij is hij erg hoog geworden. Morgenochtend zal ik hem verder opmaken en doe ook de blauwe besjes en aardbeien erop. Harstikke vrolijk en lekker vers.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuk is het he om een taart écht helemaal zelf te maken! Geniet ervan morgen 😉

      1. Anneke schreef:

        De taart was heerlijk. Inderdaad heel leuk om hem helemaal zelf te maken. Geen hulpstoffen zoals e nummers zoals je in een pakje wel hebt.
        Mijn vriendin vond hem verrukkuluk!!!
        En de smaak is gewoon veel lekkerder. Een succes en nooit meer een pakje voor mij. Dank voor dit leuke recept.

  32. Nicoline schreef:

    Gaaf recept en heerlijke taart. Alles was duidelijk beschreven, dus de taart zag er ook heel mooi uit! Leuk om te maken.

    Mooie, duidelijke website!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat goed dat hij zo mooi is geworden! Bedankt voor je leuke berichtje 🙂

  33. Jantine schreef:

    Hallo Laura,

    Naar mijn idee is het aardbeienseizoen nu voorbij… Zou ik deze taart ook met ander fruit kunnen maken? Ik zit bijvoorbeeld aan banaan te denken… Of frambozen? Aalbesjes? Appel? Ook lijken me andere smaken lekker zonder fruit te gebruiken, bijvoorbeeld vanille, kaneel, of chocolade…
    Misschien is dit een te ingewikkelde vraag, met verhoudingen die anders moeten, maar wie weet heb je een idee.

    Groetjes,

    Jantine

    1. Laura's Bakery schreef:

      Qua smaak kun je voor kwark natuurlijk van alles gebruiken, over het algemeen zal de hoeveelheid wel hetzelfde zijn (bij fruit). Maar met decoreren wordt het lastiger. Banaan en appel zullen bruin worden en vele andere fruitsoorten zijn te klein voor de decoratieve rand. Maar die rand kun je natuurlijk ook weglaten en gewoon stukjes fruit door de kwark spatelen.

  34. Anantha schreef:

    Hi Laura,

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb een vraagje: zou de bovenste biscuit laag ook weggelaten kunnen worden? Dus eerst kwark laten opstijven en daarna de mascarponelaag bovenop de kwark smeren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan ook 🙂

  35. Chantal schreef:

    Wauw de taart ziet er heerlijk uit.
    Omdat ik zaterdag jarig ben wil hem morgen graag maken, alleen zijn er verse aardbeien verkrijgbaar nu?
    Ik zie ze in de supermarkt helaas niet liggen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zag ze vorige week bij AH wel liggen. Anders even naar de groenteboer, zie zal ze ook wel hebben.

  36. Miriam schreef:

    Hallo Laura, wat een geweldige site is dit chapeau! een vraagje over de biscuit: nadat deze gebakken is en in twee helften gesneden is leg je dan de de cake met de snijvlak naar beneden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      voor de bodem had ik het snijvlak inderdaad naar beneden.

      1. miriam schreef:

        Hartelijk dank voor je snelle reactie!

  37. Anne schreef:

    Hee Laura, ik zag dit recept al een tijdje terug en nu met pasen wil ik eindelijk gaan proberen, alleen weer net wat anders (combinatie van verschillende receptoren).
    Als je geen biscuit op de bovenkant doet, zouden de aardbeien dan ook blijven staan of zou het geheel dan niet stabiel genoeg zijn? Anders laat ik de aardbeien weg aan de rand, maar vond het er juist zo leuk uitzien.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ook dan blijven ze staan hoor, veel plezier met het maken van de taart! 🙂

  38. eveline schreef:

    Wauw wat mooi! Ik vroeg me af of dit ook kan met 300gram mango ipv aardbei?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja natuurlijk! 🙂

  39. Charissa schreef:

    Hoi Laura!!

    De taart ziet er geweldig uit!
    Kan ik dit ook met frambozen doen? In combinatie met de sinaasappels?

    Ik ben namelijk gek op frambozen 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Natuurlijk kan dat! Lekker combineren met wat jij lekker vindt 🙂

  40. Natascha schreef:

    Deze namiddag gemaakt , heerlijk . Dit wordt de taart voor het commuiefeestje binnen 2 weken. En dat met wat borrelhapjes van jou site oa parmatwister, er zal veel over jou recepten gepraat worden denk ik, al veel gemaakt en meestal goed gelukt, jou blog is simpel uitgelegd dat iedereen het kan.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen! Veel plezier alvast met het maken van al het lekkers 😀

  41. Jacolyn schreef:

    Ik wil deze taart morgen voor de verjaardag van mijn dochter maken. Lijkt me erg leuk en lekker! Klopt het dat de taart voor 16 tot 18 personen is? (Lijkt me zoveel voor een vorm van 26 cm…?)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is een vrij hoge en redelijk machtige taart, dus ik haal hier veel stukjes uit. Maar een familie vol grote eters haalt er wellicht minder uit 😉

  42. Carina schreef:

    Hoi Laura,

    Blijft de mascarpone creme ook stijf als hij niet in de koelkast staat? Hoe lang kun je dat bewaren? Wil hem nl gebruiken om bonbons mee te garneren of vullen.
    Groetjes Carina

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar wordt hij wel zachter van. Daarnaast is het een product dat gekoeld bewaard moet worden.

  43. Arenda schreef:

    Hoi Laura,
    Kan ik de taart op woensdagmiddag maken en op vrijdag serveren? Of word ie daar niet lekkerder van?
    Groet Arenda

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat kan wel hoor, ik zou hem dan in de koelkast wel met een kap of folie erover bewaren.

  44. Anita schreef:

    Hoi Laura,

    Geweldige taart, ik heb hem al eerder gemaakt en was erg geslaagd. Mijn dochter is weg van Frozen en vond deze taart heerlijk, nu dacht ik van deze taart een frozen taart te maken voor haar verjaardag. Kan ik dan lichtblauw fondant/marsepein gebruiken om de taart te bekleden, en is het dan lekker om de mascarpone creme op de fondant te doen? (als soort van sneeuw waar ik poppetjes opzet) Of zou je die dan weglaten?
    Is het überhaupt een idee om deze taart te bekleden met fondant? Of kan ik dan beter een andere taart gebruiken?

    Groetjes Anita

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit is geen taart om met fondant te bekleden, daar is hij veel te vochtig voor.

      1. Anita schreef:

        Bedankt voor je reactie, dan gaan we dat dus niet doen haha.

  45. Sophie schreef:

    Hoi Laura,
    Vandaag is mijn moeder jarig en daarom ben ik gisteren aan de gang gegaan met deze taart. Nu moet alleen de crème er nog overheen, maar die is heel vloeibaar. Moet die ook nog opstijven of heb ik iets verkeerd gedaan?
    Alvast bedankt voor je reactie!
    Groetjes Sophie

    1. Laura's Bakery schreef:

      Die crème moet inderdaad opstijven. Maar hij hoort niet heel vloeibaar te zijn. Heb je misschien te veel/hard geklopt, daar kan het dunner van worden.

      1. Sophie schreef:

        Ik heb wel de mixer gebruikt, dus misschien heb ik wel te hard geklopt. Kan ik nu denk je de crème beter opnieuw maken?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Als het een tijd in de koelkast staat stijft het ook wel weer op hoor, duurt alleen langer. Als je haast heb zou je hem misschien beter opnieuw kunnen maken.

  46. Jacqueline schreef:

    Hoi Laura,

    Ik ben deze taart voor morgen aan het maken. Hij is nu aan het opstijven in de koelkast. Kan ik dan straks al de taart afmaken? of beter morgenochtend?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt de taart gewoon in één keer helemaal maken hoor.

  47. Janneke schreef:

    Hoi Laura,

    Hoe krijg jij die onderste rand ook roze? Heb je de kwark er achteraf nog op gestreken? Bij mij is de taart heel mooi geworden maar je ziet gewoon cake bij de onderste laag 🙂

    Groetjes Janneke

    1. Laura's Bakery schreef:

      haha, het was bij mij ook de bedoeling dat je gewoon cake zag hoor 😛 maar de kwark is er in de springvorm een beetje langs gezakt waardoor het roze werd 😉

  48. nikita schreef:

    Hallo, ik maakte onlangs deze ontzettend lekkere taart.
    De kwark liet ik mooi opstijven en daarna de cake er vanboven op. Bij het aansnijden viel deze er wel wat van af omdat hij er niet echt op plakte. Kan het helpen om deze wat vroeger op de aardbeienkwark te leggen zo dat alles wat meer kleeft?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan ook. Hou er dan wel rekening mee dat de cake waarschijnlijk ook vochtiger zal zijn. Trekt natuurlijk vocht aan in de koelkast.

  49. Petra schreef:

    Wat een prachtige taart! Gisteren heb ik deze voor de verjaardag van mijn zoontje gemaakt. Ik was bang dat het dunne kwarkmengsel niet stijf zou worden, maar de gelatine heeft zijn werk goed gedaan 😉 .

    Het mascarponemengsel heb ik van a-merken gemaakt, maar deze was erg dun toen ik het op de taart deed net voor het serveren. Enig idee hoe dit kan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Waarschijnlijk heb je het te hard/stevig gemengd. Rustig mengen is meer dan voldoende.

  50. Petra schreef:

    Dat zou inderdaad kunnen. Bedankt!!

  51. Ellis schreef:

    Kan ik ook ipv crème fraiche ook slagroom gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kun je proberen, maar dan denk ik dat je crème te dun wordt.

  52. Irma schreef:

    Hi Laura,

    Ik ben bezig met het maken van deze taart. De biscuit is klaar en die ziet er mooi uit. Morgen de rest. Ik vroeg me af of ik magere of volle kwark moet gebruiken? En weet je hoeveel ml sap er uit 2 sinaasappels komt? Ik heb namelijk een flesje vers geperst sap gehaald, maar weet niet hoeveel ik moet gebruiken.

    Groetjes Irma

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik meestal magere kwark. Durf niet precies te zeggen hoeveel sap je ongeveer uit één sinaasappel haalt.

  53. Lise schreef:

    Oh wou deze juist maken toen je site offline ging

  54. Sylvia schreef:

    Heb deze taart afgelopen week gemaakt voor mijn trouwdag. Had een hartvormige springvorm. Helaas bleven de aardbeien niet zo mooi staan als bij jouw taart en liet de bovenste biscuitlaag los, maar het resultaat was verbluffend, zeker omdat dit de eerste keer was dat ik een taart (anders dan kwarktaart uit een pakje?) bakte.

    Echt een heerlijke taart (wel een beetje aan de grote kant voor ons gezin van 3 personen. Gelukkig kwamen mijn ouders en schoonouders langs?)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je hebt gelijk een leuk recept uitgekozen voor een eerste bak experiment! De aardbeien kun je een beetje tegen de rand plakken, misschien dat dat volgende keer beter gaat 🙂

      1. Rekla schreef:

        Vraagje, wat gebruik je dat ze blijven plakken?
        Tegen bakpapier lukt dat niet, toch?

        1. Laura Kieft schreef:

          Jawel hoor! Werkt bij mij prima.

          1. Rekla schreef:

            ?bedankt!

  55. s. schreef:

    Wow, wat ziet deze taart er leuk uit!
    Kan je hiervoor ook gewoon aardbeien kwark gebruiken of moet dat echt naturel zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Elke smaak kan, wat jij lekker vindt! 😀

      1. S schreef:

        Oke super! Bedankt voor de reactie, ben bezig met het beslag dus ben benieuwd ?

  56. Suraghni Jiawon schreef:

    Bese Laura,

    Ik eet geen gelatine en ben al echt jaren opzoek naar een kwarktaart recept met agar agar.
    weet ji toevallig of ik dit ecept ook me agar agar kan maken en hoeveel ik dan moet gebruiken hiervoor?

    Hoop dat je mij kan helpen.

    Alvast bedankt

    1. Laura schreef:

      Ik weet dat je het ook met agar agar kunt maken, maar hoeveel je nodig hebt durf ik niet te zeggen. Staat er op de verpakking niet wat informatie?

  57. Paula schreef:

    Hallo Laura,
    Ben ik weer een keer.
    Mijn zoontje is volgende week jarig.
    Hij wil een witte chocoladetaart (alles al voor opgezocht)
    En een (na enkele tips van mij) frambozen taart/cake.
    Nou had ik in gedachten om biscuitdeeg in cakevorm te doen en dan van 2 of 3x die vorm een 4 te vormen.
    Maar is het dan handig om het met de kwark te vullen? Ik bedoel, had al wel bedacht het iets op te laten stijven, anders loopt het er helemaal af.
    Of is het handiger om de mascarponecreme te maken met frambozen erdoorheen?
    Ik loop even vast in mijn gedachten vandaar dat ik het maar gewoon zo vraag.
    🙂

    1. Laura schreef:

      Ik heb nog nooit een taart met kwark gevuld. Alleen dit soort kwarktaarten, maar dan zit hij nog in de vorm natuurlijk. Mascarponecrème lijkt mij makkelijker, maar zorg wel dat je niet te hard mixt waardoor de crème te dun wordt.

  58. Jette schreef:

    Ha Laura,

    Even een paar vraagjes,
    – wanneer ik een biscuitbodem uit een pak doe, moet ik dan het hele pak bakken? hoeveel gram moet je aanhouden?
    – in de supermarkt waar ik vandaag was, waren alleen crème fraîche soorten voor warme gerechten. Maakt dat uit?

    Groeten, Jette

    1. Laura schreef:

      Ik weet niet wat voor mix je hebt, je kunt het best de aanwijzingen op het pak aanhouden. Zelf koop ik altijd een bekertje crème fraîche, staat vaak op dat het ook voor warme gerechten is, maar die kun je prima gebruiken.

  59. Marina T schreef:

    Dag Laura, ik heb je blog pas ontdekt, maar ben al meteen fan. Ik heb vrijdagavond de taart gemaakt, en zaterdagochtend afgewerkt. Omdat ik met diepgevroren aardbeien werkte, heb ik voor de zijkanten wat anders gebruikt: plakken mango. Dat is ook prima, en bewaart ook goed. De bavarois heb ik toch een beetje gezoet met wat honing en ahornsiroop. Mijn jarige zoon (nochtans geen taartenfan) vond ze heel lekker. Dankjewel!

  60. Marina T schreef:

    Op de link enkel fasen van ’the making of’ (heb vóór het storten van de bavarois de taartbodem een klein beetje ingesmeerd met aardbeienkonfituur – ik beken: ben een zoetekauw)

  61. nathalie schreef:

    wat een geweldige site, heb onderhand al redelijk veel taarten gemaakt vanaf deze site.vooral de stroopwafel de luxe cake viel enorm in de smaak!
    gisteren heb ik deze aardbeien kwarktaart gemaakt en hij zag er perfect uit! het enige minpunt was dat ie meer naar sinaasappel smaakte dan naar aardbeien haha, waarschijnlijk net iets te veel sap gebruikt.. maar hij was alsnog lekker, en ik denk dat ik volgende keer toch 2 blaadjes minder gelatine zou gebruiken, of kan dat niet?…vond hem net iets te glibberig:)
    verder dikke pluim voor je recepten…
    groetjes nathalie!

    1. Laura schreef:

      2 blaadjes minder zou moeten kunnen, hou er wel rekening mee dat hij iets minder stevig kan zijn.

  62. Harmen schreef:

    Nog even een reactie, mochten mensen het lezen die geen gelatine, maar Agar Agar willen gebruiken. Ik heb deze taart met agar agar gemaakt en hij was heerlijk 🙂

    Dit verhaal geldt voor Agar Agar poeder, te koop bij de toko en eco-winkels. Mijn tip: werk niet met Agar Agar vlokken, dat lost heel slecht op. Tenzij je houdt van kleine stukjes ‘rubber’ in je taart.

    Als het gaat om de hoeveelheid: de stelregel die ik hanteer voor het werken met agar agar en kwark is 1 gram agar agar per 120 GRAM vocht.

    De bereidingswijze van het kwarkmengsel doe ik iets anders dan met gelatine. Ik pers twee sinaasappels en pureer de aardbeien en haal het door een zeef. Weeg het sinaasappel-aardbeimengsel voor de berekening hoeveel agar agar je nodig hebt.

    Dan doe ik als volgt: 500 gram kwark + 250 gram slagroom (is 250ml) + het gewicht van het sinaasappel-aardbeimengsel. Deel dit door 120. Dan heb je het aantal gram agar agar dat je moet gebruiken.

    Voeg voorzichtig en al roerend de agar agar toe aan je mengsel. Blijf goed roeren, anders gaat het klonteren. Breng al roerend het mengsel aan de kook. Wanneer het gekookt heeft, laat het een beetje terugkoelen. Blijf goed roeren en let goed op de zijkanten van de je pan, omdat wanneer het hier gaat stollen, je klontjes kunt krijgen. Wanneer het een lauw-warme temperatuur heeft, meng het dan voorzichtig met de kwark. Ik heb het recept zo twee keer gemaakt. Een keer wat is niet tevreden over hoe glad het mengsel was. Toen heb ik de staafmixer door de kwark gehaald. Werkt prima 🙂

    Spatel daarna de slagroom er doorheen, net zoals in het originele recept.

    1. Laura schreef:

      Bedankt voor deze heldere uitleg en aanvulling Harmen!

  63. Laura schreef:

    Hoi! Ik wil deze taart graag voor moederdag maken. Hoe lang van te voren kan ik deze taart maken? En bewaren in de koelkast?

  64. Laura schreef:

    Ik wil namelijk de vrijdag voor moederdag de taart al maken. Maar kan dit? Blijft de taart dan goed en lekker? En hoe zit dit dan met de topping? Anders zal het de zaterdag ervoor worden, eind van de middag/begin van de avond.

    1. Laura schreef:

      Taart zou je wel al vrijdag kunnen maken, topping zou ik later doen.

  65. Henriët schreef:

    Hallo,

    Kunnen er ook diepvriesaardbeien door de kwark heen? Natuurlijk niet voor de decoratie, dat staat niet mooi. Maar ik vroeg me af of de kwark te dun kan worden door diepvriesaardbeien of niet.

    1. Laura schreef:

      Ik zou ze dan eerst laten ontdooien en droog deppen, mocht het er wat dunner uitzien eventueel een extra blaadje gelatine toevoegen.

  66. Roos schreef:

    Blijft een succes, deze. Ik trakteerde er gisteren mijn collega’s mee en kreeg meteen een bestelling! Dus nu sta ik terug in de keuken om hem nog eens te maken voor een collega die wil uitpakken op haar tuinfeestje morgen 😉

  67. Rebekka Steen schreef:

    Hallo,

    ik neem aan dat de bodem van de taartvorm even ingevet moet worden?

    1. Laura schreef:

      Voor het bakken van het biscuit wel, maar als je de taart opbouwt niet

  68. Mariska schreef:

    Dankjewel voor dit geweldige recept! Ik heb met deze taart echt de show gestolen op ons tuinfeestje! 🙂
    Ik heb in het kwarkmengsel wel wat suiker gedaan, want gelatine haalt de zoetheid toch wel flink omlaag (maar dat is persoonlijk). Daarnaast heb ik de tweede biscuitlaag er meteen op gedaan, nog vóór het opstijven. Al met al een groot succes!!!

  69. Alissa schreef:

    Ha Laura, ik wil dit recept graag in een afscheidsboek van een collega doen. Vind je het goed als ik er ook een paar van je foto’s bij doe? Groet, Alissa

    1. Laura schreef:

      Hi Alissa,
      Nee, het is helaas niet de bedoeling dat mijn foto’s en (letterlijk overgenomen) recepten daarvoor worden gebruikt.

      1. Alissa schreef:

        Jammer! Ook niet als ik er expliciet bij zet dat ze van jou zijn? Het staat zo vrolijk!

        1. Laura schreef:

          Misschien kun je mij beter even mailen met wat je precies wilt maken en hoe mijn recept daar dan in zou komen, dan kan ik het nog even bekijken.

  70. Janneke schreef:

    Hoi Laura, ik heb de taart vanmiddag gemaakt. Door het bakken was de cakebodem gekrompen waardoor er rondom een flinke kier ontstond in de vorm. Heb de aardbeien wel tegen de zijkanten gedrukt maar ik denk dat als ik het uit de vorm haal de kwark naar beneden is gelopen. Had jij hier ook last van? De cakebodem is trouwens voor het eerst super gelukt. Ik heb de bloem en maizena in gedeelten door de eieren gespateld, volgens mij mengt het dan beter en wordt de cakebodem niet zo grof. Ik heb de springvorm niet verhoogd, ik had nog ruimte over in de vorm en de aardbeien komen zelfs nog een stukje boven de kwark uit. Hoe kan dat? Ik heb een vorm van 26cm doorsnee gebruikt. Heb het kwarkmengsel wel een beetje gezoet met basterdsuiker want de aardbeien en sinaasappels waren erg zuur. Ben erg benieuwd hoe het straks smaakt, laat ik je nog even weten…

    1. Laura schreef:

      Zoals je op de foto ziet is de kwark er bij mij ook een beetje langs gelopen aan de onderkant. Dat is niet erg hoor. Heb je misschien hele grote aardbeien gebruikt? 😉

  71. Gerda Versluis schreef:

    Hoi Laura, heb deze taart dit weekend gemaakt voor mn weekend-logé’s, het was een plaatje en ook nog zalig. Ik was vergeten sinaasappels te halen en heb toen natuur-appelsap gebruikt, ook heerlijk. Alleen had ‘ie iets zoeter gemogen maar dat heb ik opgelost door er wat poedersuiker over te strooien. Weer een succesje dus.??

  72. Jeannette schreef:

    Ik heb deze taart vandaag gemaakt voor de verjaardag van mijn dochters. Hij is geweldig!

  73. Evelien schreef:

    Hoi Laura,
    Kan ik op de bovenste laag biscuit ook chocolade ganache doen en daarna decoreren met vruchten? of trekt dat meteen in de biscuit?

    1. Laura schreef:

      Dat kan hoor, ik zou hem wel een beetje laten afkoelen zodat hij niet te dun is.

  74. Susan schreef:

    Hoi laura,

    Vandaag gemaakt voor de verjaardag van mijn dochter.
    Ik vind het heerlijk om te bakken maar begrijp niet altijd waarom bepaalde ingrediënten of combinaties worden gemaakt.

    Zoals bij het maken van de biscuit. Waarom maïzena?

    En waarom doe je crème fraice bij mascarpone?

    Heb je trouwens ook een foto van de inhoudsopgave van je bakboek? Ben benieuwd wat erin staat.

    Gr susan
    Ps foto taart tag ik je wel op facebook

    1. Laura schreef:

      Maïzena is voor de structuur, en crème fraîche maakt de room wat frisser. Ik heb het boek nog niet, dus ook nog geen foto’s 🙂 Volgt vast tegen die tijd 😉

  75. Moon schreef:

    Fantastisch….
    Kan ik ipv kwark bavarois gebruiken?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, denk dat dat ook heerlijk wordt 😀

  76. Dennis schreef:

    Super lekker ziet het eruit, van het weekend gaan we 2 maken voor de verjaardag van dochter van 7. Laat u weten of ie gelukt en lekker was ?

    Bedankt voor het recept.

    Groetjes,

    Dennis

  77. Maartje schreef:

    Hoi Laura,

    Ik ben van plan om binnenkort deze taart te maken voor een verjaardag, maar ik vind de aardbeien nu niet zo lekker dan in de zomer. Hoe kan ik er voor zorgen dat ik wel die lekkere zoete aardbeiensmaak krijg?

    1. Laura Kieft schreef:

      Qua smaak wil het dan nog wel eens lukken met diepvries aardbeien, maar die zijn niet zo mooi voor de rand. Dan is het toch echt een kwestie van wachten op de goede aardbeien.

  78. Lian schreef:

    Hallo laura,
    De mascarpone crème wordt bij mij elke keer veel te vloeibaar. Kan dit komen omdat ik deze te lang van te voren maak of kan het ook iets anders zijn?

    1. Laura Kieft schreef:

      Waarschijnlijk omdat je het te lang/stevig mixt, probeer het maar eens heel voorzichtig te spatelen.

  79. Dini schreef:

    Hallo Laura,

    Ik heb hem vrijdag gemaakt, omdat we gisteren al Moederdag vierden.
    hij was fantastisch!!
    ik heb de show gesloten met een prachtig taart en hij was echt verrukkelijk!
    dank je wel voor de recept!

  80. Marieke schreef:

    Hoi Laura,

    Moeten er perse verse aardbeien door de kwark of zou ik ook gewoon aardbeiencake kunnen gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou inderdaad verse aardbeien of aardbeien uit de diepvries gebruiken. Geen jam (ik denk dat je dat bedoelde ipv cake?)

  81. Jantine schreef:

    Goedenavond,

    Even een vraagje, moet er geen suiker bij t kwarkaardbeien mengsel?

    Groeten, Jantine

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee hoor, de aardbeien zijn zoet genoeg van zichzelf (was bij mij zo in ieder geval). Je kunt uiteraard wel altijd wat suiker toevoegen als je het zoeter wilt hebben.

  82. Lida schreef:

    Hallo Laura,

    Ik heb de taart gebakken. Hij was prachtig. Ik heb het recept precies opgevolgd. Alleen laat de bovenkant los wat ik erg jammer vind. Heb je daar een tip voor?

    Groeten,
    Lida

    1. Laura Kieft schreef:

      Helaas, dat gebeurt een enkele keer wel eens, ik heb er zelf ook nog niet dé oplossing voor.

  83. Chantal schreef:

    Hai! hoeft er geen suiker door de slagroom?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee dat is niet nodig, de aardbeien geven het zoetje al 🙂

  84. Lieke schreef:

    Ik wil graag ingevroren frambozen gebruiken i.p.v. aardbeien
    Enige ervaring mee in welke verhoudingen ik deze moet gebruiken?
    Ze lijken mij namelijk meer vocht te bevatten dan aardbeien.
    (Ik zeef ze na het pureren denk ik wel eerst vanwege de vele pitjes)

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou ze laten ontdooien op keukenpapier zodat daar al wat overtollig vocht in kan trekken. Daarna pureren en zeven en gewoon dezelfde hoeveelheid gebruiken als bij de aardbeien.

  85. Rosanne schreef:

    Ik wil een kwarktaart gaan maken voor een verjaardag. Hoeveel dagen van te voren raad je aan om het te gaan maken? En hoelang kan je het bewaren?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt hem ongeveer 3-4 dagen bewaren.

  86. Irma schreef:

    Gisteren heb ik deze aardbeienkwarktaart gemaakt. De mascarpone creme was bij mij heel dun geworden en zelfs na een nacht in de koelkast was hij nog steeds als yoghurt (waarschijnlijk te lang geklopt/geroerd).
    Ik heb vanochtend een zakje klop-fix erdoor gedaan en met de mixer een paar minuten gemixt. De crème is toen helemaal stevig geworden en qua smaak nog precies hetzelfde :D. De crème kon ik dus gewoon gebruiken!

    1. Gita schreef:

      Dat is bij mij ook gebeurd! Ik ga de tip met de klop-fix uitproberen.
      Dank je.

  87. Nienke schreef:

    Heel leuk recept! Maar was het aan het maken toen ik zag dat er helemaal geen suiker in de aardbeienkwark moet? Die wordt dan toch best zuur omdat er alleen maar zure dingen in gaan. Ik heb zelf suiker toegevoegd, dit smaakte veel beter! Dus vroeg me af of die van jou wel zoet genoeg was?

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je aardbeien lekker zoet zijn is suiker niet nodig vind ik, maar je kunt naar smaak altijd toevoegen natuurlijk.

  88. Silva schreef:

    Hoi!
    Ik wil dit recept vandaag al voorbereiden maar morgen avond ga ik de taart pas serveren. Kan ik alles al maken of is het verstandig om met de mascarpone crème en tweede laag biscuit te wachten tot morgen?
    Groetjes!

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kan deze taart prima een dag van tevoren maken hoor.

  89. Ingrid schreef:

    Ha Laura,
    Helaas is het kwarkmengsel geschift: er zitten duidelijk stukjes gelatine in. Ik heb voor nu voor een alternatief gekozen. Hoe kan ik dit de volgende keer voorkomen? Ik heb het recept gevolgd. Kan het zijn dat het sinaasappelsap+gelatine al te koud was voor ik het mengde met het kwarkmengsel? Of waren wat stukjes aardbei het probleem? Ik hoop dat jij een tip hebt, want ik vind dit jammer. Voor mezelf is het niet zo erg, maar ik maak hem voor een afscheid van een collega.
    Bij voorbaat dank!
    Groet, Ingrid

    1. Laura Kieft schreef:

      Als er duidelijke stukjes gelatine inzitten is het waarschijnlijk al te ver afgekoeld.

  90. Sandra schreef:

    Hoi, kan ik het sap van de sinaasappels ook weglaten uit de mascarponeroom. Ik wil dat de aardbeien overheersen en niet het sap van de sinaasappels

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, die kun je prima weglaten.

  91. Albertine schreef:

    Hallo Laura, wat een leuke taart om te maken. En hij was heerlijk. Ik hem.deze taart voor mijn jarige moeder gemaakt. Sxtra feestelijk nu in corona tijd. Ik zie dat de meeste reacties langer geleden geplaatst zijn. Hopelijk lees je deze nog. Ik heb wel een vraag….hoe komt het dat de biscuit zo krimpt. Bij mijn biscuit was er wel minimaal 1 cm rondom vrij. Er is dus heel veel kwarkmengsel naast gelopen. De smaak was er niet minder om maar mijn oog wil ook wat he?.
    Geef je ook workshops?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Is het gekrompen tijdens het opstijven? Had je het biscuit al wel goed genoeg laten afkoelen? Ik laat het altijd max. een paar minuten in de vorm en daarna op een rooster afkoelen, dat zou moeten helpen tegen krimpen.

      1. Albertine schreef:

        Na een paar minuten heb ik de ring eraf gehaald, maar de bodem laten zitten. De biscuit is gekrompen tijdens het afkoelen. Niet tijdens het opstijgen van het kwark mengsel. De biscuit echt heel goed laten afkoelen.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Een biscuit ‘krimpt’ altijd iets wanneer hij afkoelt, dat is helaas niet te voorkomen. Maar het zou niet zó erg moeten zijn. Probeer het biscuit de volgende keer ook meteen op een rooster te storten?

          1. Albertine schreef:

            Dat ga ik doen!!Dankjewel!

  92. Stacey schreef:

    Hallo Laura,

    Ik zie dat je hier het biscuit recept gebruikt voor een 24cm ipv de 26cm klopt dat?
    Kan ik beter toch gewoon de 26cm biscuit recept volgen?

    Groetjes Stacey

    1. Laura Kieft schreef:

      klopt, omdat ik voor deze taart een lager biscuit wilde hebben. Dit is natuurlijk een heel ander soort taart dan normale biscuittaarten.

  93. Eveline schreef:

    De aardbeien kwarktaart is heel lekker alleen zal ik wel suiker door de slagroom doen. Anders smaakt het zo flauw. Vind ik persoonlijk

  94. Ellen schreef:

    Hoi Laura,
    Kan ik deze taart in zijn geheel invriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb dat nog niet geprobeerd, maar het lijkt me wel.

  95. Ann schreef:

    Dag Laura,

    wat een mooie taart! 🙂

    Zou het haalbaar zijn om deze taart in meerdere laagjes te maken; bijvoorbeeld drie lagen biscuit en 2 lagen kwarkmengsel?

    Zo ja, zou het daarvoor volstaan om dit recept te maken met behulp van een vorm van 24 cm diameter, of maak ik beter meer van het biscuitbeslag, de aardbeienkwark en de mascarponeroom?
    De aardbeien die de rand vormen van de taart zullen in dat geval wellicht weggelaten moeten worden? (tenzij ik kleine aardbeien vind natuurlijk :))

    Alvast bedankt!

    Ann

    1. Ann schreef:

      Ik bedenk me net dat ik van de mascarponeroom niet méér zal moeten maken, gezien deze enkel dient om de bovenkant te versieren. Ik zal eerder mínder nodig hebben wanneer ik een kleinere diameter maak 😀

    2. Laura Kieft schreef:

      Het zou moeten kunnen, zou dan biscuit x1,5 doen of dunnere laagjes maken. Je wilt ook voorkomen dat de taart te hoog wordt in dit geval omdat je niet hoger dan de vorm uit kan komen met kwark.

  96. RUTTEN FREDDY schreef:

    ik vind een heerlijkdessert bij de koffie of bij de verjaardag of bij de brunch

  97. Nathalie schreef:

    Hoi Laura,

    Geweldige taart, ik wil deze gaan maken voor mijn dochter haar 5e verjaardag. Zou ik ook alleen de bodem kunnen maken van een koekjes (zoals bastogne) ipv 2 lagen biscuit? Dus dan de bodem bastogne koekjes en wel die laag biscuit boven op hoe jij hem heb. Ik hoor graag! Dank je alvast.

    Groetjes Nathalie

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, het lijkt me dat dat prima kan!

  98. Emmelie schreef:

    Oeh, heerlijke taart. Ik heb mijn eigen variant ervan gemaakt. Bastogne bodem, dan de laag kwark (met sinaasappelsap, gelatine en slagroom) dan een laagje cake (met een paar stukjes munt) en bovenop de mascarpone met roomaas (i.p.v. créme fraiche) sinaasappelsap en sinaasappelrasp. Verrukkelijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept