Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Laura Kieftdoor Laura Kieft
03 juli 2013
in Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Soms heb je wel eens dat een taart nog gaver is geworden dan je in gedachten had. Dat heb ik bij deze aardbeien kwarktaart met mascarpone crème. Ik ben zo blij met het resultaat, ik kan wel naar de foto’s blijven kijken (en met die foto’s ben ik ook al zo blij!). Maar  goed, wat heb ik nu eigenlijk gemaakt? Een kwarktaart uiteraard, gemaakt met verse gepureerde aardbeien. Heerlijk, als je dit eenmaal hebt geproefd wil je nooit meer een pak uit de supermarkt gebruiken. De kwark zit tussen twee lagen biscuit met langs de rand mooie verse aardbeien. Bovenop een heerlijke mascarpone crème met verse aardbeien en bosbessen. Loopt het water jou ook al in de mond?

Recept afdrukken

Aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Verse aardbeien kwarktaart tussen twee lagen biscuit. Met een topping van mascarpone crème en verse aardbeien en bosbessen is deze taart niet te weerstaan.
Porties: 16 tot 18 personen (26 cm vorm)

Ingrediënten

Biscuit

  • 5 eieren
  • 110 gram bloem
  • 35 gram maïzena
  • 150 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker

Kwark

  • 12 gelatineblaadjes
  • 500 gram kwark
  • 300 gram aardbeien (zonder kroontjes)
  • sap van 2 sinaasappels
  • 250 ml slagroom

Mascarpone crème

  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 el suiker
  • 2 el sinaasappelsap

Extra

  • In totaal heb je 800 gram aardbeien nodig. Daarvan is 300 gram (al schoongemaakt) voor de kwark. De rest gebruik je voor de rand en bovenop de taart. Je kunt eventueel ook bosbessen gebruiken voor bovenop de taart.

Instructies

  • Bak als eerst het biscuit. Mix hiervoor de eieren, suiker en vanillesuiker schuimig en luchtig. Hiervoor moet je ongeveer 10 minuten mixen. Zeef de bloem en maïzena en voeg dit toe aan het mengsel. Spatel het er voorzichtig doorheen.
  • Giet het beslag in een springvorm (26 cm) en bak in 35 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat het biscuit volledig afkoelen voordat je het in  twee lagen snijdt.
  • Verhoog de springvorm met bakpapier en leg één van de twee lagen op de bodem. Plaats eventueel een taartkarton onder de laag biscuit, zo kun je de taart makkelijk verplaatsen als hij klaar is.
  • Halveer ongeveer 10 aardbeien van gelijke grootte en zet deze langs de rand in de bakvorm. Zorg dat ze goed tegen de rand zijn geplakt zodat er straks geen kwark tussen de aardbei en de rand komt.
  • Week de gelatineblaadjes ongeveer 8 minuten in een schaaltje koud water. Pureer dan je al schoongemaakte aardbeien.
  • Doe de kwark in een kom en voeg de gepureerde aardbeien hier aan toe, roer goed door.
  • Pers twee sinaasappels en giet het sap in een steelpannetje. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Verwarm tot alles is opgelost, laat dan afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop in een aparte kom de slagroom stijf.
  • Voeg het afgekoelde sinaasappelsap toe aan de kom met kwark. Roer goed door en voeg dan de slagroom toe. Spatel ook dit er goed doorheen.
  • Controleer of alle aardbeien nog netjes tegen de rand van de springvorm staan en giet het kwarkmengsel in de vorm. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Maak ondertussen alvast de mascarpone crème. Doe alle ingrediënten (mascarpone, crème fraîche, suiker en sinaasappelsap) hiervoor in een kom en meng het tot een romige crème. Zet de crème in de koelkast tot je de taart gaat af maken.
  • Als de kwarktaart helemaal is opgestijfd kun je hem uit de koelkast halen. Zet hem op een bord of taartplateau. Leg de tweede plak biscuit bovenop de taart. Smeer de mascarpone crème op de taart en plaats de overgebleven aardbeien (en eventueel bosbessen) in het midden op de taart.
Bewaren

In de koelkast 3-4 dagen te bewaren.

Ziet deze aardbeien kwarktaart er niet ontzettend lekker en fris uit? Hiermee maak je vast indruk op je visite! Het lijkt misschien een taart waar veel werk in gaat zitten maar dit valt echt reuze mee.

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes: juni 2013
Parmaham twisters

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
1

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
7

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 188

  1. Kimberly says:
    8 jaar geleden

    Het ziet er echt heerlijk en mooi uit! Wat een prachtige creatie heb je weer gemaakt 🙂

    Beantwoorden
  2. Caroline Brouwer says:
    8 jaar geleden

    Wauw Laura, wat een schitterende taart!

    Beantwoorden
  3. Joke says:
    8 jaar geleden

    Lieve Laura,

    nog bedankt dat je voor mijn verjaardag deze geweldig mooie en lekkere taart hebt gemaakt. Hij was echt super en de foto’s zijn ook heel erg mooi !!!

    Dikke kus, Mam ♥

    Beantwoorden
  4. Sabien Wedman says:
    8 jaar geleden

    Ziet er prachtig uit Laura! xoxo

    Beantwoorden
  5. Anotherfashionlover says:
    8 jaar geleden

    Wow, ziet er supermooi uit met die aardbeien langs de rand!

    Beantwoorden
  6. Astrid says:
    8 jaar geleden

    Wow echt een geweldige taart echt super mooi!
    Ik vroeg me wel af hoe lang blijft die ongeveer goed met die aardbeitjes er omheen zo? want vier zaterdag mijn verjaardag en wil hem eigenlijk morgen al maken. Zou die nog goed zijn dan??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Omdat het allemaal verse producten zijn zou ik hem een dag van te voren maken. Als er wat over blijft kun je dat best nog een dag later eten hoor, maar de hele taart zou ik in jouw geval op vrijdag maken. Je kunt het natuurlijk wel al voorbereiden door vandaag het biscuit te maken.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  7. Astrid says:
    8 jaar geleden

    Nog een vraagje: Ik ben inderdaad begonnen met het maken van het biscuit maar hij wil helemaal niet rijzen. Heb hem gemaakt zoals er staat in een bakvorm van 26 cm maar hij is nog net zo laag als toen hij de oven in ging. Wat doe ik fout?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Dan denk ik dat je niet lang genoeg hebt gemixt of de bloem er niet voorzichtig genoeg doorheen gespateld hebt. Dit laatste moet goed, snel en zorgvuldig gebeuren. Anders sla je de lucht uit je beslag en wil het niet rijzen.

      Beantwoorden
    • Astrid says:
      8 jaar geleden

      ik weet al wat ik fout heb gedaan! heb verkeerde haken gebruikt voor het mixen. Nu is die wel mooi hoog!

      Beantwoorden
  8. foodienewz says:
    8 jaar geleden

    Your food photos are amazing. You can share your mouth watering photos with us at foodienewz.com. foodienewz.com is a new food sharing site and we actually try our best to promote your food photos. At foodienewz.com all your food photos will be published without any editorial review so I really hope you come and join us.

    Beantwoorden
  9. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Hai Laura,

    Deze taart gaat hem worden, na een poosje rondgekeken te hebben op je site.
    Heb je enig idee hoe de verhouding moet zijn bij een springvorm van 24 cm?

    Liefs Lianne

    Beantwoorden
  10. Laura's Bakery says:
    8 jaar geleden

    Hoi Lianne, je zou er een rekensommetje op los kunnen laten maar ook gewoon met dezelfde hoeveelheden aan de slag gaan. Dan krijg je alleen dikkere biscuitlagen en kwark. Verhoog dan wel je vorm met bakpapier

    Beantwoorden
  11. Karen says:
    8 jaar geleden

    Deze taart ziet er heerlijk uit, ik ga hem waarschijnlijk morgen maken. Maar is 12 blaadjes gelatine niet een beetje veel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Nee hoor, met 12 blaadjes lukt het prima. Je voegt meer vocht toe met de gepureerde aardbeien waardoor je ook weer iets meer gelatine nodig hebt. Je proeft er overigens niets van.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  12. foodandotherfriends says:
    8 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit. Mijn taartenbak-skills houden op bij het pak van dr. Oetker om kwarktaart te maken ;).
    Toch maar eens gaan proberen denk ik!
    Kwarktaart is namelijk ook de enige taart die ik lekker vind ;).

    Je hebt trouwens een super leuke blog, ik ga je volgen!

    Beantwoorden
  13. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Wow dat ziet er mooi uit! We krijgen zondag familiebezoek uit België en dit lijkt mij een mooie ontvangst taart. Ik hoop alleen dat mijn taart net zo mooi wordt als de jouwe …….
    Heb je gelijk ‘geliked’ op FB!

    Groetjes,
    Ingrid

    Beantwoorden
  14. Dennis de Gooijer says:
    7 jaar geleden

    Ik ga van deze taart en drie verdiepingen taart maken

    Beantwoorden
  15. mieke says:
    7 jaar geleden

    hoi Laura! wat een mooie taart! Ik ben heel enthousiast begonnen, ik maak ‘m voor morgen.
    Nu heb ik het kwark gedeelte klaar en hij gaat de koelkast in om op te stijven.
    Ik vind alleen de mix een beetje zurig smaken nog. Verbeterd dit naarmate de tijd verstrijkt? Ik heb alles precies gebruikt zoals beschreven en zelfs 50 gram meer aardbeien gepureerd.

    Als dit zo blijft moet ik namelijk een andere taart gaan maken voor de visite morgen! Hoop van je te horen!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Mieke, wat bedoel je precies met de mix, het kwark mengsel? Dit hoort niet echt zurig te smaken. Het is natuurlijk zuivel, maar bij mij had het geen overheersende zure smaak. Misschien was je kwark niet goed?

      Beantwoorden
  16. Mickey says:
    7 jaar geleden

    Wat een prachtige taart! Nou vraag ik me af of ik de sinaasappelsap ook kan vervangen door andere sap of zal dat veel afbreuk doen aan de smaak? Misschien gewoon eens uit gaan proberen, met sinaasappel gaat hem namelijk niet worden ivm allergie.

    groetjes Mickey

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Je kan ook prima een ander soort sap gebruiken. Kies gewoon een smaak die jij lekker vind bij de aardbeien 🙂 of die je lekker lijkt, het zal altijd even proberen zijn.

      Beantwoorden
  17. Elys says:
    7 jaar geleden

    Hallo,

    Lekkere taart hoor, maar het viel me op dat er geen suiker door de kwark gaat. Is het dan niet wat te zuur?
    En ik wil de sinaasappelsap vervangen door aardbeiensap. Hoeveel zou ik hier dan van nodig zijn?

    Groetjes,

    Elys.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Elys,
      Er hoeft geen suiker door de kwark hoor, het is helemaal niet zuur. De aardbeien maken het natuurlijk ook al zoeter. Qua smaak voegt de sinaasappelsap iets extra’s toe en je gebruikt het om de gelatine in op te lossen. Wil je dit niet, dan kun je het weglaten. Ik zou het niet vervangen door aardbeiensap aangezien er al 300 gram gepureerde aardbeien doorheen gaat. Gelatine kan je dan oplossen in een deel van de aardbeienpuree.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  18. Elys says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Bedankt voor je reactie.
    Mag ik vragen welke kwark jij voor deze taart hebt gebruikt?
    In veel aardbeien-kwarktaart recepten die ik op internet tegenkom moet namelijk witte basterdsuiker, vandaar dat het me opviel dat hier geen suiker in hoeft. Des te beter, want dat is toch een stuk beter voor de lijn :).
    En misschien heb je wel gelijk dat ik beter geen aarbeiensap kan toevoegen. Proef je die sinaasappelsap echt terug in de taart of in de mascarpone creme?

    Elys.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Elys,
      Ik heb een huismerk naturel kwark gebruikt, van AH volgens mij.
      Je proeft de sinaasappel niet heel erg duidelijk terug, maar het maakt het wel lekker fris! Wat mij betreft een aanrader, maar zonder zal het ook heel lekker zijn hoor.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  19. Sarah says:
    7 jaar geleden

    Hallo,

    ik zou graag de taart willen maken, maar op dit moment zijn er geen verse aardbeien. Kan het ook met diepvriesaardbeien?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dat kan, maar ik zou dan niet zo’n rand maken. diepvries aardbeien zijn toch minder mooi is mijn ervaring. Pureren voor door de kwark gaat verder prima. Maar wie weet tref je wel hele mooie hoor, je kunt het wel proberen in ieder geval.

      Beantwoorden
  20. Caroline says:
    7 jaar geleden

    Hallo Laura!

    Ik vind je taart en je blog super!
    Zou graag deze taart maken voor de verjaardag van mijn man morgen.
    Toch wou ik je iets vragen, ik heb namelijk enkele grote blaatjes gelatine moet ik er dan ook 12 van nemen? En zou het ook lukken met van die plantaardige gelatine (agar agar)?

    Alvast erg bedankt,
    ps: hopelijk vind ik die kwark 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik gebruik Dr. Oetker blaadjes gelatine. Ik weet niet hoeveel groter die van jou zijn. Je zou ook even op de verpakking kunnen kijken hoeveel blaadjes je nodig hebt voor een bepaalde hoeveelheid vloeistof. Ik denk dat agar agar ook moet werken, heb dit zelf nog nooit gebruikt en weet eerlijk gezegd ook niet precies welke hoeveelheid je dan nodig hebt. Is kwark niet zo makkelijk verkrijgbaar in België trouwens?

      Beantwoorden
      • Janne Degraeve says:
        6 jaar geleden

        Wij noemen dat ‘platte kaas’ (in de volksmond) of ‘verse kaas’ :). Ziet er trouwens een heel lekker receptje uit!

        Beantwoorden
  21. leanda says:
    7 jaar geleden

    waaauwhh! ik wil je even een compliment geven hoe leuk je sitee is!
    lekkere recepten…goede inspiratie!! en hele mooie foto’s!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dankjewel, wat leuk om te horen 🙂

      Beantwoorden
  22. Lonneke says:
    7 jaar geleden

    Wat een leuke en lekkere recepten heb je op je site staan!! Ik krijg spontaan zin om te gaan bakken! Ik heb een vraagje over de aardbeien die je goed vast moet “plakken” , plakken ze gewoon doormiddel van het vocht van de aardbei zelf? Of moet je daar iets speciaals voor gebruiken?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      ze plakken door het vocht van de aardbei aan de rand vast, al zul je sommige misschien een beetje moeten aandrukken 🙂

      Beantwoorden
      • Lonneke says:
        7 jaar geleden

        Dat dacht ik al maar ik dacht vraag het toch even voor de zekerheid! Thanks voor de snelle reactie!

        Beantwoorden
  23. mieke says:
    7 jaar geleden

    zou ik ipv gelatine ook taartina kunnen gebruiken, Ik had t laatst gemengd met heel weinig vocht en dat spul ziet er gewoon hetzelfde uit als gelatine, wordt hartstikke stevig.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Durf ik niet met zekerheid te zeggen. Maar je zou het wel kunnen proberen natuurlijk. Misschien vind je ook wat meer uitleg op de taartina verpakking?

      Beantwoorden
  24. Yvette says:
    7 jaar geleden

    Misschien een hele gekke vraag maar gebruik je voor het biscuit kristal suiker of basterd??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      ik gebruik fijne kristalsuiker

      Beantwoorden
  25. Marian Hummel says:
    7 jaar geleden

    Die van mij staat nu in de koelkast op te stijven!! en benieuwd hoe hij gaat worden en smaken!

    Beantwoorden
  26. Essie says:
    7 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit! Normaal maakte ik het uit n Dr Oetker verpakking, maar kwam erachter dat er varkensgelatine in zit wat ik niet mag.. Kan ik de gelatineblaadjes ook vervangen door agar agar?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ja hoor dat kan, ik durf alleen niet te zeggen hoeveel je dan precies nodig hebt.

      Beantwoorden
  27. Lisa says:
    7 jaar geleden

    Hoi laura!
    Ik heb laatst deze heerlijke taart gemaakt, wat bijna geheel gelukt is… Alleen mijn biscuit was een ramp. Hij kwam uit de oven met bobbels enz, een soort heuvellandschap dus. Heb jij enig idee hoe?? Ik vond al bij bloem en maizena toevoegen dat het spatelen niet goed ging, er bleven klontjes inzitten. Ik hoor graag wat van je, wil deze taart heel graag nog een keer maken! Liefs

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Lisa,
      Volgende keer zou ik de bloem en maizena goed zeven, daarmee voorkom je de klontjes en het resultaat wordt nog luchtiger.
      De bobbels zouden kunnen komen door de klontjes. Maar misschien dat je oven ook iets te warm heeft gestaan? Als hij erg donker was kun je eens proberen de oven volgende keer iets lager te zetten.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
      • Lisa says:
        7 jaar geleden

        Oke, dank je! Ga ik onthouden:)

        Beantwoorden
  28. Suzanne says:
    7 jaar geleden

    Hoi laura,
    Vorige week heb ik deze taart gemaakt en de cake de avond + kwark de avond van te voren. Hij zag er prachtig uit, en heerlijk fris. alleen was de cake wat droog. Heb je daar nog tips voor hoe ik dit de volgende keer wat beter kan maken. En met het aansnijden van de taart liet de 2de plak biscuit/cake meteen los, het was niet echt een geheel. Weet je hoe dit komt of wat ik er aan kan doen?

    Groetjes Suzanne
    P.s. Prachtige site!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Suzanne,
      Om te zorgen dat de cake direct vast komt te zitten zou je de 2e plak er direct of sneller op kunnen leggen, dus nadat je de kwark in de vorm hebt gegoten. Dat je cake te droog is kan komen doordat hij net even wat te lang heeft gebakken, probeer hem volgende keer eens wat korter te bakken.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  29. Zaineb says:
    7 jaar geleden

    Hallo
    Heb vraagje kan je de kwarktaart ook in de diepvries laten opstijven heb nogal haast
    Hoor graag van je

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Je kunt een kwarktaart niet laten opstijven in de vriezer. Bewaren in de vriezer (nadat hij is opgesteven) kan wel.

      Beantwoorden
  30. Paula says:
    7 jaar geleden

    Ha Laura,
    De taart staat nu een uurtje op te stijven.
    Met veel plezier heb ik eraan gewerkt. Heerlijk om alles te mengen, kijken of alles soort van klopt….
    En ondertussen maar likjes proeven 🙂
    Wat ik het moeilijkste vond? De bakvorm verhogen. Wat een gepiel zeg!!
    Maar dat zal een kwestie van oefenen zijn.
    Qua smaak ben ik niet bang dat het niet goed zal zijn. Maar vooral hoe het eruit zal zien. Ik vind het zo’n mooie taart! Eens kijken vanmiddag als ik hem aansnijd.
    Dank voor dit recept.
    Ik haal regelmatig een recept van je site. Een leuke, overzichtelijke site. Ga vooral zo door!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Heerlijk is dat he, om lekker te bakken! De bakvorm verhogen vond ik in het begin ook maar een gepriegel, maar dat gaat steeds sneller. Je vindt vanzelf een handigheidje 😉
      Ik ben benieuwd hoe de taart gesmaakt heeft, al zal dat wel goed zitten 😉

      Beantwoorden
      • Paula says:
        7 jaar geleden

        Is dus een goede reden om hem vaker te gaan maken (dat het verhogen dan makkelijker gaat worden)
        Ik vond het een onwijs lekkere taart. Is nu al 1 van mijn favorieten!
        Een heerlijke frisse, fruitige taart.
        Van de 3 taarten die ik heb gemaakt was ik op deze echt trots. Net zo mooi als op jouw foto 🙂
        En dus de smaak ook tiptop. Hoewel de visite een andere favoriet had. (ook niet erg, want over die twijfelde ik)
        Dus ik heb mezelf een schouderklopje gegeven gister.
        Dank voor je antwoord!

        Beantwoorden
      • Asli CookingCo says:
        6 jaar geleden

        Wat ik doe is de randen van de bakvorm invetten en daar je bakpapier tegenaan te drukken. Zo blijft het plakken en creëer je heel makkelijk een verhoging.

        Beantwoorden
        • Paula says:
          6 jaar geleden

          Beetje late reactie.
          Maar bedankt voor de tip!

          Beantwoorden
  31. Anneke says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wat een vrolijke taart. Ik krijg morgen visite en dacht eerst een kwarktaart uit een pakje te maken en die dan op te leuken met vers fruit. Totdat ik jouw taart tegen kwam. Hij staat nu in de koelkast. Lekkere verse ingredienten en geen suiker in de kwark. De biscuit ging fantastisch. Ik heb zoals je adviseerde lang geklopt en volgens mij is hij erg hoog geworden. Morgenochtend zal ik hem verder opmaken en doe ook de blauwe besjes en aardbeien erop. Harstikke vrolijk en lekker vers.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Leuk is het he om een taart écht helemaal zelf te maken! Geniet ervan morgen 😉

      Beantwoorden
      • Anneke says:
        7 jaar geleden

        De taart was heerlijk. Inderdaad heel leuk om hem helemaal zelf te maken. Geen hulpstoffen zoals e nummers zoals je in een pakje wel hebt.
        Mijn vriendin vond hem verrukkuluk!!!
        En de smaak is gewoon veel lekkerder. Een succes en nooit meer een pakje voor mij. Dank voor dit leuke recept.

        Beantwoorden
  32. Nicoline says:
    7 jaar geleden

    Gaaf recept en heerlijke taart. Alles was duidelijk beschreven, dus de taart zag er ook heel mooi uit! Leuk om te maken.

    Mooie, duidelijke website!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat goed dat hij zo mooi is geworden! Bedankt voor je leuke berichtje 🙂

      Beantwoorden
  33. Jantine says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Naar mijn idee is het aardbeienseizoen nu voorbij… Zou ik deze taart ook met ander fruit kunnen maken? Ik zit bijvoorbeeld aan banaan te denken… Of frambozen? Aalbesjes? Appel? Ook lijken me andere smaken lekker zonder fruit te gebruiken, bijvoorbeeld vanille, kaneel, of chocolade…
    Misschien is dit een te ingewikkelde vraag, met verhoudingen die anders moeten, maar wie weet heb je een idee.

    Groetjes,

    Jantine

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Qua smaak kun je voor kwark natuurlijk van alles gebruiken, over het algemeen zal de hoeveelheid wel hetzelfde zijn (bij fruit). Maar met decoreren wordt het lastiger. Banaan en appel zullen bruin worden en vele andere fruitsoorten zijn te klein voor de decoratieve rand. Maar die rand kun je natuurlijk ook weglaten en gewoon stukjes fruit door de kwark spatelen.

      Beantwoorden
  34. Anantha says:
    6 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb een vraagje: zou de bovenste biscuit laag ook weggelaten kunnen worden? Dus eerst kwark laten opstijven en daarna de mascarponelaag bovenop de kwark smeren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook 🙂

      Beantwoorden
  35. Chantal says:
    6 jaar geleden

    Wauw de taart ziet er heerlijk uit.
    Omdat ik zaterdag jarig ben wil hem morgen graag maken, alleen zijn er verse aardbeien verkrijgbaar nu?
    Ik zie ze in de supermarkt helaas niet liggen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik zag ze vorige week bij AH wel liggen. Anders even naar de groenteboer, zie zal ze ook wel hebben.

      Beantwoorden
  36. Miriam says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura, wat een geweldige site is dit chapeau! een vraagje over de biscuit: nadat deze gebakken is en in twee helften gesneden is leg je dan de de cake met de snijvlak naar beneden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      voor de bodem had ik het snijvlak inderdaad naar beneden.

      Beantwoorden
      • miriam says:
        6 jaar geleden

        Hartelijk dank voor je snelle reactie!

        Beantwoorden
  37. Anne says:
    6 jaar geleden

    Hee Laura, ik zag dit recept al een tijdje terug en nu met pasen wil ik eindelijk gaan proberen, alleen weer net wat anders (combinatie van verschillende receptoren).
    Als je geen biscuit op de bovenkant doet, zouden de aardbeien dan ook blijven staan of zou het geheel dan niet stabiel genoeg zijn? Anders laat ik de aardbeien weg aan de rand, maar vond het er juist zo leuk uitzien.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ook dan blijven ze staan hoor, veel plezier met het maken van de taart! 🙂

      Beantwoorden
  38. eveline says:
    6 jaar geleden

    Wauw wat mooi! Ik vroeg me af of dit ook kan met 300gram mango ipv aardbei?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja natuurlijk! 🙂

      Beantwoorden
  39. Charissa says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura!!

    De taart ziet er geweldig uit!
    Kan ik dit ook met frambozen doen? In combinatie met de sinaasappels?

    Ik ben namelijk gek op frambozen 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Natuurlijk kan dat! Lekker combineren met wat jij lekker vindt 🙂

      Beantwoorden
  40. Natascha says:
    6 jaar geleden

    Deze namiddag gemaakt , heerlijk . Dit wordt de taart voor het commuiefeestje binnen 2 weken. En dat met wat borrelhapjes van jou site oa parmatwister, er zal veel over jou recepten gepraat worden denk ik, al veel gemaakt en meestal goed gelukt, jou blog is simpel uitgelegd dat iedereen het kan.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Veel plezier alvast met het maken van al het lekkers 😀

      Beantwoorden
  41. Jacolyn says:
    6 jaar geleden

    Ik wil deze taart morgen voor de verjaardag van mijn dochter maken. Lijkt me erg leuk en lekker! Klopt het dat de taart voor 16 tot 18 personen is? (Lijkt me zoveel voor een vorm van 26 cm…?)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het is een vrij hoge en redelijk machtige taart, dus ik haal hier veel stukjes uit. Maar een familie vol grote eters haalt er wellicht minder uit 😉

      Beantwoorden
  42. Carina says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Blijft de mascarpone creme ook stijf als hij niet in de koelkast staat? Hoe lang kun je dat bewaren? Wil hem nl gebruiken om bonbons mee te garneren of vullen.
    Groetjes Carina

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Daar wordt hij wel zachter van. Daarnaast is het een product dat gekoeld bewaard moet worden.

      Beantwoorden
  43. Arenda says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan ik de taart op woensdagmiddag maken en op vrijdag serveren? Of word ie daar niet lekkerder van?
    Groet Arenda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja dat kan wel hoor, ik zou hem dan in de koelkast wel met een kap of folie erover bewaren.

      Beantwoorden
  44. Anita says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Geweldige taart, ik heb hem al eerder gemaakt en was erg geslaagd. Mijn dochter is weg van Frozen en vond deze taart heerlijk, nu dacht ik van deze taart een frozen taart te maken voor haar verjaardag. Kan ik dan lichtblauw fondant/marsepein gebruiken om de taart te bekleden, en is het dan lekker om de mascarpone creme op de fondant te doen? (als soort van sneeuw waar ik poppetjes opzet) Of zou je die dan weglaten?
    Is het überhaupt een idee om deze taart te bekleden met fondant? Of kan ik dan beter een andere taart gebruiken?

    Groetjes Anita

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dit is geen taart om met fondant te bekleden, daar is hij veel te vochtig voor.

      Beantwoorden
      • Anita says:
        6 jaar geleden

        Bedankt voor je reactie, dan gaan we dat dus niet doen haha.

        Beantwoorden
  45. Sophie says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Vandaag is mijn moeder jarig en daarom ben ik gisteren aan de gang gegaan met deze taart. Nu moet alleen de crème er nog overheen, maar die is heel vloeibaar. Moet die ook nog opstijven of heb ik iets verkeerd gedaan?
    Alvast bedankt voor je reactie!
    Groetjes Sophie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Die crème moet inderdaad opstijven. Maar hij hoort niet heel vloeibaar te zijn. Heb je misschien te veel/hard geklopt, daar kan het dunner van worden.

      Beantwoorden
      • Sophie says:
        6 jaar geleden

        Ik heb wel de mixer gebruikt, dus misschien heb ik wel te hard geklopt. Kan ik nu denk je de crème beter opnieuw maken?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Als het een tijd in de koelkast staat stijft het ook wel weer op hoor, duurt alleen langer. Als je haast heb zou je hem misschien beter opnieuw kunnen maken.

          Beantwoorden
  46. Jacqueline says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik ben deze taart voor morgen aan het maken. Hij is nu aan het opstijven in de koelkast. Kan ik dan straks al de taart afmaken? of beter morgenochtend?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt de taart gewoon in één keer helemaal maken hoor.

      Beantwoorden
  47. Janneke says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe krijg jij die onderste rand ook roze? Heb je de kwark er achteraf nog op gestreken? Bij mij is de taart heel mooi geworden maar je ziet gewoon cake bij de onderste laag 🙂

    Groetjes Janneke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      haha, het was bij mij ook de bedoeling dat je gewoon cake zag hoor 😛 maar de kwark is er in de springvorm een beetje langs gezakt waardoor het roze werd 😉

      Beantwoorden
  48. nikita says:
    6 jaar geleden

    Hallo, ik maakte onlangs deze ontzettend lekkere taart.
    De kwark liet ik mooi opstijven en daarna de cake er vanboven op. Bij het aansnijden viel deze er wel wat van af omdat hij er niet echt op plakte. Kan het helpen om deze wat vroeger op de aardbeienkwark te leggen zo dat alles wat meer kleeft?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook. Hou er dan wel rekening mee dat de cake waarschijnlijk ook vochtiger zal zijn. Trekt natuurlijk vocht aan in de koelkast.

      Beantwoorden
  49. Petra says:
    6 jaar geleden

    Wat een prachtige taart! Gisteren heb ik deze voor de verjaardag van mijn zoontje gemaakt. Ik was bang dat het dunne kwarkmengsel niet stijf zou worden, maar de gelatine heeft zijn werk goed gedaan 😉 .

    Het mascarponemengsel heb ik van a-merken gemaakt, maar deze was erg dun toen ik het op de taart deed net voor het serveren. Enig idee hoe dit kan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Waarschijnlijk heb je het te hard/stevig gemengd. Rustig mengen is meer dan voldoende.

      Beantwoorden
  50. Petra says:
    6 jaar geleden

    Dat zou inderdaad kunnen. Bedankt!!

    Beantwoorden
  51. Ellis says:
    6 jaar geleden

    Kan ik ook ipv crème fraiche ook slagroom gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Kun je proberen, maar dan denk ik dat je crème te dun wordt.

      Beantwoorden
  52. Irma says:
    6 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik ben bezig met het maken van deze taart. De biscuit is klaar en die ziet er mooi uit. Morgen de rest. Ik vroeg me af of ik magere of volle kwark moet gebruiken? En weet je hoeveel ml sap er uit 2 sinaasappels komt? Ik heb namelijk een flesje vers geperst sap gehaald, maar weet niet hoeveel ik moet gebruiken.

    Groetjes Irma

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik gebruik meestal magere kwark. Durf niet precies te zeggen hoeveel sap je ongeveer uit één sinaasappel haalt.

      Beantwoorden
  53. Lise says:
    6 jaar geleden

    Oh wou deze juist maken toen je site offline ging

    Beantwoorden
  54. Sylvia says:
    6 jaar geleden

    Heb deze taart afgelopen week gemaakt voor mijn trouwdag. Had een hartvormige springvorm. Helaas bleven de aardbeien niet zo mooi staan als bij jouw taart en liet de bovenste biscuitlaag los, maar het resultaat was verbluffend, zeker omdat dit de eerste keer was dat ik een taart (anders dan kwarktaart uit een pakje?) bakte.

    Echt een heerlijke taart (wel een beetje aan de grote kant voor ons gezin van 3 personen. Gelukkig kwamen mijn ouders en schoonouders langs?)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je hebt gelijk een leuk recept uitgekozen voor een eerste bak experiment! De aardbeien kun je een beetje tegen de rand plakken, misschien dat dat volgende keer beter gaat 🙂

      Beantwoorden
      • Rekla says:
        2 jaar geleden

        Vraagje, wat gebruik je dat ze blijven plakken?
        Tegen bakpapier lukt dat niet, toch?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Jawel hoor! Werkt bij mij prima.

          Beantwoorden
          • Rekla says:
            2 jaar geleden

            👍bedankt!

  55. s. says:
    6 jaar geleden

    Wow, wat ziet deze taart er leuk uit!
    Kan je hiervoor ook gewoon aardbeien kwark gebruiken of moet dat echt naturel zijn?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Elke smaak kan, wat jij lekker vindt! 😀

      Beantwoorden
      • S says:
        6 jaar geleden

        Oke super! Bedankt voor de reactie, ben bezig met het beslag dus ben benieuwd ?

        Beantwoorden
  56. Suraghni Jiawon says:
    6 jaar geleden

    Bese Laura,

    Ik eet geen gelatine en ben al echt jaren opzoek naar een kwarktaart recept met agar agar.
    weet ji toevallig of ik dit ecept ook me agar agar kan maken en hoeveel ik dan moet gebruiken hiervoor?

    Hoop dat je mij kan helpen.

    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura says:
      6 jaar geleden

      Ik weet dat je het ook met agar agar kunt maken, maar hoeveel je nodig hebt durf ik niet te zeggen. Staat er op de verpakking niet wat informatie?

      Beantwoorden
  57. Paula says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ben ik weer een keer.
    Mijn zoontje is volgende week jarig.
    Hij wil een witte chocoladetaart (alles al voor opgezocht)
    En een (na enkele tips van mij) frambozen taart/cake.
    Nou had ik in gedachten om biscuitdeeg in cakevorm te doen en dan van 2 of 3x die vorm een 4 te vormen.
    Maar is het dan handig om het met de kwark te vullen? Ik bedoel, had al wel bedacht het iets op te laten stijven, anders loopt het er helemaal af.
    Of is het handiger om de mascarponecreme te maken met frambozen erdoorheen?
    Ik loop even vast in mijn gedachten vandaar dat ik het maar gewoon zo vraag.
    🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      6 jaar geleden

      Ik heb nog nooit een taart met kwark gevuld. Alleen dit soort kwarktaarten, maar dan zit hij nog in de vorm natuurlijk. Mascarponecrème lijkt mij makkelijker, maar zorg wel dat je niet te hard mixt waardoor de crème te dun wordt.

      Beantwoorden
  58. Jette says:
    5 jaar geleden

    Ha Laura,

    Even een paar vraagjes,
    – wanneer ik een biscuitbodem uit een pak doe, moet ik dan het hele pak bakken? hoeveel gram moet je aanhouden?
    – in de supermarkt waar ik vandaag was, waren alleen crème fraîche soorten voor warme gerechten. Maakt dat uit?

    Groeten, Jette

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik weet niet wat voor mix je hebt, je kunt het best de aanwijzingen op het pak aanhouden. Zelf koop ik altijd een bekertje crème fraîche, staat vaak op dat het ook voor warme gerechten is, maar die kun je prima gebruiken.

      Beantwoorden
  59. Marina T says:
    5 jaar geleden

    Dag Laura, ik heb je blog pas ontdekt, maar ben al meteen fan. Ik heb vrijdagavond de taart gemaakt, en zaterdagochtend afgewerkt. Omdat ik met diepgevroren aardbeien werkte, heb ik voor de zijkanten wat anders gebruikt: plakken mango. Dat is ook prima, en bewaart ook goed. De bavarois heb ik toch een beetje gezoet met wat honing en ahornsiroop. Mijn jarige zoon (nochtans geen taartenfan) vond ze heel lekker. Dankjewel!

    Beantwoorden
  60. Marina T says:
    5 jaar geleden

    Op de link enkel fasen van ‘the making of’ (heb vóór het storten van de bavarois de taartbodem een klein beetje ingesmeerd met aardbeienkonfituur – ik beken: ben een zoetekauw)

    Beantwoorden
  61. nathalie says:
    5 jaar geleden

    wat een geweldige site, heb onderhand al redelijk veel taarten gemaakt vanaf deze site.vooral de stroopwafel de luxe cake viel enorm in de smaak!
    gisteren heb ik deze aardbeien kwarktaart gemaakt en hij zag er perfect uit! het enige minpunt was dat ie meer naar sinaasappel smaakte dan naar aardbeien haha, waarschijnlijk net iets te veel sap gebruikt.. maar hij was alsnog lekker, en ik denk dat ik volgende keer toch 2 blaadjes minder gelatine zou gebruiken, of kan dat niet?…vond hem net iets te glibberig:)
    verder dikke pluim voor je recepten…
    groetjes nathalie!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      2 blaadjes minder zou moeten kunnen, hou er wel rekening mee dat hij iets minder stevig kan zijn.

      Beantwoorden
  62. Harmen says:
    5 jaar geleden

    Nog even een reactie, mochten mensen het lezen die geen gelatine, maar Agar Agar willen gebruiken. Ik heb deze taart met agar agar gemaakt en hij was heerlijk 🙂

    Dit verhaal geldt voor Agar Agar poeder, te koop bij de toko en eco-winkels. Mijn tip: werk niet met Agar Agar vlokken, dat lost heel slecht op. Tenzij je houdt van kleine stukjes ‘rubber’ in je taart.

    Als het gaat om de hoeveelheid: de stelregel die ik hanteer voor het werken met agar agar en kwark is 1 gram agar agar per 120 GRAM vocht.

    De bereidingswijze van het kwarkmengsel doe ik iets anders dan met gelatine. Ik pers twee sinaasappels en pureer de aardbeien en haal het door een zeef. Weeg het sinaasappel-aardbeimengsel voor de berekening hoeveel agar agar je nodig hebt.

    Dan doe ik als volgt: 500 gram kwark + 250 gram slagroom (is 250ml) + het gewicht van het sinaasappel-aardbeimengsel. Deel dit door 120. Dan heb je het aantal gram agar agar dat je moet gebruiken.

    Voeg voorzichtig en al roerend de agar agar toe aan je mengsel. Blijf goed roeren, anders gaat het klonteren. Breng al roerend het mengsel aan de kook. Wanneer het gekookt heeft, laat het een beetje terugkoelen. Blijf goed roeren en let goed op de zijkanten van de je pan, omdat wanneer het hier gaat stollen, je klontjes kunt krijgen. Wanneer het een lauw-warme temperatuur heeft, meng het dan voorzichtig met de kwark. Ik heb het recept zo twee keer gemaakt. Een keer wat is niet tevreden over hoe glad het mengsel was. Toen heb ik de staafmixer door de kwark gehaald. Werkt prima 🙂

    Spatel daarna de slagroom er doorheen, net zoals in het originele recept.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Bedankt voor deze heldere uitleg en aanvulling Harmen!

      Beantwoorden
  63. Laura says:
    5 jaar geleden

    Hoi! Ik wil deze taart graag voor moederdag maken. Hoe lang van te voren kan ik deze taart maken? En bewaren in de koelkast?

    Beantwoorden
  64. Laura says:
    5 jaar geleden

    Ik wil namelijk de vrijdag voor moederdag de taart al maken. Maar kan dit? Blijft de taart dan goed en lekker? En hoe zit dit dan met de topping? Anders zal het de zaterdag ervoor worden, eind van de middag/begin van de avond.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Taart zou je wel al vrijdag kunnen maken, topping zou ik later doen.

      Beantwoorden
  65. Henriët says:
    5 jaar geleden

    Hallo,

    Kunnen er ook diepvriesaardbeien door de kwark heen? Natuurlijk niet voor de decoratie, dat staat niet mooi. Maar ik vroeg me af of de kwark te dun kan worden door diepvriesaardbeien of niet.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik zou ze dan eerst laten ontdooien en droog deppen, mocht het er wat dunner uitzien eventueel een extra blaadje gelatine toevoegen.

      Beantwoorden
  66. Roos says:
    5 jaar geleden

    Blijft een succes, deze. Ik trakteerde er gisteren mijn collega’s mee en kreeg meteen een bestelling! Dus nu sta ik terug in de keuken om hem nog eens te maken voor een collega die wil uitpakken op haar tuinfeestje morgen 😉

    Beantwoorden
  67. Rebekka Steen says:
    5 jaar geleden

    Hallo,

    ik neem aan dat de bodem van de taartvorm even ingevet moet worden?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Voor het bakken van het biscuit wel, maar als je de taart opbouwt niet

      Beantwoorden
  68. Mariska says:
    5 jaar geleden

    Dankjewel voor dit geweldige recept! Ik heb met deze taart echt de show gestolen op ons tuinfeestje! 🙂
    Ik heb in het kwarkmengsel wel wat suiker gedaan, want gelatine haalt de zoetheid toch wel flink omlaag (maar dat is persoonlijk). Daarnaast heb ik de tweede biscuitlaag er meteen op gedaan, nog vóór het opstijven. Al met al een groot succes!!!

    Beantwoorden
  69. Alissa says:
    5 jaar geleden

    Ha Laura, ik wil dit recept graag in een afscheidsboek van een collega doen. Vind je het goed als ik er ook een paar van je foto’s bij doe? Groet, Alissa

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Hi Alissa,
      Nee, het is helaas niet de bedoeling dat mijn foto’s en (letterlijk overgenomen) recepten daarvoor worden gebruikt.

      Beantwoorden
      • Alissa says:
        5 jaar geleden

        Jammer! Ook niet als ik er expliciet bij zet dat ze van jou zijn? Het staat zo vrolijk!

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Misschien kun je mij beter even mailen met wat je precies wilt maken en hoe mijn recept daar dan in zou komen, dan kan ik het nog even bekijken.

          Beantwoorden
  70. Janneke says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb de taart vanmiddag gemaakt. Door het bakken was de cakebodem gekrompen waardoor er rondom een flinke kier ontstond in de vorm. Heb de aardbeien wel tegen de zijkanten gedrukt maar ik denk dat als ik het uit de vorm haal de kwark naar beneden is gelopen. Had jij hier ook last van? De cakebodem is trouwens voor het eerst super gelukt. Ik heb de bloem en maizena in gedeelten door de eieren gespateld, volgens mij mengt het dan beter en wordt de cakebodem niet zo grof. Ik heb de springvorm niet verhoogd, ik had nog ruimte over in de vorm en de aardbeien komen zelfs nog een stukje boven de kwark uit. Hoe kan dat? Ik heb een vorm van 26cm doorsnee gebruikt. Heb het kwarkmengsel wel een beetje gezoet met basterdsuiker want de aardbeien en sinaasappels waren erg zuur. Ben erg benieuwd hoe het straks smaakt, laat ik je nog even weten…

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Zoals je op de foto ziet is de kwark er bij mij ook een beetje langs gelopen aan de onderkant. Dat is niet erg hoor. Heb je misschien hele grote aardbeien gebruikt? 😉

      Beantwoorden
  71. Gerda Versluis says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, heb deze taart dit weekend gemaakt voor mn weekend-logé’s, het was een plaatje en ook nog zalig. Ik was vergeten sinaasappels te halen en heb toen natuur-appelsap gebruikt, ook heerlijk. Alleen had ‘ie iets zoeter gemogen maar dat heb ik opgelost door er wat poedersuiker over te strooien. Weer een succesje dus.??

    Beantwoorden
  72. Jeannette says:
    5 jaar geleden

    Ik heb deze taart vandaag gemaakt voor de verjaardag van mijn dochters. Hij is geweldig!

    Beantwoorden
  73. Evelien says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan ik op de bovenste laag biscuit ook chocolade ganache doen en daarna decoreren met vruchten? of trekt dat meteen in de biscuit?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat kan hoor, ik zou hem wel een beetje laten afkoelen zodat hij niet te dun is.

      Beantwoorden
  74. Susan says:
    5 jaar geleden

    Hoi laura,

    Vandaag gemaakt voor de verjaardag van mijn dochter.
    Ik vind het heerlijk om te bakken maar begrijp niet altijd waarom bepaalde ingrediënten of combinaties worden gemaakt.

    Zoals bij het maken van de biscuit. Waarom maïzena?

    En waarom doe je crème fraice bij mascarpone?

    Heb je trouwens ook een foto van de inhoudsopgave van je bakboek? Ben benieuwd wat erin staat.

    Gr susan
    Ps foto taart tag ik je wel op facebook

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Maïzena is voor de structuur, en crème fraîche maakt de room wat frisser. Ik heb het boek nog niet, dus ook nog geen foto’s 🙂 Volgt vast tegen die tijd 😉

      Beantwoorden
  75. Moon says:
    4 jaar geleden

    Fantastisch….
    Kan ik ipv kwark bavarois gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, denk dat dat ook heerlijk wordt 😀

      Beantwoorden
  76. Dennis says:
    4 jaar geleden

    Super lekker ziet het eruit, van het weekend gaan we 2 maken voor de verjaardag van dochter van 7. Laat u weten of ie gelukt en lekker was ?

    Bedankt voor het recept.

    Groetjes,

    Dennis

    Beantwoorden
  77. Maartje says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik ben van plan om binnenkort deze taart te maken voor een verjaardag, maar ik vind de aardbeien nu niet zo lekker dan in de zomer. Hoe kan ik er voor zorgen dat ik wel die lekkere zoete aardbeiensmaak krijg?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Qua smaak wil het dan nog wel eens lukken met diepvries aardbeien, maar die zijn niet zo mooi voor de rand. Dan is het toch echt een kwestie van wachten op de goede aardbeien.

      Beantwoorden
  78. Lian says:
    4 jaar geleden

    Hallo laura,
    De mascarpone crème wordt bij mij elke keer veel te vloeibaar. Kan dit komen omdat ik deze te lang van te voren maak of kan het ook iets anders zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Waarschijnlijk omdat je het te lang/stevig mixt, probeer het maar eens heel voorzichtig te spatelen.

      Beantwoorden
  79. Dini says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik heb hem vrijdag gemaakt, omdat we gisteren al Moederdag vierden.
    hij was fantastisch!!
    ik heb de show gesloten met een prachtig taart en hij was echt verrukkelijk!
    dank je wel voor de recept!

    Beantwoorden
  80. Marieke says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Moeten er perse verse aardbeien door de kwark of zou ik ook gewoon aardbeiencake kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik zou inderdaad verse aardbeien of aardbeien uit de diepvries gebruiken. Geen jam (ik denk dat je dat bedoelde ipv cake?)

      Beantwoorden
  81. Jantine says:
    4 jaar geleden

    Goedenavond,

    Even een vraagje, moet er geen suiker bij t kwarkaardbeien mengsel?

    Groeten, Jantine

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Nee hoor, de aardbeien zijn zoet genoeg van zichzelf (was bij mij zo in ieder geval). Je kunt uiteraard wel altijd wat suiker toevoegen als je het zoeter wilt hebben.

      Beantwoorden
  82. Lida says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik heb de taart gebakken. Hij was prachtig. Ik heb het recept precies opgevolgd. Alleen laat de bovenkant los wat ik erg jammer vind. Heb je daar een tip voor?

    Groeten,
    Lida

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Helaas, dat gebeurt een enkele keer wel eens, ik heb er zelf ook nog niet dé oplossing voor.

      Beantwoorden
  83. Chantal says:
    4 jaar geleden

    Hai! hoeft er geen suiker door de slagroom?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Nee dat is niet nodig, de aardbeien geven het zoetje al 🙂

      Beantwoorden
  84. Lieke says:
    4 jaar geleden

    Ik wil graag ingevroren frambozen gebruiken i.p.v. aardbeien
    Enige ervaring mee in welke verhoudingen ik deze moet gebruiken?
    Ze lijken mij namelijk meer vocht te bevatten dan aardbeien.
    (Ik zeef ze na het pureren denk ik wel eerst vanwege de vele pitjes)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik zou ze laten ontdooien op keukenpapier zodat daar al wat overtollig vocht in kan trekken. Daarna pureren en zeven en gewoon dezelfde hoeveelheid gebruiken als bij de aardbeien.

      Beantwoorden
  85. Rosanne says:
    3 jaar geleden

    Ik wil een kwarktaart gaan maken voor een verjaardag. Hoeveel dagen van te voren raad je aan om het te gaan maken? En hoelang kan je het bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt hem ongeveer 3-4 dagen bewaren.

      Beantwoorden
  86. Irma says:
    3 jaar geleden

    Gisteren heb ik deze aardbeienkwarktaart gemaakt. De mascarpone creme was bij mij heel dun geworden en zelfs na een nacht in de koelkast was hij nog steeds als yoghurt (waarschijnlijk te lang geklopt/geroerd).
    Ik heb vanochtend een zakje klop-fix erdoor gedaan en met de mixer een paar minuten gemixt. De crème is toen helemaal stevig geworden en qua smaak nog precies hetzelfde :D. De crème kon ik dus gewoon gebruiken!

    Beantwoorden
    • Gita says:
      3 jaar geleden

      Dat is bij mij ook gebeurd! Ik ga de tip met de klop-fix uitproberen.
      Dank je.

      Beantwoorden
  87. Nienke says:
    3 jaar geleden

    Heel leuk recept! Maar was het aan het maken toen ik zag dat er helemaal geen suiker in de aardbeienkwark moet? Die wordt dan toch best zuur omdat er alleen maar zure dingen in gaan. Ik heb zelf suiker toegevoegd, dit smaakte veel beter! Dus vroeg me af of die van jou wel zoet genoeg was?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je aardbeien lekker zoet zijn is suiker niet nodig vind ik, maar je kunt naar smaak altijd toevoegen natuurlijk.

      Beantwoorden
  88. Silva says:
    3 jaar geleden

    Hoi!
    Ik wil dit recept vandaag al voorbereiden maar morgen avond ga ik de taart pas serveren. Kan ik alles al maken of is het verstandig om met de mascarpone crème en tweede laag biscuit te wachten tot morgen?
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kan deze taart prima een dag van tevoren maken hoor.

      Beantwoorden
  89. Ingrid says:
    2 jaar geleden

    Ha Laura,
    Helaas is het kwarkmengsel geschift: er zitten duidelijk stukjes gelatine in. Ik heb voor nu voor een alternatief gekozen. Hoe kan ik dit de volgende keer voorkomen? Ik heb het recept gevolgd. Kan het zijn dat het sinaasappelsap+gelatine al te koud was voor ik het mengde met het kwarkmengsel? Of waren wat stukjes aardbei het probleem? Ik hoop dat jij een tip hebt, want ik vind dit jammer. Voor mezelf is het niet zo erg, maar ik maak hem voor een afscheid van een collega.
    Bij voorbaat dank!
    Groet, Ingrid

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als er duidelijke stukjes gelatine inzitten is het waarschijnlijk al te ver afgekoeld.

      Beantwoorden
  90. Sandra says:
    2 jaar geleden

    Hoi, kan ik het sap van de sinaasappels ook weglaten uit de mascarponeroom. Ik wil dat de aardbeien overheersen en niet het sap van de sinaasappels

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, die kun je prima weglaten.

      Beantwoorden
  91. Albertine says:
    12 maanden geleden

    Hallo Laura, wat een leuke taart om te maken. En hij was heerlijk. Ik hem.deze taart voor mijn jarige moeder gemaakt. Sxtra feestelijk nu in corona tijd. Ik zie dat de meeste reacties langer geleden geplaatst zijn. Hopelijk lees je deze nog. Ik heb wel een vraag….hoe komt het dat de biscuit zo krimpt. Bij mijn biscuit was er wel minimaal 1 cm rondom vrij. Er is dus heel veel kwarkmengsel naast gelopen. De smaak was er niet minder om maar mijn oog wil ook wat he😉.
    Geef je ook workshops?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Is het gekrompen tijdens het opstijven? Had je het biscuit al wel goed genoeg laten afkoelen? Ik laat het altijd max. een paar minuten in de vorm en daarna op een rooster afkoelen, dat zou moeten helpen tegen krimpen.

      Beantwoorden
      • Albertine says:
        12 maanden geleden

        Na een paar minuten heb ik de ring eraf gehaald, maar de bodem laten zitten. De biscuit is gekrompen tijdens het afkoelen. Niet tijdens het opstijgen van het kwark mengsel. De biscuit echt heel goed laten afkoelen.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Een biscuit ‘krimpt’ altijd iets wanneer hij afkoelt, dat is helaas niet te voorkomen. Maar het zou niet zó erg moeten zijn. Probeer het biscuit de volgende keer ook meteen op een rooster te storten?

          Beantwoorden
          • Albertine says:
            11 maanden geleden

            Dat ga ik doen!!Dankjewel!

  92. Stacey says:
    11 maanden geleden

    Hallo Laura,

    Ik zie dat je hier het biscuit recept gebruikt voor een 24cm ipv de 26cm klopt dat?
    Kan ik beter toch gewoon de 26cm biscuit recept volgen?

    Groetjes Stacey

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      11 maanden geleden

      klopt, omdat ik voor deze taart een lager biscuit wilde hebben. Dit is natuurlijk een heel ander soort taart dan normale biscuittaarten.

      Beantwoorden
  93. Eveline says:
    11 maanden geleden

    De aardbeien kwarktaart is heel lekker alleen zal ik wel suiker door de slagroom doen. Anders smaakt het zo flauw. Vind ik persoonlijk

    Beantwoorden
  94. Ellen says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Kan ik deze taart in zijn geheel invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Ik heb dat nog niet geprobeerd, maar het lijkt me wel.

      Beantwoorden
  95. Ann says:
    7 maanden geleden

    Dag Laura,

    wat een mooie taart! 🙂

    Zou het haalbaar zijn om deze taart in meerdere laagjes te maken; bijvoorbeeld drie lagen biscuit en 2 lagen kwarkmengsel?

    Zo ja, zou het daarvoor volstaan om dit recept te maken met behulp van een vorm van 24 cm diameter, of maak ik beter meer van het biscuitbeslag, de aardbeienkwark en de mascarponeroom?
    De aardbeien die de rand vormen van de taart zullen in dat geval wellicht weggelaten moeten worden? (tenzij ik kleine aardbeien vind natuurlijk :))

    Alvast bedankt!

    Ann

    Beantwoorden
    • Ann says:
      7 maanden geleden

      Ik bedenk me net dat ik van de mascarponeroom niet méér zal moeten maken, gezien deze enkel dient om de bovenkant te versieren. Ik zal eerder mínder nodig hebben wanneer ik een kleinere diameter maak 😀

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      7 maanden geleden

      Het zou moeten kunnen, zou dan biscuit x1,5 doen of dunnere laagjes maken. Je wilt ook voorkomen dat de taart te hoog wordt in dit geval omdat je niet hoger dan de vorm uit kan komen met kwark.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AyY0Nc7B6OAAX_VZkSx&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=a7f3806ab5b3c2c4274cd0dde5726be5&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ItKK-8Le7toAX9vGtVy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=14dc4a7bbf113c767126d9d20bf6dcff&oe=609DBAAF' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Parmaham twisters

Parmaham twisters

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-1

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-7

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan