Caprese lasagne salade met parmaham

Gepost: 26 oktober 2015 Laatst bewerkt: 7 november 2024

caprese lasagne salade 1-a

In mijn examenjaar ging ik met school op examenreis naar Rome. Wat een fantastische ervaring, een stad waar ik heel erg graag nog een keer naar toe wil! Niet alleen om al het moois in mijn eigen tempo te kunnen bekijken, maar ook voor het eten. Nu zaten wij met leerlingen en docenten niet in de meest chique restaurants, maar het eten was heerlijk. Wel even wennen overigens. Dat je als eerst een bord pasta voor je neus krijgt verbaasde mij niets. Niemand niet. Het was een iets kleinere maaltijd dan ik gewend was, maar goed, het toetje kwam ook nog. We waren dan ook verbaasd toen de pasta het voorgerecht bleek te zijn. Toen iedereen zijn pasta op had werden de borden met aardappeltjes en salade uitgedeeld. Pfoe, dat was bij elkaar flink wat eten.

Waarom ik je hierover vertel bij deze caprese lasagne salade? Door de grootte van de portie moest ik ineens weer denken aan mijn examenreis. De portie maakte ik voor mijzelf als lunch, maar het is vergelijkbaar met een flink voorgerecht zoals ik die in Rome at. Een multifunctioneel gerecht dus. Maak het voor de lunch, serveer het (misschien iets kleiner) als voorgerecht of maak de portie iets groter voor het hoofdgerecht. 

Liever de klassieke lasagne (warm uit de oven met tomatensaus) maken? Daar heb ik ook een heerlijk recept voor!

caprese lasagne salade 2-a

CAPRESE LASAGNE SALADE MET PARMAHAM maken

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Caprese lasagne salade

Deze caprese lasagne salade is weer eens wat anders en ongelooflijk lekker. Perfect als luxe lunch, als voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Vergeet dan niet de portiegrootte iets aan te passen!
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 3 lasagnebladen (maak ze eventueel iets kleiner)
  • groene pesto
  • 1 to maat
  • bol mozzarella (je houdt iets over)
  • 2-3 plakjes parmaham
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de lasagnebladen beetgaar in een ruime pan kokend water met een scheutje olijfolie.
  • Terwijl de pasta kookt, snij je de tomaat en mozzarella in dunne plakjes.
  • Leg eerst een lasagneblad op het bord. Verdeel hier een beetje pesto overheen, gevolgd door de tomaten, mozzarella en parmaham. Daar bovenop leg je een nieuw lasagneblad, beleg dit vel op dezelfde manier en eindig met het laatste vel pasta. Bovenop kun je eventueel nog een stukje mozzarella, tomaat en ham leggen.
  • Strooi de Parmezaanse kaas over de lasagne en serveer gelijk.
Tips

Ik at de lasagne salade zelf warm, maar je kunt de bladen ook prima laten afkoelen en de salade koud eten.
Bewaren

Tot 2 dagen te bewaren in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat ziet het er leuk uit zo! En lekker!

  2. Trudy schreef:

    ’t Ziet er heerlijk uit. Kan je de ham ook vervangen door een andere vleeswaar, bv kipfilet?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, alles wat je maar lekker vindt 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept