Rabarber-aardbei yoghurt ijsjes

Gepost: 23 mei 2015 Laatst bewerkt: 17 juni 2023
16

 Rabarber-aardbei yoghurt ijsjes

Na het maken van de rabarber-aardbei compote begon ik direct te bedenken waar ik het nog meer in kon verwerken. In taarten natuurlijk, maar ik wilde juist iets maken wat iets minder voor de hand ligt. Ik wilde weten of ik er niet een heerlijk ijsje van kon maken. En ja hoor, dat kan dus! Het werden rabarber-aardbei yoghurt ijsjes, een geslaagd experiment dat gelijk goed uitpakte, altijd fijn 🙂 . Ik maakte de ijsjes trouwens in mijn Zoku, maar je kunt ook prima een andere ijsjesvorm gebruiken.

BAKTIP: Ik gebruik de Zoku ijsmaker al jarenlang en ben er nog steeds ontzettend blij mee. Hiermee maak je binnen no-time meerdere ijsjes achter elkaar. Daarnaast kan je ook leuke effecten met laagjes, vullingen en stukjes fruit maken.

Rabarber-aardbei yoghurt ijsjes

Rabarber-aardbei yoghurt ijsjes

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Rabarber-aardbei yoghurt ijsjes

Met deze rabarber-aardbei yoghurt ijsjes maak je zelf heerlijke romige en verfrissende ijsjes. Eenvoudig en snel te maken voor een warme zomerdag!
Porties: 4 ijsjes

Ingrediënten

Instructies

 • Meng de Griekse yoghurt met de melk om het iets de verdunnen. Meer kan ook, maar de uiteindelijk smaak is wat romiger als je niet te veel melk toevoegt.
 • Voeg aan de compote het sap toe om het iets dunner te maken. Voeg de compote toe aan de Griekse yoghurt en roer er een beetje doorheen. Roer niet te goed, je wilt juist een gemarmerd effect krijgen.
 • Giet het mengsel in de ijsvormpjes. Wanneer je een Zoku gebruikt is het ijsje na ongeveer 7 minuten klaar. Als je ijsvormpjes voor in de vriezer gebruikt moeten ze zeker zo’n 6 uur in de vriezer staan.
Bewaren

Wil je een paar ijsjes op voorraad? Lees hier hoe je ze handig kunt bewaren.

 Rabarber-aardbei yoghurt ijsjes

Zie je jezelf al zitten in het zonnetje met zo’n zelfgemaakt rabarber-aardbei yoghurt ijsje?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Joyce schreef:

  Leuk! Nu nog wachten op het goeie weer om ijs te kunnen smikkelen in de zon 😉

 2. Margot schreef:

  Oh wat een goed idee! Heerlijk!

 3. Daria schreef:

  Morgen maken!!!! De rabarber groeit zo ongelofelijk hard in de tuin 🙂

 4. Trudy schreef:

  Je doet veel met vruchten. Lekker.
  Wanneer is de braam aan de beurt?

 5. Bas schreef:

  Leuk idee zeg, zien er erg schattig uit, die ijsjes! Mooie kleur hebben ze ook! Ik ben zo blij dat zoveel bloggers recepten met rabarber delen!

 6. Hallo, lekker ijsje zeg, waar heb je die vormpjes gekocht.

  1. Laura schreef:

   zijn bij heel veel verschillende (web)winkels te koop, google maar eens op Zoku ijsmaker, dan vind je heel veel verkooppunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *