Koffie-karamel ijstaart

Koffie-karamel ijstaart
34

Zet een ijstaart voor mijn neus als toetje en ik ben een gelukkig mens. Zeker als deze ijstaart is gecombineerd met cake. Het liefst laat ik mijn portie eventjes staan tot de cake grotendeels is ontdooid en het ijs wat zachter is. Smullen! Voor deze koffie-karamel ijstaart gebruikte ik zo’n kleffe cake uit de winkel en combineerde dit met karamel en koffie ijs. Een perfect dessert!

Ook dol op ijstaarten? Probeer deze recepten dan eens uit:

Over Het Laura’s Bakery Bakboek

Dit recept komt uit mijn tweede bakboek: Het Laura’s Bakery Bakboek dat in 2017 uitkwam. De recepten in dit boek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet.

Koffie-karamel ijstaart

Een overheerlijk dessert met cake, koffie ijs en karamel. Met dit makkelijke recept maak je deze ijstaart helemaal zelf.
Porties: 12 plakjes
voor een 25 cm cakevorm

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 2 tl oploskoffie (poedervorm)
  • 1 cake (even groot of groter dan je cakeblik)
  • 250 gram karamelsaus

Instructies

  • Begin met het maken van de mascarponeroom. Doe slagroom, suiker, oploskoffie en mascarpone in een kom en klop tot een stevig, stijf mengsel.
  • Als je cake even groot is als je bakblik snijd je je cake horizontaal door in 3 lagen. Is je cake iets kleiner/smaller dan je cakeblik? Snijd je cake dan in 4 lagen zodat je de extra laag kunt gebruiken om kiertjes op te vullen.
  • Bekleed je cakevorm met keukenfolie. Leg er de eerste plak cake in (en vul kiertjes waar nodig op). Verdeel de helft van de karamelsaus over de cake, gevolgd door de helft van de koffieroom.
  • Herhaal bovenstaande stappen met een tweede laag cake, karamel en koffieroom. Eindig met de laatste laag cake en vul waar nodig wederom de kiertjes op.
  • Dek de ijstaart af met folie en zet minimaal 6 uur in de vriezer voordat je hem serveert.
Tips

Ik koop voor ijstaarten meestal een cake, maar je kunt natuurlijk ook zelf de cake bakken.

Bewaren

Tot 3 maanden in de vriezer houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

  1. Monique schreef:

    Kan je voor de karamelsaus ook een blikje gecondenseerde melk gebruiken (3uur laten borrelen)? Is waarschijnlijk iets dikker denk ik?

    Bedankt. En dit recept ziet er wel lekker uit!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat moet wel kunnen, wellicht even au bain marie verwarmen zodat het beter smeerbaar is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *