Soms verbaas ik mezelf erover dat enkele zoete klassiekers nog niet online staan op Laura’s Bakery, zeker als je bedenkt dat er toch al bijna 2000 recepten online zijn gekomen sinds ik begon in 2010. Zo was dat ook met het recept voor deze lemon meringue tartelettes. Een absoluut heerlijk Frans gebakje dat een mooi plekje op het blog verdient. Vandaag is de dag!
Deze lemon meringue tartelettes zijn gemaakt met Italiaanse meringue (kookschuim) en daarom is het helemaal veilig voor zwangeren om te consumeren. Ook lemon curd is veilig voor zwangeren, als je wilt weten waarom dan kun je dat hier lezen.
BAKTIP: Voor deze tartelettes is het erg handig als je een suikerthermometer in huis hebt om de Italiaanse meringue te maken. Met een gasbrander kun je vervolgens de goudbruine details aanbrengen op de meringue.
TARTELETTE INSPIRATIE
Ondanks dat deze lemon meringue tartelettes misschien nog niet online stonden, kwamen er in de tussentijd al meer dan 10 andere soorten tartelettes online. Een aantal van mijn favorieten zijn:
Ik ben heel benieuwd wat voor klemmetje je gebruikt om de thrmometer vast te zetten. Heb je een naam of foto daar van?
Je kunt het merk dat ik noem even googelen.
Hi Laura, Lijkt me een heel lekker recept als dessert. Kun je de merengue al in de ochtend maken?
Zowel de tartelette bodem als de lemon curd kunnen eerder bereid worden, maar de meringue is het beste voor op het moment zelf.
Hi Laura, ik heb dit recept gemaakt en het was echt heerlijk (zoals al uw recepten)! In plaats van bakringen heb ik een cupcake bakblik gebruikt wat dus ook prima ging👌 Echt een geweldig recept🤩🤩🤩
Kun je dit ook in een cupcake vorm maken? En moet ik dan nog aanpassingen doen qua baktijden?
Dat heb ik zelf niet getest, maar zou kunnen, je krijgt dan wel ander soort bakjes. De baktijd zal waarschijnlijk wel wat anders zijn.
hoeveel eieren is gemiddeld 100 gram eiwit?
Per ei heb je ongeveer 30 gram eiwit. Dus 3-5 eieren, afhankelijk van de grootte van je eieren.