Na het maken van de gevulde pastaschelpen laatst, had ik nog wat van deze mooi gevormde stukken pasta over. Het was te weinig voor een volledige maaltijd, dus besloot ik ze te vullen en als lekker hapje te serveren. Kijkend in de koelkast was ik er al snel over uit om mijn favoriete smaken te combineren tot caprese pastaschelpen. Dat ziet er niet alleen heel leuk uit om te serveren, het smaakt ook heerlijk.
Caprese pastaschelpen
Ingrediënten
- 12 pastaschelpen
- groene pesto (kleine tl per pastaschelp)
- 12-18 cherry tomaatjes
- 12 bolletjes mozzarella
- 12 blaadjes basilicum
Instructies
-
Kook de pastaschelpen volgens de instructies op de verpakking al dente. Spoel ze na het koken af met koud water en laat ze afkoelen tot ze op kamertemperatuur zijn. Je kunt ze ook een dag van tevoren koken, bewaar ze dan in de koelkast tot je ze vult.
-
Halveer eerst alle tomaatjes. Begin met een klein beetje groene pesto op de bodem van de pastaschelp. Plaats een half tomaatje in het midden op de bodem en zet hier een bolletje mozzarella op. Het kan ook zonder dit halve tomaatje, maar dan verdwijnt de mozzarella in de schelp, het is wel zo leuk als deze zichtbaar is.
-
Aan beide kanten van de mozzarella plaats je nog een half tomaatje. Als laatst steek je er een blaadje basilicum tussen.
Wat ziet dit gerechtje er lekker fris uit!
Origineel!