Caprese pastaschelpen

19 augustus 2016
15

caprese pastaschelpen 1a

Na het maken van de gevulde pastaschelpen laatst, had ik nog wat van deze mooi gevormde stukken pasta over. Het was te weinig voor een volledige maaltijd, dus besloot ik ze te vullen en als lekker hapje te serveren. Kijkend in de koelkast was ik er al snel over uit om mijn favoriete smaken te combineren tot caprese pastaschelpen. Dat ziet er niet alleen heel leuk uit om te serveren, het smaakt ook heerlijk.

caprese pastaschelpen 2a

Caprese pastaschelpen

Ze zijn ontzettend simpel om te maken, maar ze zien er super leuk uit deze caprese pastaschelpen. Ideaal voor een picknick of hapje bij de borrel.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 12 pastaschelpen
  • groene pesto (kleine tl per pastaschelp)
  • 12-18 cherry tomaatjes
  • 12 bolletjes mozzarella
  • 12 blaadjes basilicum

Instructies

  • Kook de pastaschelpen volgens de instructies op de verpakking al dente. Spoel ze na het koken af met koud water en laat ze afkoelen tot ze op kamertemperatuur zijn. Je kunt ze ook een dag van tevoren koken, bewaar ze dan in de koelkast tot je ze vult.
  • Halveer eerst alle tomaatjes. Begin met een klein beetje groene pesto op de bodem van de pastaschelp. Plaats een half tomaatje in het midden op de bodem en zet hier een bolletje mozzarella op. Het kan ook zonder dit halve tomaatje, maar dan verdwijnt de mozzarella in de schelp, het is wel zo leuk als deze zichtbaar is.
  • Aan beide kanten van de mozzarella plaats je nog een half tomaatje. Als laatst steek je er een blaadje basilicum tussen.
Bewaren

Bewaar de caprese pastaschelpen in de koelkast tot je ze serveert.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Wat ziet dit gerechtje er lekker fris uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *