Het aardbeienseizoen is al even in volle gang en dus is nú het moment om daar gebruik van te maken en de keuken in te duiken met verse Nederlandse aardbeien. Zoals je kunt zien maakte ik een aardbeien zandtaart. Al tijden stond het op mijn baklijst, want oh wat is een zomerse aardbeien zandtaart verdraaid lekker.
Zo bak je een aardbeien zandtaart
Natuurlijk is de taart gevuld met verse banketbakkersroom en daarnaast snipperde ik er ook nog wat verse munt overheen. Dat geeft echt een bijzonder randje aan de taart, maar je zou de munt ook eens kunnen vervangen door basilicum.
BAKTIP: Voor het bakken van de bodem van dit recept heb je een blindbakvulling nodig. Hiervoor kan je rijst, gedroogde peulvruchten of keramische bonen gebruiken.
Deze aardbeien zandtaart was niet het enige dat ik de afgelopen tijd met aardbeien heb gebakken. Als er elke dag een bak met aardbeien naar je terug staart als je de koelkastdeur opendoet, dan komen er voldoende leuke recepten in je op. Dat kan ik je beloven. Daarom deelde ik afgelopen week mijn aardbeien cupcakes al met jullie, maar ook na deze zandtaart kunnen jullie nog meer lekkers verwachten.
Kun je niet wachten? Dan heb ik alvast deze lekkere recepten voor je in petto:
Trekt de room in de bodem?
Doordat je de bodem eerst blind voorbakt, gebeurt dit niet tot nauwelijks.
Wat voor vorm gebruik je hier voor?
36 cm langwerpige vorm met losse bodem (de maat staat ook in het recept)
Hoi
Ik wil graag wat meer porties maken, hoeveel suiker boter en bloem adviseer je dan extra te doen?
Dat ligt eraan hoeveel porties je extra wil maken. Je kunt het recept verdubbelen bijvoorbeeld 🙂
Wat ziet deze taart er heerlijk uit! Kun je hiervoor ook een ronde bakvorm van 26cm voor zandtaart gebruiken? Verandert het recept dan of kun je dezelfde hoeveelheden aanhouden?
Ja dat kan! Deze artikelen kun je dan gebruiken: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/ en https://www.laurasbakery.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/
Tegen zompig worden: bodem na bakken bedekken met dun laagje chocola