Aardbeien zandtaart

Aardbeien zandtaart
32

Het aardbeienseizoen is al even in volle gang en dus is nú het moment om daar gebruik van te maken en de keuken in te duiken met verse Nederlandse aardbeien. Zoals je kunt zien maakte ik een aardbeien zandtaart. Al tijden stond het op mijn baklijst, want oh wat is een zomerse aardbeien zandtaart verdraaid lekker.

Zo bak je een aardbeien zandtaart

Natuurlijk is de taart gevuld met verse banketbakkersroom en daarnaast snipperde ik er ook nog wat verse munt overheen. Dat geeft echt een bijzonder randje aan de taart, maar je zou de munt ook eens kunnen vervangen door basilicum.

Deze aardbeien zandtaart was niet het enige dat ik de afgelopen tijd met aardbeien heb gebakken. Als er elke dag een bak met aardbeien naar je terug staart als je de koelkastdeur opendoet, dan komen er voldoende leuke recepten in je op. Dat kan ik je beloven. Daarom deelde ik afgelopen week mijn aardbeien cupcakes al met jullie, maar ook na deze zandtaart kunnen jullie nog meer lekkers verwachten.

Kun je niet wachten? Dan heb ik alvast deze lekkere recepten voor je in petto:

aardbeien milkshake

Aardbeien kwarktaart

ZOMERSE TAARTEN

Voor mij gaat er in de zomer weinig boven een taart met vers fruit, een krokante zanddeegbodem en een heerlijke vulling van banketbakkersroom. Je mag mij daarom gerust wakker maken voor een stukje aardbeien zandtaart 😉 .

Maar ik heb nog wel meer lekkere taarten ter inspiratie voor jullie waar deze aardbeien zandtaart ook uitstekend tussen past, want ze bevatten allemaal één van de onderdelen die ik zojuist heb benoemd:

Wat is jouw favoriete taart in de zomer?

Volg je Laura’s Bakery ook al via Instagram? Daar deel ik niet alleen elk nieuwe recept dat online komt, maar ook kijkjes achter de schermen en elke week leuke video reels met recepten, baktips of how to’s!

 

Aardbeien zandtaart

Dit is één van de lekkerste zomertaarten die er bestaan: een aardbeien zandtaart. Wie lust er een stukje? Als je het daarbij kunt laten, tenminste.
Porties: 8 porties
36 x 12 cm

Ingrediënten

Bodem

  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 160 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram bloem
  • half ei
  • snufje zout

Vulling

Instructies

  • Bereid de banketbakkersroom voor volgens het recept.
  • Bodem. Doe alle ingrediënten tegelijk in een kom en kneed tot een stevig deeg. Als het nog wat kruimelig is, kneed je het deeg met de hand verder. Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 5 mm dikte. Bekleed je bakvorm met het deeg en snijd de overtollige randjes weg.
  • De bodem bak je 20 minuten met een blindbakvulling op 180 °C (boven- en onderwarmte). Verwijder dan de vulling en zet de taart opnieuw in de oven, bak hem nu nog 10 minuten, ook op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Als de bodem en de banketbakkersroom zijn afgekoeld, kun je de taart gaan samenstellen.
  • Selecteer aardbeien van ongeveer dezelfde grootte. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd in gelijke plakjes. De kapjes gebruik je niet, dus die kun je lekker opsnoepen.
  • Vul de taartbodem met de banketbakkersroom en versier met de plakjes aardbei. Versnipper de munt over de taart, of gebruik alleen de allerkleinste blaadjes munt en strooi deze over de taart.

Tips

  • Er zijn verschillende soorten blindbakvulling, in dit artikel staan alle mogelijkheden op een rij.
  • Ik versierde de taart met dunne plakjes aardbei, maar je kunt de aardbeien natuurlijk ook halveren of in kwartjes snijden en de taart op deze wijze decoreren.
  • Toeven slagroom bovenop de taart kan ook nog een feestelijke (en lekkere) toevoeging zijn.
Bewaren

De bodem kun je zonder vulling, goed verpakt in folie, met gemak een kleine week bewaren. Dan kun je de vulling op een later moment maken. Mét vulling moet de taart in de koelkast bewaard worden en bestaat de kans dat de bodem wat zachter wordt na een dag of langer. Zolang de aardbeien mooi blijven kan de taart maximaal vier dagen in de koelkast bewaard worden.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. L. schreef:

    Trekt de room in de bodem?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Doordat je de bodem eerst blind voorbakt, gebeurt dit niet tot nauwelijks.

  2. K schreef:

    Wat voor vorm gebruik je hier voor?

    1. Laura's Bakery schreef:

      36 cm langwerpige vorm met losse bodem (de maat staat ook in het recept)

  3. Ella schreef:

    Hoi

    Ik wil graag wat meer porties maken, hoeveel suiker boter en bloem adviseer je dan extra te doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat ligt eraan hoeveel porties je extra wil maken. Je kunt het recept verdubbelen bijvoorbeeld 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *