In de zomer maak ik graag pastasalades. Vooral als de voorspelde temperatuur een aantal dagen achter elkaar hoog is, maak ik op de eerste warme dag een grote kom met pastasalade. Dan begin ik ’s ochtends al, wanneer het nog koel is buiten en in huis. De salade zet ik in de koelkast en daar kan ik prima 2 dagen van eten. Soms maak ik ook een bakje met alleen ongekookte pasta zodat ik er nog meer salades mee kan maken. Voor jullie heb ik vandaag mijn nieuwste salade die ik sinds kort heb ontdekt. Een snelle pastasalade met broccoli en avocado (en meer lekkers).
Snelle pastasalade
Ingrediënten
- 150 gram tricolore pasta
- 150 gram cherrytomaatjes
- 1 avocado
- halve stronk broccoli
- 150 gram mozzarella bolletjes
Voor de ricottadressing
- 250 gram ricotta
- 1-2 teentjes knoflook fijn geperst
- 3-4 el citroensap
- 1 handje peterselie fijn gehakt
- zout en peper
Instructies
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze in 6-8 minuten beetgaar. Kook ondertussen ook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak nu de ricottadressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet zowel de pasta als de broccoli af en doe in een kom. Snijd de tomaten en de avocado in kleine blokjes en voeg samen met de mozzarella balletjes toe aan de pasta. Voeg nu ook de dressing toe en roer alles door elkaar.
Tips
- Tip: Perfect als bijgerecht maar ook heerlijk als hoofdgerecht. Als bijgerecht is deze salade voldoende voor 4 personen.
- Bewaren: Afgedekt in de koelkast blijft deze salade nog zeker één dag goed.