Met mijn supersimpele 3 ingrediënten roomijs heb ik inmiddels al meerdere lekkere smaakcombinaties gemaakt. Nu heb ik weer een nieuwe smaak voor jullie, maar ook een andere vorm. Ik maakte het ijs in een cakeblik en stak er ijsstokjes in. Hup in de vriezer en na een aantal uren in plakjes snijden. Klaar is je abrikozen-frambozen ijstaart op een stokje. Lekker makkelijk om te maken en heel erg leuk om te serveren. Je kunt ook zelf bepalen hoe groot (dik) je de ijsjes snijdt, ik zie weer ontzettend veel mogelijkheden en ga vast vaker van dit leuke idee gebruik maken.
BAKTIP: Voor deze ijstaart op een stokje heb je geen speciale ijsvorm nodig! Deze ijstaart maak je eenvoudig in een cakevorm van 25 cm.
Leuk idee! Als ik hiernaar kijk denk ik dat koek- of cake kruimels erdoor ook lekker zou kunnen zijn, zou dat ook lukken denk je?
Dat moet zeker lukken. Wij hebben ook al allerlei lekkers door de zelfgemaakte roomijs gemengd zoals koekjes.
Wat handig om op deze manier ijsjes te maken. Dat zal mijn kleindochter vast leuk vinden om te maken en op te eten.
Wij, mijn twin dochters van 3, gaan ’t morgen maken met gecondenseerde kokosmelk voor een wat meer exotische smaak.
Ah, ik kan me voorstellen dat dat heerlijk is als je van kokos houdt (wat ik toevallig niet doe haha).
Kan ik hier ook bevroren fruit voor gebruiken? of raadt je toch vers fruit aan?
bedankt
Dan moet je het eerst helemaal laten ontdooien omdat er anders teveel vocht inzit dat gaat kristalliseren. Vers fruit heeft absoluut mijn voorkeur.