Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zelf tartelettes maken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
17 mei 2017
in Basisrecepten, Klein Gebak, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik houd van tartelettes. Zowel om van te smullen als om te maken. Een paar recepten om zelf tartelettes te maken staan dan ook al online. Die maken jullie graag merk ik, maar over de bodem zelf krijg ik ook veel vragen. Daarom focussen we ons vandaag alleen even op die bodem. Een goed begin is immers het halve werk, dus ga ik jullie uitleggen hoe je goed begint. Ik gebruik zelf altijd een recept dat ik ooit kreeg tijdens een middag bij Petit Gateau. Die vind ik fijn werken en ook nog eens heel erg lekker.

Recept afdrukken

Tartelettes

Met dit basisrecept maak jij de lekkerste tartelettes. Met de vulling kun je heerlijk variëren en experimenteren.
Porties: 10 tartelette bodempjes

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 30 gram amandelmeel
  • 80 gram poedersuiker
  • snuf zout
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram losgeklopt ei (ongeveer twee derde van een ei)

Instructies

  • Doe bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom. Mix tot een kruimelig deeg.
  • Voeg het ei toe en kneed tot een mooi soepel deeg. Verpak het in folie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 4-5 mm dikte. Neem een uitsteker die een paar maten groter is dan je bakringen (mijn bakringen zijn 8 cm in doorsnede). Steek een lapje deeg uit en bekleed je bakring hiermee. Snij de overtollige randjes deeg weg en plaats de ring met deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in de bodem.
  • Bak de tartelettes in 12-15 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Geen amandelmeel in huis en geen zin om voor die 30 gram naar de winkel te gaan? Je kunt het ook gewoon vervangen door bloem.

Bewaren

2-3 dagen houdbaar in een goed afgesloten trommel.

Bakken of niet?

Ik bak mijn tartellettes meestal eerst en vul ze daarna pas. In dat geval houd je bovenstaande beschrijving aan. Er zijn echter ook recepten (bij mij nog niet online) waarbij je de vulling al meebakt. Wat dacht je van een frangipane met wat andere fijne smaakmakers. Heerlijk!

In zo’n geval houd je de bereidingswijze aan in het recept van de tartelettes. Je kunt dus prima dit deeg als basis gebruiken, op het moment dat je de vulling maakt ga je dan verder met het andere recept.

Geen bakringen?

Mijn bakringen zijn van Bouwhuis en ze worden hier heel veel gebruikt. Ik kan het je dus zeker aanraden om ze aan te schaffen. Ik gebruikt ze zelf voornamelijk voor rondo’s en tartelettes, maar je kunt in weze allerlei soorten gebak in deze ringen maken.

Mocht je ze nu niet willen aanschaffen, dan kun je ook een cupcakevorm gebruiken. Het werkt minder prettig, maar het is op zich wel te doen. Ik zou wel een bakpapiertje op de bodem leggen voor de zekerheid zodat ze niet vast komen te zitten. Nog een optie is kleine taartvormpjes, daar kun je ook prima tartelettes in bakken.

Vullen

Een tartelette bodem is de basis voor zo’n beetje ieder mogelijk taartje. In mijn boek maakte ik heerlijke tartelettes met karamel en chocola. Op mijn blog vind je een heerlijk recept met kersenjam en ganache. Maar zomerse versies met room en vers fruit zijn ook heerlijk. Binnenkort deel ik een lekker recept met jullie voor een zomerse tartelette.

Eigenlijk kun je zo precies zo vullen als je zelf wilt. Mocht je wat inspiratie voor vullingen zoeken kun je natuurlijk altijd even een kijkje nemen bij deze recepten.

Waar zou jij je tartelettes mee vullen?

Vorige post

Volgende post

Boek 2 is in de maak: Het Bakboek
Omelet wraps met hüttenkäse

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
14

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 101

  1. Sophie says:
    4 jaar geleden

    Het fijne aan dit recept vind ik dat het altijd lukt! Maar dan moet het deeg wel voldoende gekoeld zijn. Ook handig is dat je geen blind bakvulling nodig hebt. Heb hier al vele heerlijke tartelettes mee gemaakt!

    Beantwoorden
  2. Anouk says:
    4 jaar geleden

    Wat een helder beschreven recept, en super dat je er in hebt meegenomen dat amandelmeel vervangen kan worden door bloem en je ook niet per se de bakringen hoeft te gebruiken. Meestal mis ik dat soort informatie in recepten, wat me er dan van weerhoudt om ze uit te proberen. Maar deze ga ik een keer maken! ?

    Beantwoorden
  3. Merel says:
    4 jaar geleden

    Mjam! Ik kan alleen als ik zoek op ‘bakring’ niets vinden op Bouwhuis 🙁 Maar ik heb thuis ook kleine taartvormpjes, daar moet het vast mee lukken. Petit Gateau zit in de buurt bij mijn werk, soms haal ik daar even een taartje. Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Heb even voor je gezocht, ze noemen het daar een cakering. Dit zijn degene die ik heb: https://www.bouwhuis.com/cakering-met-kraalrand-o8-x-2-5cm

      Beantwoorden
      • Merel says:
        4 jaar geleden

        Ah dat verklaart! Lief dat je het voor me hebt opgezocht, ik ben bijna jarig dus die gaan op het verlanglijstje!

        Beantwoorden
      • Saskia says:
        2 jaar geleden

        Hoeft de bakring/cakering dus niet per se een onderkant te hebben of wel?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Nee, in dit geval is een ring genoeg.

          Beantwoorden
  4. Judith says:
    4 jaar geleden

    Is zelfrijzend amandelbakmeel hetzelfde als amandelmeel?

    Beantwoorden
    • Elisa says:
      4 jaar geleden

      Daar zit denk ik ook nog iets van bakpoeder in. Deze moeten niet rijzen, dus lijkt me niet handig! Daarom gebruik je ook bloem en geen zelfrijzend bakmeel.

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Nee dat is niet hetzelfde, het is een mix van zelfrijzend bakmeel en een beetje amandelmeel. Dat kun je in dit recept niet gebruiken.

      Beantwoorden
  5. Evelien says:
    4 jaar geleden

    Bij mij zakt de rand altijd in tijdens het bakken, waardoor er niks meer te vullen valt. Heb je enig idee hoe dit kan komen? Ik gebruik ook taartringen, en koel het deeg vaak een nacht. Hopelijk dat het met dit recept wel gaat lukken 🙂

    Beantwoorden
    • Elisa says:
      4 jaar geleden

      Misschien de oventemperatuur iets naar beneden doen?

      Beantwoorden
      • Ilse says:
        2 jaar geleden

        Heerlijk recept en valt in de smaak bij iedereen die ik ze voorzet :). Alleen ook na een aantal keren maken, brokkelt het deeg bij mij snel, waardoor ik het deeg lastig ‘heel’ in de vorm krijg. Ik krijg het daardoor nog niet zo mooi zoals de foto’s en het is een flink geklungel 😕. Heeft iemand tips?

        Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat het een heel klein beetje inzakt kan gebeuren, maar heel veel is lastig inderdaad. Het zou aan het recept kunnen liggen dat je gebruikt, met deze heb ik dat namelijk nooit.

      Beantwoorden
    • Simone says:
      11 maanden geleden

      Ik had dat ook, maar vandaag heb ik ze, voordat ik ze in de oven heb gedaan, eerst een kwartiertje (in de vormpjes, gaatjes al in de bodem) in de koelkast gezet. Scheelt een stuk!
      Misschien handig om dat als laatste stap voordat ze de oven in gaan aan het recept te voegen?

      Beantwoorden
  6. Hedy says:
    4 jaar geleden

    Kun je tartelette bodems eigenlijk een dag of zo van tevoren maken ?, en pas vullen wanneer je ze nodig hebt?, en hoe bewaar je ze dan , zodat ze krokant blijven.
    Nog bedankt voor al de heerlijke recepten!!.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima. Ik bewaar ze dan in een afgesloten trommel, blijven ze een paar dagen goed.

      Beantwoorden
    • Esmée says:
      3 maanden geleden

      Je kunt ze prima een week bewaren, en een paar uren voor je ze gaat vullen nog even een kwartiertje in een oven van 100-150 graden droog bakken. Goed af laten koelen voor je ze gaat vullen.

      Beantwoorden
  7. Tonny says:
    4 jaar geleden

    Deze tartelettes zijn heerlijk, waren pas in Amsterdam in de foodhallen en hebben er 6 verschillende van gekocht bij Petit Gateau. De keuze is enorm en ze zien er ook nog eens mooi uit. Ga het binnenkort maken met één van jou vullingen. Dus dank je wel voor dit recept.

    Beantwoorden
  8. nks says:
    4 jaar geleden

    Kan ik de tartelette een dag van tevoren maken, vullen en dan bewaren? En zo ja hoe?? Ik wil ze nl maken voor een bruiloft en dan is het wel fijn als de bodem mooi knapperig blijft.
    Alvast bedankt voor je antwoord en natuurlijk ook bedankt voor al de leuke en goede recepten.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat hangt een beetje af van de vulling, een vulling die in de koelkast moet zorgt er ook voor dat de tartelette daar bewaart moet worden. Een vochtige vulling zal er wel wat intrekken, vocht uit de koelkast kan daar ook weer voor zorgen. Het kan vaak wel, maar houd er rekening mee dat het iets minder knapperig kan zijn. (of je maakt de vulling vast zodat je ze op de dag zelf alleen nog hoeft te vullen)

      Beantwoorden
  9. José says:
    4 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk! Klopt de baktijd wel? Een marge van 12-25 minuten is zo groot!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dank voor je oplettendheid, dat moet inderdaad niet zo’n grote marge zijn maar 12-15 minuten.

      Beantwoorden
  10. Anne says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura.

    Kan ik de tartelette bodem ook gebruiken voor een ronde bakvorm (quiche vorm) van 26cm gebruiken? Ik wil namelijk 1 grote taart ermee maken, ook met jouw vulling.
    Moet ik die hoeveelheden aanhouden que recept? En hoe lang moet die dan in de oven?

    Ik hoor graag van je!

    Groetjes Anne.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat kan hoor, misschien heb je wel wat meer deeg nodig. Over het aanpassen van baktijden lees je hier meer: http://www.handigebaktips.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/

      Beantwoorden
  11. Marieke says:
    3 jaar geleden

    Kan je de amandelmeel ook vervangen door extra bloem?
    En kun je die bakringen bij action/hema/blokker kopen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, wat meer bloem kan prima. De bakringen zijn voornamelijk te koop bij kookwinkels.

      Beantwoorden
  12. Tessa says:
    3 jaar geleden

    Hoi,
    Bij mij zakten de randen wat in, zodat er niet veel meer te vullen viel. Kun je deze bakjes ook blind bakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb nog nooit geprobeerd bij dit recept, maar zal zeker lukken.

      Beantwoorden
    • Simone says:
      11 maanden geleden

      Ik had dat ook, maar vandaag heb ik ze, voordat ik ze in de oven heb gedaan, eerst een kwartiertje (in de vormpjes, gaatjes al in de bodem) in de koelkast gezet. Scheelt een stuk!
      Misschien handig om dat als laatste stap voordat ze de oven in gaan aan het recept te voegen?

      Beantwoorden
  13. Elle says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil deze tartlettes graag maken maar ik vroeg me af wat het verschil is tussen deze en de gene uit je recept ‘fruit tartlettes met banketbakkersroom’ aangezien de ingrediënten anders zijn.
    Daarnaast vroeg ik me af of je denkt dat deze ook te vullen zijn met cheese cake of jouw mokkacreme.
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dit zijn meer de ‘echte’ tartelettes qua deeg. Die andere maakte ik met overgebleven deeg van een ander recept (wat dus vaak ook prima kan). Je kunt ze zeker vullen met een (no-bake) cheesecake of de mokkacrème, lekker juist 🙂

      Beantwoorden
  14. Belle says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil een suikervrije variant, maar zie dat er hier poedersuiker in gebruikt wordt, en ook aardig wat. Nu hoef ik voor de zoetheid niet perse een vervanger, maar ben benieuwd of het gewoon weglaten van 80gr het deeg niet uit balans brengt. Hoe kan ik dit het beste oplossen denk je?

    Beantwoorden
    • Esmée says:
      3 maanden geleden

      Je zou het kunnen proberen te vervangen door Erythritol. Je kunt qua gewicht dezelfde hoeveelheid aanhouden daar Erythritol ongeveer 70-80% de zoetheid heeft van suiker. Het deeg zal dus iets minder zoet zijn. Meestal is voor de kraak/bite van een deeg zoals deze wel suiker nodig. Ik durf niet te zeggen of je een goed resultaat hiermee krijgt.

      Beantwoorden
  15. Tamara says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura

    Kan je de bloem vervangen door een glutenvrije variante?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb er geen ervaring mee, maar je kunt er zeker mee experimenteren.

      Beantwoorden
    • Carmen says:
      8 maanden geleden

      Hallo Laura,
      Ik wil graag een bavarois vulling in mn tartelette doen. Kan dit in de tartelette opstijven of is de vulling daarvoor te ‘nat’ en moet het na opstijven in de tartelette worden gedaan?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        8 maanden geleden

        Als je een beetje witte chocolade aan de binnenkant van je tartelette vormpje smeert, dan voorkom je dat het vocht in de koekbodem kan trekken. Ik heb het zelf niet getest dus kan je initiële vraag iet beantwoorden.

        Beantwoorden
  16. habundia says:
    3 jaar geleden

    Ik heb de amandelmeel vervangen door kokosmeel……ook erg lekker!

    Beantwoorden
  17. Lysanne says:
    3 jaar geleden

    Kun je de tartellettes zonder vulling ook in de diepvries bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  18. Ciel says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,
    Ik lees dat de tartelette ook in de vriezer bewaard kunnen worden. Alleen als ze al gebakken zijn of kun je ook alvast partjes deeg maken en deze invriezen zodat je altijd tartelette deeg op voorraad hebt voor n lekker taartje? Het kan nl wel met koekjes deeg.
    Alvast bedankt voor je antwoord .

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Ook dat kan zeker. Goed laten ontdooien en even doorkneden voordat je ze in de vorm doet.

      Beantwoorden
      • Ciel says:
        3 jaar geleden

        Ooo dat is super ! Bedankt voor je antwoord

        Beantwoorden
  19. Ciel says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura, ik heb nog 2 vraagjes over t bakken van de tartelette ( nog niet eerder gebakken namelijk) . Je hoeft ze niet blind te bakken begrijp ik maar als je de amandelmeel ook vervangt door bloem, moet je ze dan wel blind bakken? En als ik ze s morgens vul met bakkersroom voor s avonds en in de ijskast zet, worden ze dan ook al zacht ? Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, ook dan hoef je ze niet blind te bakken. Kans dat ze iets zachter worden, maar het zal waarschijnlijk wel meevallen. Je kunt ook alle onderdelen al maken en pas korter van tevoren vullen/afmaken.

      Beantwoorden
  20. Ciel says:
    3 jaar geleden

    Geweldig . Bedankt voor je antwoord

    Beantwoorden
  21. Anna says:
    2 jaar geleden

    Ze staan in de oven.. Ben benieuwd. Het plan is om ze te vullen met mon chou en kersen. 🤤😋

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is heerlijk kan ik je vertellen, die versie staat in mijn tweede boek 😀

      Beantwoorden
  22. Leonie says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura.

    Zou je het deeg een dag (of 2) vantevoren kunnen maken en in de koelkast bewaren? Of moet je het dan in gaan vriezen? En hoe kan ik de afgebakken tartelettebodems het beste een dagje bewaren zodat ze nog lekker knapperig blijven?

    Groetjes Leonie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      je kunt het deeg tot 1 week in de koelkast bewaren. Eenmaal gebakken bewaar je ze zoals koekjes.

      Beantwoorden
  23. Daniëlle says:
    2 jaar geleden

    Hallo
    Kan ik deze ook in een koningsdag versie maken zo ja? Hoe?
    Gr Daniëlle

    Beantwoorden
  24. Danielle says:
    2 jaar geleden

    Ha !
    Kan ik deze ook in koningsdag versie maken?
    Zo ja? Hoe dan?
    Gr Daniëlle

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zeker, kan op verschillende manieren. Door ingrediënten of decoratie in rood/wit/blauw/oranje te gebruiken bijvoorbeeld.

      Beantwoorden
  25. Suat says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Heb ooit iets gelezen over dat een laagje gesmolten chocolade het deeg beschermt tegen zacht of zompig worden. Wel even wachten tot de chocolade weer hard is voordat je de tartelettes vult🙈. Vroeg me af of dat ook zou werken bij dit recept?

    Groetjes Suat

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat werkt zeker, doe ik bij grotere taarten ook wel eens.

      Beantwoorden
  26. Martine says:
    2 jaar geleden

    Is de temperatuur voor hetelucht iven of boven/onderwarmte?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Altijd boven- en onderwarmte. Dat geldt voor ieder recept (tenzij anders vermeld)

      Beantwoorden
      • Freya says:
        11 maanden geleden

        Oh nee! Ze staan nu in de oven (denk niet dat het überhaupt is gelukt), maar ben van hetelucht uitgegaan.. Misschien handig om er gewoon altijd bij te vermelden voor de beginnende bakkers zoals ik..

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Het staat standaard aangegeven in de zijbalk van mijn site, in de ongeschreven bakregels op mijn blog en in mijn bakboeken. Recept worden helaas erg lang als ik al die ongeschreven regels in elk recept moet herhalen 🙁 Als je ze goed in de gaten hebt gehouden is het vast goedgekomen.

          Beantwoorden
          • Freya says:
            11 maanden geleden

            Oh! haha dan heb ik niet goed gelezen 🙂

            Ben benieuwd.. Ze zijn erg aan het opbollen zie ik (wel gaatjes geprikt), maar worden wel een beetje bruin. Wellicht valt het nog mee! En anders gewoon opnieuw proberen dat het wel lukt.

            Bedankt voor je reactie, waardeer ik enorm!

          • Laura's Bakery says:
            11 maanden geleden

            Ik hoop dat het goed is gekomen!

  27. Connie says:
    2 jaar geleden

    Kun je ook witte basterdsuiker gebruiken i.p.v. poedersuiker?

    Beantwoorden
  28. Sigrid says:
    2 jaar geleden

    Ik zie dat jij ook bakringen gebruikt van 2,5 cm hoog. Ik heb het boek van Petit Gateau aangeschaft en daar gebruiken ze bakringen van 1,6 cm hoog. Ik heb zelf ook bakringen van 2,5 cm hoog en 8 cm doorsnee.
    Weet jij ook of de vulling verdubbeld moet worden als je 12 taartjes van 2,5 cm hoog wilt vullen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Als je wilt dat de tartelettes zo hoog worden als de rand van de hogere bakring, zal je dan inderdaad meer deeg moeten maken.

      Beantwoorden
  29. ingrid says:
    2 jaar geleden

    ik heb wel eens een plaatje gezien waar ze het deeg over de onderkant van cup cake vorm bakken en op die manier bakjes van deeg krijgen.
    zou dat met dit recept ook lukken ? of is daar een heel ander deegje voor nodig ? en zo ja : heb jij zo’n recept ? of tips

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan absoluut met dit recept. Ik ben benieuwd naar het resultaat 🙂

      Beantwoorden
  30. Ilse says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk recept en valt in de smaak bij iedereen die ik ze voorzet :). Alleen ook na een aantal keren maken, brokkelt het deeg bij mij snel, waardoor ik het deeg lastig ‘heel’ in de vorm krijg. Ik krijg het daardoor nog niet zo mooi zoals de foto’s en het is een flink geklungel 😕. Heeft iemand tips?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Even goed doorkneden met de hand maakt het wat soepeler waardoor het beter te verwerken is.

      Beantwoorden
  31. Johanna says:
    1 jaar geleden

    Hallo, kan ik in de fruit tartelette ook de cheese cake vulling doen.gr johanna

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Vullen met roomkaas en fruit bedoel je? Ja hoor!

      Beantwoorden
  32. Joy says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Dit recept doet het altijd goed bij onze feestjes, taart op hapjes formaat!
    Nog wat tips:
    Als je geen amandelmeel hebt kan je ook gewone amandelen met de keukenmachine fijn malen, zeker bij zulke kleine hoeveelheden.
    En als je de taartjes bakt in een muffinvorm met papieren vormpjes en je haalt na het bakken de papiertjes eraf krijg je hele mooie ribbetjes aan de buitenkant.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat een goede en leuke tips! Dank!

      Beantwoorden
  33. Marion says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan je de tartelettes ook bakken in een siliconenvorm van bijvoorbeeld een kleine quiche? Zo ja, heb je dan aanpassing nodig in de baktijd?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik heb het zelf nog nooit in een siliconenvorm gebakken en weet ook niet of dat goed gaat met dit deeg.

      Beantwoorden
  34. Rianne says:
    1 jaar geleden

    Hoi, ik heb het boek van petit gateau en zie dat ze daar een ander basisrecept gebruiken (minder van alles voor 12 stuks). Wat voor verschil maakt het met jouw deeg?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Misschien gebruik ik net wat meer deeg per tartelette of misschien zijn zij wat minder gaan gebruiken? Ik durf het ook niet te zeggen zo.

      Beantwoorden
    • Simone says:
      11 maanden geleden

      Ze gebruiken kleinere ringen

      Beantwoorden
  35. Linda says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan ik het taartje ook helemaal met amandelmeel maken om het glutenvrij te maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Nee, dan kloppen de verhoudingen niet meer en krijg je een heel ander resultaat helaas.

      Beantwoorden
      • Linda says:
        1 jaar geleden

        Bedankt voor je reactie. Dat is jammer. Dan moet ik op zoek naar een ander recept..

        Beantwoorden
  36. Erna says:
    1 jaar geleden

    Heb de tartelettes gamaakt met een deel bloemsuiker een deel zachte donkere rietsuiker,als vulling platte kaas met slagroom suiker en zongedroogde abrikozen fijngesneden en cranberry ‘s
    Ze waren fantastisch.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn om te lezen Erna.

      Beantwoorden
  37. Gerrina Zwep says:
    12 maanden geleden

    Ik heb rijzend amandelmeel gebruik (dacht dat dat de goede was), het is ook prima gelukt eigenlijk. Waar zou ik anders amandelmeel kunnen krijgen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Eigenlijk overal tegenwoordig. In de supermarkt, bij de notenkraam, bij een biowinkel of online.

      Beantwoorden
  38. Erna says:
    12 maanden geleden

    Erna
    Amandelmeel kan je ook verkrijgen door zelf amandelen te malen of in de biowinkel

    Beantwoorden
  39. Pingback: Verjaardagstraktatie: petit gateaus in drie verschillende smaken - Aafke
  40. Jenny says:
    11 maanden geleden

    Ik heb ze zojuist gemaakt en ze lijken prima gelukt! Ik vul ze met een laagje van jouw lemoncurd – wat is dat een heerlijk recept – en verse aardbeien. Perfect voor dit zonnige Paasweekend. Dank voor al jouw recepten en inspiratie!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Wat goed zeg! Graag gedaan natuurlijk.

      Beantwoorden
  41. Freya says:
    10 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Werkt 30g zelfrijzend amandelmeel ook?
    Mijn man had dat meegenomen (zo lief), maar weet dus niet of dat wel goed is..
    ik gebruik overigens altijd zelfrijzend bakmeel ipv bloem en bakpoeder. 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Je kunt het dan beter helemaal vervangen door bloem. Dit deeg moet niet rijzen (er zit geen bakpoeder in ook) en zelfrijzend amandelmeel is maar voor 1/3e amandelmeel en voor de rest zelfrijzend bakmeel.

      Beantwoorden
  42. Alyssa Bronkhorst says:
    9 maanden geleden

    Hallo Laura,

    ik heb het recept uit je 2e bakboek al 2x gebruikt, en ze zijn heerlijk!

    Het bakken lukt goed, het enige wat ik jammer vind is dat de tartelette bij mij altijd er bleek blijft, terwijl ze er op de fotos allemaal zo mooi goudbruin uitzien. Wat kan ik hier aan doen?

    Ik volg het recept op, de bakringen vet ik niet in.

    Groetjes Alyssa

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Ietsje langer in de oven laten staan, wel goed opletten want voor je het weet zijn ze te donker 😉

      Beantwoorden
  43. Rienneke says:
    6 maanden geleden

    Moeten de bakringen ingevet worden? En na het bakken af laten koelen en daarna de ring verwijderen?

    Beantwoorden
  44. Evie says:
    5 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Ik maak altijd jouw zandtaart bodem voor tartelettes.
    Helaas worden de gebakjes (incl banketbakkersroom) heel snel slap in de koelkast.
    Is dit deeg wat steviger? of wat is precies het verschil in structuur van die twee recepten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Het vocht uit de room trekt in de tartelettebodems en daardoor worden ze ‘slof’ of zelfs zacht. Je kunt de binnenkant insmeren met een beetje witte chocolade om dit tegen te gaan. Beide recepten zouden er goed voor moeten werken, dit recept is iets brosser maar daardoor niet minder stevig.

      Beantwoorden
  45. Annemarie says:
    5 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Waar steek je het dan mee uit het deeg voor je het in de bakring doet?
    Groetjes!
    Annemarie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Met een grotere uitsteekring.

      Beantwoorden
  46. Jolien says:
    3 weken geleden

    Hey Laura!
    Zalige website!
    Kan je deze tartelettes vullen met alleen mokkacrème, of is dat een rare combo?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Nee lijkt me heerlijk.

      Beantwoorden
  47. lieve says:
    6 uur geleden

    hallo
    kunnen deze tartelettes ook gebruikt worden voor hartige vullingen of zijn deze vormpjes te zoet?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Omelet wraps met hüttenkäse

Omelet wraps met hüttenkäse

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-4

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-14

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan