Aardbeien cheesecake ijsjes

Gepost: 29 augustus 2018 Laatst bewerkt: 6 mei 2024
Aardbeien cheesecake ijsjes

De laatste dag van het zomerthema met ijsjes alweer. Jeetje, wat is de tijd voorbij gevlogen zeg. Ik sluit af met een heerlijk recept uit Het Laura’s Bakery Bakboek dat ik jullie cadeau doe. Namelijk deze aardbeien cheesecake ijsjes. Jawel, cheesecake in ijsjesvorm. En geloof mij, het smaakt ook echt naar cheesecake. Toen ik deze ijsjes voor het eerst proefde deed ik even een vreugdedansje, want mijn experiment was ontzettend goed geslaagd. Zo hoef je in de zomer de oven niet te laten draaien voor een cheesecake, maar geniet je gewoon van de ijskoude versie van dit gebak.

Over Het Laura’s Bakery Bakboek: Maar liefst 70 recepten in allerlei categorieën: taarten, cakes, koekjes, klein gebak, desserts en borrelhapjes. Met dit bakboek heb je dus meer dan genoeg keuze voor ieder moment. En zoals jullie van mij gewend zijn, zijn de recepten toegankelijk en de ingrediënten goed verkrijgbaar.

BAKTIP: In veel recepten gebruik ik een variant op deze siliconen ijsvorm. Dit is een uitstekende vervanger waar je maar liefst 10 ijsjes tegelijk mee kan maken.

aardbeien cheesecake ijsjes 3a

Meer aardbeien cheesecake recepten

Ben jij ook zo dol op de smaak van aardbeien cheesecake? Dan vind je deze recepten hoogstwaarschijnlijk ook lekker:

aardbeien cheesecake ijsjes 2a

 

Cheesecake ijsjes met aardbei

Opslaan
Recept afdrukken

4.75 van 4 stemmen

Aardbeien cheesecake ijsjes

Maak je eigen ijsjes in de zomer! Deze aardbeien cheescake ijsjes zijn ontzettend makkelijk te maken en vooral heel erg lekker van smaak.
Porties: 10 stuks (ongeeer)

Ingrediënten

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 125 ml slagroom
  • 80 ml melk
  • 250 gram aardbeien (schoongemaakt)

Benodigdheden

Instructies

  • Deze ijsjes zijn zó ontzettend simpel om te maken. Echt hoor. Je doet alle ingrediënten in de blender of foodprocessor en maakt er een gladde massa van.
  • Schenk het cheesecakemengsel in je ijsvormpjes tot iets onder de rand en plaats de stokjes in de vormpjes.
  • Zet de ijsjes minimaal 3 tot 4 uur in de vriezer.

Tips

  • Tip: Wil je nog meer het cheesecakegevoel krijgen bij deze ijsjes? Maak de vormpjes dan iets minder vol en vul het laatste beetje aan met koekkruimels. Of bouw het ijsje op in laagjes, wordt vast ook heel erg lekker!
  • Bewaren: Verpak de ijsjes per stuk in de vriezer, hier blijven ze wel 3 maanden goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

21 reacties

  1. Lisette schreef:

    Ha Laura,

    Weer zo’n lekker recept! Binnenkort hebben we een familiefeest en moet voor veel mensen ijstaarten maken. Nou vroeg ik me af zou ik dit ook in een cakevoem kunnen doen? En dan bovenop koekkruimels met beetje gesmolten boter….zodra het klaar is je het kan storten op een bord? Wat denk jij er van?
    Groetjes,
    Lisette

    1. Laura Kieft schreef:

      zou moeten lukken. Zou alleen de koekkruimels niet met boter mengen.

      1. Lisette schreef:

        Oké ga het proberen! Bedankt voor je reactie! Succes deze nieuwe week!

        1. Mary. schreef:

          Hoi Lisette
          Ik zou er verkruimelde Oreo koekjes opdoen , succes .

  2. Mary schreef:

    Hoi Laura
    Ik ben sinds kort , ingeschreven op jouw mails en vind het ontzettend leuk
    en bewaar veel van je recepten , al was het maar om te lezen
    maar dit keer dacht ik die ijsjes ga ik morgen als ik boodschappen heb gedaan meteen maken
    zien er erg lekker uit , want wij zijn echte ijs snoepers , ben nu al benieuwd naar de smaak
    succes verder ik vind het leuk om je te volgen
    groeten Mary.

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat leuk om te horen! Hopelijk vielen de ijsjes in de smaak 🙂

  3. Paula schreef:

    Wow deze zien er waanzinnig lekker uit! Wil ze zeker eens gaan maken maar nu vroeg ik mij af waar je deze ijs vorm vandaan hebt want deze is wel heel gaaf!

    Groetjes Paula

    1. Laura Kieft schreef:

      Online een keer gevonden, maar die shop bestaat helaas niet meer.

  4. Marjan schreef:

    Kan ik het mengsel ook in mini muffinvorm gieten? Met stokje erin? In de hoop dat ik ze daarna er weer uit krijg, hihi.
    Leuk hoor, je recepten, ga zo door!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat lijkt me een top idee ook!

  5. Natascha schreef:

    de ijsjes zijn lekker goed recept !

  6. Klaske schreef:

    Gisteren gemaakt…. Heerlijk.
    Dank je wel maar weer voor zo’n geweldig goed recept

  7. Lydian schreef:

    Hai Laura!

    Kan je dit recept ook gebruiken voor in de ijsmachine?

    Groetjes Lydian😊

    1. Laura's Bakery schreef:

      Phoe, eerlijk gezegd weet ik dat niet zeker. Zelf nog niet getest.

  8. Irene schreef:

    Ha Laura,

    Erg lekker recept maar we kregen ze niet uit de vormpjes. We hebben de nieuwe vormpjes van jou die te koop zijn bij de kruitvat gekocht.
    Heb je een tip om ze er goed uit te krijgen??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker heb ik tips! Bij alle soort ijsvormpjes krijg je de ijsjes er niet in 1 keer uit. Even onder de warme kraan houden tot ze loslaten, of als je meer geduld hebt even laten staan op het aanrecht. Dan moet het lukken 🙂

  9. Danique v.d Staay (10 jaar) schreef:

    Ik ga dit recept misschien ook maken met mijn broer! Ik heb er zin in!

  10. Danique v.d Staay (10 jaar) schreef:

    Leuk recept ook trouwens!

  11. Melissa schreef:

    Hoi, zou je deze ijsjes ook kunnen maken met jouw schelpjes ijsvorm (die net bij de kruidvat te koop is)? En blijven de ingrediënten dan hetzelfde?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb dat zelf niet getest, maar lijkt me dat het wel kan! De precieze hoeveelheden durf ik je niet te zeggen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept