De laatste dag van het zomerthema met ijsjes alweer. Jeetje, wat is de tijd voorbij gevlogen zeg. Ik sluit af met een heerlijk recept uit Het Laura’s Bakery Bakboek dat ik jullie cadeau doe. Namelijk deze aardbeien cheesecake ijsjes. Jawel, cheesecake in ijsjesvorm. En geloof mij, het smaakt ook echt naar cheesecake. Toen ik deze ijsjes voor het eerst proefde deed ik even een vreugdedansje, want mijn experiment was ontzettend goed geslaagd. Zo hoef je in de zomer de oven niet te laten draaien voor een cheesecake, maar geniet je gewoon van de ijskoude versie van dit gebak.
Over Het Laura’s Bakery Bakboek: Maar liefst 70 recepten in allerlei categorieën: taarten, cakes, koekjes, klein gebak, desserts en borrelhapjes. Met dit bakboek heb je dus meer dan genoeg keuze voor ieder moment. En zoals jullie van mij gewend zijn, zijn de recepten toegankelijk en de ingrediënten goed verkrijgbaar.
Aardbeien cheesecake ijsjes
Ingrediënten
- 200 gram roomkaas
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 2 tl vanille-extract
- 125 ml slagroom
- 80 ml melk
- 250 gram aardbeien (schoongemaakt)
Instructies
- Deze ijsjes zijn zó ontzettend simpel om te maken. Echt hoor. Je doet alle ingrediënten in de blender of foodprocessor en maakt er een gladde massa van.
- Schenk het cheesecakemengsel in je ijsvormpjes tot iets onder de rand en plaats de stokjes in de vormpjes.
- Zet de ijsjes minimaal 3 tot 4 uur in de vriezer.
Tips
- Tip: Wil je nog meer het cheesecakegevoel krijgen bij deze ijsjes? Maak de vormpjes dan iets minder vol en vul het laatste beetje aan met koekkruimels. Of bouw het ijsje op in laagjes, wordt vast ook heel erg lekker!
- Bewaren: Verpak de ijsjes per stuk in de vriezer, hier blijven ze wel 3 maanden goed.
Ha Laura,
Weer zo’n lekker recept! Binnenkort hebben we een familiefeest en moet voor veel mensen ijstaarten maken. Nou vroeg ik me af zou ik dit ook in een cakevoem kunnen doen? En dan bovenop koekkruimels met beetje gesmolten boter….zodra het klaar is je het kan storten op een bord? Wat denk jij er van?
Groetjes,
Lisette
zou moeten lukken. Zou alleen de koekkruimels niet met boter mengen.
Oké ga het proberen! Bedankt voor je reactie! Succes deze nieuwe week!
Hoi Lisette
Ik zou er verkruimelde Oreo koekjes opdoen , succes .
Hoi Laura
Ik ben sinds kort , ingeschreven op jouw mails en vind het ontzettend leuk
en bewaar veel van je recepten , al was het maar om te lezen
maar dit keer dacht ik die ijsjes ga ik morgen als ik boodschappen heb gedaan meteen maken
zien er erg lekker uit , want wij zijn echte ijs snoepers , ben nu al benieuwd naar de smaak
succes verder ik vind het leuk om je te volgen
groeten Mary.
Wat leuk om te horen! Hopelijk vielen de ijsjes in de smaak 🙂
Wow deze zien er waanzinnig lekker uit! Wil ze zeker eens gaan maken maar nu vroeg ik mij af waar je deze ijs vorm vandaan hebt want deze is wel heel gaaf!
Groetjes Paula
Online een keer gevonden, maar die shop bestaat helaas niet meer.
Kan ik het mengsel ook in mini muffinvorm gieten? Met stokje erin? In de hoop dat ik ze daarna er weer uit krijg, hihi.
Leuk hoor, je recepten, ga zo door!
Ja hoor, dat lijkt me een top idee ook!
de ijsjes zijn lekker goed recept !
Gisteren gemaakt…. Heerlijk.
Dank je wel maar weer voor zo’n geweldig goed recept