OVER LAURA’S BAKERY

Feestdagen Bakboek LR (28)

Van bakken tot borrelen en van hartig tot zoet, lekkerbekken zijn hier aan het juiste adres! Met ruim 1.500.000 unieke bezoekers per maand is Laura’s Bakery het grootste bakblog van Nederland (en een van de grootste foodblogs). Deze bezoekers staan garant voor ruim 4,3 miljoen pageviews per maand.

BEZOEKERS

De bezoekers van Laura’s Bakery zijn voornamelijk vrouwen in de leeftijd van 25-44 jaar. Al weten mannen en vrouwen van alle leeftijden hun weg prima te vinden naar deze culinaire inspiratiebron. Wat alle bezoekers gemeen hebben, is dat ze van bakken, koken en lekker eten houden. Daarnaast zijn ze dol op het uitproberen van nieuwe recepten die toegankelijk en niet al te ingewikkeld zijn.

BOEKEN

In de afgelopen acht jaar heb ik zeven boeken uitgebracht. In 2016 kwam mijn eerste succesvolle boek uit: Het Basisbakboek, in 2017 volgde mijn tweede boek -Het Laura’s Bakery Bakboek-, in oktober 2019 lag mijn derde boek -Het Borrelhapjes Bakboek- in de winkels, in juni 2020 volgde Het Kinderbakboek, mijn vierde boek. In september 2021 volgde Het Feestdagen Bakboek, met heel veel feestelijke recepten voor negen Nederlandse feestdagen. In 2022 kwam Het Kinderbakboek 2 uit, na het grote succes van deel 1. Alle boeken zijn bestsellers en worden nog steeds ontzettend vaak verkocht. Van mijn eerste boek is (per januari 2021) de 10e druk zelfs al verschenen. In oktober 2023 komt boek nummer 7 uit: 50x Koekjes.

OVER LAURA’S BAKERY

Kleur- en knutselwedstrijd - Het Kinderbakboek 2

MEER

Naast mijn blog en de boeken die ik schrijf is er nog meer waar ik mij mee bezig houd. Zo heb ik een aantal jaren een online Bakwedstrijd georganiseerd, maar is dit inmiddels getransformeerd naar een zeer betrokken online bakcommunity op Facebook: de Laura’s Bakery Bakgroep met ruim 45.000 leden. Sinds januari 2019 schrijf ik wekelijkse columns voor Vriendin magazine, voorzien van een recept dat ik heb ontwikkeld of gevuld met een flinke dosis bakkennis en -tips.

In 2021 is mijn eerste bakproductenlijn op de markt gekomen bij de Kruidvat. Inmiddels hebben er al vele productlijnen gevolgd. Zomaar een aantal voorbeelden van succesvolle projecten en samenwerkingen die ik op regelmatige basis uitvoer.

In 2023 is de Engelstalige versie van Laura’s Bakery gelanceerd: inlaurasbakery.com. Momenteel zijn we druk bezig met het vertalen van Laura’s recepten en deze beschikbaar te stellen voor nog veel meer bakliefhebbers over de hele wereld. Inclusief alle traditionele Nederlandse bakrecepten uiteraard.

OVER LAURA

Het bakken is mij met de paplepel ingegoten, als klein meisje mocht ik al helpen in de keuken. Je zult wel begrijpen dat ik vooral het bakken erg interessant vond. In de loop der jaren ging ik zelf steeds meer doen en werden de recepten een beetje ingewikkelder. In 2009 ging ik een stapje verder door mij te begeven in de wereld van het decoreren van taarten, cupcakes en koekjes. Dat is ook de periode dat ik begon met bloggen. Dat decoreren met fondant en marsepein doe ik tegenwoordig niet veel meer, ik gebruik nu vooral fruit en andere heerlijke ingrediënten om de mooiste baksels te maken. En zoet is Laura’s Bakery ook allang niet meer, het blog staat vol met borrelhapjes, quiches, ovenschotels en ander lekkers. Van bakken tot borrelen, er is hier van alles te vinden!

Naast het bakken maak ik graag mooie reizen met mijn camera in de hand en vind ik het heerlijk om te ontdekken wat er in andere landen wordt gegeten, vooral als het om zoetigheid gaat. Ik ben ook graag thuis om te knuffelen met mijn konijn, een spannend boek te lezen of lekker te koken voor familie en vrienden. Vervelen is iets wat niet in mijn woordenboek staat.

Veel bakplezier allemaal!

OVER LAURA’S BAKERY
1

OVER LAURA’S BAKERY
2