Watermeloen-yoghurt ijsjes

3 september 2016
29

watermeloen yoghurt ijsjes 1a

Op mijn aanrecht lag een tijdje geleden met dat hele warme weer een grote watermeloen te wachten. Lekker om zo van te snoepen met die hitte, maar ik wilde er ook wel een recept mee maken. Gezien die temperaturen kwam ik uit op ijsjes. En ik besloot dan gelijk maar iets te testen. Ik mag namelijk graag yoghurt gebruiken in combinatie met fruit om heerlijke ijsjes van te maken, en ik vroeg me af of dat ook zou werken met watermeloen. Ik koos uiteindelijk voor Griekse yoghurt, en dat gaf een fris en romig resultaat. Echt boven mijn verwachting, deze watermeloen-yoghurt ijsjes zijn hartstikke lekker!

watermeloen yoghurt ijsjes 2a

Watermeloen-yoghurt ijsjes

Overgebleven fruit kun je uitstekend gebruiken voor het maken van ijsjes. Voeg wat yoghurt toe voor romigheid en je bent klaar om de warme zomerse dagen door te komen. Probeer deze watermeloen-yoghurt ijsjes ook zeker eens uit!
Porties: 4 ijsjes

Ingrediënten

 • 200 gram watermeloen
 • 100 gram Griekse yoghurt
 • sap van een halve citroen

Instructies

 • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en draai dit tot een gladde massa. Proef even van het mengsel of je het zoet genoeg vindt, anders kun je nog wat honing toevoegen of wat suiker in de vloeistof oplossen.
 • Giet het mengsel in je ijsvormpjes en steek de stokjes erin. Zet de ijsvorm minstens 6 uur in de vriezer voordat je ze uit de vorm haalt.
 • Je kunt de ijsjes natuurlijk ook in een Zoku ijsmaker maken, dan zijn ze met ongeveer 7 minuten al klaar!
 • Nu nog even wachten op het zonnetje en warm weer, dan kun je gelijk van deze verfrissende ijsjes genieten!
Bewaren

Zelfgemaakte ijsjes bewaren? Ik vertel je hier hoe ik dat doe.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

 1. Ik moet nu echt ergens een ijsjeshouder gaan scoren, want ook dit recept lijkt me weer onwijs lekker!!!

 2. Helen schreef:

  Wat een tof ding die Zoku ijswater! Er ligt een watermeloen op het aanrecht dus voor nu de gewone vormpjes maar gebruiken. Tip; de Calippo vormpjes van de Ikea zijn ook erg leuk!

 3. sira schreef:

  hoi laura,
  waar heb jij deze ijsvormpjes gekocht.
  ziet er heel lekker uit!

  groetjes

  1. Lian van Rens schreef:

   In een webshop die niet meer bestaat. Helaas hebben wij ook nog geen andere shop gevonden die deze vormpjes in Nederland verkoopt.

 4. Suzanne schreef:

  Kan je ook kwark gebruiken?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ja hoor, maar geen magere.

 5. Nadia schreef:

  Kan ik het recept ook in een ijsmachine maken?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Met een ijsmachine weet ik niet, dat heb ik zelf niet getest, maar met en ijsjesmaker die ik ook tip in het recept zou het wel kunnen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *