Karamelijsjes met chocolade

12 juli 2022
Karamelijsjes met chocolade
14

Zoek niet verder, je hebt hier de lekkerste karamelijsjes met chocolade gevonden! Men neme mijn favoriete recept voor 3 ingrediënten ijs, voegt daar dulce de leche aan toe en je hebt fantastisch lekker karamelijs gemaakt. Dat zelfgemaakte karamelijs deed ik in de siliconen ijsjesvorm uit mijn eigen bakproductenlijn en schoof ze in de vriezer.

Karamelijsjes met chocolade

Na een paar uur kon ik de karamelijsjes dippen in gesmolten chocolade en was het bijna tijd om te proeven. Voor iedereen die gek is op mini magnums, maar vindt dat meer chocolade altijd een goed idee is: deze zelfgemaakte karamelijsjes met chocolade ga je fantastisch vinden! Ze waren hier op voordat ik er erg in had.

Siliconen ijsjesvorm

De ijsjesvorm die ik heb gebruikt voor dit recept, is momenteel verkrijgbaar bij Kruidvat. Mocht je hem nog niet in huis hebben: haast je dan naar de (online) winkel, want de voorraad is beperkt en voor alle artikelen uit deze actie geldt het volgende: OP=OP.

TIP: Momenteel liggen ook de smeltpannetjes in de winkel welke ideaal is voor dit recept (en vele andere recepten).

Chocolade smelten

Je moet best wat chocolade smelten en zult ook wel iets overhouden. Dat is altijd zo als je iets van een chocoladelaagje wilt voorzien. Met de chocolade die je overhoudt, kun je chocoladeflikken of rotsjes maken. Dit doe ik altijd met overgebleven chocolade en het is mijn favoriete manier om nog iets lekkers te maken als extraatje. Inspiratie nodig? Kijk hier dan eens:

IJsjes dippen in chocolade

Je zult al snel merken dat een smeltpan of kommetje niet ideaal zijn als je ijsjes wilt dippen in de gesmolten chocolade. Die zijn niet diep genoeg om het hele ijsje gemakkelijk onder te kunnen dompelen. Ik adviseer jullie daarom om de gesmolten chocolate over te gieten in een smalle, wat hogere cilindervorm. Een glas bijvoorbeeld.

Zo kun je ook veel sneller werken, wat belangrijk is in dit geval. Met gesmolten chocolade moet je sowieso lekker doorwerken, maar wanneer je koude ijsjes dipt heeft dit meer invloed op de chocolade dan wanneer je bijvoorbeeld truffels op kamertemperatuur dipt.

Makkelijke ijsrecepten

Ik vind het heerlijk om zelf ijs te maken, maar ik wil wel dat het ijs makkelijk te maken is. Daarom vind je op Laura’s Bakery alleen maar ijsrecepten die je eenvoudig thuis kunt maken. Alle ijsjes vind je in deze categorie, maar ik zet graag een paar van mijn favorieten op een rij voor je:

 

Karamelijsjes met chocolade

Met slechts 4 ingrediënten maak je zelf karamelijs wat je daarna kunt omtoveren tot magnum karamelijsjes met chocolade.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 200 gram gecondenseerde melk
  • 1,5 tl vanillepasta
  • 100 gram dulce de leche
  • 400-500 gram melkchocolade
  • Optioneel: sprinkles

Instructies

  • Klop slagroom stijf met een mixer. Voeg de gecondenseerde melk en vanillepasta toe en spatel deze door de slagroom.
  • Roer de dulce de leche los en voeg deze toe aan het roommengsel, spatel tot deze (bijna) helemaal is opgenomen.
  • Schep het ijsmengsel in de siliconenvorm. Steek er ook gelijk een houten stokje in. Plaats de ijsjes minimaal 4 uur in de vriezer.
  • Je kunt de ijsjes na deze tijd uit de mal halen en los bewaren in de vriezer en de rest van het ijsmengsel voor nog meer ijsjes gebruiken (al vind ik persoonlijk 2 vormen tegelijk het prettigst werken).
  • Als je alle ijsjes hebt gemaakt, smelt je de chocolade au bain-marie. Je hebt ruim chocola nodig om de ijsjes te kunnen dippen. Giet de gesmolten chocolade in een smalle beker of een glas dat niet veel breder is dan de ijsjes zelf.
  • Pak een ijsje bij het stokje en dip deze onder in de chocolade. Laat de overtollige chocolade eraf lopen -je kunt zacht 'schudden' met het ijsje om dit wat sneller te laten verlopen- en leg daarna op een vel bakpapier zodat de chocolade kan uitharden. Nu kun je er ook gelijk sprinkles overheen strooien. Wacht hier niet te lang mee, de chocolade stolt snel.

Tips

  • Voeg wat grof zeezout toe aan het ijsmengsel voor karamel-zeezout ijs.
  • In plaats van dulce de leche kun je ook Bebogeen karamelpasta gebruiken.
  • In plaats van de ijsjes helemaal in chocolade te dippen, kun je ze ook voor de helft dippen. Een drizzle van chocolade over de ijsjes is ook erg leuk en lekker.
Bewaren

Bewaar de ijsjes in de vriezer, hier zijn ze 3 maanden houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Amrita schreef:

    Beste mevrouw Laura,
    na dagen bezig te zijn geweest met ijsjes maken (u weet wel, beperkte vormpjes en beperkte vriezerruimte) is het eindelijk tijd om de ijsjes in de chocolade te dippen,. Helaas glijdt de chocolade van de ijsjes af, en ziet de keuken er uit alsof er een tornado heeft huisgehouden. Hoe kan ik dit oplossen/voorkomen?

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je melkchocolade gebruikt? Zo ja, als de chocolade dan alsnog van de ijsjes afsmelt, zijn de ijsjes of niet koud genoeg of de chocolade te dun/heet. Maar ik verwacht eigenlijk eerder het eerste in dit geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *