De pavlova’s die ik meestal maak zijn voorzien van fruit. Heerlijk vind ik ze. Ik maakte wel al eens Sinterklaas pavlova’s. Zonder fruit en perfect voor het najaar. Die waren in het mini, nu was het de beurt aan een grote variant zonder fruit. Het werd uiteindelijk deze pavlova met karamel, chocolade en kletskoppen. Lian en ik hebben hem met zijn tweetjes helemaal opgegeten. Echt hoor, het maken van deze advent was niet goed voor de lijn. Het is maar goed dat we er zo van hebben genoten. Als je trouwens liever mini pavlova’s maakt om iedere gast een eigen gebakje of dessert te geven: dat kan natuurlijk ook!
BAKTIP: Om pavlova te maken is het erg belangrijk om je eiwitten goed te scheiden van het eigeel. In dit artikel geef ik meerdere tips, maar je kan ook voor kiezen om een eierscheider kopen.
helemaal opgegeten meteen :):) ik wil niet nadenken hoe misselijk jullie waren :), maar ziet er fantastisch uit. Staat op kerstlijst nu
Haha inderdaad. We hebben er een maaltijd voor laten schieten.
Als je kleine pavlova’s maakt, hoe lang bak je ze dan in de oven?? Groetjes Jolien
Dat hangt echt van de grootte af. Deze mini pavlova’s die ik eerder maakte moesten 2 uur in de oven op 100 graden. https://www.laurasbakery.nl/mini-pavlovas-met-citroenroom-en-rood-fruit/
Hoi, dit is zoo lekker! Leuk eindelijk een recept hiervoor te hebben.
Maar wat bedoel je precies met het volgende: ‘Zodra de pavlova volledig is afgekoeld en je het dessert gaat serveren, doe je vulling op de bodem van meringue.’?
Wat moet ik precies met de vulling doen?
Groeten, Anne
Ik bedoel ermee dat je de kale meringue pas op het laatste moment gaat beleggen met de vulling en topping. Zie het ingrediëntenlijstje wat ik daar allemaal mee bedoel. Succes met bakken!
Ik wil hier kleine pavlova’s van maken, maar de ingrediënten/samenstelling van deze grote en van de andere kleine die op de site staan verschillen. Wat kan ik het beste aanhouden?
Ik zou ongeveer de verhoudingen van de kleinere aanhouden, maar dan met deze ingrediënten.
Wat een leuk idee. Ik denk dat ik deze ga maken voor kerst. Bedankt voor de inspiratie.
Perfect voor Kerst inderdaad, geniet ervan.
Zou je ook I.p.v mascarpone room Zwitserse room kunnen gebruiken als topping?
Ik weet niet zeker hoe goed ik dat erbij zou vinden smaken, maar je kunt het altijd proberen.
Hoi Laura, de slagroom met suiker klop je eerst stijf voordat het door de mascarpone gaat denk ik?
Nee hoor, dat mag in één keer bij elkaar als de mascarpone losgeklopt is.
Heerlijk recept! Ik heb 8 kleintjes gemaakt. Helaas ging bij ons de mascarpone met de slagroom in de schift..
Mascarpone was wel eerst los geklopt.
Gelukkig had iemand nog een kant en klare slagroombus en hebben we die gebruikt..
Ohnee wat rot! Dat gebeurt meestal wanneer de ingrediënten niet dezelfde temperatuur hebben. https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/
Wat een heerlijk en feestelijk dessert! Om je vingers bij af te likken. Het ging niet helemaal in een keer op maar de volgende dag was het ook nog heerlijk.
Kun je hierbij ook ijs serveren? Bijvoorbeeld gewoon vanille-ijs?
Jazeker!
Hey Laura, ik wil dit graag met kerst maken. Je gaf al aan dat je de slagroom er opgeklopt bij kunt gooien. Hoe lang moet het dan nog gemixt worden? En gebruik je hiervoor een bisschop of garde? Bedankt!
Groetjes Inge
Als je het er opgeklopt aan toevoegt dan mix je het er niet door, maar dan spatel je het erdoor tot het volledig gemengd is.
*opgeklopt = ongeklopt
Ik lees nu deze reactie. Ongeklopt mix je het erdoor zoals in het recept omschreven staat, tot er een steviger room is ontstaan. Waarschijnlijk enkele minuten. Daarvoor gebruik je een garde (opzetstuk), anders krijg je de slagroom niet opgeklopt.
Hoi Laura,
Ik wil graag 2 van deze pavlovs maken. Kunnen die tegelijk in de oven en mag dat boven elkaar? Is de baktijd dan ook 2 uur op 100 graden?
Groeten, Suzanne
Ik heb het zelf niet op die manier getest, dus ik durf je het niet exact te zeggen. Als je een ruime oven hebt, dan moet het denk ik wel lukken.