Aardbei-citroen waterijsjes

Gepost: 4 juli 2018 Laatst bewerkt: 17 juni 2023

AARDBEI-CITROEN WATERIJSJES

Ik houd enorm van fruit en als je van vers fruit dan ijs gaat maken, dan word ik blij. Deze combinatie van aardbei-citroen waterijsjes zijn dan ook een topper. Het is een heerlijk waterijsje met citroensmaak, dat lekker gevuld is met verse aardbeien. Verfrissend en gemaakt van verse ingrediënten. Daar zeg ik geen nee tegen op een warme zomerdag. 

BAKTIP: In veel recepten gebruik ik een variant op deze siliconen ijsvorm. Dit is een uitstekende vervanger waar je maar liefst 10 ijsjes tegelijk mee kan maken.

AARDBEI-CITROEN WATERIJSJES

AARDBEI-CITROEN WATERIJSJES
Opslaan Recept afdrukken
4.67 van 3 stemmen

Aardbei-citroen waterijsjes

In de zomer is het natuurlijk tijd voor waterijsjes! Deze fruitige aardbei-citroen waterijsjes heb je binnen no time gemaakt en zijn waarschijnlijk ook lekker snel op.
Porties: 10 ijsjes
VOOR 8-10 IJSJES

Ingrediënten

  • 200 ml water
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 200 ml citroensap
  • 10-12 aardbeien

Instructies

  • Doe het water en de suiker in een een pannetje en verhit. Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost, dit is gebeurd op het moment dat het water weer doorzichtig is.
  • Voeg het citroensap toe aan het suikerwater en roer door. Snijd 2 aardbeien in dunne schijfjes en verdeel de schijfjes over de ijsvormpjes. Verdeel de citroensiroop voor 2/3 over de vormpjes.
  • Pureer de overgebleven aardbeien en vul hier de ijsvormpjes mee aan. Indien nodig vul je verder aan met de overgebleven citroensiroop. Zet de ijsjes minimaal 6 uur in de vriezer.

Tips

  • Bewaren: de ijsjes zijn 2-3 maanden in de vriezer te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

  1. Tineke schreef:

    Ziet er heel lekker uit!
    Zou je dit ook kunnen maken zonder suiker? Of een alternatief?

    1. Elisa schreef:

      Ik zou dan denk ik alle aardbeien erdoorheen pureren om het wat natuurlijk zoet te maken.

    2. Laura Kieft schreef:

      Je kunt ermee experimenteren, maar zonder suiker krijg je meer het idee van ijskontjes met fruit. Keihard dus. Suiker is niet alleen voor de smaak in dit recept, voornamelijk voor de structuur.

  2. Ilse schreef:

    Die zien er lekker uit! Hoeveel citroenen heb ik ongeveer nodig voor 200 ml citroensap?
    Groetjes, Ilse

    1. Laura Kieft schreef:

      Zo’n 3-4 flinke citroenen

  3. Evianne schreef:

    Erg lekker ik ga het vaker maken

  4. Merel van der Meijden schreef:

    Kan je dit ook met ander fruit maken? Zoals banaan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat denk ik van wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept