Ga terug
+ ijsjes
Chocolade ijsjes recept
Opslaan Recept afdrukken
3 van 1 stem

Chocolade ijsjes

Deze chocolade ijsjes zijn een grote favoriet bij zowel kinderen als bij volwassenen! Daarnaast ook erg leuk om samen te maken.
Porties: 18 ijsjes

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje zoete, gecondenseerde melk
  • 50 gram pure chocolade gesmolten
  • 40 gram cacaopoeder
  • 2 tl vanille-extract

Instructies

  • Klop de slagroom stijf in een kom. Zet even opzij.
  • Neem een nieuwe beslagkom en mix de gecondenseerde melk, pure chocolade, cacaopoeder en vanille-extract samen tot één geheel.
  • Pak de opgeklopte slagroom erbij en spatel rustig door het chocolademengsel tot er een egale massa ontstaat.
  • Vul de siliconen ijsjesvorm met een kleine lepel met het mengsel. Steek de ijsstokjes erin en zet de vorm een nacht in de vriezer.

Tips

  • De hoeveelheid ijsjes is afhankelijk van de siliconen ijsjesvorm die je gebruikt.
  • Je kunt er ook voor kiezen om de (eenmaal opgesteven) ijsjes in gesmolten chocolade te dippen, daarvoor heb je 500 gram chocolade nodig.
Bewaren
In de vriezer blijven de ijsjes tot 3 maanden goed.