Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
ijsjes
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
3
van 1 stem
Chocolade ijsjes
Deze chocolade ijsjes zijn een grote favoriet bij zowel kinderen als bij volwassenen! Daarnaast ook erg leuk om samen te maken.
Porties:
18
ijsjes
Ingrediënten
500
ml
slagroom
1
blikje
zoete, gecondenseerde melk
50
gram
pure chocolade
gesmolten
40
gram
cacaopoeder
2
tl
vanille-extract
Instructies
Klop de slagroom stijf in een kom. Zet even opzij.
Neem een nieuwe beslagkom en mix de gecondenseerde melk, pure chocolade, cacaopoeder en vanille-extract samen tot één geheel.
Pak de opgeklopte slagroom erbij en spatel rustig door het chocolademengsel tot er een egale massa ontstaat.
Vul de siliconen ijsjesvorm met een kleine lepel met het mengsel. Steek de ijsstokjes erin en zet de vorm een nacht in de vriezer.
Tips
De hoeveelheid ijsjes is afhankelijk van de siliconen ijsjesvorm die je gebruikt.
Je kunt er ook voor kiezen om de (eenmaal opgesteven) ijsjes in gesmolten chocolade te dippen, daarvoor heb je 500 gram chocolade nodig.
Bewaren
In de vriezer blijven de ijsjes tot 3 maanden goed.