Ik weet niet hoe het weer afgelopen maandag bij jullie was, maar hier in Haarlem was het echt héérlijk! Warm zelfs. We hadden nog watermeloen over van de barbecue afgelopen weekend dus ik besloot hier lekkere ijsjes mee te maken, iets wat ik al langer van plan was. Ik had eens ergens gezien dat watermeloen en limoen goed samen gaan in ijsjes, dat wilde ik dus wel eens proberen. Maar het leek mij ook leuk om het ijsje het uiterlijk te geven van een watermeloen. Ik besloot om deze twee te combineren door kiwi (ook met limoen) te gebruiken voor het groene gedeelte. Resultaat? Een heel erg lekker en fris ijsje. Naast de smaak van watermeloen en kiwi proef je de frisse smaak van de limoen ook goed, zonder dat het overheerst. Ik kan jullie deze watermeloen ijsjes allemaal aanraden!
BAKTIP: Ik gebruik de Zoku ijsmaker al jarenlang en ben er nog steeds ontzettend blij mee. Hiermee maak je binnen no-time meerdere ijsjes achter elkaar. Daarnaast kan je ook leuke effecten met laagjes, vullingen en stukjes fruit maken.
Watermeloen ijsjes
Ingrediënten
- 300 gram watermeloen
- 2 kiwi’s
- 1 limoen
Instructies
-
Snij de watermeloen in partjes en pureer deze met een staafmixer. Voor het effect kan je de pitjes laten zitten maar ik vind dit niet zo lekker, daarom heb ik die eruit gezeefd. Snij ook de kiwi in stukjes en pureer en zeef deze.
-
Knijp/pers een limoen uit boven een apart schaaltje. Voeg 2 theelepels van het sap toe aan de gepureerde kiwi’s en roer even goed door. Voeg de rest van het limoensap toe aan de gepureerde watermeloen.
-
Giet de watermeloen en kiwi over in handige schenk kannetjes en pak je zoku of andere ijsvormpjes.
-
In het geval van een zoku steek je de stokjes erin en giet je de gepureerde watermeloen tot zo’n 1,5-2 cm onder de vul lijn. Wacht tot dit bevroren is en vul dan aan met de gepureerde kiwi. Laat helemaal bevriezen en haal ze er uit met de zoku tool.
-
Als je gewone ijsvormpjes hebt verdeel je de gepureerde watermeloen over de vormpjes, ook tot zo’n 1,5-2 cm onder de rand. Zet in de vriezer voor zo’n 4 uur. De bovenste laag moet helemaal bevroren zijn. Haal ze er dan uit en vul aan met de gepureerde kiwi. Zet terug in de vriezer voor minimaal 2 uur tot de ijsjes helemaal bevroren zijn.
Ik hoop dat het nog even mooi weer blijft waarbij we heerlijk kunnen genieten van (zelfgemaakte!) ijsjes. Maken jullie zelf wel eens ijsjes?
Dit ziet er echt heel lekker uit weer! En het ziet er ook nog eens vrolijk en leuk uit! Ik heb toevallig gister een watermeloen gehaald, het is echt heerlijk
Dat ziet er lekker uit zeg! Ik heb nog nooit zelf ijs gemaakt, lijkt me leuk om zelf te proberen.
Wat een toeval, ik woon vlakbij Haarlem! De ijsjes zien er lekker uit dor de frisse watermeloen kleuren. Heel leuk idee!
De ijsjes zien er echt prachtig uit. Ik denk dat ik me ook een zoku ga aanschaffen. Kan ik lekkere ijsjes maken voor op mijn blog. 🙂
Prachtig gemaakt weer Laura, volgende keer weer een ander smaakje 😉
Liefs, Mam ♥
Ik heb gisteren ook een zoku gekocht! 🙂
Ik heb zo’n zin om lekkere ijsjes te gaan maken en deze is daar zeker 1 van!
Ben benieuwd…
Ziet er geweldig verrukkelijk uit.
Ga ik zeker maken
Hey!
Heb gisteren geprobeerd om de ijsjes te maken, maar de meloen was nog niet rijp genoeg en dus waren ze een beetje mislukt…. Had ook geen limoen maar citroen gebruikt. Ik ga binnenkort als de meloen wel rijp is nog een keer proberen:), ik denk dat het dan beter smaakt. Heb zonet ook een zoku gekocht, dus denk dat ik dat ook maar een keer moet uitproberen.
Ik maakte net soortgelijke ijsjes, maar dan met kiwi en aardbei. Ik deed een beetje honing bij de kiwi om het zoeter te maken. De kindjes smulden ervan! Maar deze ga ik zeker eens proberen als het 30° wordt binnenkort…
Geweldig!! Wat stom dat ik je blog pas zo kort geleden heb ontdekt, ik heb al veel leuke recepten er af gepikt ook wat betreft hapjes voor m’n verjaardag 🙂
Ik vind fruit smoothies erg lekker en heb even geleden een hele goeie nieuwe blender gekocht dus ik ga gewoon ijsvormpjes kopen bij de action en dan lekkere fruit soorten in de blender en dan in de vriezer. Heb nu al zin in zo’n ijsje 😛
Wat een heerlijke ijsjes! Nu heb ik de vorige keer de pitjes maar daarmee ook het ‘vruchtvlees’ eruit gezeefd. Is dat de bedoeling of echt enkel de pitjes? En als je het ‘vruchtvlees’ erin houd, hoe krijg je dan een heerlijk gladde structuur?
Met een staafmixer krijg je een mooi glad mengsel, dan is er al niet echt meer sprake van vruchtvlees.