Fruitwater inspiratie

25 juli 2017
35

Qua drinken ben ik heel erg makkelijk. Thuis drink ik bijna alleen maar thee en water. Wanneer ik het water zat ben leng ik het een klein beetje aan met wat limonadesiroop, puur voor het smaakte. In de zomer pak ik ook wel uit met verschillende soorten fruitwater. Dan zet ik een grote kan met dit fruitwater in de koelkast zodat ik kan genieten van een lekker koud en zomers drankje. Ik ging laatst aan de slag met een paar verschillende smaken om jullie wat fruitwater inspiratie te geven. Dat komt vast van pas deze zomer.

watermeloen-munt

Watermeloenen zijn hier in de zomer niet aan te slepen, ik ben er gek op. Ze bestaan voornamelijk al uit water, maar wanneer je ze in een glas doet geven ze wel dat subtiele smaakje af aan het water. Samen met wat munt zorgt dat voor een heerlijk verfrissend drankje. Dit is één van mijn nieuwe favorieten.

frambozen-citroen

Een klassieke combinatie in baksels, maar ook in fruitwater doen ze het erg goed. De citroensmaak proef je vrij snel, voor het vleugje framboos moet het water iets langer staan. Vind je die frambozen in het water er ook niet prachtig uitzien?

Komkommer-citroen-munt

Komkommer en citroen voeg ik hier heel vaak toe aan het water. Nu combineerde ik dit met wat blaadjes munt en dat maakte het nóg lekkerder.

Kiwi-aardbei-limoen

Kiwi in fruitwater? Jazeker, dat is heel erg lekker. De aardbei maakt het net even wat fruitiger terwijl de limoen het weer lekker fris maakt.

Sinaasappel-kiwi

Nog een keer die lekkere kiwi in je water, nu in combinatie met sinaasappel. Deze is qua smaak net even ander dan de voorgaande fruitwaters, maar hij is zeker niet minder lekker. Vervang je schijfje citroen in drankjes zeker eens door sinaasappel, dat is (in de meeste gevallen) heel erg lekker.

Een bereidingswijze lijkt me niet nodig bij dit fruitwater. Maar voor de zekerheid toch nog even een korte uitleg: voeg fruit naar keuze toe aan je (bruisende) water en laat het staan zodat de smaken door kunnen trekken. Hoe lang is afhankelijk van het soort fruit en hoe sterk je de smaak wilt hebben.

Het aantal soorten fruitwater dat je kunt maken is natuurlijk eindeloos. Druiven voeg ik ook wel eens toe, heerlijk. En in de combinaties van fruit kun je ook lekker experimenteren. Als je een grote (glazen) tap in huis hebt kun je het ook daarin serveren, dat ziet er ontzettend vrolijk en zomers uit.

Wat is jouw favoriete fruitwater? Ik ben benieuwd naar jullie combinaties!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. Fruitwater doet het altijd goed bij ons thuis. Vooral framboos, blauwe bes en Marokkaanse munt is onze favoriet. Maar eigenlijk kun je er alle soorten fruit mee combineren.

  2. Carla schreef:

    Wat ziet dat er fris, vrolijk en fruitig uit!
    Je krijgt meteen de neiging om het zelf te maken!
    Xus,
    Car

  3. Kitty schreef:

    Ik vind komkommer, limoen en munt erg lekker. Andere favoriet is citroen, limoen en munt. Maar ik ga jou combi’s ook proberen, klinken heel lekker !

  4. Erica schreef:

    Even een vraagje. Kan dit ook met granaatappel en mango

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker! Het kan met bijna alle soorten fruit. Diepvriesfruit geeft smaak af én koelt het water ook meteen lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *