Aardbei-rabarber clafoutis

20 juli 2019
25

Deze clafoutis is oprecht een van de lekkerste die ik ooit heb gemaakt. De klassieker met kersen blijft ook een heerlijke traktatie, maar deze aardbei-rabarber clafoutis staat op zijn minst op gelijke hoogte. De aardbeien zorgen voor het zoetje, terwijl de rabarber er een fris geheel van maakt. Deze portie is genoeg voor twee personen, maar als je het serveert met een bolletje ijs kun je er ook prima met 3 of zelfs 4 van eten. Als je bereid bent om te delen dan. Zeker een aanrader om te maken nu de aardbeien en rabarber in het seizoen zijn.

Aardbei-rabarber clafoutis

De klassieke clafoutis is al lekker, maar deze frisse aardbei-rabarber clafoutis is nog veel lekkerder. Kan dat? Ja zeker! Probeer hem zeker uit!
Porties: 2 stuks à 12 cm

Ingrediënten

  • 140 gram aardbei (in stukjes)
  • 140 gram rabarber (in kleine stukjes)
  • 2 eieren (M)
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 tl vanille-extract
  • snuf zout
  • 30 gram bloem
  • 2 el fijne kristalsuiker

Instructies

  • Vet twee ovenschaaltjes van 12 cm in doorsnede in en bestuif met fijne kristalsuiker. Verdeel de aardbeien en rabarber hier overheen.
  • Klop de overige ingrediënten tot een glad beslag en verdeel gelijkmatige over de twee schaaltjes.
  • Bak de clafoutis in 25 – 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Bewaren: Afgedekt in de koelkast kun je de clafoutis 1-2 dagen bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Annelies schreef:

    Ziet er lekker uit! Wordt deze koud of warm gegeten?

    1. Laura Kieft schreef:

      Beide kan, maar ik vind het zelf erg lekker als hij nog een beetje warm is.

  2. Jolanda schreef:

    Ha Laura,
    Deze clafoutis lijkt mij héérlijk!
    Kan deze ook in een één bakvorm?
    Zo ja welke en welke maat?
    Ga zooo door!
    Groet, Jolanda

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor! Het lijkt me in een vorm van 24 cm.

      1. Jolanda schreef:

        Thanxx Laura!

  3. Daniëlle schreef:

    Ik heb een dubbel recept gemaakt en 35 minuten in een oven van 200 graden gedaan. Het leek wel alsof het na 35 minuten nog niet gaar was. Hij was nog heel erg nat en soppig. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan heeft het simpelweg nog meer tijd nodig.

      1. Daniëlle schreef:

        Ja toch wel hè… Hoe moet het eruit komen te zien, want de bovenkant was wel bruin en prima.

        1. Laura Kieft schreef:

          De foto is daar de beste richtlijn voor, maar je kunt het afdekken met folie wanneer de kleur goed is, maar nog niet gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *