Aardbei-rabarber clafoutis

Gepost: 20 juli 2019 Laatst bewerkt: 30 januari 2024
Aardbei-rabarber clafoutis

Deze clafoutis is oprecht een van de lekkerste die ik ooit heb gemaakt. De klassieker met kersen blijft ook een heerlijke traktatie, maar deze aardbei-rabarber clafoutis staat op zijn minst op gelijke hoogte. De aardbeien zorgen voor het zoetje, terwijl de rabarber er een fris geheel van maakt. Deze portie is genoeg voor twee personen, maar als je het serveert met een bolletje ijs kun je er ook prima met 3 of zelfs 4 van eten. Als je bereid bent om te delen dan. Zeker een aanrader om te maken nu de aardbeien en rabarber in het seizoen zijn.

BAKTIP: Deze souffléschaaltjes (ramekins) zijn geschikt voor alle soorten recepten: ze kunnen in de oven, magnetron, vriezer en vaatwasser.

aardbei-rabarber-clafoutis-1a

clafoutis recept met aardbei en rabarber

Opslaan
Recept afdrukken

4.75 van 4 stemmen

Aardbei-rabarber clafoutis

De klassieke clafoutis is al lekker, maar deze frisse aardbei-rabarber clafoutis is nog veel lekkerder. Kan dat? Ja zeker! Probeer hem zeker uit!
Porties: 2 stuks à 12 cm

Ingrediënten

  • 140 gram aardbei (in stukjes)
  • 140 gram rabarber (in kleine stukjes)
  • 2 eieren (M)
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 tl vanille-extract
  • snuf zout
  • 30 gram bloem
  • 2 el fijne kristalsuiker

Instructies

  • Vet twee ovenschaaltjes van 12 cm in doorsnede in en bestuif met fijne kristalsuiker. Verdeel de aardbeien en rabarber hier overheen.
  • Klop de overige ingrediënten tot een glad beslag en verdeel gelijkmatige over de twee schaaltjes.
  • Bak de clafoutis in 25 – 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Bewaren: Afgedekt in de koelkast kun je de clafoutis 1-2 dagen bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

  1. Annelies schreef:

    Ziet er lekker uit! Wordt deze koud of warm gegeten?

    1. Laura Kieft schreef:

      Beide kan, maar ik vind het zelf erg lekker als hij nog een beetje warm is.

  2. Jolanda schreef:

    Ha Laura,
    Deze clafoutis lijkt mij héérlijk!
    Kan deze ook in een één bakvorm?
    Zo ja welke en welke maat?
    Ga zooo door!
    Groet, Jolanda

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor! Het lijkt me in een vorm van 24 cm.

      1. Jolanda schreef:

        Thanxx Laura!

  3. Daniëlle schreef:

    Ik heb een dubbel recept gemaakt en 35 minuten in een oven van 200 graden gedaan. Het leek wel alsof het na 35 minuten nog niet gaar was. Hij was nog heel erg nat en soppig. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan heeft het simpelweg nog meer tijd nodig.

      1. Daniëlle schreef:

        Ja toch wel hè… Hoe moet het eruit komen te zien, want de bovenkant was wel bruin en prima.

        1. Laura Kieft schreef:

          De foto is daar de beste richtlijn voor, maar je kunt het afdekken met folie wanneer de kleur goed is, maar nog niet gaar.

  4. josefien schreef:

    Dag laura
    Kan deze ook alleen met rabarber? Zo ja, hoeveel gram heb ik dan nodig?
    groetjes Josefien

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb dat zelf niet getest, maar lijkt me dat het prima moet kunnen. Ik zou dan zelf 140 gram aanhouden net zoals de aardbeien.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept