Deze clafoutis is oprecht een van de lekkerste die ik ooit heb gemaakt. De klassieker met kersen blijft ook een heerlijke traktatie, maar deze aardbei-rabarber clafoutis staat op zijn minst op gelijke hoogte. De aardbeien zorgen voor het zoetje, terwijl de rabarber er een fris geheel van maakt. Deze portie is genoeg voor twee personen, maar als je het serveert met een bolletje ijs kun je er ook prima met 3 of zelfs 4 van eten. Als je bereid bent om te delen dan. Zeker een aanrader om te maken nu de aardbeien en rabarber in het seizoen zijn.
BAKTIP: Deze souffléschaaltjes (ramekins) zijn geschikt voor alle soorten recepten: ze kunnen in de oven, magnetron, vriezer en vaatwasser.
Ziet er lekker uit! Wordt deze koud of warm gegeten?
Beide kan, maar ik vind het zelf erg lekker als hij nog een beetje warm is.
Ha Laura,
Deze clafoutis lijkt mij héérlijk!
Kan deze ook in een één bakvorm?
Zo ja welke en welke maat?
Ga zooo door!
Groet, Jolanda
Ja hoor! Het lijkt me in een vorm van 24 cm.
Thanxx Laura!
Ik heb een dubbel recept gemaakt en 35 minuten in een oven van 200 graden gedaan. Het leek wel alsof het na 35 minuten nog niet gaar was. Hij was nog heel erg nat en soppig. Wat heb ik verkeerd gedaan?
Dan heeft het simpelweg nog meer tijd nodig.
Ja toch wel hè… Hoe moet het eruit komen te zien, want de bovenkant was wel bruin en prima.
De foto is daar de beste richtlijn voor, maar je kunt het afdekken met folie wanneer de kleur goed is, maar nog niet gaar.
Dag laura
Kan deze ook alleen met rabarber? Zo ja, hoeveel gram heb ik dan nodig?
groetjes Josefien
Ik heb dat zelf niet getest, maar lijkt me dat het prima moet kunnen. Ik zou dan zelf 140 gram aanhouden net zoals de aardbeien.