Aardbeien milkshake

3 juli 2019
Aardbeien milkshake
91

Een aardbeien milkshake, een vanille milkshake of een bananenmilkshake, ik denk dat ik daarmee de drie favoriete milkshake smaken heb opgesomd. Mijn favoriet is de aardbeien milkshake, dus die deel ik vandaag met jullie.

Hoe maak je een aardbeien milkshake?

In het kort maak je een aardbeien milkshake door roomijs, melk en aardbeien te mengen. Je kunt zowel verse als diepvries aardbeien voor deze milkshake gebruiken.

Ik weet nog goed dat we thuis vroeger een milkshake maker hadden, die had ik gewonnen op een bingo. Mijn moeder was wat minder blij met mijn prijs geloof, waar laat je nou weer zo’n apparaat. Toch hebben we hem wel een aantal keren gebruikt, voordat hij in een zak verdween en in de schuur stof stond te happen. Een speciale milkshake maker is natuurlijk ook helemaal niet nodig. Een blender of foodprocessor werken ook perfect. Voor deze aardbeien milkshake gebruikte ik de blender.

Als je alle ingrediënten eenmaal tot een fijne massa hebt gemalen, giet je de milkshake in mooie glazen en versier je de milkshakes met slagroom, een verse aardbei en eventueel wat sprinkles of ander lekkers. Je kunt zo ver gaan als je maar wil en er een heuse freakshake van maken.

Een aardbeien milkshake maken zonder ijs

Tegenwoordig zijn veel mensen op zoek naar een net even wat gezondere versie van hun geliefde milkshake. Natuurlijk maak je een échte milkshake nu eenmaal met roomijs, maar je kunt nog steeds een lekkere aardbeien milkshake maken zonder ijs. Je vervangt het dan simpelweg door melk (het liefst wel volle melk).

Eventueel kun je nog wat extra suiker toevoegen om wat zoetheid van het weggevallen ijs te vervangen, of je vervangt alle suiker door een rijpe banaan. De banaan zal je milkshake wel weer wat steviger maken.

Hoe maak je een dikke milkshake?

Hoe maak je een dikke milkshake?

Ik gebruikte aardbeien uit de vriezer voor deze milkshake. Dat maakt je milkshake lekker koud en ook wat dikker. Als je verse aardbeien gebruikt dan kun je een beetje schuiven met de ijs-melk verhouding. Gebruik bijvoorbeeld iets meer ijs en minder melk. De suiker kun je ook wel weglaten als je meer ijs toevoegt. Scroll verder naar beneden voor het volledige recept voor mijn favoriete aardbeien milkshake met de voor mij ideale dikte.

Wil je juist een dunne milkshake? Dan kun je natuurlijk gewoon een scheutje melk toevoegen. Of je moet even wachten tot je ijs verder is gesmolten, dat gebeurt snel genoeg.

Milkshake recepten

En wat er nu gaat komen is geen milkshake, maar ik wil ‘m toch met je delen omdat deze mango-banaan smoothie ook ontzettend lekker en romig is. En wel net even wat gezonder dan een milkshake, dat kan op sommige momenten ook fijn zijn.

Oreo milkshake

chocolade-freakshake

Veelgestelde vragen

Kun je de aardbeien milkshake bewaren?

Ik raad het niet aan, maar het kan wel. Afgedekt in de koelkast blijft de milkshake zo’n 2 – 3 dagen goed. Maar de milkshake is echt veel lekkerder als je er meteen van geniet.

Kun je de aardbeien ook vervangen door ander fruit?

Dan kan absoluut! Hou er dan wel rekening mee dat het ene soort fruit wat zoeter of wateriger is dan het andere. Misschien wil je dan ook spelen met de andere ingrediënten, maar dat is helemaal aan jou. Kijk ter inspiratie ook eens tussen de milkshake recepten die ik hierboven getipt heb.

Kun je ook een staafmixer gebruiken?

Dit heb ik niet getest, maar het kan vast. Ik denk echter wel dat je de aardbeien dan minder fijn zult kunnen malen.

Volg je Laura’s Bakery ook al via Instagram? Daar deel ik niet alleen elk nieuwe recept dat online komt, maar ook kijkjes achter de schermen en elke week leuke video reels met recepten, baktips of how to’s!

 

Recept afdrukken

4.34 van 3 stemmen

Aardbeien milkshake

Een heerlijk dikke milkshake tover je binnen no time uit je eigen blender. Dit recept voor mijn favoriete aardbeien milkshake bewijst het eventjes!
Porties: 2 glazen
Serveer de milkshake direct, dat is het allerlekkerst.

Ingrediënten

  • 100 gram vanille roomijs (ongeveer drie bollen)
  • 200 gram bevroren aardbeien
  • 300 ml melk
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • opgeklopte slagroom (optioneel)

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve de opgeklopte slagroom, in een blender en pulseer tot de grootste stukken aardbeien kleiner zijn. Maal vervolgens tot een gladde, romige en ijskoude milkshake.
  • Verdeel over twee glazen en maak af met een toef slagroom en decoreer naar wens.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

26 reacties

  1. Iris schreef:

    Hoi Laura,
    Zou je dit ook met een staafmixer kunnen maken of is er echt een blender voor nodig?
    Groetjes Iris

    1. Lian van Rens schreef:

      Je kunt het proberen. Een keukenmachine werkt ook.

      1. Marjolein schreef:

        Hoi Laura,
        Kun je ook verse aardbeien gebruiken?

        Groetjes Marjolein

        1. Laura's Bakery schreef:

          Het kan wel, maar dan zou ik ze eerst invriezen voor het echte milkshake effect!

      2. Stijn schreef:

        Moet je wel de aarbeien kleinmaken

  2. Carla schreef:

    Ongeveer zo’n 15 á 20 jaar geleden kon je een milkshake in een pak kopen, zoals je een liter melk koopt.
    Geen idee meer wie het op de markt bracht, ik dacht Campina maar het zou ook Melkunie geweest kunnen zijn. Of nog een ander bedrijf. Zo was het er, en zo was het niet meer verkrijgbaar. Echt jammer want het was verrukkelijk en een erg makkelijk toetje!
    K ben heel blij met je recept, k ga het zeker maken, een blender hebben we ook want die kreeg ik ooit een bij een stofzuiger cadeau.
    Je recept gaat bij mijn favo’s!!!!!
    Xus,
    Car

    1. Fenna schreef:

      Echt heel leuk!!!!

  3. Sterre schreef:

    Echt een super leuk recept. Hoe kan je hem toch bewaren???

    1. Laura's Bakery schreef:

      Gewoon afgedekt in de koelkast zetten 🙂

    2. Angela schreef:

      Invriezen kan ook.

  4. Sanne Lingers schreef:

    Weet je toevallig hoeveel calorieën er ongeveer in zitten. Ik vind hem super lekker alleen moet beetje op de lijn letten haha

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik tel geen calorieën.

    2. Angela schreef:

      Als je aan de ‘lijn’ doet, is dit geen goed recept. IJs, volle melk, suiker en slagroom bevatten veel kcal (veel vet en/of suiker). Uitgaand van dit recept, zit je aan ongeveer 280-300 kcal per glas (met slagroom aan 320-340 kcal). Voor een drankje is dus wel erg veel als je op de calorieën moet letten. Bijvoorbeeld 3x meer dan een reguliere glas cola (105 kcal), terwijl dat al afgeraden wordt bij een ‘dieet’. Niet dat je nooit deze milkshake kunt drinken, maar goed om er op te letten dat het iets is voor ‘af en toe’. Een calorie-arm alternatief: 2 bevroren bananen, 300 ml magere of halfvolle melk en eventueel een snufje kaneel. Voor een aardbeiensmaakje gebruik je 1 bevroren banaan en 250 gram bevroren aardbei. Vries de banaan in plakjes in en mix het bevroren fruit met de melk tot een milkshake. Als het te dik is, nog wat melk toevoegen. Als het te dun is, nog wat fruit toevoegen. Dit recept is voor 2 glazen. Je zit dan per glas op ongeveer 150-160 kcal, dus dat scheelt de helft.

    3. Nico Xander schreef:

      Is lekkerder met een scheutje monin siroop en voor volwassen met aardbeienlikeur omdat de bevroren aardbeien van de supermarkt meestal niet de beste kwaliteit zijn en voortijdig geplukt en dus niet zoet

  5. Edmond schreef:

    Hoi Laura, waar heb je die glazen vandaan? Ben al tijden opzoek naar zoiets

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik weet het eigenlijk niet meer, sorry.

    2. Angela schreef:

      Zoek op ‘Milkshake glas’ op internet. Dan zie je er een hoop!

  6. Annabel schreef:

    Hoiii lijkt me super lekker, hoe duur was dit allemaal ongeveer?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat weet ik niet meer, zou je even in de winkel of online moeten kijken.

      1. Annabel schreef:

        Oke bedankt

    2. Angela schreef:

      IJs 100 gram en melk 300 ml bij elkaar: €0.70 – €1.10 euro (afhankelijk van het merk dat je koopt)
      Aardbeien: doosje bevroren €1.49 voor 225 gram, bakje vers €2.79 voor 250 gram
      2 Toefjes slagroom €0.10
      Suiker reken ik niet mee, want is een verwaarloos bedrag (nog geen eens 1 cent voor 2 eetlepels)

      Voor 2 glazen kom je ongeveer op een bedrag uit van:

      €2.19 – €2.59 als je bevroren aardbeien gebruikt (met slagroom €2.29 – €2.69)
      €3.49 – €3.89 als je verse aardbeien gebruikt (met slagroom €3.59 – €3.99)

      Dit kan uiteraard nog goedkoper worden als je producten in de aanbieding koopt of als je maar 200 gram aardbeien gebruikt zoals in het recept. Gemakshalve ga ik er vanuit dat je gewoon het hele doosje of bakje gebruikt en niet met 25-50 gram blijft zitten.

  7. Leonie schreef:

    Hoi, zou je dit ook met ander fruit kunnen doen? I.P.V. aardbeien?

  8. Sylvia schreef:

    Deze is echt super lekker!! Veel milkshakes die ik zelf gemaakt heb (van recept) proeven heel erg naar melk. Deze niet!

  9. Myriam schreef:

    Is echt heel lekker nu hoef ik niet meer naar de bridge te gaan voor mijne milkshake , ik maak nu zelf nog beter en inderdaad minder duu.
    Bedankt Laura voor dit recept en de andere lekkere dingen gewoon weg supper ?

  10. Eef schreef:

    Dit is zo’n lekker recept! Ik gebruik gewoon zo’n goedkope ijsworst van de Albert Heijn (ijs snijden is makkelijker dan scheppen 🙂 ) en laat de slagroom weg. Heb hem al gemaakt met aardbeien, met mango en vandaag met kersen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *