Roomgebakjes met rood fruit

52

Ik vind het toch zó heerlijk deze periode van het jaar. Het zonnetje komt steeds vaker tevoorschijn, alles staat buiten in bloei en het verse rode fruit wordt steeds lekkerder. Voor recepten koop ik het hele jaar door wel frambozen en aardbeien, maar die zijn in de lente en de zomer toch echt het lekkerst. Jammer is dan weer dat, zeker bij aardbeien, ze zo snel lelijke zachte plekken krijgen. Maar daar heb ik nu een oplossing voor. Sinds een tijdje staan er nu de bekende Tupperware producten in mijn koelkast waar ik aardbeien en andere producten in bewaar. En echt, ze blijven nu veel langer mooi. Goed nieuws voor jullie, je kunt nu voor deze mooie Tupperware producten sparen door je boodschappen bij PLUS te doen! Want PLUS vindt het net als ik belangrijk dat je eten lang vers en goed blijft. Om het feest compleet te maken deel ik met jullie ook nog een heerlijk recept voor deze roomgebakjes met rood fruit. Een heerlijk gebakje dat je snel hebt gemaakt. Ik zie mij deze lente en zomer al in mijn mooie tuintje zitten met vrienden en familie terwijl ik ze deze heerlijke gebakjes voorschotel. Ik kan niet wachten!

Toen ik een tijdje geleden een foto postte op Instagram terwijl ik dit recept aan het maken was, hadden een aantal van jullie de Tupperware dozen al snel gespot en kreeg ik gelijk vragen of het nu echt beter werkt dan andere plastic bakjes. Als het gaat om het vers houden van producten als fruit, kruiden en (blad)groenten vind ik dat zeker wel. In mijn eenpersoonshuishouden heb ik soms het gevoel dat ik tegen de klok moet eten met bepaalde producten. Ik wil gevarieerd eten, maar als ik bijvoorbeeld een zak sla koop moet ik die eigenlijk zo snel mogelijk opeten voordat het niet meer vers is. En dus eet ik zowel voor lunch als avondeten een paar keer salade.

Ik ben daarom altijd wel op zoek naar manieren om mijn eten langer goed en vers te houden, zonder alles steeds in te hoeven vriezen. De groentelade in mijn nieuwe koelkast doet zijn werk goed, ik merk dat veel producten daarin langer mooi en vers blijven. Met alle Tupperware dozen die ik van PLUS kreeg toegestuurd, breid ik eigenlijk het concept van die groentelade uit naar de rest van mijn koelkast. Naast dat het mijn koelkast heerlijk georganiseerd maakt, blijven mijn boodschappen ook echt langer vers. Ben ik heel erg blij mee!

Roomgebakjes met rood fruit

Brosse bladerdeegbakjes met een romige vulling en heerlijk vers fruit. Een ideaal zomers gebakje!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei geklutst
  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 20 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanillepasta of vanille-extract
  • 200 gram rood fruit naar keuze
  • paar blaadjes munt

Instructies

  • Snijd het bladerdeeg in 6 gelijke stukken en snijd rondom een randje van ongeveer 1 centimeter eraf. Maak de randjes van het grotere vlak met een beetje water vochtig en leg de afgesneden randjes er weer op. Snijd deze randjes bij zodat het goed past. 
  • Prik met een vork gaatjes in het middelste vlak en smeer de bladerdeeg bakjes in met het geklutste eitje. Leg de bakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak het bladerdeeg in 12-15 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.Laat ze na het bakken volledig afkoelen.

Vulling

  • De vulling maak je terwijl de bakjes in de oven staan. Doe de mascarpone, (ongeklopte) slagroom, suiker en vanillepasta bij elkaar in een kom en mix op een hoge stand tot het een stevige room is. Zet de kom in de koelkast zodat de vulling nog wat steviger kan worden.
  • Ik vind het zelf prettig om deze gebakjes kort voor serveren in elkaar te zetten, zo blijft het bladerdeeg goed knapperig. Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de vulling. Spuit de room in de bakjes van bladerdeeg.
  • Snijd de aardbeien in stukjes en decoreer de gebakjes met het rode fruit. Maak het af met een paar blaadjes munt.
  • Serveer gelijk.

Tips

  • TIP: Wil je je vulling nog frisser maken? Hak dan wat muntblaadjes fijn en spatel deze door de vulling.
  • Bewaren: de losse bladerdeegbakjes kun je luchtdicht verpakt of in de Tupperware BreadSmart doos enkele dagen bewaren. Eenmaal gevuld zou ik ze zo snel mogelijk serveren zodat het bladerdeeg lekker knapperig blijft. Maak je ze al enkele uren van tevoren af? Bewaar ze dan in de koelkast.

 

Zelf sparen

Nog even op een rij, want hoe kom jij zelf nou aan deze Tupperware dozen? Bij PLUS Supermarkt kan je vanaf zondag 21 april t/m zaterdag 27 juli sparen voor Tupperware producten (spaarkaarten kunnen tot zaterdag 10 augustus worden ingeleverd). Bij een volle spaarkaart krijg je gratis een VentiSmart Mini Tupperware (die waar ik de munt in heb bewaard). Door een klein bedrag bij te leggen heb je keuze uit nog 6 andere producten. Onder andere de BreadSmart, deze lijkt mij ideaal voor zelfgebakken brood en andere lekkere baksels.

Dit is een samenwerking met PLUS, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Heidy schreef:

    Ziet er feestelijk en lekker uit! Nu nog een vega variant dan kan ik het ook maken…

    De Tupperware bakjes zijn ook maar voor beperkte groep mensen te sparen, hier in NH is geen PLUS winkel….

  2. Gerlinde schreef:

    Wat ziet het er prachtig en heerlijk uit. Ik heb al zoveel recepten die ik van jouw blog wil maken, maar weet ze soms niet meer terug te vinden. Zou ze graag opslaan als favoriet op je blog😋😉

  3. Ellen schreef:

    kan ik deze ook maken van diepvriesbladerdeeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *