Snelle yoghurt fruit ijsjes

Gepost: 15 augustus 2018 Laatst bewerkt: 17 juni 2023
50

Kidsproof ijsjes maken is niet zo heel moeilijk. Neem nou deze snelle yoghurt fruit ijsjes. Snel gemaakt, je bepaalt zelf hoeveel suiker erin gaat en als je kinderen wat ouder zijn zouden ze zelfs deze ijsjes zelf kunnen maken. Betekent niet dat deze ijsjes ook heel geschikt voor volwassenen zijn. Een wat meer verantwoord ijsje als tussendoortje is altijd mooi meegenomen. Of gewoon leuk om je dagelijkse portie yoghurt met fruit eens op een stokje te eten.

BAKTIP: Geen ijslollyvorm in huis? Maak deze ijsjes net zo gemakkelijk in siliconen cupcake vormpjes of een siliconen muffinvorm.

Recept afdrukken
5 van 6 stemmen

Snelle yoghurt fruit ijsjes

Trek in een ijsje in de zomer? Maak dan deze super lekkere en snelle yoghurt fruit ijsjes helemaal zelf. Smullen maar!
VOOR 10 – 12 IJSJES

Ingrediënten

 • 400 ml yoghurt
 • 1-2 el fijne kristalsuiker of honing
 • verschillende soorten fruit

Extra benodigdheden

 • (siliconen) mini muffinvorm of kleine ronde bakjes
 • houten ijsstokjes

Instructies

 • Roer de suiker of honing door de yoghurt. Snijd het fruit in kleine(re) stukjes en verdeel voor 2/3 over de vormpjes. Giet de yoghurt er overheen en tik er even mee op het aanrecht om te zorgen dat er geen luchtbellen achterblijven. Steek de houten stokjes erin en dek af met vershoudfolie. Zet voor minstens 3 uur in de vriezer.
 • De ijsjes zelf zijn snel gemaakt, maar je moet wel even wachten tot ze bevroren zijn.

Tips

 • Tip: geen siliconen of plastic vormpjes in huis. Bekleed een metalen mini muffinvorm met stukjes vershoudfolie, zodat je de ijsjes er makkelijk uit krijgt.
 • Bewaren: niet langer dan 3 maanden in de vriezer.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Marja schreef:

  Hoi Laura,
  Wat een leuk idee om ze in een cupcaketray te maken! Ik zou er niet opgekomen zijn. Bij deze bedankt voor de tip. Morgen met de boodschappen even nieuwe yoghurt meenemen en ‘s middags yoghurtijsjes eten, …yummie.
  Een hartelijke groet en tot de volgende keer,
  Marja

  1. Lian van Rens schreef:

   Leuk om te horen. Ze zijn inderdaad zo gemaakt. Laat het smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *