Gekonfijte citroenschijfjes
Zoals je kunt zien heb ik voor dit recept gekonfijte citroenschijfjes gemaakt. Ik vind dat persoonlijk een heel gaaf gezicht qua decoratie en daarnaast zijn ze eetbaar. Gekonfijte citroenschijfjes zijn in de basis niet moeilijk om te maken (erg makkelijk zelfs), maar je hebt er wel voldoende tijd voor nodig.
Het maken van gekonfijte citroenschillen is net even wat sneller. Hoe je dat moet doen omschrijf ik in het recept voor gekonfijte citroenschijfjes, bij de veelgestelde vragen. Het is aan jou waar je voor kiest, misschien wil je ze zelfs helemaal weglaten. Dat kan ook prima.
Welke citroenen moet ik gebruiken?
Als je voor een recept de schil van een citroen gaat gebruiken, koop dan het liefst biologische citroenen. In de schil van niet-biologische citroenen bevinden zich pesticiden om de houdbaarheid van de citroenen te verlengen en daarnaast wordt er nog een laag was aan toegevoegd om de citroenen mooi te laten glanzen. Helaas krijg je dit er met stevig boenen en wassen niet vanaf, dus is er één oplossing: biologische citroenen.
Limoncello tiramisu met frambozen
Misschien besluit je om de gekonfijte citroenschijfjes achterwege te laten, dan heb ik nog een smakelijke tip voor je. Vervang ze door frambozen! Dat staat ontzettend vrolijk en daarnaast gaat deze limoncello tiramisu onwijs goed samen met de smaak van frambozen.
Voor een alcoholvrije variant kun je ipv limoncello ook citroensiroop gebruiken. Heb wel iets minder (onverdunde) siroop gebruikt dan de 200ml limoncello. Maar werkt perfect voor als er kids mee eten.
Hoeveel lange vingers gebruik je totaal? 2keer 7
1 pak in totaal. Twee keer 14.
Hoe lang moet hij in de koelkast?
Ah ik zie dat deze stap ontbreekt, heb het gelijk even aangepast. In principe een nacht, maar kan ook wat eerder.
Wat een heerlijk recept! Misschien een domme vraag maar moet je de slagroom eerst kloppen?
Er bestaan geen domme vragen. Je hoeft de slagroom niet eerst te kloppen, bij stap 2 klop je het samen met de andere ingrediënten stevig.
Zou je dit ook kunnen maken met lemon curd uit de winkel? Of is dat te moeilijk om er bovenop te smeren?
Dat kan prima!
Ik vind de smaak van alleen limoncello in de lange vingers nog wel echt te heftig. Weet je misschien hoe ik de limoncello goed kan verdunnen? Verder was het echt heerlijk!
Gewoon met water verdunnen zou ik dan proberen.
Wanneer doe je de lemoncurd erbij? Samen met de mascarpone en slagroom mengen neem ik aan maar lees het nergens terug in je bereiding.
Bij stap 4. Je smeert een laag over de mascarpone. Maar wellicht ook lekker om nog erdoor te mengen!
Als je frambozen gebruikt hoe is dan de opbouw van de limoncello tiramisu, met of zonder lemoncurd?
Daarin kun je eigenlijk doen wat je zelf wilt. Je kunt de frambozen extra toevoegen of juist de lemon curd vervangen. Lemon curd en frambozen gaan in ieder geval goed samen qua smaak.
Mag je de gekonfijte citroenschijfjes er ook op voorhand opdoen of pas als je ze serveert? Ik zou hem een dag op voorhand maken de tiramisu. Grz
Ik zou adviseren om ze er dan pas op te doen bij het serveren.
Misschien is het handig om er een alcohol percentage bij te zetten voor de limoncello. Ik drink niet maar dit leek me wel lekker. Normale tiramisu lust ik ook. Onwetend heb ik een veeeeeeel te sterke limoncello gebruikt waardoor ik dit helaas niet kon eten😅
Oh wat balen! Ik zal het er even bij zetten, al is het natuurlijk ook persoonlijk.
Er bestaat ook een limoncello zonder alcohol !
Geweldige recepten, maar wat een chaos aan reclame op deze site. Dat is de enige reden dat ik niet weer kom.
Wat jammer om te horen, we gaan je feedback intern bespreken.