Croiffles met Nutella en aardbeien

Croiffles met Nutella en aardbeien
37

Croiffles! Heb jij er al eens van gehoord? Het is een combinatie van de woorden croissant en waffles. Kort samengevat: je bakt een croissant of croissantdeeg in een wafelijzer. Zelf vulde ik het croissantdeeg nog met Nutella, dat maakt de croiffle zonder iets extra’s al heerlijk, maar met ijs en aardbeien maak je er helemaal een feest van. Ga jij deze croiffles met Nutella en aardbeien ook maken? Ze zijn perfect voor moederdag!

Croiffles met Nutella en aardbeien

Een ware traktatie en deze croiffles met Nutella en aardbeien zijn bovendien ook nog eens heel eenvoudig om zelf te maken.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg
  • 3-4 el Nutella
  • 6 bolletjes vanille-ijs
  • aardbeien
  • chocolate chips

Instructies

  • Rol het deeg uit en smeer in met een laagje Nutella.
  • Rol het stuk deeg weer op en snijd de rol met een scherp mes in 6 plakjes.
  • Vet je wafelijzer goed in en bak iedere croiffle in ongeveer 8 minuten gaar en goudbruin (let op: deze tijd kan per wafelijzer verschillen).
  • Snijd de aardbeien vast in stukjes en zet de chocolate chips en het ijs klaar. Voor het ijs kun je bijvoorbeeld mijn 3 ingrediënten roomijs gebruiken.
  • De wafels komen een beetje zacht uit het wafelijzer, maar zijn al snel lekker knapperig als ze wat afkoelen.
  • Je kunt de croiffles zowel koud als warm serveren. Voordat je ze serveert schep je er een bolletje ijs op. Maak het af met stukjes aardbei en chocolate chips.
Bewaren

De croiffles kun je (zonder ijs en aardbeien) 4-5 dagen bewaren buiten de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Katja schreef:

    Kan je dit ook doen wanneer je het croissantdeeg zelf maakt?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat lijkt mij wel 🙂

  2. Maureen schreef:

    Ze waren best lekker. Maar de nutella verbrandde wat waardoor dat bitter werd.

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien dat ze in jouw ijzer dan net wat minder lang nodig hebben.

  3. Chantal schreef:

    gisteren gemaakt met een “smaakcomité” van 7 kinderen: DIK geslaagd! Gelukkig had ik extra croissantdeeg gehaald! Of ze deze volgend weekend weer als ontbijt konden krijgen, of mee naar school, of als avondeten…. oftewel: ze vonden het super lekker! EN het is makkelijk te maken en het ziet er heel feestelijk uit! Dankjewel!

  4. Lisa schreef:

    Lijkt me heerlijk en ze zijn mooi van vorm en lekker dik. Maar ik heb geen wafelijzer. Laura, wat voor wafelijzer heb je hiervoor gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *