Croiffles! Heb jij er al eens van gehoord? Het is een combinatie van de woorden croissant en waffles. Kort samengevat: je bakt een croissant of croissantdeeg in een wafelijzer. Zelf vulde ik het croissantdeeg nog met Nutella, dat maakt de croiffle zonder iets extra’s al heerlijk, maar met ijs en aardbeien maak je er helemaal een feest van. Ga jij deze croiffles met Nutella en aardbeien ook maken? Ze zijn perfect voor moederdag!
BAKTIP: Nog geen wafelijzer in huis? Ik kan de dit wafelijzer aanraden.
Kan je dit ook doen wanneer je het croissantdeeg zelf maakt?
Dat lijkt mij wel 🙂
Ze waren best lekker. Maar de nutella verbrandde wat waardoor dat bitter werd.
Misschien dat ze in jouw ijzer dan net wat minder lang nodig hebben.
gisteren gemaakt met een “smaakcomité” van 7 kinderen: DIK geslaagd! Gelukkig had ik extra croissantdeeg gehaald! Of ze deze volgend weekend weer als ontbijt konden krijgen, of mee naar school, of als avondeten…. oftewel: ze vonden het super lekker! EN het is makkelijk te maken en het ziet er heel feestelijk uit! Dankjewel!
Lijkt me heerlijk en ze zijn mooi van vorm en lekker dik. Maar ik heb geen wafelijzer. Laura, wat voor wafelijzer heb je hiervoor gebruikt?
Lees hier meer over mijn wafelijzer: https://www.laurasbakery.nl/wafels-bakken-in-een-wafelijzer-of-de-oven/