Met nog maar een paar dagen te gaan tot Pasen, vond ik het de hoogste tijd voor een simpel, fris en overheerlijk dessert. Ik was niet de enige die daar zo over dacht, want Chivers vroeg mij om zo’n lekker recept te maken voor Pasen. Geen probleem, daarvoor ben je bij mij aan het juiste adres.
Ik maakte deze lemon curd trifle met rood fruit in eenpersoonsporties. Omdat je waarschijnlijk al genoeg in de keuken staat met Pasen, besloot ik dat het dessert dan lekker makkelijk moest zijn. Maar wel eentje waarmee je indruk maakt en die uiteraard ook fantastisch smaakt.
BAKTIP: Deze mooie ijsglazen zijn hoog en hierdoor uitstekend voor het serveren van ijs, cocktails, milkshakes of andere heerlijke desserts zoals deze lemon curd trifle met rood fruit.
Ziet er weer verrukkelijk uit. Ik heb pas nog lemoncurd gemaakt met jouw recept, was goed gelukt en erg lekker. Dit potje is ideaal wanneer je geen zin of tijd hebt om het zelf te doen.
Laura op de Engelse toer!
Leuk, en trifles zijn zo lekker!! 🙂 Zeker nu met een kant en klaar potje! Super!
Wat wordt volgende in de Engelse reeks? Een Ploughman’s lunch? ♥
Lieve Lau, sla het diner de volgende keer dat we komen eten maar over, we beginnen meteen aan dit desert. Het water loopt mij in de mond al is het pas 10 uur ’s morgens 😉
Liefs, mam ♥
Een echte aanrader!!
Smaakt de lemoncurd uit het potje net zo lekker als die van je eigen recept? Het is namelijk veel voordeliger om een potje te kopen maar ik ben bang dat die veel zuurder is. Recept ziet er lekker uit! Ik heb nog een restje lemoncurd staan van pasen dus maar even uitproberen!
Volgens mij ook heel lekker als je de cake met limoncello bedruppeld!!!
Kan ik ook de mascarpone vervangen door kwark? Minder romig natuurlijk, maar ook veel minder vet!
Ja hoor dat kan!
Hoeveel gram fruit heb je ongeveer nodig? Ik kan het niet zo goed inschatten:)
Ik heb het fruit destijds niet afgewogen, dus dat weet ik niet meer. Zou vooral voldoende halen en wat je overhoudt wat anders lekkers mee maken 🙂
Ik las in een van de reacties dat ik de mascarpone kan vervangen door kwark. Kan ik ook ricotta gebruiken en zo ja, wat proef ik dan voor verschil?
Voor een etentje met thema Verenigd Koninkrijk moet ik allerlei toetjes maken. Maar hemeltje wat een vet en suiker zit overal in (ik maak alles een keer als proef vooraf). M’n weegschaal gaat in staking!
Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik denk dat je wel verschil proeft.