Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Schuimpjes recept + handige tips

Laura Kieftdoor Laura Kieft
02 januari 2014
in Allergenen, Basisrecepten, Glutenvrij, Lactosevrij, Schuimpjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Vorige maand bleek maar weer dat schuimpjes heel erg populair zijn, velen van jullie gingen hier mee aan de slag deze feestdagen. Ook bleek dat je soms tegen dingen aanloopt waardoor ze niet zo goed lukken als je zou willen. Daarom vandaag het schuimpjes recept zoals jullie gewend zijn van mij, maar dan met een uitgebreide uitleg en handige tips. Met deze uitleg en alle extra tips is het voor niemand meer een probleem om de mooiste en lekkerste schuimpjes te maken.

schuimpjes recept en tips 3a

Recept afdrukken

Schuimpjes

Een schuimpjes recept dat met deze handige tips niet kan mislukken! En ook leuke ideetjes om van schuim te maken zijn er genoeg.
Porties: 20 tot 24 schuimpjes van gemiddeld formaat

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker (gezeefd)
  • 10 gram maïzena

Instructies

  • Voordat je begint maakt je al je materialen waar je mee werkt vetvrij met citroensap. Je kom dus, maar ook je spatel, garde, schaaltjes en handen. Zodra er maar iets van vet bij komt kan dit je schuim doen laten mislukken.
  • Doe de eiwitten met het kristalsuiker in de kom en klop tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Ik heb een elektrische staande mixer, daarbij duurt het ongeveer 4 minuten tot het goed is. Ik klop niet op de allerhoogste snelheid. Hoe lang je moet mixen verschilt per mixer en per hoeveelheid schuim die je maakt. Het kan dus best zo zijn dat het bij jou iets langer of net wat korter duurt. Als je de de klopper/gardes omhoog trekt moeten de pieken dus stijf zijn en omhoog blijven staan, als het puntje net iets ombuigt maakt dit niet uit. Om even extra te controleren of je schuim goed is hou je de kom, op zijn kop, boven je hoofd. Het schuim blijft zitten als het goed stijf geklopt is.
  • Voeg de poedersuiker en maïzena toe aan het schuim en spatel dit voorzichtig door het schuim. Het is belangrijk om voorzichtig te spatelen maar je mag ook niet te lang spatelen. Een goede en snelle techniek is om met je spatel 8-jes te maken. Doe dit met rustige bewegingen en voor je het weet is alles opgenomen.
  • Het schuim is nu klaar om mee verder te gaan. Je kunt ervoor kiezen om het schuim wit te laten en hier leuke figuren van te maken maar je kunt er ook nog een kleurtje aan geven. Gebruik hiervoor kleurstoffen op gelbasis of kleurpoeder, zo voeg je niet teveel vocht toe wat het schuim alsnog kan doen laten mislukken.
  • Verwerk het schuim daarna zoals je zelf wilt. Doe het in een spuitzak en spuit de vormen die jij wilt maken.
  • De schuimpjes bak je af in een voorverwarmde oven van 100 °C (boven- en onderwarmte). Deze kleine toefjes zijn na een uur wel klaar, grotere figuren hebben 2 uur nodig.
Tips

Dit recept is in de basis een Franse meringue. Het enige dat ik zelf extra toevoeg is maïzena, dit zorgt voor een knapperige buitenkant en zachte binnenkant.

Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.

Extra handige tips
  • Er mag absoluut geen eigeel bij de eiwitten zitten. Dit is vet en kan ervoor zorgen dat het schuim mislukt. Neem voor het scheiden van de eieren altijd een apart schaaltje. Het is zonde als de eerste 3 eieren goed gelukt zijn en dat er dan van het laatste eitje toch wat eigeel bij het eiwit komt.
  • Schuimpjes veranderen in de oven niet tot nauwelijks van vorm. Daardoor kun je ook veel schuimpjes kwijt op de bakplaat, je kunt ze redelijk dicht op elkaar spuiten.

Bewaren: de schuimpjes kun je zeker een week bewaren. Ik bewaar ze vaak in een taartdoos maar elke andere  trommel voldoet ook. Laat dan wel de deksel op een kiertje staan, anders worden ze vrij hard en taai. Bewaar de schuimpjes ook niet op een vochtige plek, dan worden ze heel erg zacht.

Nog wat inspiratie nodig? Hier staat een overzicht van alle soorten schuimpjes die ik heb gemaakt.

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes – 2013
Review Trendy Taarten

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
5

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 99

  1. Trudy says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura, een Vrolijk en Happy 2014!

    Beantwoorden
  2. Lotte says:
    7 jaar geleden

    hoi laura.
    grappig dat je nu dit artikel schrijft want helaas waren mijn schuimpjes niet gelukt met jouw recept. Ik kreeg de mix niet stevig genoeg terwijl ik altijd schuimpjes maak. Toen maar met mijn eigen recept gemaakt en eerst de eieren geklopt en toen pas de suiker dit lukte gelukkig wel.

    Beantwoorden
  3. Lisa says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Als je alles afdoet met citroensap, moet je dit daarna dan afdrogen/laten drogen voor je kan beginnen met het maken van de het schuim?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik laat het altijd even drogen, dat gaat heel erg snel. Je hebt niet veel citroensap nodig, ik doe altijd een beetje in de kom en wrijf dit met een keukenpapiertje door de kom. Met datzelfde papiertje maak ik ook de rest schoon.

      Beantwoorden
  4. Daphne Coers says:
    7 jaar geleden

    Hi hi, als je het schuim boven je hoofd uitprobeert of het dik genoeg is en het is het niet………Daar wil jij zeker wel foto’s van zien he?!!!!
    Fijne uitleg, ik maakte vroeger vaak schuimpjes met mijn vader en/of moeder, ik vond het vooral erg leuk om te doen (vond ze geloof ik niet eens zo lekker, maar het bakken was zo leuk)
    De kinderen hebben nog vakantie, dus wie weet gaan we nog wel lekker aan de slag!
    Lieve groetjes, Daphne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      haha, dat zou zeker leuke foto’s opleveren 😀 Het is mij gelukkig nog nooit gebeurd dat alles naar beneden kwam 😉

      Beantwoorden
      • lisa says:
        6 jaar geleden

        ik heb het ook al een keer geproeft en ik vondt het heerlijk

        Beantwoorden
        • Vera says:
          4 dagen geleden

          Hi laura ik ga je schuimpjes nu voor het eerst maken het lijkt me echt leuk alleen ze zijn voor cupcakes ik ga namelijk pinguïns op ijsschotsen maken alleen de schuimpjes moeten wel plat zijn dat gaat me wel lukken alleen ik weet niet precies hoelang ze in de oven moeten ik heb een electrische oven dus misschien kan je me helpen ze moeten wel op de cupcakes passen

          Groetjess Vera

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            3 dagen geleden

            Helaas kan ik dat ook niet inschatten want dat hangt van de grootte af. Een elektrische oven heeft in ieder geval ook boven- onderwarmte, net zoals ik gebruik.

  5. Lonneke says:
    7 jaar geleden

    Hmmm, heerlijk! Dit ga ik zeker een keer uitproberen! <3 🙂

    Beantwoorden
  6. Hilde says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik zag deze schuimpjes en moest ze maken! Ik had geen kleurstof, maar met discodip zou het ook heel leuk worden….dacht ik!
    Twee uur mijn geduld bewaren: en de schuimpjes waren lichtbruin gekleurd en smaakten daardoor ook beetje “verbrand”! Ook waren ze niet zacht van binnen, maar helemaal bros . Dit laatste vond ik wel fijn.
    Ik heb een gasoven, stand 1 levert denk ik hogere temperatuur dan 100 graden. Zal ik de baktijd de volgende keer aanzienlijk verlagen? En hoe weet ik dan dat ze gaar én klaar zijn?
    Jouw miniquiches heb ik vandaag ook gemaakt, deze waren heeeeerlijk! Mijn over heeft dus flink overuren gemaakt vandaag 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Hilde,
      In dit bericht staat een handige omrekentabel voor gasovenstanden naar graden celsius. Voor 100 graden moet de oven ongeveer op 1/4 staan. De schuimpjes zijn klaar als ze droog aanvoelen en makkelijk loslaten van het bakpapier. Met deze richtlijn moet dat volgende keer dus zeker goedkomen 🙂
      Leuk dat je zo enthousiast aan het bakken bent 🙂
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  7. Desiree says:
    7 jaar geleden

    Ze staan in de oven. Ik heb er ook een paar met chocolade en kokos gemaakt. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
    • Desiree says:
      7 jaar geleden

      Ze zijn goed gelukt. Ik maakte er een paar met koffie, vanille en witte chocolademet kokos. Die laatste vallen hier het meest in de smaak. Leuk recept.

      Beantwoorden
  8. Esther says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb hele leuke duo schuimpjes gemaakt, ik wil ze graag laten zien.
    Waar moet ik de foto’s dan heen sturen?
    Groetjes Esther

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Esther, ik ben heel benieuwd naar je schuimpjes. Je kunt ze mailen of via Facebook delen. De knoppen hiervoor staan bovenaan de pagina 🙂 (of via de contactpagina)

      Beantwoorden
      • Esther says:
        7 jaar geleden

        Ik heb ze op je facebook pagina gezet 😀
        Groetjes Esther

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 jaar geleden

          ik heb hem gezien 🙂 ze zijn echt heel leuk geworden!

          Beantwoorden
          • Esther says:
            7 jaar geleden

            Dankjewel, ik ben er ook heel trots op! 😀

  9. ilse-marie says:
    7 jaar geleden

    dag laura ik ga de schuimpjes zeker maken maar ik wil ook de recept van mashmallow hebben om op de cup cake te versieren.
    dank je wel

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Ilse-Marie,
      Wat bedoel je precies met een marshmallow recept om cupcakes mee te versieren? Ik heb namelijk geen recept voor marshmallows online staan.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
      • Couskaas says:
        2 jaar geleden

        Ik denk dat ze marshmallowfluff bedoeld die je kan opspuiten op een cupcake. Maar italiaanse meringue zal ook voldoen of de meringue botercreme?

        Beantwoorden
  10. joukje says:
    7 jaar geleden

    hoii! de schuimpjes staan in de oven! !
    Heb je nog een goede tip voor een spuitzak? Ik ben hier al een tijdje naar op zoek.
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      ik gebruik altijd wegwerp spuitzakken, te koop bij kookwinkels en taartdecoratie winkels 🙂

      Beantwoorden
  11. Mirella says:
    7 jaar geleden

    Hallo,

    Ik ben de schuimpjes aan het proberen te maken voor de ijshoorntjes.
    Maar moeten deze echt op 100 graden 2 uur in de oven? De mijne staan nu 20 minuten in de hetelucht oven op 100 graden en een klein schuimpje van het overgebleven materiaal was al bruin aan het worden…
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Een hetelucht oven moet je altijd lager zetten qua temperatuur, 20% van het aantal voorgeschreven graden. Dat is met alle gerechten zo (tenzij anders vermeld). Nu kleuren kleine schuimpjes altijd sneller. ER is minder schuim dat gaar moet worden, dat gaat dus ook sneller.

      Beantwoorden
      • Susanna Tiggelaar says:
        7 jaar geleden

        Ik heb idd ook last van een heteluchtoven, maar ik kan hem niet traploos instellen, het is of 50 graden of 100 graden (of 150 graden, etc). Gevolg: schuimpjes barsten open en er komt in de barst een rij met knapperige belletjes. Of zou dat een probleem in de receptuur zijn? Ik maak redelijk grote schuimpjes (doorsnee 5 cm).

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 jaar geleden

          Kun je de oven ook op een kiertje zetten tijdens het bakken? Anders kun je 50 graden eens proberen, klinkt alsof de temperatuur te hoog is. En bij hetelucht moet je de temperatuur natuurlijk altijd 20% lager zetten.

          Beantwoorden
        • Marie says:
          4 jaar geleden

          Ik heb dit probleem ook. Ik kan mijn heteluchtoven ook niet op de juiste temperatuur zetten, bij mij is het 40 of 100 graden (of hoger). Gezien 100 graden te hoog is voor hetelucht zou ik hem op 40 graden moeten zetten. Zou ik dan 4 uur (dubbele tijd) nodig moeten hebben om schuimpjes te maken? Vind het wel jammer ik heb namelijk echt geen plek voor een andere oven en zou ze heel graag eens willen maken. Dit probleem weerhoudt me er wel van om veel andere dingen te bakken, helaas.
          Je website is trouwens top! Heb al veel lekkere dingen gemaakt van je website en het is elke keer gelukt dankzij jouw goede uitleg en tips en foto’s! Thnx 🙂

          Beantwoorden
          • Laura Kieft says:
            4 jaar geleden

            Ik betwijfel of het met 40 graden gaat lukken, al kun je het een keer met een kleine portie uitproberen natuurlijk. Kun je niet de knop gewoon tussen de 40 en de 100 zetten ergens? Ik heb een oven met draaiknop voor de temperatuur en die kan ik ook gewoon zetten op tussenliggende temperaturen.

  12. Carolien says:
    6 jaar geleden

    Hallo

    Ik heb net geprobeerd de schuimpjes te maken. Ik had het schuim mooi stevig. Kon de kom op de kop houden, maar toen ik de poedersuiker en de maizena erbij deed werd het al behoorlijk dunner. Hoort dit zo? Ik heb niet heel lang gespateld. Zo lang tot dat alles gemixt was.
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als je de poedersuiker en maïzena door het schuim spatelt wordt het meestal wel iets minder stijf, maar het zou niet veel dunner moeten worden. Heb je de spatel goed ontvet? Verder echt zo min mogelijk en voorzichtig spatelen, anders haal je de lucht eruit.

      Beantwoorden
  13. Tamara says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    allereerst wat een geweldige site heb je! Zoveel lekkers 🙂
    De schuimpjes staan inmiddels in de oven en wilde van het eigeel proberen om vanillevla of iets dergelijks te maken. Heb je hiervoor tips / recepten?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Tamara,
      Van eigeel kun je ook goed banketbakkersroom maken, kijk maar eens bij de vullingen onder zoete recepten op de site 😉
      Hoe smaakten de schuimpjes?

      Beantwoorden
  14. Tamara says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ze waren heerlijk! Mn dochtertje wilde er nog een lading roze met spikkeltjes achteraan haha.
    Ik heb er banketbakkersroom van gemaakt en vandaag maken we daar tompoesjes mee. Hoelang kun je de room bewaren als je deze niet meteen verwerkt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Tamara,
      Fijn dat ze zo in de smaak vielen! Roze met sprinkles klinkt ook goed 😉
      De room kun je in een afgesloten bak zo’n 2-3 dagen bewaren. Ik zou het persoonlijk niet veel langer bewaren.

      Beantwoorden
  15. kyra says:
    6 jaar geleden

    heey laura,
    ik ga ze zeker maken vandaag, maar kan je i.p.v. maïzena ook alles binder gebruiekn

    graag hoor ik dit
    mvg ktea

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Nee, dat is in dit recept niet mogelijk. Als je geen maïzena hebt kun je het er beter uitlaten.

      Beantwoorden
  16. Astrid van der kleij says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura

    Wat een leuk idee zeg de sneeuw mannetjes
    Hopen dat het bij ons ook gaat lukken en dat ik eet bare stiften kan vinden??
    Dacht zelf eerst aan cupcakes met merigue met een kleurtje er doorheen
    Maar niet hellemaal in kleur hoe doe je dat ? Kan je me dat ook vertellen??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Astrid, je voegt dan een paar druppels kleurstof toe en spatelt dat er een beetje doorheen. Dan krijg je een gemarmerd beslag als het ware. Spatel niet te lang door!

      Beantwoorden
  17. Shirley says:
    6 jaar geleden

    Hayy,
    Ik dacht vandaag even leuk schuimpjes te maken maar het is al 2 keer mislukt!
    Ik eb alles zorgvuldig ontvet en heb zoals in het recept staat, de eiwitten met het suiker gemengd, maar na 10 minuten kloppen/mixen was het nog steeds niet stijf wat gaat of doe ik mis? Ik heb toen maar de poeder suiker en de maizena erbij gegooid in de hoop dat het dan wel stijf werd maar nee wat moet ik doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Kan het zijn dat er iets van het eigeel bij is gekomen? Dan lukt het ook niet om stijf te kloppen.

      Beantwoorden
  18. Renate says:
    6 jaar geleden

    Hi,
    Waarom moet de poedersuiker er later doorheen gespateld worden? Kan het er niet meteen door geklopt worden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Nee, poedersuiker spatel je er altijd pas later doorheen bij Franse meringues.

      Beantwoorden
  19. els says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Kun je dit schuim ook als topping op bv cupcakes gebruiken?
    Ik gebruik gepasteuriseerd eiwit.
    Maar als ik bv een recept zie van meringue botercreme, staat er altijd beschreven dat je de suiker en eiwitten au bain marie moet kloppen en daarna in de keukenmachine.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik gebruik zelf altijd Italiaans schuim als ik het niet afbak: http://www.laurasbakery.nl/italiaans-schuim/

      Beantwoorden
  20. Conja says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Bij mij waren ze twee keer mislukt maar toen heb ik op internet gevonden dat ik een schaal moest nemen die absoluut geen vet in de kiertjes kon hebben. Ik maakte ze eerst in een plastic beslagen (zoals de meesten waarschijnlijk) maar die krijg je nooit helemaal ontvet. Dus GLAZEN of PORSELEIN of ALUMINIUM schaal!!. Misschien erbij zetten als tip? Nu zijn ze namelijk wel gelukt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat gek dat het na ontvetten niet lukte, ik heb ook regelmatig (gladde) melamine kommen gebruikt en dat ging prima. RVS en glas is wel het makkelijkst te reinigen.

      Beantwoorden
  21. coby says:
    6 jaar geleden

    Hallo laura,
    Ik vroeg me af of ik gewoon een druppen kleurstof er aan toe kan voegen om er kleurtje aan te geven. En als dat niet kan hoe ik dan er kleurtje aan krijg.

    Gr coby

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt inderdaad een paar drupjes kleurstof toevoegen.

      Beantwoorden
  22. heidy says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Super recept ,ik heb torentjes/rozetten gespoten voor op ijshoorntjes.
    Ik heb ze volgende week nodig,dus bewaar ze in een taartdoos
    Nu waren ze mooi krokant en stevig,maar van binnen nog een klein beetje nattig,kan dit geen kwaad?
    Gr Heidy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als ze niet té nat zijn niet. Een beetje chewy is niet erg 🙂

      Beantwoorden
  23. Emma says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura ik heb ze ook gemaakt maar als ik ze uit de oven wel een tijdje laat staan worden ze zacht wat kan ik hieraan doen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dan is de luchtvochtigheid bij jou waarschijnlijk erg hoog. Luchtdicht bewaren zal al helpen.

      Beantwoorden
  24. Talitha says:
    5 jaar geleden

    Ha Laura,

    ik heb de schuimpjes in een versierde glazen pot gedaan om ze cadeau te geven. Nu stinkt de pot als je hem opent :S

    Heb jij een idee hoe ik dit kan voorkomen?

    groet,
    Talitha

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat vreemd, ik heb ze ook regelmatig in een glazen pot gedaan en heb hier nog nooit last van gehad. Was hij wel goed schoon? En waar was hij mee versierd? Misschien dat het daar iets mee te maken heeft.

      Beantwoorden
  25. yesicca says:
    5 jaar geleden

    Mijn dochtertje is helemaal weg van schuimpjes dus maak ze vaak.kan niet zo vaak of bijna nooit citroen vinden om te kunnen ontvetten.ik doe dat dan met een beetje witte azijn en veeg af met keuken papier…:-)

    Beantwoorden
  26. Niels says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Bedankt voor dit recept, het is heerlijk allemaal, ik heb er citroen en sinaasappel extract bij gedaan en de maizena weg gelaten. Ook heb ik de poedersuiker en suiker met elkaar gemengd en langzaam toegevoegd aan het eiwit tijdens het kloppen, heb hier geen problemen mee ondervonden.

    Beantwoorden
  27. Jacqueline says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Je geeft aan 4 eiwitten maar hoeveel gram is dat? Ik heb nl een fles eiwitten gehaald om schuimpjes te maken. Met 2 weken vakantie en kerst voor de deur ga ik me weer uitleven op je recepten!

    Groetjes,
    Jacqueline

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      1 eiwit is gemiddeld 35 gram bij een medium ei. Maar je kunt van je fles eiwitten ook gewoon berekenen hoeveel gram 1 eiwit is, dat doe ik ook altijd bij de flessen 🙂

      Beantwoorden
  28. Annelies says:
    5 jaar geleden

    Heb je ook een vervanging voor de poedersuiker? Vanillesuiker bijvoorbeeld? Of lost dat niet goed genoeg op.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Voor deze schuimpjes heb je echt poedersuiker nodig.

      Beantwoorden
  29. Elske says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura
    Ik krijg allemaal belletjes in mijn schuimpjes tijdens het bakken.
    Enig idee hoe dit komt?
    Gr Elske

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      zou kunnen dat de temperatuur dan iets te hoog staat.

      Beantwoorden
  30. Jolien says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura,
    Ik heb nu mijn eerste lichting schuimpjes erin, de 2e lichting nog niet.
    Moet ik dat mengsel van eiwitten stijf geklopt in de koelkast bewaren of er buiten?
    Ik hoor graag.
    Groetjes Jolien

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Niet in de koelkast bewaren. Daar trekt het vocht aan en daar kan schuim niet tegen.

      Beantwoorden
  31. Cora says:
    4 jaar geleden

    Hoi!!
    Super blij met jou kookboek waaruit ik het recept voor deze schuimpjes heb gebruikt. Heerlijk zijn ze, alleen zijn er heel veel gebarsten of er komt een soort drolletje uit! 🙂
    Hoe kan ik dit voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Als ze barsten is de temperatuur waarschijnlijk nog wat te hoog. En als de vorm wegzakt, dan is het net niet stijf genoeg geweest.

      Beantwoorden
  32. Tryntsje says:
    3 jaar geleden

    Dank voor de tips en het recept! Nu had ik bedacht om te trakteren op witte schuimpjes met roze/witte muisjes ipv beschuit met muisjes. Ben alleen bang dat de muisjes verbranden in de oven. Heb jij daar toevallig ervaring mee of een goede tip voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Muisjes in de oven durf ik niet te zeggen, daar heb ik geen ervaring mee. Ik zou zelf de schuimpjes dopen in witte chocola en dan de muisjes erover strooien (of erin dippen).

      Beantwoorden
  33. Wilke says:
    2 jaar geleden

    Hoi!
    Op een van de foto’s heb je iets (oranje) in de schuimpjes gedaan. Kun je delen wat dit is?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is lemon curd 🙂

      Beantwoorden
  34. Aimy says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, zijn dese schuimpjes geschikt om te gebruiken als decoratie op een taart die afgesmeerd is met botercreme? Of zouden ze ‘smelten’ of kleur afgeven door het vet en vocht van de creme?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ze zijn ervoor geschikt, maar ik zou ze echt pas vlak voor serveren aanbrengen. De crème heeft er zeker effect op.

      Beantwoorden
      • Aimy says:
        2 jaar geleden

        Dank voor je antwoord. Het gaat om een verjaardagstaart op bestelling. Ik kan de schuimpjes uiteraard aanbrengen vlak voor het ophalen. Hoelang blijven ze goed en mooi verwacht je? En heb je wellicht tips voor meringues die wel langer mooi blijven op een taart? Ik zie tegenwoordig regelmatig taarten langskomen die wel met meringues gedecoreerd zijn, het ziet er zo leuk uit.

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          vocht heeft al snel invloed op schuimpjes en dan maakt het echt niet uit welke je maakt, ik zou dan de taart dezelfde dag nog aansnijden.

          Beantwoorden
  35. Stan says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura. Ik heb net de schuimpjes gemaakt en ze zien er van buiten perfect uit maar als ik ze van het bakpapier afhaal is de hele binnenkant uitgehold.
    Ik heb de schuimpjes op 90 graden 1 uur en 40 min in de hetelucht oven gedaan. Weet jij hoe dit komt en wat ik de volgende keer beter kan doen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Uitgehold in de zin van dat de vulling nog op het bakpapier blijft zitten? In dat geval hebben ze nog meer tijd nodig in de oven.

      Beantwoorden
      • Astrid says:
        4 maanden geleden

        Ik had dat ook. Dit heeft bij mij geholpen: kom goed ontvetten en eerst eiwit stijf kloppen. Daarna steeds hele kleine beetjes de poedersuiker toevoegen.

        Beantwoorden
  36. Diana says:
    1 jaar geleden

    Vraagje: heb nu 2x de schuimpjes gemaakt. Beide keren met exact dezelfde ingrediënten maar de 1e keer waren de schuimpjes spierwit en de 2e keer crèmekleurig. Waar zou dat aan kunnen liggen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Dat moet aan je oventemperatuur hebben gelegen. Te hoog zorgt voor verkleuring (vaak nog wel lekker trouwens).

      Beantwoorden
  37. Diana says:
    1 jaar geleden

    Oh, dank je wel! Dan weet ik dat voor de volgende keer. 🙂

    Beantwoorden
  38. Jeanine says:
    1 jaar geleden

    Ik heb vandaag het recept voor schuimpjes uit je boek geprobeerd. Ze zijn goed gelukt netjes wit en niet gebarsten. Wel lagen er bij de meesten een rondje met luchtbelletjes omheen. Deze waren iets licht bruin uiteindelijk. De oven stond op boven onder warmte en 100 graden. Ik vraag me af wat er mis gaat?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Het weer heeft helaas ook altijd invloed op de meringues, luchtvochtigheid tast ze aan. Of misschien was de suiker nog niet volledig opgenomen door het schuim, je mag het niet meer voelen tussen je vingers als je klaar bent met mixen.

      Beantwoorden
  39. Pingback: Bakken zonder bloem - Laura's Bakery
  40. Pingback: Week 14: schuimpjes – Happy Cherry
  41. Olivia says:
    10 maanden geleden

    Leuk
    Het is zo lekker

    Beantwoorden
  42. Carina says:
    8 maanden geleden

    Inmiddels dit recept (zonder maïzena want niet in huis) al heel vaak gemaakt en nooit mislukt. Superfijn en makkelijk zoon recept! Altijd leuk om er mensen mee blij te maken 😋

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Wat fijn!!

      Beantwoorden
  43. Astrid says:
    5 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik ben een meringuerol aan het maken en ik kan de kom op zijn kop houden zonder dat het eruit valt en pieken maken, maar als ik de kom scheef houdt glijdt het nog wel. Klopt dat?

    Groetjes Astrid

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Ja.

      Beantwoorden
  44. Lindsey says:
    4 maanden geleden

    Hoi,
    Ook bij mij zijn is de meringue heel slap. Kan het zijn dat ik ‘m teveel opklop (eiwit+suiker) of mijn stand van mijn kitchenAid te hoog zet?
    Hij smaakt wel super lekker!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Dan moet je wel heel flink doorgeklopt hebben, dat het eerst wel goed stijf was maar je vervolgens de stijfheid er weer uitklopt. Misschien was de kom niet goed vetvrij?

      Beantwoorden
  45. Marijke says:
    4 maanden geleden

    Hoi Laura,
    * Kun je ook een paar druppeltjes smaakstoffen toevoegen, en wanneer?
    * kun je het ontvetten ook doen met citroensap uit zo’n geel flesje?
    * En hoeveel gram moet ik gebruiken als ik een pakje eiwitten gebruik?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      * Dat moet prima kunnen, op het laatste moment toevoegen.
      * Ja hoor! Citroensap is citroensap.
      * Van een medium ei weegt het eiwit zo’n 35 gram.

      Beantwoorden
  46. Nathalie says:
    2 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Wat nu zo fijn is, is dat t niet uitmaakt wanneer je een recept van jou tegenkomt haha. Ik ben m nu pas tegengekomen (2021!) en moet zeggen, dit is een van t beste recept dat ik ooit heb geprobeerd! Ze zijn perfect gelukt! Dankjewel voor de fijne en duidelijke uitleg, ik ben n grote fan!
    Groetjes, Nathalie

    Beantwoorden
  47. MarciaG says:
    1 maand geleden

    Hoi Laura!
    Ik maak regelmatig schuimpjes met jouw recept. Nu heb ik 2 series gemaakt. De eerste waren perfect. De 2e leken ook goed, maar nu blijken ze na een uurtje toch te plakken. Weet jij waar het in het proces ergens fout is gegaan?
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Dat kan goed aan luchtvochtigheid in de keuken liggen, of ze waren toch nog niet helemaal klaar met drogen.

      Beantwoorden
  48. Cassandra De vet says:
    4 weken geleden

    Ik heb ze van de week gemaakt, ze waren echt lekker, alleen ik was te ongedudig en had niet lang genoeg gemixt, dus me creme liep een beetje uit me spuitzak. Haha, dat is voor de volgende keer natuurlijk, maar ondanks dat smaakte ze echt verrukkelijk! Dit recept ga ik zeker vaker maken 😀

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=60c38e2eb2378d0c5352b6613ec0a756&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=f70585178b54f2308760bf4fd339e3b7&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Review Trendy Taarten

Review Trendy Taarten

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-1

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-5

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan