Die zelfgemaakte Oreo’s die we deelden begin dit jaar, die bewaarde ik in de vriezer voor een fantastisch recept dat toen al in mijn hoofd zat: Oreo ijs! Als basis mijn favoriete 3 ingrediënten roomijs, aangevuld met Oreo’s en witte chocolade.
Supersimpel dus, maar zó vreselijk lekker! De bak is hier schoon opgegaan en het zal mij niets verbazen als het hier deze zomer nog eens gemaakt wordt. Als je snel klaar wilt zijn en geen gebakken Oreo’s in de vriezer hebt liggen, kun je de koekjes natuurlijk ook gewoon in de supermarkt kopen.
Zorg dat je wat extra in huis hebt van zowel de koekjes als de chocolade, want het is heerlijk om je ijs er ook mee te garneren. Het staat bovendien ook nog eens heel erg feestelijk (nog vrolijker als je ook sprinkles tevoorschijn haalt!). Ga jij aan de slag met dit heerlijke ijs?
BAKTIP: Met een ijsmaker kan je sneller van je zelfgemaakte ijs genieten. Deze ijsmaker is een goede en betaalbare optie. Zonder ijsmaker kan je het mengsel in de vriezer zetten en minimaal 4 uur lang ieder halfuur doorroeren.
Oei! Ik ben fan van die ijsbasis en deze smakencombi is me op het lijf geschreven, ik ga ‘m binnenkort zeker maken! Calories, here I come!!
Nu al een paar keer dit ijs gemaakt, echt fantastisch!! Alleen chocoladeijs lukt nog niet… dat wordt een hele dikke, stevige, bevroren ‘mousse’. Heb je daar misschien tips voor? Ik heb de chocola gesmolten in de hete slagroom en dit opgeklopt. Daarna de gecondenseerde melk er doorheen… Dank je wel alvast!
In Het Laura’s Bakery Bakboek staat een recept voor chocoladeijs dat je hiervoor kunt gebruiken.
Super! Heb een recept gevonden van chocolade brownie ijs! Top tip, dank je wel!!
Ik maak chocoladeijs door gesmolten chocolade en gezeefd cacaopoeder door de gecondenseerde melk te roeren. Daarna meng ik dat door de geklopte slagroom. Ik weet alleen niet of dat ook is wat in Laura’s boek staat.
In het bakboek wordt alleen cacaopoeder gebruikt. Verder zelfde manier! Maar jouw tip ga ik zeker proberen! I Love chocolate ?
O, deze ga ik maken! Tof recept. Maar waar vind ik vanille pasta? In de supermarkt is alleen vanillesuiker.
Vanille pasta vind je vooral in (online) kookwinkels, tegenwoordig vind je echter steeds meer in de grotere supermarkten. Kijk maar eens in het gangpad van de kruiden.
Echt een toffe foto!
Super lekker! Ik koop bijna geen ijsjes meer in de winkel omdat jouw ijsrecepten zo makkelijk en lekker zijn. En inderdaad een super gave foto!
Dankjewel.
Groetjes Laura
Wat leuk om te lezen! Zelf maken blijft toch het allerleukst en lekkerst.
Beste Laura,
Kan ik dit ijs ook in de ijsmachine maken?
Groeten,
Trien
Zou moeten lukken, hoe lang het dan precies moet draaien durf ik alleen niet te zeggen.
Beste Laura,
Hoe lang blijft het ijs goed in de vriezer? Groetjes, Hanneke
Tot drie maanden 🙂
Ik vind het heel erg zoet. Hoe kan ik hem minder zoet maken?
Je zou minder chocolade en/of koekjes toe kunnen voegen. Gecondenseerde melk zou ik niet aanpassen.
Moet ik als ik dit ijs wil maken, deze ook nog tussendoor omroeren, of gewoon die 6 uur in de vriezer zetten en er niet aankomen?
Dit ijs hoef je niet om te roeren inderdaad.
Hoi Laura
Hoe maak ik mocca ijs ?
Kan je ook in plaats van vanille extract, vanillesuiker gebruiken?
Dat moet in principe kunnen, maar dan wordt het wel zoeter.
Kan het ook met kokosslagroom?
Dat heb ik nog niet eerder getest, maar zolang het vetpercentage ongeveer hetzelfde is zou dat moeten kunnen.