Oreo ijs

Gepost: 10 juli 2019 Laatst bewerkt: 17 juni 2023
144

Die zelfgemaakte Oreo’s die we deelden begin dit jaar, die bewaarde ik in de vriezer voor een fantastisch recept dat toen al in mijn hoofd zat: Oreo ijs! Als basis mijn favoriete 3 ingrediënten roomijs, aangevuld met Oreo’s en witte chocolade. Supersimpel dus, maar zó vreselijk lekker! De bak is hier schoon opgegaan en het zal mij niets verbazen als het hier deze zomer nog eens gemaakt wordt. Als je snel klaar wilt zijn en geen gebakken Oreo’s in de vriezer hebt liggen, kun je de koekjes natuurlijk ook gewoon in de supermarkt kopen. Zorg dat je wat extra in huis hebt van zowel de koekjes als de chocolade, want het is heerlijk om je ijs er ook mee te garneren. Het staat bovendien ook nog eens heel erg feestelijk (nog vrolijker als je ook sprinkles tevoorschijn haalt!). Ga jij aan de slag met dit heerlijke ijs?

BAKTIP: Met een ijsmaker kan je sneller van je zelfgemaakte ijs genieten. Deze ijsmaker is een goede en betaalbare optie. Zonder ijsmaker kan je het mengsel in de vriezer zetten en minimaal 4 uur lang ieder halfuur doorroeren. 

Recept afdrukken
4.78 van 9 stemmen

Oreo ijs

Het is zomer en dat betekent natuurlijk ijs! En wat is nu lekkerder dan Oreo ijs. Oreo koekjes lenen zich namelijk uitstekend voor het maken van heerlijk ijs.
Porties: 1 bak vol

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 3 tl vanillepasta of vanille extract
  • 200 gram Oreo’s (in kleine stukjes gebroken)
  • 100 gram witte chocolade (in kleine stukjes)

Instructies

  • Klop de slagroom stijf in een kom en voeg hier de gecondenseerde melk en vanillepasta of extract aan toe. Spatel rustig door elkaar tot een egaal mengsel.
  • Voeg de stukjes Oreo en de witte chocolade toe. Roer voorzichtig door het ijsmengsel. Giet het vervolgens in een afsluitbare bak, dek af en plaats voor minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Haal het ijs 15 minuten voor serveren uit de vriezer zodat je er makkelijk bolletjes van kunt scheppen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

24 reacties

  1. Tessa schreef:

    Oei! Ik ben fan van die ijsbasis en deze smakencombi is me op het lijf geschreven, ik ga ‘m binnenkort zeker maken! Calories, here I come!!

  2. Ingrid schreef:

    Nu al een paar keer dit ijs gemaakt, echt fantastisch!! Alleen chocoladeijs lukt nog niet… dat wordt een hele dikke, stevige, bevroren ‘mousse’. Heb je daar misschien tips voor? Ik heb de chocola gesmolten in de hete slagroom en dit opgeklopt. Daarna de gecondenseerde melk er doorheen… Dank je wel alvast!

    1. Lian van Rens schreef:

      In Het Laura’s Bakery Bakboek staat een recept voor chocoladeijs dat je hiervoor kunt gebruiken.

      1. Ingrid schreef:

        Super! Heb een recept gevonden van chocolade brownie ijs! Top tip, dank je wel!!

    2. Tessa schreef:

      Ik maak chocoladeijs door gesmolten chocolade en gezeefd cacaopoeder door de gecondenseerde melk te roeren. Daarna meng ik dat door de geklopte slagroom. Ik weet alleen niet of dat ook is wat in Laura’s boek staat.

      1. Ingrid schreef:

        In het bakboek wordt alleen cacaopoeder gebruikt. Verder zelfde manier! Maar jouw tip ga ik zeker proberen! I Love chocolate ?

  3. Lisa schreef:

    O, deze ga ik maken! Tof recept. Maar waar vind ik vanille pasta? In de supermarkt is alleen vanillesuiker.

    1. Lian van Rens schreef:

      Vanille pasta vind je vooral in (online) kookwinkels, tegenwoordig vind je echter steeds meer in de grotere supermarkten. Kijk maar eens in het gangpad van de kruiden.

  4. Daniëlle schreef:

    Echt een toffe foto!

  5. Laura schreef:

    Super lekker! Ik koop bijna geen ijsjes meer in de winkel omdat jouw ijsrecepten zo makkelijk en lekker zijn. En inderdaad een super gave foto!
    Dankjewel.
    Groetjes Laura

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te lezen! Zelf maken blijft toch het allerleukst en lekkerst.

  6. Trien Bogaerts schreef:

    Beste Laura,
    Kan ik dit ijs ook in de ijsmachine maken?
    Groeten,
    Trien

    1. Laura Kieft schreef:

      Zou moeten lukken, hoe lang het dan precies moet draaien durf ik alleen niet te zeggen.

  7. Hanneke Zweekhorst schreef:

    Beste Laura,
    Hoe lang blijft het ijs goed in de vriezer? Groetjes, Hanneke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Tot drie maanden 🙂

  8. Jonas Gordijn schreef:

    Ik vind het heel erg zoet. Hoe kan ik hem minder zoet maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou minder chocolade en/of koekjes toe kunnen voegen. Gecondenseerde melk zou ik niet aanpassen.

  9. Mariska schreef:

    Moet ik als ik dit ijs wil maken, deze ook nog tussendoor omroeren, of gewoon die 6 uur in de vriezer zetten en er niet aankomen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dit ijs hoef je niet om te roeren inderdaad.

  10. Reena schreef:

    Hoi Laura
    Hoe maak ik mocca ijs ?

  11. Louise van de Pol schreef:

    Kan je ook in plaats van vanille extract, vanillesuiker gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat moet in principe kunnen, maar dan wordt het wel zoeter.

  12. marie schreef:

    Kan het ook met kokosslagroom?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik nog niet eerder getest, maar zolang het vetpercentage ongeveer hetzelfde is zou dat moeten kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *