Ik maakte deze aardbeien tiramisu met slagroom en mascarpone als eenpersoons porties. Zo kun je iedereen als toetje een klein gebakje voorschotelen. Eet smakelijk!
Aardbeien tiramisu maken
Laat de Italianen maar niet zien hoe ik mijn aardbeien tiramisu het liefst maak: zonder rauwe eieren, zonder alcohol en zonder koffie. In plaats van koffie of alcohol koos ik ervoor om de lange vingers in wat sinaasappelsap te laten weken. Dat smaakt ontzettend lekker bij de aardbeien. De tiramisu maak ik zonder eieren, omdat ik een mengsel van slagroom en mascarpone gebruik. Op die manier is het voor iedereen veilig om te eten. Wel zo fijn.
Om er extra gezellige eenpersoonsporties van te maken, besloot ik de tiramisu als een klein torentje op een gebaksbordje op te maken. Je kunt het toetje op deze manier eigenlijk direct serveren, maar je kunt het ook prima een nacht in de koelkast zetten om beter in te laten trekken. Hoe dan ook: ontzettend leuk als je gasten te eten hebt om te serveren.
BAKTIP: als je je aardbeien schoonmaakt, doe dit dan voordat je de kroontjes verwijderd. Anders zuigen de aardbeien namelijk het water op en dan hebben je aardbeien minder smaak. Met een aardbeien ontkroner verwijder je vervolgens eenvoudig de kroontjes.
Ha Laura,
Ziet er mooi en lekker uit, maar als dessert wel enorm.
Kleine portie voor het diner dan maar 😉 of romantisch delen!
Oe, dit ziet er goed uit! Aan abrikozenjam zou ik zelf niet hebben gedacht. Die eenpersoonsporties zien er superleuk uit, ga ik zeker onthouden.
Hoi laura,
Ik heb een koemelk allergie. Waardoor ik geen mascarpone mag hebben. Heb je misschien ook een tip waarmee ik het dan kan vervangen?
Lactose- en/of koemelkvrije roomkaas?
Ziet er heerlijk uit! Dat gaan we eens proberen! Je bent wat tekst bij ‘bewaren’ vergeten. ? ik ga er vanuit dat dat ‘dagen’ moet zijn!
Klopt, ik heb het er even bijgezet. Dankje!
Ik wil dit graag uitproberen. Het ziet er heerlijk uit.
Zeker doen! Zo lekker!
Hallo Laura.
Ik wil graag weten of ik bij U ook een bestelling kan doen aan bak producten ?
Met vriendelijke groeten
M.Lots
Hi! Dat is helaas (nog?) niet mogelijk. Aan wat voor soort producten zat je te denken? Daar ben ik dan wel benieuwd naar 😉
Hoi Laura,
Ik wil dit recept maken voor aanstaande zaterdag?
Moet ik dit een dag eerder maken of kan dit ook gewoon zaterdag?
Beide kan.
Hoi Laura,
Wat een leuk recept! Alleen ben ik allergisch voor sinaasappels. Zou ik ook een andere fruitsap kunnen gebruiken?
Ja hoor, dat kan prima!
Hoi Laura.. zou ik dit recept ook in een grote schaal kunnen maken ipv per persoon? Dat vervoert makkelijker😊
Ja hoor dat kan zeker!
Hey Laura,
Wat een heerlijk dessert!
Zeker tijdens de warme zomerdagen is de combinatie: aardbeien, sinaasappel en slagroom/mascarpone lekker fris. 👌🏻
Verder wil ik je nog even bedanken voor al de fijne recepten die je met ons deelt! Elke keer weer kan ik wat heerlijks op tafel toveren dankzij jou. BEDANKT! 😘
Hoi Laura,
Kan ik het mascarpone mengsel vooraf maken en dan later het toetje opspuiten (ivm kerstdiner )?
Ik denk van wel!