Aardbeien tiramisu

4 september 2019
112

Toetjes, ik houd ervan. Vroeger hadden we thuis na elke maaltijd standaard een schaaltje yoghurt als toetje. Tegenwoordig doe ik dat niet vaak meer, alleen als ik nog hele erge trek heb. Als ik nu wel een toetje maak, pak ik graag uit. Zonder dat het teveel tijd en moeite kost, dat dan weer wel. Deze aardbeien tiramisu is er een goed voorbeeld van: kleine moeite, groots effect. En omdat ik er gelijk eenpersoons porties van maakte serveert dit ontzettend leuk als je gasten te eten hebt.

 

aardbeien tiramisu

Een heerlijke tiramisu die je serveert als eenpersoonsgebakjes. Lekker fris met aardbeien en abrikozenjam.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 250 ml mascarpone
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 el citroensap
  • 24 lange vingers
  • 200 gram aardbeien
  • 4 el abrikozenjam
  • sinaasappelsap

Instructies

  • Doe mascarpone, slagroom (ongeklopt), suiker en citroensap in een kom en klop tot deze stijf is.
  • Dip per gebakje 3 lange vingers in de sinaasappelsap en leg deze op een bordje. Verdeel hier een eetlepel abrikozenjam over. Doe de roomvulling in een spuitzak en spuit in een zigzagpatroon wat room op de lange vingers.
  • Snijd enkele aardbeien in plakjes en leg deze op de vulling. Dip de laatste lange vingers in het sap en leg deze bovenop het gebakje, gevolgd door nog een laagje room. Decoreer de tiramisu met de laatste aardbeien
Bewaren

Afgedekt in de koelkast 1-2 dagen houdbaar.

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

15 reacties

  1. Yvonne schreef:

    Ha Laura,
    Ziet er mooi en lekker uit, maar als dessert wel enorm.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kleine portie voor het diner dan maar 😉 of romantisch delen!

  2. Audrey schreef:

    Oe, dit ziet er goed uit! Aan abrikozenjam zou ik zelf niet hebben gedacht. Die eenpersoonsporties zien er superleuk uit, ga ik zeker onthouden.

  3. Evie schreef:

    Hoi laura,

    Ik heb een koemelk allergie. Waardoor ik geen mascarpone mag hebben. Heb je misschien ook een tip waarmee ik het dan kan vervangen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lactose- en/of koemelkvrije roomkaas?

  4. Annelies schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Dat gaan we eens proberen! Je bent wat tekst bij ‘bewaren’ vergeten. 😉 ik ga er vanuit dat dat ‘dagen’ moet zijn!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klopt, ik heb het er even bijgezet. Dankje!

  5. event blogger schreef:

    Ik wil dit graag uitproberen. Het ziet er heerlijk uit.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker doen! Zo lekker!

  6. Machieltje schreef:

    Hallo Laura.
    Ik wil graag weten of ik bij U ook een bestelling kan doen aan bak producten ?

    Met vriendelijke groeten
    M.Lots

    1. Laura Kieft schreef:

      Hi! Dat is helaas (nog?) niet mogelijk. Aan wat voor soort producten zat je te denken? Daar ben ik dan wel benieuwd naar 😉

  7. Sanne schreef:

    Hoi Laura,

    Ik wil dit recept maken voor aanstaande zaterdag?
    Moet ik dit een dag eerder maken of kan dit ook gewoon zaterdag?

  8. Clarice schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een leuk recept! Alleen ben ik allergisch voor sinaasappels. Zou ik ook een andere fruitsap kunnen gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *