Aardbeien tiramisu

Gepost: 4 september 2019 Laatst bewerkt: 17 oktober 2024
Aardbeien tiramisu

Ik maakte deze aardbeien tiramisu met slagroom en mascarpone als eenpersoons porties. Zo kun je iedereen als toetje een klein gebakje voorschotelen. Eet smakelijk!

Aardbeien tiramisu maken

Laat de Italianen maar niet zien hoe ik mijn aardbeien tiramisu het liefst maak: zonder rauwe eieren, zonder alcohol en zonder koffie. In plaats van koffie of alcohol koos ik ervoor om de lange vingers in wat sinaasappelsap te laten weken. Dat smaakt ontzettend lekker bij de aardbeien. De tiramisu maak ik zonder eieren, omdat ik een mengsel van slagroom en mascarpone gebruik. Op die manier is het voor iedereen veilig om te eten. Wel zo fijn.

Om er extra gezellige eenpersoonsporties van te maken, besloot ik de tiramisu als een klein torentje op een gebaksbordje op te maken. Je kunt het toetje op deze manier eigenlijk direct serveren, maar je kunt het ook prima een nacht in de koelkast zetten om beter in te laten trekken. Hoe dan ook: ontzettend leuk als je gasten te eten hebt om te serveren.

BAKTIP: als je je aardbeien schoonmaakt, doe dit dan voordat je de kroontjes verwijderd. Anders zuigen de aardbeien namelijk het water op en dan hebben je aardbeien minder smaak. Met een aardbeien ontkroner verwijder je vervolgens eenvoudig de kroontjes. 

Aardbeien tiramisu met slagroom en mascarpone

Het Laura’s Bakery Bakboek

De recepten in mijn tweede boek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet.

Bestel hier!

Afbeelding

Aardbeien tiramisu

Toetjes, ik houd ervan. Vroeger hadden we thuis na elke maaltijd standaard een schaaltje yoghurt als toetje. Tegenwoordig doe ik dat niet vaak meer, ook al zou het soms wel goed zijn tegen de zoete trek in de avond. Als ik nu een toetje maak, pak ik graag uit. Zonder dat het teveel tijd en moeite kost, dat dan weer wel. Deze aardbeien tiramisu is hier een goed voorbeeld van: kleine moeite, groots effect. Daarnaast is deze tiramisu met aardbeien, sinaasappelsap en abrikozenjam ook een grote favoriet bij kinderen!

Meer tiramisu toetjes

In de tiramisu categorie heb ik nog veel meer lekkere inspiratie voor je, stuk voor stuk zonder rauwe eieren. Als je bijvoorbeeld liever kiest voor de klassieke tiramisu of als de aardbeien niet in het seizoen zijn, dan kun je goed uit de voeten met deze tiramisu toetjes:

Hou je simpelweg heel erg van bakken met aardbeien? Neem dan eens een kijkje in mijn verzameling met aardbeien recepten.

tiramisu aardbeien

Tiramisu aardbeien

Kan ik de aardbeien vervangen door ander rood fruit?

Dat kan absoluut. Eventueel wil je dan ook een aanpassing doen in de abrikozenjam, zodat dit goed aansluit qua smaak bij het fruit dat je kiest. Ik heb al eens eerder tiramisu gemaakt met bramen, blauwe bessen en frambozen, dus daarvan weet ik dat het goed werkt en erg lekker is.

Waarmee kan ik het sinaasappelsap vervangen?

In principe kun je een fruitsap naar keuze gebruiken, zolang dit qua smaak past bij de aardbeien en de abrikozenjam.

Kan ik deze tiramisu ook in een grotere schaal maken?

Ja, dat kan. Gebruik in dit geval wat meer lange vingers (225 gram) en eventueel ook wat meer sinaasappelsap om de koekjes in te dippen. Op deze manier kun je de tiramisu maken in een (oven)schaal van 20 x 20 cm.

Hoe houd ik de lange vingers knapperig?

In principe is dat nou net niet de bedoeling bij tiramisu. Als je dit toch graag wil, dan kun je het toetje het beste pas maken vlak voordat je het serveert. Eventueel kun je het slagroom-mascarpone mengsel al wel een dag eerder maken (en gekoeld bewaren), zodat dit tijd scheelt bij de verdere bereiding.

Aardbeien tiramisu recept
Opslaan Recept afdrukken
4.67 van 12 stemmen

aardbeien tiramisu recept

Een heerlijke aardbeien tiramisu die je serveert als eenpersoonsgebakjes. Lekker fris met aardbeien en abrikozenjam.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 ml mascarpone
  • 125 ml slagroom ongeklopt
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 el citroensap
  • 24 lange vingers
  • 4 el abrikozenjam
  • 200 gram aardbeien
  • sinaasappelsap

Instructies

  • Doe mascarpone, slagroom, suiker en citroensap in een kom en klop tot deze stijf is.
  • Dip per gebakje 3 lange vingers in de sinaasappelsap en leg deze op een bordje. Verdeel hier een eetlepel abrikozenjam over. Doe de roomvulling in een spuitzak en spuit in een zigzagpatroon wat room op de lange vingers.
  • Snijd enkele aardbeien in plakjes en leg deze op de vulling. Dip de laatste lange vingers in het sap en leg deze bovenop het gebakje, gevolgd door nog een laagje room. Decoreer de tiramisu vlak voor het serveren met de laatste aardbeien.
  • Je kunt de porties tiramisu meteen serveren of in de koelkast bewaren zodat de de lange vingers nog wat zachter worden, zoals dat eigenlijk hoort bij tiramisu.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast 2 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

20 reacties

  1. Yvonne schreef:

    Ha Laura,
    Ziet er mooi en lekker uit, maar als dessert wel enorm.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kleine portie voor het diner dan maar 😉 of romantisch delen!

  2. Audrey schreef:

    Oe, dit ziet er goed uit! Aan abrikozenjam zou ik zelf niet hebben gedacht. Die eenpersoonsporties zien er superleuk uit, ga ik zeker onthouden.

  3. Evie schreef:

    Hoi laura,

    Ik heb een koemelk allergie. Waardoor ik geen mascarpone mag hebben. Heb je misschien ook een tip waarmee ik het dan kan vervangen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lactose- en/of koemelkvrije roomkaas?

  4. Annelies schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Dat gaan we eens proberen! Je bent wat tekst bij ‘bewaren’ vergeten. ? ik ga er vanuit dat dat ‘dagen’ moet zijn!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klopt, ik heb het er even bijgezet. Dankje!

  5. event blogger schreef:

    Ik wil dit graag uitproberen. Het ziet er heerlijk uit.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker doen! Zo lekker!

  6. Machieltje schreef:

    Hallo Laura.
    Ik wil graag weten of ik bij U ook een bestelling kan doen aan bak producten ?

    Met vriendelijke groeten
    M.Lots

    1. Laura Kieft schreef:

      Hi! Dat is helaas (nog?) niet mogelijk. Aan wat voor soort producten zat je te denken? Daar ben ik dan wel benieuwd naar 😉

  7. Sanne schreef:

    Hoi Laura,

    Ik wil dit recept maken voor aanstaande zaterdag?
    Moet ik dit een dag eerder maken of kan dit ook gewoon zaterdag?

  8. Clarice schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een leuk recept! Alleen ben ik allergisch voor sinaasappels. Zou ik ook een andere fruitsap kunnen gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan prima!

  9. Anneke Van Der Ven schreef:

    Hoi Laura.. zou ik dit recept ook in een grote schaal kunnen maken ipv per persoon? Dat vervoert makkelijker😊

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan zeker!

  10. Ilke schreef:

    Hey Laura,
    Wat een heerlijk dessert!
    Zeker tijdens de warme zomerdagen is de combinatie: aardbeien, sinaasappel en slagroom/mascarpone lekker fris. 👌🏻

    Verder wil ik je nog even bedanken voor al de fijne recepten die je met ons deelt! Elke keer weer kan ik wat heerlijks op tafel toveren dankzij jou. BEDANKT! 😘

  11. Annemarie Van Jole schreef:

    Hoi Laura,
    Kan ik het mascarpone mengsel vooraf maken en dan later het toetje opspuiten (ivm kerstdiner )?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk van wel!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept