Het verschil tussen Bombe Alaska en Baked Alaska
De termen voor dit recept worden nog weleens door elkaar gebruikt. Baked Alaska, bombe Alaska en je hoor soms ook omelette Siberienne voorbij komen. Er zijn zelfs nog meer termen, al is het afhankelijk van het land welke termwordt gebruikt.
Hoewel de basis hetzelfde is (namelijk ijs, cake en eiwitschuim), is een bombe Alaska toch ook echt net even anders dan een baked Alaska. Een bombe Alaska is voorzien van wat rum en wordt geflambeerd voor (of tijdens!) het serveren.
Het recept dat ik hier met jullie deel is dus echt een baked Alaska, een ijstaart zonder alcohol.
Makkelijke ijstaart
De baked Alaska met frambozen die ik hier met je deel is heel makkelijk om te maken. Dat komt omdat ik de cake en het ijs in de winkel heb gekocht. Niks mis mee en hartstikke lekker.
Heb je zin om uit te pakken? Dan kun je natuurlijk ook zelf je cake bakken en ook het ijs kun je zelf maken. Op deze manier kun je echt losgaan met smaken.
Kijk vooral eens naar mijn basisrecept voor vanillecake of tussen mijn cakerecepten voor inspiratie. Voor het ijs kun je bijvoorbeeld mijn 3 ingrediënten ijs als basis gebruiken en vervolgens zelf op smaak brengen.
Hoi Laura,
Kan je de meringue ook van te voren maken, bewaren in de koelkast en een paar uur later op de cake smeren?
Nee, dat raad ik af.
Blijven de frambozen dan niet bevroren wanneer de taart gegeten wordt?
Jawel, maar op een lekkere manier.
ik vond een heerlijk lekker dessert om tussen doortje te geven
Hoi Laura,
Kan je dit recept zwangerproof maken door gepasteuriseerde eiwitten te gebruiken?
Dat kun je zeker proberen!