Bakken met aardbeien

21 juni 2021
Bakken met aardbeien
10

Ook al zijn aardbeien tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar, ik koop ze meestal alleen als ze in het seizoen zijn. Dat is ongeveer rond juni. Het is nu dan ook een mooie periode om de lekkerste recepten om te bakken met aardbeien voor jullie op rij te zetten. Het is een mooie verzameling van echte klassiekers, zoals aardbeien kwarktaart, tot aan baksels met een aardbeien twist. Ik ben heel benieuwd wat jullie favoriete aardbeien recept is.

Een zelfgebakken slof valt altijd in de smaak. Zeker als je een aardbeienslof maakt met banketbakkersroom. Of maak deze onweerstaanbare aardbeien plaatcake, met lekkere toefjes mascarponeroom.

Chocola en aardbeien zijn een perfecte combinatie. Zeker in deze frisse, zomerse aardbeien chocolade koeken. Ook wentelteefjes kun je een frisse twist geven, bijvoorbeeld met limoenyoghurt en rood fruit. Heerlijk als ontbijt of lunch.

Klassieke baksels mogen uiteraard in deze lijst niet ontbreken. Om te beginnen deel ik het recept voor een aardbeien kwarktaart met jullie. En misschien is dit wel de meeste populaire vlaai: de aardbeienvlaai

Naast cakes, taarten en koekjes kun je natuurlijk ook de lekkerste toetjes maken met aardbeien. Deze aardbeien tiramisu is super leuk om te serveren na een gezellig diner. Of maak thuis heerlijke aardbeien-yoghurtijs.

Aardbeien in een borrelhapje? Ook dat kan! Aardbei-mozzarella blini’s klinken misschien gek, maar ze smaken heerlijk. We sluiten deze lijst vol aardbeien inspiratie af met een recept voor mijn favoriete aardbeien milkshake.

Ik benieuwd wat jij binnenkort gaat bakken met aardbeien.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

1 reactie

  1. Henneke schreef:

    En wat te denken van supersnel bananen-aardbeienijs?
    Snijd rijpe bananen in schijfjes en vries ze een aantal uren in. Verse aardbeien schoonmaken en ook kort invriezen, houd er een paar apart (buiten de vriezer) voor decoratie.
    Als de banaanschijfjes stevig bevroren zijn, doe ze in de blender, samen met de aangevroren aardbeien en maal fijn. IJs in een mooi glas scheppen, versieren met een hele of schijfjes verse aardbei en smullen maar.
    Voor de zoetbekken kun je voor het malen een klein beetje honing toevoegen en houd je van roomijs kun je een scheut ongeklopte en ongezoete slagroom toevoegen. Een toef geklopte slagroom staat ook heel mooi bovenop natuurlijk.

    Dit ijsje is makkelijk, snel klaar en ook nog eens heel gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *