Ook zo gek op toetjes met aardbeien? Probeer dan zeker eens dit recept voor aardbeien kwarktaart in een glaasje!
Porties: 4personen
Ingrediënten
8bastognekoeken
250gramkwark
250mlslagroom
1zakjevanillesuiker8 gram
500gramaardbeien
3elsuiker
5blaadjesgelatine
Benodigdheden
blenderof
foodprocessor
dessertglaasjes
Instructies
Maal de bastognekoeken in de keukenmachine fijn. Verdeel de koekkruimels over 4 glaasjes of bakjes.
Roer de kwark los in een kom en zet even opzij.
Neem een schone beslagkom en klop hierin de slagroom samen met de vanillesuiker stijf. Doe (iets minder dan) de helft van de slagroom in een spuitzak en spatel de andere helft door de kwark.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Maak de aardbeien schoon. Leg 4 aardbeien apart en pureer de overige aardbeien fijn met de keukenmachine of staafmixer.
Verhit een steelpan op laag vuur met daarin de aardbeienpuree en 3 el suiker. Als het warm is (maar niet kookt), knijp je de gelatineblaadjes uit en meng je ze door de puree.
De helft van de aardbeienpuree giet je in een dunne straal door het kwarkmengsel terwijl je blijft mixen. Verdeel het kwarkmengsel over de glaasjes. Verdeel de overige aardbeienpuree over de glaasjes en tik voorzichtig op je werkblad. Hierdoor verdwijnen eventuele luchtbellen.
Zet de kwarktaart toetjes met aardbeien minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Vlak voor het serveren spuit je op elk toetje een mooie toef slagroom, met een doormidden gesneden verse aardbei daar bovenop!