Nog nooit eerder een aardbeien cheesecake gebakken? Berg je maar, want als je hier een stukje van proeft dan zul je deze zomer nog vaak in de keuken staan om deze lekkernij te bereiden.
Cheesecake met aardbeien
Is het aardbeienseizoen al aangebroken? Want ik kan niet wachten om deze cheesecake met aardbeien weer opnieuw maken. Helaas moeten we nog heel even wachten, tenzij je bereid bent om iets meer voor je aardbeien te betalen om nu al lekker aan de bak te kunnen.
Ik trok even een wenkbrauw omhoog toen ik ontdekte dat ik al vier verschillende soorten aardbeien kwarktaart op Laura’s Bakery heb gedeeld, maar nog niet eerder een aardbeien cheesecake. Het recept stond al lange tijd op mijn baklijst, maar gek genoeg is het er niet eerder van gekomen.
Ook al lust ik altijd wel een punt kwarktaart, deze aardbeien cheesecake bites moeten ook zeker aan jouw baklijst toegevoegd worden.
Kan je de aardbeien cheesecake ook invriezen aub? Of verliest het dan zijn opstijf kracht?
Ik zou het dan eventueel per portie invriezen in Selicone vormpjes, zo heb je altijd iets lekker in huis voor onverwacht bezoek 😉
Slim! Ik heb het zelf niet in de vriezer laten opstijven, maar lijkt dat dit wel moet kunnen. Of je laat het eerst opstijven in de koeling en vriest het daarna in, dat kan ook 🙂
Dank je wel voor jouw tip 👍😉
Hi Laura, ik ben heel benieuwd hoe je de cheesecake uit de vorm krijgt. Heb ik geen bakpapier nodig?
Dat is een goeie! Ik heb het even toegevoegd aan het recept. Bakpapier helpt hier inderdaad bij, of een vorm met losse bodem gebruiken kan ook.
Hoi Laura,
Ze zien er heeerlijk uit. Ik wil ze zo gaan maken, maar even 3 vraagjes:
1. Hoeveel gram gelatineblaadjes heb je gebruikt? Ik heb nl een ander soort dan die van dr. Oetker? Zijn groter, dan lijkt me 5 blaadjes veel.
2. Kan ik ook mascarpone gebruiken voor de roomkaas in dit recept?
3. Hoe heb je dit zo mooi uit de bakvorm gekregen en zo mooi gesneden?
Hoor graag van je en bedankt voor al je lekkere recepten!
1. Dat weet ik niet, ik heb ze niet gewogen. Ik heb die van dr Oetker gebruikt.
2. Dat heb ik zelf niet getest, dus durf ik je niet te zeggen. Ik verwacht wel dat dit anders uitpakt omdat het wel een ander product is, maar je kunt het natuurlijk proberen!
3. Daarvoor is mijn tip om bakpapier te gebruiken en dit over de randen te laten hangen van de bakvorm, je kunt het dan in zijn geheel uit de vorm tillen. Maak vervolgens een groot mes heet onder een warme kraan, droog af en snijd de cheesecake in stukken. Voor extra precisie kun je een liniaal gebruiken.
Hoi Laura,
Ik ben ook heel benieuwd hoe je dit uit die bakvorm krijgt waar je de link van hebt gedeeld en hoe je het zo mooi strak gesneden krijgt.
Ik ga ze zeker maken!
Daarvoor is mijn tip om bakpapier te gebruiken en dit over de randen te laten hangen van de bakvorm, je kunt het dan in zijn geheel uit de vorm tillen. Maak vervolgens een groot mes heet onder een warme kraan, droog af en snijd de cheesecake in stukken. Voor extra precisie kun je een liniaal gebruiken.
Met bastognekoeken ipv biscuitjes lijkt me ook heerlijk! Ik ga het recept snel uitproberen 😋
Deze gaat ik maken voor de paasdagen maar dan met een oren bodem 🥰 heb je misschien tips voor wat ik kan maken van de vulling van de oreos want die moet ik er wel uithalen voor de bodem.
Wat een leuk idee! Hmm dat is een goede vraag, ik heb er zelf nog nooit iets mee gemaakt, dus ik zou het even niet weten. Misschien truffels?
Deze gemaakt met frambozen en in een sloffenvorm ,heb de helft van de vulling gemaakt was heerlijk ,dank weer voor dit lekkere recept ,volgen nog meer recepten van je .ondertussen al 3 boeken dus de keuze is reuze .
Hoi Laura, wat een heerlijk recept lijkt dit. Ik wil ze waarschijnlijk maken voor een sweettable bij een bruiloft, maar heb maar beperkte tijd daarvoor om ze te maken. Hoelang moeten ze ongeveer opstijven voordat ik ze kan aansnijden en opmaken (daarna gaan ze nog tijdelijk terug in de koelkast)?
Wat leuk! Meestal in een paar uur zijn ze wel stijf, maar een nachtje in de koelkast kan ook prima.
Hoi Laura,
Ik wil dit recept graag maken voor een verjaardag.
Zou ik ook een deel van de roomkaas kunnen vervangen door kwark?
Ik vind de frisse smaak van kwark altijd lekker maar wil ook roomkaas.
Of zou het ook kunnen om de roomkaas volledig te vervangen door kwark? Voor mensen die absoluut geen roomkaas willen.
Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je uiteraard proberen! 🙂
Hoi Laura, Zou je deze cheesecake ook met diepvries aardbeien kunnen maken? Ik hoor t graag.
Ja hoor, dat kan zeker. Altijd eerst even helemaal laten ontdooien en uitlekken voor gebruik, i.v.m. het overtollige vocht.
Hoi Laura,
Hoe kun je de cheesecake het beste laten ontdooien nadat je heb hebt ingevroren?
Ik ga deze week een koemelk vrije variant maken.
Groetjes Janneke
Je kunt het ’t beste in de koelkast laten ontdooien, op die manier is het temperatuurverschil zo klein mogelijk.
Kan ik bij dit recept in plaats van gelatine ook geleisuiker gebruiken?
Nee, voor zover ik weet heeft dit niet dezelfde functie. Geleisuiker gebruik je voor het maken van jam.
Een cheesecake met aardbeien lijkt mij heerlijk, en in de vorm van bites ook heel geschikt voor een picknick.
Ik heb alleen even een vraag. Ik maak wel vaker cheesecake, en gebruik monchou. Ik heb nog nooit gelatine gebruikt om hem op te laten stijven. Zou het dan nu ook niet zonder kunnen als je pakjes monchou gebruikt?
Dat heb ik zelf niet getest, dus dat durf ik je niet met zekerheid te zeggen. Maar je kunt het uiteraard proberen! Deel vooral het eindresultaat, ik ben erg benieuwd.
Zat er in een eerdere versie van dit recept witte chocolade of haal ik dingen door elkaar?
Van dit recept is geen eerdere versie, dus ik vermoed dat je dan inderdaad iets door elkaar haalt.
Hij staat nu in de koelkast!
Wat n heerlijk receptje zeg! 😀
Ik heb mascarpone gebruikt en lange vingers voor de bodem, want dat was wat er in huis was.
Ik kan nergens vinden hoe lang de taart moet opstijven, of lees ik daar overheen?
Verder vond ik het aarbeien/kaas mengsel dun. Dit kan door de mascarpone komen of door mijn ongeduld waardoor ik eventueel de aardbeiengilatiene te snel heb gemengd met het kaasmengsel….ik ben benieuwd. Verder heb ik een dun laagje chocolade tussen de bodem en de rest gedaan…ook een beetje mislukt denk. Hahahaha…als ik er aan denk laat ik u weten hoe het uitpakt.
Ik ben benieuwd of het gelukt is? 🙂 Met aanpassingen aan het recept weet ik ook niet hoe het uitpakt. Meestal is het na ca. 3 uur wel stijf.
Moet het bakblik 20×20 zijn of moet de diameter 20 cm zijn? De linkjes geven namelijk aan dat de diameter 20 cm moet zijn maar je schrijft dat het bakblik 20×20 moet zijn. Ik heb dit recept al een keer gemaakt in een groter rond bakblik en we zijn hier allemaal in huis fan. Maar nu wil ik graag van die mooie vierkante taartjes ;-)Groetjes, Maartje
Het blik moet 20×20 zijn, voor zover ik zie zijn de producten achter de linkjes dat ook. Succes! 🙂
Hi Laura, ik wil de cheesecake met passievrucht maken. Kan dat? En hoeveel heb ik er nodig?
Groetjes
Ik denk van wel! Ik weet niet precies hoeveel, want dat heb ik niet getest. Maar ik zou het 1:1 vervangen met de aardbeien.
Het is passievrucht en mango geworden. Verder gewoon het recept gevolgd. Het was heerlijk!
hoe veel koekjes zijn dat voor dit recept
150 gram, staat in het recept.
Hallo
De slagroom die wordt toegevoegd aan het mengsel, is die opgeklopt of gewoon lopend ?
Ongeklopte slagroom, lopend inderdaad.
hey, ik heb een vraagje hoelang duurt het om dit recept te maken in totaal?
Dat is per persoon vaak erg verschillend en bijv. ook afhankelijk of je een mixer gebruikt. Maar ik zou inschatten 30-45 minuten. Exclusief het opstijven in de koelkast natuurlijk.
Je gebruikt gelatine in de Aardbeien cheesecake bites kan ik dit vervangen en welke hoeveelheid ik zoek iets wat halal is.
Ik zou dan voor agar-agar gaan, je leest er hier meer over: https://www.laurasbakery.nl/zo-vervang-je-gelatine/
Hoi laura, ik wilde ze net gaan maken, alleen na het toevoegen van de slagroom ging het schiften. Had alles op kamertemperatuur. Kan ik het beter meteen vanuit de koelkast gebruiken ?
Oh dat is gek zeg, schiften komt namelijk eigenlijk altijd door een temperatuurverschil. Heb je het misschien op een hele hoge stand gemixt? Dat het daarvan wellicht warm is geworden?
Geen vraag van mij over het recept dit keer; ik wil alleen even zeggen wát een heerlijke cheesecake bites zeg! Mijn man en ik hadden de neiging de hele schaal leeg te eten, terwijl er voor de verjaardag morgen toch echt nog iets moet overblijven… Complimenten voor dit recept!