Nog nooit eerder een aardbeien cheesecake gebakken? Berg je maar, want als je hier een stukje van proeft dan zul je deze zomer nog vaak in de keuken staan om deze lekkernij te bereiden.

Cheesecake met aardbeien

Is het aardbeienseizoen al aangebroken? Want ik kan niet wachten om deze cheesecake met aardbeien weer opnieuw maken. Helaas moeten we nog heel even wachten, tenzij je bereid bent om iets meer voor je aardbeien te betalen om nu al lekker aan de bak te kunnen.

Ik trok even een wenkbrauw omhoog toen ik ontdekte dat ik al vier verschillende soorten aardbeien kwarktaart op Laura’s Bakery heb gedeeld, maar nog niet eerder een aardbeien cheesecake. Het recept stond al lange tijd op mijn baklijst, maar gek genoeg is het er niet eerder van gekomen.

Ook al lust ik altijd wel een punt kwarktaart, deze aardbeien cheesecake bites moeten ook zeker aan jouw baklijst toegevoegd worden.

Aardbeien cheesecake zonder oven

Aardbeien cheesecake recept

Het Laura’s Bakery Bakboek 

De recepten in mijn tweede boek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet. 

Bestel hier!

Afbeelding

Aardbeien cheesecake recept

Dit aardbeien cheesecake recept maak je zonder oven, het is dus een no-bake recept. Aardbeien zijn altijd in de warmste maanden van het jaar goed(koop) verkrijgbaar en dan is het lekker als de oven uit kan blijven.

Ik koos ervoor om het recept te maken in een vierkante bakvorm, zodat je er na het opstijven deze leuke vierkante bites van kunt snijden. Natuurlijk kun je het recept ook in een ronde springvorm maken, daar geef ik in de veelgestelde vragen hieronder een tip voor.

Voor de bodem gebruikte ik de volgende ingrediënten:

  • Biscuitjes. Bijvoorbeeld van Digestive.
  • Ongezouten roomboter. Dit zorgt ervoor dat de koekkruimels zich tot een stevige bodem vormen.

Voor de aardbeienvulling (en decoratie) van de taart heb je het volgende nodig:

  • Roomkaas naturel. Van bijvoorbeeld Philadelphia, MonChou of een huismerk.
  • Vanille-extract. Onmisbaar en gemakkelijk zelf te maken.
  • Citroen. Omdat het sap hiervan de bites een lekker frisje geeft.
  • Slagroom. Om je taart lekker luchtig te maken én om de bites mooi te decoreren.
  • Gelatine. Dit heb je nodig om de cheesecake zijn vorm te laten behouden.
  • Fijne kristalsuiker. Dit geeft een lekkere maar niet te zoete smaak aan de taart.
  • Aardbeien. De enige échte smaakmaker van deze aardbeien cheesecake.
Aardbeien cheesecake recept

Veelgestelde vragen: cheesecake met aardbeien

Kan ik deze cheesecake ook in de oven afbakken?

Nee, daar is dit recept niet voor bedoeld. Er staan trouwens genoeg cheesecake recepten op Laura’s Bakery die je wel in de oven kunt afbakken. Je vindt alle cheesecake recepten hier.

Kan ik deze taart ook in een ronde springvorm maken?

Dat is absoluut een mogelijkheid. In de receptkaart vind je onder de kleine foto van het recept een aantal knoppen, waaronder de knop ‘recept omrekenen’. Als je hierop klikt kun je een ander formaat bakvorm invullen en dan rekent de tool de ingrediënten voor je om. Handig hè?

Kan ik de aardbeien ook door een ander soort fruit vervangen?

Ja hoor, dat kan. Ik heb het niet voor dit specifieke recept getest, maar ik zou de aardbeien in dit recept gevoelsmatig 1:1 vervangen door bijvoorbeeld frambozen of bramen.

Kan ik de cheesecake ook zonder gelatine maken?

Nee, je kunt de gelatine niet zomaar weglaten. Het is wel mogelijk om deze te vervangen door een alternatief zoals agar-agar. Over alternatieven voor gelatine lees je in dit artikel alles.

Hoe snijd ik de cheesecake in mooie stukken?

Daarvoor is mijn tip om bakpapier te gebruiken en dit over de randen te laten hangen van de bakvorm, je kunt het dan in zijn geheel uit de vorm tillen. Maak vervolgens een groot mes heet onder een warme kraan, droog af en snijd de cheesecake in stukken. Voor extra precisie kun je een liniaal gebruiken.

 

No-bake aardbeien cheesecake bites

Cheesecake met aardbeien

 

No-bake aardbeien cheesecake recept

Opslaan
Recept afdrukken

4.49 van 35 stemmen

Aardbeien cheesecake bites

Deze aardbeien cheesecake bites zijn een heerlijk zomerse traktatie! Dit makkelijke recept maak je zonder oven.
Porties: 16 bites
voor een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm

Ingrediënten

Cheesecake bodem

  • 150 gram biscuitjes
  • 80 gram ongezouten roomboter

Aardbeien cheesecake vulling

  • 400 gram roomkaas
  • 1 tl vanille-extract
  • sap van een halve citroen
  • 125 gram slagroom
  • 5 gelatineblaadjes
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram aardbeien schoongemaakt

Topping

  • 125 gram slagroom
  • 8 aardbeien decoratie

Instructies

Cheesecake bodem

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier dat er aan alle zijden bovenuit komt (dan kun je het er straks makkelijk uit tillen).
  • Maal de biscuitjes fijn, smelt de boter en voeg de kruimels hier aan toe. Meng goed door elkaar en stort in de bakvorm. Druk stevig aan en zet in de koelkast.

Aardbeien cheesecake vulling

  • Voor de aardbeien cheesecake vulling mix je roomkaas, vanille-extract en citroensap totdat het gemengd is in een kom. Voeg er dan in een kleine straal 125 ml slagroom aan toe terwijl je voor twee minuten blijft mixen. Zet het roomkaasmengsel opzij.
  • Week de gelatineblaadjes in een grote kom met koud water.
  • Maal 250 gram aardbeien fijn in een blender. Verwarm de aardbeienpuree in een steelpan samen met de suiker tot de suiker is opgelost. Laat een paar minuten pruttelen. Zet het vuur uit, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het aardbeienmengsel in de pan.
  • Mix het aardbeien-gelatinemengsel in een dunne straal door het roomkaasmengsel terwijl je blijft mixen (let op dat het niet te warm is), maar hou 4 eetlepels van het aardbeienmengsel achter. Als het volledig gemengd is, dan stort je het op de koekbodem en strijk glad.
  • Verdeel de vier eetlepels van het aardbeienmengsel over de bovenkant van de cheesecake en swirl dit er met een satéprikker doorheen. Laat de cheesecake opstijven in de koelkast.

Aardbeien cheesecake decoreren

  • Voor het serveren snijd je de cheesecake in 16 stukken. Klop de overige slagroom op (lekker met wat vanillesuiker) en spuit een toef op elke aardbeien cheesecake bite. Steek een halve aardbei in elke toef slagroom en serveer!
Tips

Om de koekjesbodem glad te strijken in de bakvorm kun je het beste de bolle kant van een lepel gebruiken.
Bewaren

In de koelkast blijven de aardbeien cheesecake bites drie tot vier dagen goed. Zonder decoratie kun je de cheesecake bites tot 3 maanden invriezen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

45 reacties

  1. Corine coopman schreef:

    Kan je de aardbeien cheesecake ook invriezen aub? Of verliest het dan zijn opstijf kracht?
    Ik zou het dan eventueel per portie invriezen in Selicone vormpjes, zo heb je altijd iets lekker in huis voor onverwacht bezoek 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Slim! Ik heb het zelf niet in de vriezer laten opstijven, maar lijkt dat dit wel moet kunnen. Of je laat het eerst opstijven in de koeling en vriest het daarna in, dat kan ook 🙂

  2. Corine Coopman schreef:

    Dank je wel voor jouw tip 👍😉

  3. Nicole Perik schreef:

    Hi Laura, ik ben heel benieuwd hoe je de cheesecake uit de vorm krijgt. Heb ik geen bakpapier nodig?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is een goeie! Ik heb het even toegevoegd aan het recept. Bakpapier helpt hier inderdaad bij, of een vorm met losse bodem gebruiken kan ook.

  4. Laura’s Bakery fan schreef:

    Hoi Laura,
    Ze zien er heeerlijk uit. Ik wil ze zo gaan maken, maar even 3 vraagjes:
    1. Hoeveel gram gelatineblaadjes heb je gebruikt? Ik heb nl een ander soort dan die van dr. Oetker? Zijn groter, dan lijkt me 5 blaadjes veel.
    2. Kan ik ook mascarpone gebruiken voor de roomkaas in dit recept?
    3. Hoe heb je dit zo mooi uit de bakvorm gekregen en zo mooi gesneden?

    Hoor graag van je en bedankt voor al je lekkere recepten!

    1. Laura's Bakery schreef:

      1. Dat weet ik niet, ik heb ze niet gewogen. Ik heb die van dr Oetker gebruikt.
      2. Dat heb ik zelf niet getest, dus durf ik je niet te zeggen. Ik verwacht wel dat dit anders uitpakt omdat het wel een ander product is, maar je kunt het natuurlijk proberen!
      3. Daarvoor is mijn tip om bakpapier te gebruiken en dit over de randen te laten hangen van de bakvorm, je kunt het dan in zijn geheel uit de vorm tillen. Maak vervolgens een groot mes heet onder een warme kraan, droog af en snijd de cheesecake in stukken. Voor extra precisie kun je een liniaal gebruiken.

  5. Annea Suurs schreef:

    Hoi Laura,

    Ik ben ook heel benieuwd hoe je dit uit die bakvorm krijgt waar je de link van hebt gedeeld en hoe je het zo mooi strak gesneden krijgt.
    Ik ga ze zeker maken!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daarvoor is mijn tip om bakpapier te gebruiken en dit over de randen te laten hangen van de bakvorm, je kunt het dan in zijn geheel uit de vorm tillen. Maak vervolgens een groot mes heet onder een warme kraan, droog af en snijd de cheesecake in stukken. Voor extra precisie kun je een liniaal gebruiken.

  6. Linda schreef:

    Met bastognekoeken ipv biscuitjes lijkt me ook heerlijk! Ik ga het recept snel uitproberen 😋

  7. Simone Leeuwerke schreef:

    Deze gaat ik maken voor de paasdagen maar dan met een oren bodem 🥰 heb je misschien tips voor wat ik kan maken van de vulling van de oreos want die moet ik er wel uithalen voor de bodem.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat een leuk idee! Hmm dat is een goede vraag, ik heb er zelf nog nooit iets mee gemaakt, dus ik zou het even niet weten. Misschien truffels?

  8. G schreef:

    Deze gemaakt met frambozen en in een sloffenvorm ,heb de helft van de vulling gemaakt was heerlijk ,dank weer voor dit lekkere recept ,volgen nog meer recepten van je .ondertussen al 3 boeken dus de keuze is reuze .

  9. Martine schreef:

    Hoi Laura, wat een heerlijk recept lijkt dit. Ik wil ze waarschijnlijk maken voor een sweettable bij een bruiloft, maar heb maar beperkte tijd daarvoor om ze te maken. Hoelang moeten ze ongeveer opstijven voordat ik ze kan aansnijden en opmaken (daarna gaan ze nog tijdelijk terug in de koelkast)?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk! Meestal in een paar uur zijn ze wel stijf, maar een nachtje in de koelkast kan ook prima.

  10. Corine schreef:

    Hoi Laura,

    Ik wil dit recept graag maken voor een verjaardag.

    Zou ik ook een deel van de roomkaas kunnen vervangen door kwark?

    Ik vind de frisse smaak van kwark altijd lekker maar wil ook roomkaas.

    Of zou het ook kunnen om de roomkaas volledig te vervangen door kwark? Voor mensen die absoluut geen roomkaas willen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je uiteraard proberen! 🙂

  11. Marian schreef:

    Hoi Laura, Zou je deze cheesecake ook met diepvries aardbeien kunnen maken? Ik hoor t graag.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan zeker. Altijd eerst even helemaal laten ontdooien en uitlekken voor gebruik, i.v.m. het overtollige vocht.

  12. Janneke schreef:

    Hoi Laura,
    Hoe kun je de cheesecake het beste laten ontdooien nadat je heb hebt ingevroren?
    Ik ga deze week een koemelk vrije variant maken.
    Groetjes Janneke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het ’t beste in de koelkast laten ontdooien, op die manier is het temperatuurverschil zo klein mogelijk.

  13. Petra schreef:

    Kan ik bij dit recept in plaats van gelatine ook geleisuiker gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, voor zover ik weet heeft dit niet dezelfde functie. Geleisuiker gebruik je voor het maken van jam.

  14. Gea schreef:

    Een cheesecake met aardbeien lijkt mij heerlijk, en in de vorm van bites ook heel geschikt voor een picknick.
    Ik heb alleen even een vraag. Ik maak wel vaker cheesecake, en gebruik monchou. Ik heb nog nooit gelatine gebruikt om hem op te laten stijven. Zou het dan nu ook niet zonder kunnen als je pakjes monchou gebruikt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, dus dat durf ik je niet met zekerheid te zeggen. Maar je kunt het uiteraard proberen! Deel vooral het eindresultaat, ik ben erg benieuwd.

  15. Romee schreef:

    Zat er in een eerdere versie van dit recept witte chocolade of haal ik dingen door elkaar?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Van dit recept is geen eerdere versie, dus ik vermoed dat je dan inderdaad iets door elkaar haalt.

  16. Peggy schreef:

    Hij staat nu in de koelkast!
    Wat n heerlijk receptje zeg! 😀
    Ik heb mascarpone gebruikt en lange vingers voor de bodem, want dat was wat er in huis was.
    Ik kan nergens vinden hoe lang de taart moet opstijven, of lees ik daar overheen?
    Verder vond ik het aarbeien/kaas mengsel dun. Dit kan door de mascarpone komen of door mijn ongeduld waardoor ik eventueel de aardbeiengilatiene te snel heb gemengd met het kaasmengsel….ik ben benieuwd. Verder heb ik een dun laagje chocolade tussen de bodem en de rest gedaan…ook een beetje mislukt denk. Hahahaha…als ik er aan denk laat ik u weten hoe het uitpakt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik ben benieuwd of het gelukt is? 🙂 Met aanpassingen aan het recept weet ik ook niet hoe het uitpakt. Meestal is het na ca. 3 uur wel stijf.

  17. Maartje schreef:

    Moet het bakblik 20×20 zijn of moet de diameter 20 cm zijn? De linkjes geven namelijk aan dat de diameter 20 cm moet zijn maar je schrijft dat het bakblik 20×20 moet zijn. Ik heb dit recept al een keer gemaakt in een groter rond bakblik en we zijn hier allemaal in huis fan. Maar nu wil ik graag van die mooie vierkante taartjes ;-)Groetjes, Maartje

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het blik moet 20×20 zijn, voor zover ik zie zijn de producten achter de linkjes dat ook. Succes! 🙂

  18. Margot schreef:

    Hi Laura, ik wil de cheesecake met passievrucht maken. Kan dat? En hoeveel heb ik er nodig?
    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk van wel! Ik weet niet precies hoeveel, want dat heb ik niet getest. Maar ik zou het 1:1 vervangen met de aardbeien.

  19. Margot schreef:

    Het is passievrucht en mango geworden. Verder gewoon het recept gevolgd. Het was heerlijk!

  20. jantina pal schreef:

    hoe veel koekjes zijn dat voor dit recept

    1. Laura's Bakery schreef:

      150 gram, staat in het recept.

  21. Shauni schreef:

    Hallo
    De slagroom die wordt toegevoegd aan het mengsel, is die opgeklopt of gewoon lopend ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ongeklopte slagroom, lopend inderdaad.

  22. Noran De Groot schreef:

    hey, ik heb een vraagje hoelang duurt het om dit recept te maken in totaal?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is per persoon vaak erg verschillend en bijv. ook afhankelijk of je een mixer gebruikt. Maar ik zou inschatten 30-45 minuten. Exclusief het opstijven in de koelkast natuurlijk.

  23. R schreef:

    Je gebruikt gelatine in de Aardbeien cheesecake bites kan ik dit vervangen en welke hoeveelheid ik zoek iets wat halal is.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou dan voor agar-agar gaan, je leest er hier meer over: https://www.laurasbakery.nl/zo-vervang-je-gelatine/

  24. Maureen schreef:

    Hoi laura, ik wilde ze net gaan maken, alleen na het toevoegen van de slagroom ging het schiften. Had alles op kamertemperatuur. Kan ik het beter meteen vanuit de koelkast gebruiken ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oh dat is gek zeg, schiften komt namelijk eigenlijk altijd door een temperatuurverschil. Heb je het misschien op een hele hoge stand gemixt? Dat het daarvan wellicht warm is geworden?

  25. Lise schreef:

    5 sterren
    Geen vraag van mij over het recept dit keer; ik wil alleen even zeggen wát een heerlijke cheesecake bites zeg! Mijn man en ik hadden de neiging de hele schaal leeg te eten, terwijl er voor de verjaardag morgen toch echt nog iets moet overblijven… Complimenten voor dit recept!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept