FAQ – Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Neem dan eens een kijkje in dit overzicht met veelgestelde vragen, grote kans dat je hier gelijk je antwoord kunt vinden.

+ Ik heb binnenkort een feestje/verjaardag/high tea/etc. en wil hiervoor iets bakken, heb jij een lekker recept?

Ja hoor, meer dan genoeg! Het is voor mij niet mogelijk om iedereen van persoonlijk advies te voorzien, maar gelukkig staat mijn blog bomvol recepten. Dus kijk eens rond en zoek iets uit dat je lekker vindt.

+ Ik zoek een recept dat makkelijk is en niet veel tijd kost, wat raad je me aan?

Wat voor mij makkelijk is, hoeft niet voor iedereen makkelijk te zijn. Dit is ook iets waar ik geen adviezen in kan geven. Zoek recepten op de site die je lekker lijken en lees de receptuur goed door. Zo merk je vanzelf hoe moeilijk of makkelijk het voor jou is.

+ Heb je een recept voor xxx?

Als het recept voor een bepaalde taart, koekjes of iets anders niet op mijn blog staat, dan heb ik hier ook geen recept voor. Elk recept dat ik heb gemaakt en waar ik enthousiast over ben komt online te staan, ik heb geen archief met extra niet online geplaatste recepten.

+ Ik wil mijn baksel (ruim) van tevoren maken. Kan dit en hoe moet ik het bewaren?

Dat verschilt per baksel. Veel recepten zijn voorzien van een bewaaradvies. Staat dit (nog) niet bij het recept, dan kan ik je wel een richtlijn geven. Lees dit artikel eens voor een algemeen overzicht van bewaaradviezen per baksel of kijk op deze pagina voor specifieker advies. Hier hebben verschillende baksels een eigen pagina waar alles over het voorbereiden en bewaren staat beschreven.

+ Welke boter moet ik gebruiken?

In alle recepten wordt ongezouten roomboter gebruikt, tenzij anders vermeld.

+ Een half ei, hoe doe je dat?

Heel simpel, eitje klutsen en dan afwegen wat je nodig hebt.

+ Welke ovenstand bedoel je in je recepten?

Alle temperaturen die in de recepten aangegeven staan, gelden voor een elektrische oven met boven- en onderwarmte. Heb je een heteluchtoven? Zet dan de temperatuur zo’n 10-20% lager.

+ Kan ik een ingrediënt in een recept verminderen of vervangen?

Zoals de recepten op mijn blog staan heb ik ze gemaakt. Ik heb dus geen ervaring met vervangende ingrediënten in die recepten. Vaak kun je prima een vervanger gebruiken of een ingrediënt iets verminderen, maar houd er dan rekening mee dat het resultaat heel anders kan zijn dan met de ingrediënten die ik noem. Probeer het gewoon eens uit zou ik zeggen.

Als je je eerst iets beter wilt inlezen vind je op de site ook meerdere overzichten met vervangers voor suiker, melk, bloem en nog veel meer.

+ Ik ben op zoek naar een nieuwe mixer, is xxx een goede?

Er zijn ontzettend veel mixers verkrijgbaar en met de meeste ben ik niet bekend. De mixers waar ik wel ervaring mee heb, staan met een review op het blog op deze pagina. En in dit artikel heb ik wat tips op een rij gezet waar je op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe mixer.

+ Kan ik bij jou ook taarten, cupcakes, koekjes of iets anders bestellen?

Ik bak niet op bestelling, ik deel enkel de recepten en how to’s op mijn blog zodat je hier zelf mee aan de slag kunt gaan.

+ Geef je ook workshops?

Nee, ik geef geen workshops.

+ Mag ik een dagje meelopen/bij je komen kijken?

Nee, dit is niet mogelijk.

+ Mag ik je foto’s gebruiken voor mijn site?

Nee, je mag mijn foto’s niet zonder toestemming gebruiken voor online of offline publicaties. Mocht je een foto willen gebruiken, neem dan even contact op met mij.

+ Eet je alles wat je maakt zelf op?

Nee hoor, daar maak ik vrienden, familie en nog veel meer mensen blij mee. Ik proef wel van alles een stukje, dat dan weer wel ? .

+ Ik wil ook graag een blog beginnen, heb je tips?

In dit artikel geef ik mijn tips om zelf een foodblog te starten.

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

Volg mij op Instagram

De meest populaire artikelen

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan