Het gebeurt niet snel dat ik een recept al vaker heb gemaakt, maar dat het nog helemaal niet online staat op Laura’s Bakery. Tijd om daar verandering in te brengen vond ik, want deze aardbeien cupcakes zijn veel te lekker om niet te delen!
Daarom sloeg ik onlangs een hele lading verse en smaakvolle aardbeien in die nu in het seizoen zijn. Veel meer dan ik nodig had voor dit cupcake recept, maar ik ben nu eenmaal dol op aardbeien. Tijdens het aardbeienseizoen eet ik vrijwel dagelijks wel wat van dit rode fruit. Bij het ontbijt, als toetje of gewoon lekker tussendoor.
Hallo Laura!
Ik lees 1,5 portie Mascarponeroom, maar wat versta je daaronder? Qua hoeveelheid bedoel ik……
Groetjes Marna
1,5 x het recept van de mascarpone room. Dus 1 keer en dan nog een keer de helft van dat recept in totaal 🙂
Wat een top recept! Super leuk om met mijn 3-jarige zoon te maken.
I.p.v. jam hebben wij verse stukjes aardbeien in het gaatje gedaan.
En ik heb bovenop banketbakkersroom gedaan.
Maar fijn recept voor cakejes!
vind het nog steeds onduidelijk.. hoeveel gram mascarpone moet ik dus gebruiken?
Wat is er onduidelijk? Je gebruikt 1,5 recept van de mascarponeroom: https://www.laurasbakery.nl/mascarpone-room/ Dat is dus 375 gram.
Hi Laura,
Ik wil dit recept als basisrecept gebruiken voor de regenboogcupcakes die m’n dochter voor haar verjaardag wil, want ze wil qua smaak graag aardbeiencupcakes. Om wel het mooie regenboogeffect in de cupcakes te houden (ik ga het beslag dan in 6 kleurtjes maken en per vormpje laagjes maken) zat ik er aan te denken zo’n 60gr aardbeien te pureren en door het beslag te doen ipv te vullen met jam. Ik weet alleen niet of ik daarmee (+nog wat kleurstof) de consistentie van het beslag te veel wijzig om goed te bakken?
Dat durf ik je ook niet precies te zeggen, want dat heb ik niet getest. Je kunt het natuurlijk proberen! Ik denk wel dat het roze invloed zal hebben op de kleur (als je echt fel regenboog wil, dan kun je de cake beter niet kleuren).
Hi Laura,
Ik wil deze cupcake topping graag een blauwe kleur geven maar wel met een lekkere smaak.. wat raad jij dan aan?
Hmm, dat zou ik eigenlijk niet zo goed weten voor blauw. Dan zou ik zelf voor blauwe kleurstof gaan (de room is alsnog lekker van smaak of je voegt bijvoorbeeld nog wat bosbessenjam toe, al kan dat wel invloed hebben op de kleur).
Hi Laura,
Ik heb geprobeerd de mascarpone crème te maken maar hij blijft heel slap. Ik heb mij volledig aan het respect gehouden. Wat kan ik doen om hem steviger te maken zodat ik er ook mooie toeven voor op de cupcakes kan spuiten
Wellicht waren de ingrediënten wat warm? Kan ik me wel voorstellen met dit weer. Het zou gewoon een stevige crème moeten worden zoals je op de foto’s ziet.
Hoi Laura,
Zou je de suiker ook in cupcakes kunnen vervangen voor bastard suiker?
Groetjes Chantal
Ps: wij genieten van heel veel lekkere recepten op je site
Dat kan wel hoor, maar kan wel invloed hebben, hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/soorten-suikers-om-mee-te-bakken/
Laura, kan ik hier ook een mini versie van maken in een mini muffin vorm ? Zijn er dan aanpassingen nodig?
Dat kan! De baktijd zal mogelijk veranderen, hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/
Het recept voor de aardbeien cupcakes verschilt erg van dat voor de frambozen cupcakes. Ik wil graag cupcakes met aardbeien door het beslag, moet ik daarvoor het frambozen recept aanhouden en alle frambozen vervangen door aardbeien?
Je kunt gewoon dit recept aanhouden voor de aardbeien cupcakes, of is er een reden dat je het andere recept liever wilt gebruiken?
Nee hoor. Heb het toch anders gedaan alleen de mixer nam de boter en suiker niet goed mee waardoor dat ging smelten in de cupcakes. Morgen maar iets anders maken voor moederdag
Zou je de mascarpone ook kunnen vervangen voor monchou? 🙂
Ja hoor, je kunt de mascarponeroom ook met monchou maken.
dat kan helemaal niet dan storten ze in