• Home
  • Over
  • Samenwerken
  • FAQ
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring

Laura's Bakery

Van bakken tot borrelen

  • Recepten
    • Zoet Bakken
      • Brood
      • Brownies & Repen
      • Cake Pops
      • Cakes
      • Cupcakes
      • Desserts
      • IJs & Drankjes
      • Klein Gebak
      • Koekjes
      • Muffins
      • Pancakes
      • Schuimpjes
      • Taarten
      • Truffels & Bonbons
      • Vullingen en Toppings
    • Hartig Bakken
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cupcakes & Muffins
      • Taarten en Quiches
    • Koken
      • Ontbijt & Lunch
      • Bijgerecht
      • Hoofdgerecht
      • Sauzen & Dips
      • Desserts
    • Basisrecepten
    • Gezond Bakken
    • Zonder oven
    • Allergieën
      • Glutenvrij
      • Lactosevrij
      • Suikervrij
  • Baktips
  • How To
    • Boetseren
    • Cake Pops
    • Cupcakes
    • Koekjes
    • Schuimpjes
    • Taarten
    • Technieken
    • Overig
  • Feestdagen
    • Halloween
    • Kerst
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Oud en Nieuw
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijn
    • Voetbal EK & WK
  • Food Talk
    • Behind The Scenes
    • De Bakstrijd
    • Hotspots
    • Informatief
    • Inspiratie
    • Nieuws
    • Op bezoek bij
    • Reviews
      • Apparaten
      • Bakmixen
      • Boeken
      • Materialen
      • Workshops en Cursussen
      • Overig
    • Traktaties
    • Video’s
Je bent hier: Home / Basisrecepten / Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

6 novdoor Laura Kieft191

Wist je dat banketbakkersroom heel makkelijk is om zelf te maken? Ik zal toegeven dat ik een aantal jaren geleden meestal naar een zakje poeder greep waar je alleen maar water of melk aan toe hoeft te voegen. Ook heel lekker hoor, maar toen ik de stroopwafeltaart maakte besloot ik om de banketbakkersroom gewoon helemaal zelf te maken. En wauw, wat is dat lekker zeg! Als je eenmaal zelf je banketbakkersroom hebt gemaakt zul je niet meer zo snel zo’n mix gebruiken. Naast dat het toch echt lekkerder is, is het ook nog eens ontzettend eenvoudig om te maken.

Ingrediënten banketbakkersroom

Voor ongeveer 450 gram
  • 65 gram suiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 3 eidooiers
  • 35 gram bloem
  • 350 ml melk

UPDATE: Dit recept heeft in oktober 2017 een update gekregen in de bereidingswijze, nu is de banketbakkersroom nog makkelijker te maken zonder risico op klontjes. Reacties van voor die tijd hebben dus betrekking op de oude bereidingswijze.

Bereiding

Meng suiker, vanillesuiker en de eidooiers in een kom door elkaar. Voeg ook de bloem toe en roer door tot die helemaal is opgenomen.

In een pannetje verhit je de melk, zodra het begint te koken (belletjes aan de rand van de pan) draai je het vuur uit. Voeg een beetje melk toe aan het eimengsel en roer door tot de melk helemaal is opgenomen. Voeg de rest van de melk dan ook in delen toe en roer tot het een egaal mengsel is.

Giet het mengsel terug in de pan en zet het vuur weer aan. Breng aan de kook terwijl je blijft roeren, neem ook de bodem van de pan goed mee. De room is goed als het de dikte van een dikke vla heeft.

Giet de room in een schone schaal en dek deze af met folie. Druk de folie aan op de room, zo voorkom je dat er een velletje vormt op de banketbakkersroom. Laat even afkoelen en zet dan in de koelkast om helemaal af te koelen. De room dikt dan ook nog verder in.

Bewaren: Banketbakkersroom bewaar je in de koelkast, daar blijft het afgedekt 4-5 dagen goed. Je kunt het ook invriezen, in een luchtdicht bakje kun je het tot 3 maanden bewaren.

Verwerken: Roer de room even goed door als je het wilt gebruiken, dan is de room wat soepeler en makkelijker te verwerken.

Banketbakkersroom is op vele verschillende manieren te gebruiken. In de stroopwafeltaart uiteraard, maar voor berlinerbollen, tompoucen en vruchtentaarten is deze banketbakkersroom ook perfect. Hier een paar voorbeelden van recepten waarin ik banketbakkersroom gebruikte:

  • stroopwafeltaart
  • biscuitrol met aardbeien
  • fruit tartelettes

Je kunt ook eenvoudig Zwitserse room maken van de banketbakkersroom door er opgeklopte slagroom aan toe te voegen. Zie hier het recept van de Zwitserse room met heerlijke tips voor de verwerking.

Tip: Er staat ook een recept voor makkelijke banketbakkersroom online op basis van custardpoeder, ook heel erg lekker!

Wil je nog meer recepten kunnen maken? Ik heb ook twee bakboeken geschreven! Hier te koop: Het Laura’s Bakery Bakboek en Het BasisBakboek!

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Instagram, Twitter of Facebook met #laurasbakery of tag mij in je berichten. Meer leren over bakken? Daarvoor kun je terecht op Handige Baktips.

Dit vind je misschien ook leuk

frambozen roomijs
Donuts basisrecept + 3 variaties
Vanille kwarktaart met blauwe bessen
Sloffenbodem

In categorie: Basisrecepten, Vullingen en Toppings, Zonder oven191 Reacties

Over Laura Kieft

Bakkende zoetekauw | Likt beslagkommen uit | Bakken is niet moeilijk | Schrijft bakboeken | De Bakstrijd | HandigeBaktips.nl

« Caramel Shortcake
Review Wilton Color Cups + winactie »

Reacties

  1. Lianne zegt

    22 april 2016 op 20:43

    Hallo, ik heb een vraagje over Zwitserse room ( gemaakt van funcakesmix deze keer),
    Hoelang kan je dit bewaren i.v.m. De slagroom?
    Ik hoor het graag van je, want ik kan nergens een duidelijk antwoord vinden.

    Mvg
    Lianne

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      25 april 2016 op 11:10

      Hooguit een paar dagen in de koelkast (afgesloten).

      Beantwoorden
  2. Wilma zegt

    22 mei 2016 op 15:06

    Idd hel goed te maken, alleen vind ik het niet zoet genoeg

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      22 mei 2016 op 17:18

      Je kunt altijd wat meer suiker toevoegen. Banketbakkersroom is bewust niet té zoet omdat je het vaak combineert met andere zoete dingen.

      Beantwoorden
  3. rebecca zegt

    23 mei 2016 op 14:05

    Hallo
    Heb deze vulling vorige week gemaakt voor mijn proeftaartje van cm ( een laag gevuld). Had hier nog zeker de helft van over. Nu ga ik vier taartjes van 24 cm maken. Ieder een laag gevuld met banketbakkersroom. Hoe vaak raad je aan om de verhoudingen van het recept te vermenigvuldigen? Kan ik het dan hetzelfde bereiden alleen dus in grotere hoeveelheid? Dankje! Groetjes rebecca

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      24 mei 2016 op 08:16

      Je kunt er 1 flinke laag van 24 cm mee maken, ik kom dan meestal op 1,5 laag uit of 2 dunne lagen vulling in een taart van 24 cm. Bereiding blijft hetzelfde, maar duur met inkoken wel langer als je grotere hoeveelheden neemt.

      Beantwoorden
  4. Leonie zegt

    30 mei 2016 op 06:58

    Ik heb deze al twee keer gemaakt, wat een makkelijk recept. Maar nu was mijn vraagje kun je deze ook mee bakken?

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      30 mei 2016 op 10:25

      Ja dat kan prima, onlangs zelf ook gedaan toevallig 😉

      Beantwoorden
  5. Annelies zegt

    9 juni 2016 op 11:42

    Welke verhouding moet ik nou aanhouden voor Zwitserse room? Want ik lees overal wat anders! Bijv. 200 gr banketbakkersroom met 200 gr slagroom?

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      9 juni 2016 op 20:12

      Officieel 2 delen banketbakkersroom op 1 deel slagroom. Ik mag ook graag een 1:1 verhouding gebruiken, eigenlijk kun je het maken zoals jij het lekker vindt.

      Beantwoorden
  6. Simone zegt

    22 juni 2016 op 12:56

    Hoi Laura,
    Mijn banketbakkersroom is altijd korrelig/klonterig. Meestal komt het mooi glad de pan uit en bewaar ik het op een met water afgespoelde schaal met plasticfolie erop. Als ik de room dan af heb laten koelen en na een tijdje wil gaan gebruiken is het toch korrelig, niet per se klontjes maar gewoon raar. Zelfs als ik de room door een zeef haal is hij na het afkoelen niet hoe hij hoort te zijn. Ik weiger om je makkelijke recept te gebruiken haha, ik wil gewoon dat dit lukt.

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      22 juni 2016 op 13:54

      Is het niet gewoon door het koelen dat het steviger wordt en daarom er klonterig uit ziet? Is de schaal nog nat als je de room erop doet? Ik spoel een schaal namelijk nooit af om te koelen.

      Beantwoorden
  7. Manou zegt

    27 juni 2016 op 12:25

    Beste Laura,
    afgelopen weekend voor de tweede keer Zwitserse room gemaakt.
    Verhouding 1 op 1.
    De slagroom is goed stijf en de room ook voordat ik het meng. Ik roer het met de grade door elkaar. Maar allebei de keren is de room eigenlijk niet dik genoeg, je kan het vergelijken met vla. Wat kan ik er aan doen? Slagroomversteviger gebruiken?! Of de verhouding aanpassen? Als ik de verhouding 2:1 zou doen, zou hij dan dikker zijn?
    Bij de bakker is hij ook heel luchtig, hoe zou dat komen?

    Ik hoor graag van je!

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      11 augustus 2016 op 10:22

      Je kunt ook 2 delen room en 1 deel slagroom gebruiken, dan wordt hij steviger. Verder niet te hard roeren, daar wordt hij dunner van.

      Beantwoorden
  8. Paulien zegt

    6 juli 2016 op 09:39

    Dit recept aangepast voor iemand met allergiën door speltbloem te gebruiken en de melk door soya te vervangen. Net zo lekker ??

    Beantwoorden
  9. Dieter Piatkiewitz (alias D. Facto) zegt

    5 augustus 2016 op 16:29

    Goedemiddag Laura!

    Alhoewel ik niet zo vaak “zoet” bak (meestal bak ik brood in allerlei variaties, met rogge, bloem en ook wek boekweit en met eigengemaakt zuurdesem!) heb ik toch eens deze crème geprobeerd! Echt een fluitje van een cent en je kunt hem zo “rijk” maken als je zelf wil. (klontje boter en/of een scheutje Amaretto, enz. )
    In de meeste recepten zie ik de waarschuwing voor “klontjes”! En dat is onterecht wanneer je het volgende grondprincipe – dat elke kok kent bij het binden van sausen – aanhoudt!
    Wanneer je iets wil binden met meel of met maizena, moet men dit met een beetje koude melk of water tevoren oplossen. Dit papje doe je dan gedoseerd bij de al dan niet kokende hoofdmassa van het recept. Gegarandeerd krijg je zo geen klontjes!
    Om het ontwikkelen van vel bij het afkoelen te voorkomen, kun je er ook wat suiker bovenop strooien!

    Hoelang je deze Crème of banketbakkersroom in de koelkast kunt bewaren is toch zeker voor iedereen duidelijk: Je puddingbroodje of de tompoezen blijven net zolang goed tot ze zuur worden of tot ze gaan schimmelen!
    Nee, in de diepvries heb ik het nog niet geprobeerd! Ik zou ook niet weten waarom, je maakt die crème toch niet op voorraad, want het is zó in iedere hoeveelheid vers te maken!

    Groetjes!

    D. Facto

    Beantwoorden
  10. Marieke zegt

    7 oktober 2016 op 15:15

    Klopt het dat deze room minder geel is dan banketbakkersroom uit een zakje (dr. Oetker)?
    Ik vind ‘m zo licht voor banketbakkersroom …
    Verder is het op zich goed gelukt en lekker …

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      10 oktober 2016 op 10:18

      Dat kan goed kloppen. Zelfgemaakte banketbakkersroom krijgt kleur van de eidooiers (dus dat kan ook weer per keer verschillen). In zo’n zakje zitten vaak kleurstoffen.

      Beantwoorden
  11. Martin zegt

    16 oktober 2016 op 20:06

    Hallo Laura ,
    Heb de banketbakkersroom gemaakt, maar vond hem veel te zoet. Het was te overheersend zoet.
    Heb me precies aan de hoeveelheden gehouden!
    Had zelf soesjes gemaakt en het leek me lekker met room.kan ik ook gewoon minder suiker toevoegen. Of wordt dan door de veranderde samenstelling de smaak te veel beïnvloed.
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      17 oktober 2016 op 09:54

      Ik heb het nog nooit met minder suiker geprobeerd te maken omdat ik de smaak precies goed vind. Je kunt zeker proberen iets minder suiker te gebruiken, maar ik durf je niet te garanderen of het dan ook lukt.

      Beantwoorden
      • Eline zegt

        1 augustus 2017 op 22:30

        Zelf heb ik 2 zakjes vanille suiker gedaan en een eetlepel gewone suiker. Dan is die ook helemaal prima en niet te zoet!

        Beantwoorden
  12. Annelies zegt

    21 oktober 2016 op 10:56

    Is de verhouding voor Zwitserde room nu 1:1 of 2:1? Hier lees ik 1:1 en in je boek staat 2:1…

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      21 oktober 2016 op 12:14

      Officieel is het 2:1, maar ik vind 1:1 ook erg lekker en die verhouding gebruik ik ook regelmatig.

      Beantwoorden
  13. Rachel zegt

    23 december 2016 op 17:23

    Hoi!

    Ik heb een vraagje, kun je bij de room ook banaan of iets dergelijks doen?

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      24 december 2016 op 12:02

      Dat kun je zeker combineren met elkaar in een taart.

      Beantwoorden
  14. Renee zegt

    30 december 2016 op 14:57

    Hoi laura,
    Ik zag op de foto met de ingredienten ook nog abrikozen staan, wat moet/kan je daar mee doen

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      31 december 2016 op 16:09

      Dat zijn de eidooiers 😉

      Beantwoorden
  15. Romana zegt

    18 februari 2017 op 18:56

    Prima recept en ik krijg hem telkens weer klont-vrij door simpel met een garde flink te blijven roeren nadat ik er wel een redelijke teug melk bij doe.

    Nadat de warme melk erbij gaat, gooi ik het mengsel voor de zekerheid nog ff minuut of 2 in de blender voordat het terug de pan ingaat om te koken/in te dikken.

    heerlijke dikke structuur om puddingbroodjes mee te maken!

    Beantwoorden
  16. Sandra zegt

    12 april 2017 op 21:20

    Hoi,

    Ik heb deze room laatst gemaakt maar had er helaas nog veel klontjes in zitten. Voor toevoeging aan de slof nog goed gezeefd scheelde al een slok op een borrel maar zou het toch graag zonder klontjes maken.

    Door een polsblessure is het lastig om lang achter elkaar te mengen/kloppen met garde of spatel. Kan ik de room met de (hand-)mixer kloppen of gaat het dan te snel en wordt het dan te dun? Misschien gewoon maar een keer proberen.

    Hoor heel graag jouw mening. Bedankt vast!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      13 april 2017 op 11:52

      Ik denk dat op een lage stand met de handmixer ook moet lukken.

      Beantwoorden
    • Klaas zegt

      13 april 2017 op 12:12

      Beste Sandra,

      Als je eerst de suiker met de eidooier mengt en daarna pas de bloem er door doet gaat het goed.
      Doe je eerst de bloem met het eidooier dan wordt het heel plakkerig en stikt het van de klonten die ik althans er niet meer uit krijg.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft zegt

        14 april 2017 op 09:32

        Klopt inderdaad, dit artikel staat op de planning om deze update te krijgen (ik maak het zelf ook op deze manier tegenwoordig)

        Beantwoorden
      • Sandra zegt

        14 april 2017 op 11:11

        Hallo Klaas,

        Ga ik zeker proberen. Dank voor de tip.

        Beantwoorden
        • Klaas zegt

          14 april 2017 op 13:35

          Wat ik niet heb geschreven is dat je de helft van de suiker van het recept door het dooier mengsel doet en de rest bij de melk doet.

          Beantwoorden
          • Sandra zegt

            15 april 2017 op 13:23

            Dit is de oplossing! Ik merk dat ik ook veel minder intensief hoef te kloppen en te mengen. Nogmaals dank voor de tip. Dit recept ga ik zeker vaker gebruiken.

          • Klaas zegt

            15 april 2017 op 13:33

            Veel plezier en geniet er van!

            Ik maak altijd expres te veel, mijn jongste dochter is gek op puddingbroodjes. Wit puntje in de lengte van boven open snijden, room er in en poedersuiker er over. Smullen!

  17. Floor zegt

    22 april 2017 op 10:54

    hey, voor hoeveel gram room is dot recept?

    Beantwoorden
  18. Carina zegt

    26 juni 2017 op 21:35

    Heb een taartbodem van koek kruimels
    Heb de banketbakkersroom van jou
    Daarop komt fruit banaan en blauwe bessen
    Ben heeeeel blij met jou boek????

    Beantwoorden
  19. Mimi zegt

    22 juli 2017 op 13:58

    Heerlijk recept! Heb ‘m vorige week gemaakt en ze vonden ‘m smaken alsof ie van de bakker kwam!

    Beantwoorden
  20. Carolijn zegt

    23 september 2017 op 10:13

    Ik wil zelf kruimeltaart maken. Hoeveel vulling heb ik dan nodig 1 of meerdere keren het recept? En kan ik deze gebruiken voor mee af te bakken??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      25 september 2017 op 09:42

      Dat is helemaal afhankelijk van de grootte van je bakvorm. Maar je kunt hem inderdaad mee bakken.

      Beantwoorden
  21. Denise zegt

    23 september 2017 op 21:21

    Beste Laura,

    Kan ik de Zwitserse room mengen met bijvoorbeeld gepureerde banaan of gepureerde aardbeiden voor een bananen- of aardbeienvulling in een lange vinger taart? Of kan ik beter de banaan en aardbei in hele kleine stukjes snijden? Ik ga voor de verjaardag van mijn kinderen een lange vingertaart (met vanillecake en een ouwelafbeelding bovenop) maken en zoonlief wil graag bananenvulling en dochterlief aardbei vulling. Zelf dacht ik dus om zwitserse room te mengen met gepureerd fruit. Of heb je hier nog leuke ideeën of adviezen voor? Wil liever geen grote stukken fruit, het gaat om de smaak.

    Dank alvast en vriendelijke groeten,

    Denise

    Beantwoorden
    • Denise zegt

      24 september 2017 op 11:07

      En kan ik dan de vulling van te voren maken? Bijvoorbeeld donderdag de zwitserse room maken, vrijdag fruit mengen en taart opmaken en zaterdagmiddag serveren?

      PS
      Wat een ongelofelijk leuke, interessante site heb je gemaakt. Ik heb er al veel tips vandaan gehaald en recepten. De stroopwafeltaart is amazing!

      Beantwoorden
      • Laura Kieft zegt

        25 september 2017 op 09:31

        De banketbakkersroom is prima 2 dagen te bewaren, dus dat is geen probleem 🙂

        Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      25 september 2017 op 09:33

      Je kunt er beter kleine stukjes aan toevoegen, dat heeft minder invloed op de room qua structuur.

      Beantwoorden
  22. marilou zegt

    29 september 2017 op 14:48

    als ik dit recept aanhoud, hoeveel gram banketbakkerroom krijg ik dan? Dit zodat ik weet hoeveel slagroom ik moet opkloppen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      3 oktober 2017 op 10:18

      ongeveer 450 gram

      Beantwoorden
  23. Mieke zegt

    25 oktober 2017 op 19:39

    Mooi en makkelijk recept voor banketbakkersroom.
    Tip: verwarm met de melk het merg van een half vanillestokje mee…..lekker!

    Beantwoorden
  24. Carla zegt

    30 oktober 2017 op 21:01

    Als je een deel van de suiker mee kookt in de melk, brandt de melk niet zo snel aan. Scheelt ook weer klontjes?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      1 november 2017 op 11:12

      Die tip kende ik nog niet, al heb ik nog nooit mijn melk laten aanbranden 😉

      Beantwoorden
  25. Pedro zegt

    30 oktober 2017 op 22:34

    Ga ik zeker proberen, gebruik daar mijn Magimix cook expert voor. Super handig ?

    P.s. Je nieuwe boek is erg leuk!

    Beantwoorden
  26. Anja zegt

    4 november 2017 op 10:55

    Hallo,

    Ik heb vaak je recept gebruikt zonder bloem. En dat ging prima. Wil je de ingredieënten van de oude nog een keer willen doorgeven?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      6 november 2017 op 09:54

      De ingrediënten zijn exact hetzelfde, alleen de bereiding is veranderd. Misschien gebruikte je het recept voor makkelijke banketbakkersroom (met custardpoeder)?

      Beantwoorden
  27. Alianne zegt

    21 november 2017 op 15:26

    Hallo,
    ik heb een theelepeltje pumpkin spice aan je recept toegevoegd. Lekker onderin bladerdeegschuitjes met peer, caramel en pecannoten erop!
    Groetjes!

    Beantwoorden
  28. Rianda v Manen zegt

    17 februari 2018 op 17:16

    Ha Laura,

    Ik zou deze graag lactosevrij willen maken, maar kun je alle lactosevrij melk opwarmen / aan de kook brengen?

    Groetjes Rianda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      19 februari 2018 op 09:50

      Ik heb er geen ervaring mee, maar lijkt mij dat dat gewoon prima kan.

      Beantwoorden
  29. Marieke zegt

    25 februari 2018 op 12:22

    Heerlijk recept! Alleen had de room nog iets steviger mogen zijn, want we gebruikten het bij zandtaartcupjes met fruit. Hoe kan is het iets steviger krijgen? Of had ik langer door moeten koken? Of iets meer bloem erin?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      26 februari 2018 op 09:49

      Je kunt hem dan nog wat langer doorkoken, daar wordt hij dikker en steviger van.

      Beantwoorden
  30. Annemieke zegt

    5 maart 2018 op 22:27

    Hallo Laura,

    Zou ik ook echte vanillestokjes kunnen gebruiken ipv een zakje vanilliesuiker? Of is dat minder lekker? En als het wel kan.. hoeveel stokjes moet ik gebruiken in verhouding met een zakje?

    Groetjes Annemieke

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      6 maart 2018 op 10:16

      Dat kan prima hoor, aan 1 stokje zul je genoeg hebben.

      Beantwoorden
  31. Mariëlle zegt

    20 april 2018 op 21:01

    Ik heb een vraagje over de banketbakkersroom ik vind hem suuper lekker alleen hoe krijg ik de room steviger. Zodat het niet uit bijvoorbeeld de puddingbroodjes loopt.? Want dat heb ik regelmatig dat wanneer ik de room gemaakt heb de room er uitloopt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      22 april 2018 op 10:04

      Je zou de room dan wat langer kunnen laten doorkoken in het pannetje, ik heb zelf namelijk altijd een goede stevige room.

      Beantwoorden
  32. Queeny zegt

    8 mei 2018 op 22:16

    Zou je het vanillestokje kunnen vervabgen door vanille aroma of meer vanillesuiker? En wat zijn dan de verhoudingen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      9 mei 2018 op 09:24

      In het recept staat al vanillesuiker en geen vanillestokje?

      Beantwoorden
      • Queeny zegt

        9 mei 2018 op 12:07

        Sorry! Ik wilde reageren op een ander recept. Oeps! Wel bedankt voor je reactie 🙂

        Beantwoorden
  33. Su zegt

    1 juni 2018 op 18:22

    Hoi,
    Kan ik dit ook als vulling gebruiken voor mms taart🤗

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      4 juni 2018 op 08:45

      Ik weet niet wat je bedoelt met mms, maar je kunt deze vulling ook in taarten gebruiken.

      Beantwoorden
  34. Willianne zegt

    15 juni 2018 op 13:01

    Zo lekker! Maar helaas heb ik er klontjes in.. ik dacht dat komt misschien nog goed als die dik word. Maar helaas.

    Wat doe ik fout?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      18 juni 2018 op 09:46

      Dat is zo zondere verdere info lastig te zeggen, je hebt wel het recept helemaal gevolgd? Misschien zaten er al klontjes in het bloem of heb je het mengsel te heet verwarmd en niet goed genoeg geroerd.

      Beantwoorden
      • Willianne zegt

        18 juni 2018 op 11:13

        Ja ik heb het recept gevolgd. Misschien wel te heet verwarmd. Ik ga het binnenkort weer proberen!

        Beantwoorden
  35. Marieke zegt

    20 juni 2018 op 16:09

    Kun je ook havermeel gebruiken in plaats van bloem want ik heb een gluten allergie of een andere glutenvrije meel?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      21 juni 2018 op 09:16

      Durf ik niet te zeggen in dit geval, ik zou het gewoon eens proberen 🙂

      Beantwoorden
  36. Wendy zegt

    5 oktober 2018 op 12:03

    Hoi Laura,
    Ik zag dat het recept voor 450 gram was. Ik ga een cijferaars maken waarvan de bakvorm in totaal 38 x 23 cm is, maar daar gaan dan nog wel twee stukken uit want het wordt een 5. Nu vroeg ik me af of dit recept genoeg is om er 1 laag mee te vullen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      8 oktober 2018 op 17:26

      Lastig te zeggen. Je kunt ook altijd mee maken en overgebleven vulling invriezen.

      Beantwoorden
  37. Dieuwke zegt

    13 november 2018 op 13:01

    Eindelijk een recept voor banketbakkersroom die in 1 keer lukt, dankjewel!! 😃

    Beantwoorden
  38. Ciel zegt

    2 december 2018 op 12:39

    Dag Laura,
    Ik maak wel eens plaatkoek met jam en notenkruimel. Nu wil ik heel graag proberen om een laag bakkersroom toe te voegen. Nu is mij vraag of je de bakkersroom gewoon kan mee bakken?
    Alvast voor je antwoord.
    Groetjes,
    Ciel

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      3 december 2018 op 12:48

      Ja hoor, kan prima. Lijkt me heerlijk 🙂

      Beantwoorden
  39. Lydia zegt

    25 december 2018 op 11:20

    Hallo,
    Ik wil graag een hazelnootschuimtaart maken.
    Ik had nog een vraagje over de banketbakkersroom.
    Klopt het dat daar rauwe eieren ingaan?
    Vanwege een zwangerschap is dat nu niet verstandig. Hoe kan ik dit oplossen?
    Fijne feestdagen!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      2 januari 2019 op 17:42

      Dat klopt niet, je verhit ze namelijk.

      Beantwoorden
  40. Kaas Eenkhoorn zegt

    25 december 2018 op 21:55

    De rauwe eieren is niet erg. Het geheel wordt gekookt, zie het recept.

    Beantwoorden
    • Kaas Eenkhoorn zegt

      25 december 2018 op 22:02

      In de banketbakkersroom dan wel te verstaan, de hazelnoot schuimtaart weet ik niet, daar ken ik het recept niet van.

      Beantwoorden
  41. Jonne zegt

    17 januari 2019 op 09:33

    Vandaag wil ik eclairs gaan maken met als vulling banketbakkersroom.
    Denk je dat als deze goed verpakt worden ook in de vriezer goed blijven?

    Groetjes jonne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      17 januari 2019 op 10:17

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
      • Jonne zegt

        17 januari 2019 op 20:50

        bedankt!

        Beantwoorden
  42. Patricia Marinus zegt

    17 januari 2019 op 12:41

    Ik heb de melk gemengd met citroensap en wat suiker. Het mengsel leek te gaan schiften maar was gelukkig na op warmen verdwenen. Het is een heerlijke krusing tussen lemoncurd en banketbakkersroom geworden. (280 ml melk en 70 ml citroensap) ik heb er citroenpoucen 😉 van gemaakt! Echt heerlijk!!

    Beantwoorden
  43. Soj zegt

    7 februari 2019 op 18:27

    Als je warm eten afsluit dan loop je het risico dat het zuur wordt. Is dat met warm banketbakkersroom niet het geval? Aangezien je de tip geeft om het af te dekken met keukenfolie….

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      11 februari 2019 op 09:10

      Dat is niet het geval, ik dek het altijd af en nog nooit problemen gehad.

      Beantwoorden
  44. Marcia zegt

    13 februari 2019 op 18:47

    Hey,
    Voor mijn moeders verjaardag wil ik een mokkataart maken. Ik zie dat in alle recepten voor banketbakkersroom ei gebruikt wordt, mijn moeder is altijd sterk tegen rauw ei, zou ik dit recept dan wel maken? Of is rauwe ei ook in dit recept schadelijk voor je gezondheid?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      15 februari 2019 op 09:32

      De eieren zijn niet rauw hoor, lees het recept maar eens. Je verhit ze.

      Beantwoorden
« Oudere reacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een algemene bakvraag over bijvoorbeeld basisregels, ingrediënten, bewaren of omrekenen? Grote kans dat je in dit artikel je antwoord kunt vinden: De basis van het bakken.

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet moeilijk.
Veel bakplezier! Liefs, Laura

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Nooit meer een blogpost missen!

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat.

Bestel mijn tweede boek

Bestellen | Meer informatie

Handige Baktips

logo (1) Voor iedereen die wel wat extra hulp kan gebruiken bij het bakken. Handige Baktips staat vol met tips over bakken, decoreren, ingrediënten, het bewaren van baksels en nog veel meer!

De Bakstrijd

Koop mijn eerste boek!

Lauras Bakery_omslag_09.indd

@laurasbakery op Instagram

Volg mij op Instagram

Laura’s Bakery op Facebook

De populairste en laatste artikelen

  • Popular
  • Comments
  • Latest
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanillecake Basisrecept vanillecake
  • Oma’s Appeltaart Oma's Appeltaart
  • Basisrecept Koekjes Basisrecept Koekjes
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • MonChou Taart MonChou Taart
  • Kaas-knoflookbroodjes Kaas-knoflookbroodjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Valentijn madeleines met witte chocolade Valentijn madeleines met witte chocolade
  • Valentijn bakinspiratie Valentijn bakinspiratie
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Rijstevlaai Rijstevlaai
  • Cream cheese frosting Cream cheese frosting
Ajax spinner

Oventijden en -temperaturen

De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 10-20%. De baktijd blijft hetzelfde.

De genoemde tijden en temperaturen zijn een indicatie. Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw oven net wat meer of minder tijd nodig heeft.

foody badge 100px Topblogs

De lekkerste taarten!

  • Home
  • Over
  • Contact
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Abonneren

Copyright © 2019 · Lauras Bakery by Blogger Boutique

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies. OK Lees meer