Kan ik dit recept ook voor een grote groep maken?
Absoluut! Verdubbel het recept en maak de ijstaart in een cakevorm van 25 cm. Op die manier is het voldoende voor 12 tot 16 mensen.
Voor echt grote groepen verdriedubbel je de ingrediënten en maak je het recept in een bakvorm of ovenschaal van 15 x 30 cm of in een ronde bakvorm van 26 cm doorsnee. Zo maak je een extra grote ijstaart waarmee je 18 tot 24 gasten kunt verblijden.
Als je genoeg bakvormen hebt van Ø 15 cm kun je natuurlijk ook gewoon meerdere ijstaarten serveren.
Dit klinkt heel goed!!! Vorig jaar al het kerstkransjes roomijs gemaakt en die was heerlijk!!!
Dus dit kan alleen maar goed zijn!
Superleuk om te lezen 😀
Leuk recept! Ik had alle ingrediënten voor de vienetta ijstaartjes al in huis maar twijfel nu om dit te maken. Je kunt zeker geen gesmolten chocolade eroverheen doen ipv chocopasta? (die chocolade heb ik namelijk al in huis)
Sorry dat ik je aan het twijfelen heb gemaakt 😉 . In antwoord op je beide berichten en vragen:
– als je het kerstkransjes ijs recept gebruikt, dan is dat precies genoeg.
– in principe moet dat wel kunnen, aangezien het ook met Magnums etc. kan. Maar ik heb nog niet eerder getest hoe snel dat stolt op zo’n grote ijstaart. De stukjes kerstkransjes er tegenaan drukken lijkt me dan eigenlijk niet haalbaar. Als je i.p.v. chocolade een ganache maakt, is dat bijvoorbeeld wel weer haalbaar.
Oh en als ik het kerstkransjes ijs maak, is dat genoeg voor de vulling? (Vorig jaar gemaakt en die beviel goed). Dan kan ik de slagroom en gecondenseerde melk gebruiken 🙂
Dank voor je reactie! Ik was er al bang voor dat het te snel zou stollen. Dan denk ik dat ik het met duo penotti pasta ga proberen 🙂
Dit weekend de ijstaart geprobeerd. Heerlijk en makkelijk! Komt op de kindertafel. Beste om snel te werken met de chocopasta zoals Laura al schrijft en niet te lang te smeren om het glad te krijgen.
Hoi Laura,
Leuk recept voor een verjaardagstaart voor m’n zoon! Wat voor koek kan ik gebruiken ipv kerstkransjes? Aangezien deze in mei niet verkrijgbaar zijn….;)
Zeker leuk! Een goed punt natuurlijk. Je kunt ze zelf maken: https://www.laurasbakery.nl/roomboter-kerstkransjes/ en anders zou ik kiezen voor een wat steviger koekje. Bijvoorbeeld Jan Hagel koekjes.