De benaming snelle tiramisu is niet zomaar gekozen, want dit dessert maak je echt heel erg snel! En daarnaast is dit tiramisu recept gemaakt zonder ei en zonder alcohol, precies zoals ik het lekker vind.
Wat is tiramisu?
Tiramisu is een echt Italiaans dessert. In het Italiaans is het eigenlijk tiramisù, wat letterlijk vertaald ’til mij op’ betekent. Het werd blijkbaar vaak aan de zieken gegeven om ze op te beuren, of als opkikkertje. Persoonlijk weet ik niet of ik daar trek in heb als ik ziek ben, maar ik word over het algemeen absoluut vrolijk van dit dessert.
Traditioneel bestaat tiramisu uit de gouden combinatie van de volgende ingrediënten: lange vingers, koffie, cacaopoeder, suiker, mascarpone en ei. In sommige gevallen wordt er ook alcohol aan toegevoegd, maar dat is geen onderdeel van het authentieke recept.
Snelle tiramisu (zonder ei)
Dat dit recept voor tiramisu (zonder ei en zonder alcohol) op mijn blog te vinden is, hebben jullie eigenlijk een beetje te danken aan mijn zus. Toen ze een tijd terug ’s avonds een heerlijk Italiaans diner verzorgde had ze dit als toetje gemaakt. Het recept hangt sindsdien aan de magnetron en staat hier met enige regelmaat op tafel. Ik denk dat mijn zus het recept van de Albert Heijn site af heeft gehaald, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Dat het lekker is, dat weet ik wel. Dit recept staat bovenaan mijn favoriete snelle desserts.
Mmm, zo heb ik m ook weleens gemaakt maar dan in een grotere schaal dit ziet er echt heel leuk uit!
liefs
Leuk! Die potjes zijn ook zo leuk. Waar komen die vandaan?
Deze potjes komen bij sweettableshop.com vandaan 🙂
Dit ziet er heerlijk uit! Ja, inderdaad houdt ik ook meer van snelle tiramisu, ook omdat het niet met rauwe eieren is. Maak het graag als afsluiting na een etentje, maar als we met kinderen zijn dan maak ik ook wel de chocolade tiramisu. Die is voor hun net wat toegankelijker (en bevat chocolade dus is in mijn ogen altijd lekker)!
Hai Andrea, met chocola lijkt mij ook erg lekker! Hoe maak jij t dan? Groetjes Jolanda
Ik ben ook benieuwd naar de chocolade tiramisu. Gebruik je dan chocolademelk ipv koffie?
Ik heb ze gemaakt voor de kinderen met bastonge koekjes en volle chocomel.
Volgens de omschrijving zoals die hier staat.
Maar nu maak ik het ook voor ons zelf.
Dat klinkt heerlijk 🙂
Hoi Andrea!
Ik houd helemaal niet van koffie, dus ik ben ook wel heel nieuwsgierig naar de chocoladevariant!
Hopelijk wil je met ons je geheim delen!
Mmm, die gaan we ook maar weer eens proberen….ziet er heerlijk uit, txs!
Ik ben geen groot tiramisu fan, maar dit ziet er goed uit zeg! 🙂
Waaaah! Ziet er heerlijk uit! 😀
Zelf doe ik ipv melk een scheut ammaretto door de mascarpone en/of door de koffie. Maakt het nog lekkerder.
Aah dat ziet er echt heerlijk uit! En heel mooi
Dat ziet er wel erg lekker en leuk uit!
Wat een leuk idee! En het ziet er nog eens geweldig uit ook 😀 Mijn vriend is dól op tiramisu, maar ik ben vaak te lui (/geen tijd) om het te maken. Dit is een perfect alternatief. Dank je wel voor het delen ^^
Ooh, ziet er heerlijk uit! Mijn moeder en ik wilde al lang eens tiramisu maken, maar het is er nog nooit van gekomen. Nu ik dit recept zie hebben we geen excuus meer om het niet te maken denk ik zo. Haha! Ik kom nu trouwens voor de eerst keer op je blog, leuk!
Dit maak ik ook regelmatig en zooooo lekker 🙂
Eet smakelijk..
Zojuist voor de 2de keer gemaakt voor moederdag. Voor ons met koffie en voor de kinderen zonder.
Wat een heerlijk recept, en simpel.
Ik wil voor de verjaardag graag een trio maken van desserts (op 1 bord), waaronder tiramisu.
Heb je nog tips wat ik bij de tiramisu kan serveren…?
misschien een bolletje ijs en een bonbon? Met smaken die passen bij tiramisu.
Wat een gaaf recept!!
Je kan in plaats van slagroom ook gele vla door de mascarpne roeren . is ook erg lekker en snel !!
Ik heb een keer zoiets op en ik vond het niet lekker. Ik lust echt geen koffie en vond de koffiesmaak dan ook echt vies.
Hoe zou ik het kunnen maken, zonder koffie? Ik ben dol op chocolade, maar chocolademelk vind ik ook niet lekker. Ik weet het ik ben lastig 😉
Ik ben ook geen koffieliefhebber en gebruik dan in mijn bakje altijd wat minder koffie, dan vind ik het wel lekker. In verhouding neem ik ook meestal een paar extra lange vingers en een beetje extra cacaopoeder is ook lekker! Anders is de aardbeien tiramisu misschien nog wel een alternatief: http://www.laurasbakery.nl/aardbeien-tiramisu-taart/
Ja dat is een goed idee!!
Die heb ik opgeslagen. En ga hem zeker eens proberen.
Bedankt!
In plaats van koffie gebruik ik chicorei (werd vroeger altijd aan koffie toegevoegd, althans in Vlaanderen, nu minder). Bestaat ook in een oplosversie.
Heeft een hazelnootsmaak en ik maak er dus ook de hier graag gegeten hazelnootpudding mee, gewoon mee aan de kook brengen met melk en voor het binden door een fijne zeef of neteldoek gieten.
Toen de kinderen nog jonger waren, geen koffie en likeur, wel sinaasppelsap vers geperst en 1 op 1 verdund met water.
Zou je ipv mascarpone ook roomkaas zoals monchou kunnen gebruiken?
Nee, dat is helaas niet mogelijk. Je hebt echt mascarpone nodig voor dit recept.
Hai,
ziet er lekker uit en makkelijk te maken dus dat is altijd prettig;) Nu lusten mijn kinderen en ik geen koffie….. wat zou ik daarvoor in de plaats kunnen gebruiken? Chocomelk heb ik uitgeprobeerd maar beviel niet zo!
groetjes Astrid
Je zou voor een fruit tiramisu kunnen gaan met sinaasappelsap zoals ik bij deze aardbeientiramisu heb gedaan: http://www.laurasbakery.nl/aardbeien-tiramisu-taart/
Of de lange vingers dan in ranja dopen!
Vinden mijn kids heerlijk..
Ziet er heerlijk uit ga hem maken met kerst en denk ook nog met aardbeien ….
Hoi Laura,
Kun je ze ook al zo’n 24 uur vantevoren maken? Of is dat te lang om te bewaren?
Dat kan wel hoor, de laagjes zullen er misschien alleen ietsjes minder mooi uit gaan zien door vocht.
Heerlijk! Ik heb er een glutenvrije en lactosevrije variant van gemaakt i.v.m. allergieën.
Zeker een aanrader! Ik heb er de volgende ingrediënten voor gebruikt:
gluten en lactose vrije langevingers van het merk Schär
slagroom, melk en mascarpone van het merk MinusL.
Heerlijk genieten
& mocht je iemand in je omgeving kennen met kleine baby’s of kids….
Vraag dan of ze de groenten en fruit potjes willen bewaren.
Ook heel handig
lekker met kruidnootjes straks ook heerlijk ipv lange vingers
Zou dit ook kunnen met bastognekoeken?
Zijn ze hier dol op…
Groetjes, Lieke
Ja hoor, gewoon maken zoals jij het lekker vindt 🙂
Hallo Laura
Ik heb even een vraagje kan ik dit ook in een kidde maken?
En blijven de verhoudingen dan hetzelfde kan hier nl nergens iets over vinden.
Vr groetjes Marja
Wat is een kidde precies? In principe kun je deze tiramisu ook in andere vormen maken. Recept kun je ook verdubbelen, als de verhoudingen maar gelijk blijven.
Wat een heerlijk en eenvoudig recept. Echt genieten!
Is er ook n lactosevrije variant op de mascarpone?
Ik ken hier helaas geen lactosevrije variant voor. Je zou een alternatief dessert kunnen maken met lactosevrije roomkaas?
Ik heb het vanavond gemaakt! Erg lekker en super snel klaar! Valt zeker onder de beste tiramisu’s die ik heb gehad; lekker romig en niet sterk door drank/koffie.
Ooeh, dit ziet er echt verrukkelijk uit. En je hebt ook nog eens weinig nodig, en is snel klaar. Jammie!
Hoi Laura bedankt dat we mogen meegenieten van
al die heerlijke recepten van jou.
Groetjes Liana
Beste Laura, wat een fantastisch recept! Inderdaad snel en makkelijk te maken met een indrukwekkend lekker eindresultaat. Kleine aanpassing omdat ik het recept glutenvrij moest maken. Ik gebruikte i.p.v. lange vingers glutenvrije Madeleine cakejes. (1Madeleine pp.) Een klein sterk kopje espresso met dezelfde hoeveelheid amandellikeur werkte goed. Ik eindigde traditioneel met een gladde bovenkant , bestoven met gezeefd cacaopoeder. Recept al 3 x doorgegeven;- ) Thanx voor jouw inspiratie!
Wat is deze tiramisu lekker! Heb hem regelmatig gemaakt en gebruik het nu ook als basis voor andere nagerechten.
Hoi, ik heb net de tiramisu glaasjes gemaakt voor morgen avond. Is dat goed om zo lang in koelkast te bewaren? Het mengsel vond ik wel beetje dun, ik had er uiteindelijk 6 gemaakt, maar recept had ik verdubbeld dus naar 8 personen. Me lange vingers waren op dus heb ik er nu 6. Precies genoeg. Het mengsel was iig heerlijk. Wat kan ik nog bovenop doen?
Je kunt ze inderdaad prima zo in de koelkast bewaren, even afdekken met folie is wel slim. Je kunt verder in principe alles toevoegen dat je er lekker bij vindt.
Wat ziet dit er gaaf (en lekker!) uit! Ik zou er graag een limoncello variant van maken. Kan ik dan simpelweg de koffie vervangen voor limoncello?
Zeker, dat moet lukken.
Bedankt voor je reactie. Ik ga het zaterdag maken, ben benieuwd
Hoi. Ik wil dit recept als basis gebruiken. Maar wil er curd doorheen doen. 120 gram toch? En lange vingers in siroop dopen. Wordt dat lekker? Ik mag namelijk geen alcohol. De glaasjes zijn niet meer te krijgen. Heb leuke bij Ikea gevonden.
Ik gebruik in dit recept geen alcohol maar koffie. Je zou ook siroop kunnen proberen. Een curd toevoegen kan ook, hoeveel gram is heel afhankelijk van het recept.
Voor de chocolade-koffieliefhebbers: Ik heb deze gemaakt door 1/2e koffie te nemen,1/2e chocomelk en klein scheutje amaretto. Ik heb bovenaan ook nog chocolade schilfers gestrooid. Chocoladebommeke, maar oh zo lekker!
Net gemaakt maar het was echt niet weg te haggelen helaas. Hoop dat we wat verkeerd hadden gedaan 🙁
Dan vermoed ik inderdaad dat er iets mis is gegaan.
Kun je de tiramisu in glaasje met een deksel ook invriezen? En zo ja, hoe lang is het dan houdbaar?
Dat zou ik niet aanraden, dat komt de textuur en smaak niet ten goede.