Erg simpel en ontzettend lekker: kersen clafoutis. Het lekkerste is natuurlijk als de clafoutis nog een beetje warm is. Vergeet niet om er een bolletje vanille ijs bij te serveren!
Begin met het invetten van de schaaltjes met een beetje boter. Je gebruikt geen bloem om ze te bestuiven, maar suiker. Schep wat suiker in de schaaltjes en draai deze rond zodat ze helemaal bedekt zijn met een dun laagje suiker.
Ontpit de kersen en verdeel deze over de ovenschaaltjes.
In een kom doe je de eieren, bloem, zout, melk en vanillesuiker. Mix met een garde goed door elkaar en giet het over de kersen.
Bak de kersen clafoutis in ongeveer 25 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Serveer de nog warme clafoutis met een bolletje vanille ijs.
Tips
Geen kersenontpitter in huis? Ik gebruikte deze handige truc met een paperclip, werkt prima.
Bewaren
Het lekkerste is om de clafoutis gelijk te serveren, anders maximaal 2 dagen in de koelkast houdbaar.