Recepten omrekenen

Een lekker recept gevonden dat je wilt maken, maar dan wel in een ander formaat bakvorm dan in het recept staat? Geen probleem! Een recept omrekenen was nog nooit zó makkelijk.

Zo werkt de omrekentool

Onder het kopje ‘oorspronkelijk recept’ vul je de ingrediënten in die je wilt omrekenen. De tweede stap is de ‘bakvorm berekenaar’, vul hier bij ‘van’ het formaat vorm uit het recept in en bij ‘naar’ het formaat vorm dat jijzelf gaat gebruiken. Van rond naar vierkant of andersom, het is geen probleem. Als je alles hebt ingevuld doen wij de rest voor je.

Hoef je nu alleen nog maar de ingrediënten af te wegen.

BAKTIP: Op zoek naar nieuwe bakvormen? Ik heb in een artikel mijn favoriete en meest gebruikte bakvormen voor jullie op een rij gezet!

Tips voor het omrekenen van je recept

  • Houd er rekening mee dat de baktijd verandert als je een recept in een andere vorm maakt, daar lees je hier meer over.
  • Kom je na het omrekenen uit op bijvoorbeeld 0,8 ei? Dan weeg je je ei in grammen af. Een M ei weegt gemiddeld 50 gram, dat vermenigvuldig je met 0,8 (= 40 gram ei).

EXTRA TIP: Cups, ounces en pounds omrekenen? Gebruik dan de recipe converter op mijn Engelstalige site.

Recepten calculator