Aardbei sinaasappel ijsjes

22 juni 2016
22

aardbei sinaasappel ijsjes 1a

Op donderdag ga ik regelmatig naar de markt. Ik stop altijd even bij de bloemenkraam en bij de groenteman. Er is één kraampje die groente en fruit voor spotprijzen verkoopt. 3 Volle bakken aardbeien voor 5 euro, 4 avocado’s voor 1 euro en ga zo maar door. Dat ze het zo goedkoop aanbieden heeft natuurlijk wel een reden, de producten zijn niet meer van de beste kwaliteit. Je moet het wel binnen 2 á 3 dagen opgegeten hebben. De 3 bakken met aardbeien die ik kocht verwerkte ik daarom snel. In ijsjes zoals je waarschijnlijk al doorhad, maar ook in een fijne smoothie en zelfs toen had ik nog flink wat aardbeien over. Een deel at ik gelijk op en de rest vroor ik in zodat ik er lekkere frisse smoothies van kan maken. Mocht jij goedkoop aan rijp fruit kunnen komen, lekker invriezen! Altijd handig om in de vriezer te hebben liggen en goedkoper dan de doosjes uit de supermarkt. Over de vriezer gesproken, op naar het recept voor de ijsjes!

aardbei sinaasappel ijsjes 2a

Aardbei sinaasappel ijsjes

Met overgebleven rijp fruit kun je de lekkerste dingen maken. Denk aan smoothies, maar ook ijsjes. Zoals deze aardbei sinaasappel ijsjes.
Porties: 4 ijsjes

Ingrediënten

 • 150 gram aardbeien
 • 150 ml sinaasappelsap

Instructies

 • Doe de aardbeien en het sinaasappelsap in een blender en mix het tot een gladde massa, je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.
 • Ik gebruik zelf een Zoku ijsmaker, als jij die ook hebt haal je de ijsmaker uit de vriezer en steekt je de stokjes erin. Giet het mengsel tot de vullijn in de vormpjes en wacht tot de ijsjes helemaal bevroren zijn. Haal ze met het hulpstuk uit de mal en bewaar ze in de vriezer.
Tips

Geen Zoku in huis? Je kunt ook andere ijsvormpjes gebruiken. Giet het mengsel in de vormpjes, steek de stokjes erin en zet de vorm in de vriezer. Laat hem hier minstens 4-6 uur staan tot de ijsjes helemaal bevroren zijn.

Bewaren

Hier kun je lezen hoe ik de ijsjes graag bewaar.

Maak jij ook zo graag zelf ijsjes?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

 1. Margot schreef:

  Hmm dat ziet er goed uit! Ik dacht er toevallig pas nog aan dat ik wel weer eens zelf ijsjes kon maken.

 2. Beatrix schreef:

  Laura, kan je ipv. sinaasappelsap ook yoghurt gebruiken?

  1. Laura schreef:

   Ja hoor, dat is ook heel lekker 🙂

 3. Eugenie schreef:

  Hoi Laura.
  Ik heb al een paar keer gehad dat ik mijn ijsjes niet uit de zoku ijsmaker krijg.
  Op de site van zoku las ik dat er een vorm van suiker in de substantie moet zitten om het er goed uit te kunnen krijgen.
  Heb jij alleen verse aardbeien en verse sinaasappelsap gebruikt? Zonder extra suiker (of bv honing) toe te voegen?

  Bedankt voor je leuke recepten!

  1. Laura schreef:

   In dit geval zijn de fruitsuikers genoeg, ik heb geen extra suikers toegevoegd. Hangt van het recept af of extra suiker nodig is.

   1. Eugenie schreef:

    Bedankt voor je reactie. Ik ga het weer proberen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *